Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczynki. Ja dziś również wizyta. Nie moge się doczekać. Liczę ze doktor potwierdzi płeć i zapowiedziałam mężowi ze na powrocie wstępujemy do Lidia po bodziaki i zahaczymy jeszcze jakieś sklepy. Tak to nie ma czasu ze mną jeździć a dziś i tak pojedzie wiec pójdziemy razem niech sobie poogląda a może coś kupimy. Modlę się żeby było wszystko ok na badaniu. Bobus się rusza czuje ale od czasu do czasu i raczej muszę się wsłuchać. Brzuch mi nie podskakuje jeszcze. Pewnie to łożysko na przedniej ścianie tak to wyglusza.
MałaMi88, monaJa, KasiaHaBe, Dziobuś lubią tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
To my
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d71a05c2ca39.jpgnadziejastru, Agnesqe, aaniluap, pola89, MałaMi88, E_w_c_i_a, AlicjaaA, A może by..., Caro, KasiaHaBe, Asiaa91, madlene88, monaJa, patulla, BurzaHormonów, Bella_Bella, Dziobuś, 0202oliwcia, Barbie24, almaanies, Zielona_konczynka, kiti, Treselle, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Ewcia 0 stopniem nie trzeba się przejmować, to że łożysko jest młodsze do super, nie u każdej kobiety dojrzewa do III stopnia. Można spokojnie rodzić z I czy II stopniem dojrzałości, gorzej jest w drugą stronę, bo może się okazać, że łożysko jest niewydolne i dziecko ma niedostateczne ukrwienie.
Bardzochcebyćmamą u mnie dokładnie taka sama różnica we wzrościeja zaopatrzę się w kilka 56 i resztę już 62, zobaczę jeszcze co dostanę, ale taki plan mam.
Co to ruchów to ja bardzo często też mam nisko, kopie mnie małp po pęcherzu, ale zdarza się też powyżej pępka, więc zakładam, że niezłą imprezę sobie tam maluch urządza i macha wszystkim co może.E_w_c_i_a, chcebardzobycmama lubią tę wiadomość
-
aaniluap wrote:Czy Wasze pępki też zaczęły się już robić płytsze? Co prawda dziurka nadal jest, ale jakaś taka bardziej rozlana i bliżej powierzchni
Spodziewałam się tego na koniec ciąży, ale widzę, że mimo braku dużego brzucha pępek się pomału zmienia...
Też to dziś właśnie zauważyłam -
Mój pępek bez zmian póki co, tak samo głęboki jak wcześniej, ale ktoś mi coś mówił,że każdej się robi wypukły... no to jeszcze pewnie się zrobi później jak dzidziuś będzie większy
Co do tych 56 to ja miałam kupione po 2,3 sztuki każdego, ale po zsumowaniu z paczką od siostry męża mam 10x pajac:O 6x body długi rękaw, 3x body krótki rękaw, 5x kaftaniki, 4x półśpiochy, 2xśpiochy, 2x bluzeczki, 2x czapeczka i 2x piżamkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 08:31
-
Dziewczyny siedzę sobie teraz wygodnie na fotelu i zauważyłam że w miejscu pukania widzę to na brzuchu. Świetne uczucie. A jeszcze chwile wcześniej pisałam Wam ze jeszcze nic nie widać. Są to bardzo delikatne pęknięcia jeszcze ale jak siedzę to odczuwam. Jak chodzę to nic nie czuje jeszcze.ponad 3 lata starań...
-
Co do ciuszków ja nie posiadam jeszcze nic. Coś tam mi szwagierka szykuje po synku. Jakieś takie rzeczy uniwersalne co można dziewczynce założyć a tak to jeszcze nic nie kupowałam. Chcialam poczekać do dzisiejszej wizyty żeby potwierdzić płeć no i w sumie żeby nie zapeszac wczesnych zakupów.ponad 3 lata starań...
-
Witam się
ja dziś oddałam krew - zobaczymy, czy moja tarczyca wariuje - oby nie!
tak przeglądam moje wczorajsze badanie połówkowe - mam tam zaznaczone łożysko na przedniej ściance - czyli, z tego co wyczytałam, przy takim słabej i później czuje się ruchy Maleństwa? dobrze kojarze?
Powodzenia na wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 08:45
-
aaniluap wrote:Czy Wasze pępki też zaczęły się już robić płytsze? Co prawda dziurka nadal jest, ale jakaś taka bardziej rozlana i bliżej powierzchni
Spodziewałam się tego na koniec ciąży, ale widzę, że mimo braku dużego brzucha pępek się pomału zmienia...
Tak zrobił się płaski taki rozciągnięty a po za tym jak lęże na plecach to go od 2 dni już nie widzę tak że dzidza rośnieaaniluap lubi tę wiadomość
-
Anulka87 ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Dopiero kilka dni temu zaczęłam czuć ruchy gdzie dziewczyny pisały juz jakiś czas temu że czują. Można czuć później i słabiej. No ja czuję tak delikatnie. A Ty jeszcze nic nie czujesz?ponad 3 lata starań...
-
zuzanna wrote:Anulka87 ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Dopiero kilka dni temu zaczęłam czuć ruchy gdzie dziewczyny pisały juz jakiś czas temu że czują. Można czuć później i słabiej. No ja czuję tak delikatnie. A Ty jeszcze nic nie czujesz?
czuję od 22 majaale jakoś tak uważam, że mało i słabo - głównie, jak leże i wsłuchuję się w swoje ciało, albo w nocy czy nad ranem
a tutaj niektórym Mamom już szaleją Maleństwa - więc to chyba przy przodującym normalne? tak się zastanawiam
-
Anulka87 wrote:Witam się
ja dziś oddałam krew - zobaczymy, czy moja tarczyca wariuje - oby nie!
tak przeglądam moje wczorajsze badanie połówkowe - mam tam zaznaczone łożysko na przedniej ściance - czyli, z tego co wyczytałam, przy takim słabej i później czuje się ruchy Maleństwa? dobrze kojarze?
Powodzenia na wizytach
Niby tak anulka, ale szczerze powiedziawszy, ja też własnie na połówkowych dowiedziałam się, że moje jest na przedniej ścianie a czułam bardzo szybko wg mnie jak na pierwszą ciążę. Fakt, że częściej czuję jak mały kopie we mnie a nie na zewnątrz, chociaż to też już się zmienia, ale nie mogę powiedzieć żebym słabo go czuła. Może nie mam porównania do ciąży z łożyskiem na tylnej ścianie, ale czasami aż podskoczę jak kopnie z zaskoczenia. -
Anulka87 wrote:czuję od 22 maja
ale jakoś tak uważam, że mało i słabo - głównie, jak leże i wsłuchuję się w swoje ciało, albo w nocy czy nad ranem
a tutaj niektórym Mamom już szaleją Maleństwa - więc to chyba przy przodującym normalne? tak się zastanawiam
ponad 3 lata starań...
-
Ja mam na tylnej czuję często i dużo, ale czasem zdarza się dzień, gdzie jakoś bardzo się na tym nie skupiam i dopiero wieczorem czuję, gin powiedział, ze nie muszą być jeszcze regularnie odczuwane ruchy na tym etapie, więc na spokojnie podchodzę
Jednego dnia mnie aż bolało to miejsce, gdzie długo kopał, a to przecież jeszcze maleństwo, ciekawe czy później też będzie tak kopał
Dziewczyny myślałyście może nad śpiworkiem do gondoli na spacery zimowe? Albo któraś już używała przy swoich dzieciacj? Czy stawiacie na sam kocyk? Bo tak przeglądam te śpiworki i w sumie ceny są bardzo różne od 80 do 400zł nawet