Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam śpiworek taki i do wózka pasuje i do fotelika bo ma wycięcia na pasy z owczą wełną więc cieplusi dałam 200 zł ale to już kilka lat temu .Drugi zwykły usztywniony od spodu i z uszami tak że można dzidzię przenosić bez wybudzenia ten dostałam to nie wiem jaka cena .
nadziejastru lubi tę wiadomość
-
Witam się
Bylam rano oddac krew na tarczycę, bo jutro wizyta. Podoba mi się to, że na zleceniu mam co miesiąc glukozę oprócz tsh i ft4. Jestem na bieżąco z cukrem
Co do spiworka do wizka, to właśnie chciałabym kupic jakis cieply.
No i do domu tez bym chciala spiwirek do lozeczka, zeby mi się mala w nocy/podczas spania nie odkrywala. -
zuzanna wrote:No to ja mam tak samo. Jak się wsłucham bo tak to nie są jakieś mega kopniaki żeby można było poczuć podczas codziennych zajęć. Wiec to chyba normalne w naszym przypadku.
u mnie też łożysko na przedniej ścianie, zaczęłam czuć ruchy w 18t3d, ale są to kopniaczki, które przy normalnych pracach na pewno bym przegapiła... Dość rzadko i nie są zbyt mocne
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Podpisuję się pod tym, co napisałyście
u mnie też łożysko na przedniej ścianie, zaczęłam czuć ruchy w 18t3d, ale są to kopniaczki, które przy normalnych pracach na pewno bym przegapiła... Dość rzadko i nie są zbyt mocne
I ja tak samo. Generalnie mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czuję TYLKO wieczorem jak leżę zupełnie w bezruchu na łóżku i to dodatkowo na lewym boku. Ruchy też nie są jakieś mocne, a to moja druga ciążą. A moja bratowa (+2tygodnie ode mnie) już dawno czuje i to takie, że nawet mój brat może wyczuć ręka. -
A oto mój brzuszek w połowie ciąży
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b23c61eaff82.jpgMałaMi88, aaniluap, Anulka87, Nieśmiała, BurzaHormonów, dżdżownica, KasiaHaBe, Caro, Dziobuś, E_w_c_i_a, AlicjaaA, cheysula, patulla, Zielona_konczynka, monaJa, kiti, Anuśka19, Bella_Bella, Kimmy lubią tę wiadomość
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A co do pępków, to mój rzeczywiście powoli jest wypychany - jeszcze jest wklęsły, ale na pewno lokator go wypchnie
aaniluap lubi tę wiadomość
30 lat
a ja chcialam sie Wam pochwalic, że wczoraj, po 10 minutach rozmowy po odkryciu plci ustalilismy imię
baaardzo latwo poszlo, pierwsze imie podane przez chlopa i juz tak zostalo. pozniej jeszxze przegladalam kalendarz, ale jednak pierwszy pomysl najlepszy. Tak więc dumny tatuś nazwał córeczkę Paulinka
aaniluap, dżdżownica, nadziejastru, Caro, Dziobuś, MałaMi88, E_w_c_i_a, madlene88, AlicjaaA, pola89, patulla, Zielona_konczynka, monaJa, BurzaHormonów, kiti, Treselle, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała u nas podobnie! jak Mąż się dowiedział, że chłopak, to stwierdził, że to Kacper! ja nie mam nic przeciwko, więc... albo Hania albo Kacper
bo jeszcze poczekamy na jedno usg z określeniem płci
a tak zabobonnie - wg kalendarz chińskiego, powinna być dziewuszka
więc ciekawe, ciekawe
patulla lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Ja mam na tylnej czuję często i dużo, ale czasem zdarza się dzień, gdzie jakoś bardzo się na tym nie skupiam i dopiero wieczorem czuję, gin powiedział, ze nie muszą być jeszcze regularnie odczuwane ruchy na tym etapie, więc na spokojnie podchodzę
Jednego dnia mnie aż bolało to miejsce, gdzie długo kopał, a to przecież jeszcze maleństwo, ciekawe czy później też będzie tak kopał
Dziewczyny myślałyście może nad śpiworkiem do gondoli na spacery zimowe? Albo któraś już używała przy swoich dzieciacj? Czy stawiacie na sam kocyk? Bo tak przeglądam te śpiworki i w sumie ceny są bardzo różne od 80 do 400zł nawet
Ja planuje kupić spiworekMimo, że będzie zima będziemy spacerować (mam nadzieję
) Jeszcze nie wybierałam ale nie wezmę drogiego ze względów finansowych. Jednak jeśli się zdarzy, że dostanę wcześniej jakiś naprawdę gruby kombinezon to wtedy będę się zastanawiać czy śpiwór jest potrzebny.
-
Nieśmiała wrote:Witam się
Bylam rano oddac krew na tarczycę, bo jutro wizyta. Podoba mi się to, że na zleceniu mam co miesiąc glukozę oprócz tsh i ft4. Jestem na bieżąco z cukrem
Co do spiworka do wizka, to właśnie chciałabym kupic jakis cieply.
No i do domu tez bym chciala spiwirek do lozeczka, zeby mi się mala w nocy/podczas spania nie odkrywala.
Ja do spania planuje rożekpola89 lubi tę wiadomość
-
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czuję już teraz częściej ale widzę je tylko ja, nikt inny ich nie widzi i nie czuje pod ręką, więc na to jeszcze muszę poczekać
A co do pępka to mój już jest płaski totalnie i powoli pcha się nawet do zewnątrz, a jak dużo zjem w ciągu dnia, to już jest wypchnięty
Udanych wizyt i milego dnia Kochane!
-
Bella_Bella wrote:Ja do spania planuje rożek
dzisiaj odkupiłam właśnie taki śliczny
Bella_Bella lubi tę wiadomość
30 lat
Aaa i dość często czuję ruchy bardzo nisko, tuż nad spojeniem, ale moje Dziecię ma podobniez ułożenie poprzeczne, z nóżkami właśnie na dole, więc jakieś wyjaśnienie jest
I też już mamy wybrane imię dla naszej Małej. Po dlugich pertraktacjach stanelo na Martynce i tak już zostanie, choc już myślałam, że będzie z tym mega problemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 11:51
dżdżownica, MałaMi88, patulla, Zielona_konczynka, Caro, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUffff już są wyniki z laboratorium
Glukoza super- 77, TSH- 2,240, sód potas super, trochę podwyższone leukocyty z krwi ale czytam artykuły, że to normalne, no i hemoglobina odrobine spadła. Ale poza tym wszystko super:) Bardzo sie cieszę ogromny kamień z serca!
nadziejastru, dżdżownica, JustNatalie, patulla, Zielona_konczynka, Caro, almaanies, kiti, madlene88, Dziobuś, Kimmy lubią tę wiadomość