X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle - chyba chochlik wkradł Ci się w suwaczek - bo do następnej wizyty masz ponad 11 miesięcy ;)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was czuje juz ruchy powyzej pepka ?:)

Ja czuję :) ale też zależy jak się maluch ułoży. Mam nawet filmik gdzie kręcił się przy pępku i powyżej a teraz łobuziak w dole leży i średnio go czuję :( tylko jak gdzieś tam kopnie mocniej.

Co do diety, to wyślijcie mi proszę w takim razie w pw swoje maile. Przy większej ilości będzie mi łatwiej porozsyłać.

MałaMi88 lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po proszę dietę :D Może zrobię coś ze sobą po porodzie :P

madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tutaj mam fajny artykuł może którejś pomoże za jakiś czas. Widziałam jak moja przyjaciółka wpadła w depresję właśnie przez karmienie piersią i dziś mówi, że żałuje i bym nie zrobiła takiego błędu.. Ona straciła 3 miesiące macierzyństwa bo jak to mówiła kiedy patrzyła na maluszka to kojarzył jej się z bólem piersi i porażką ;/ ;(
    http://motheratorka.pl/karmienie-piersia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 14:30

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tą dietę chętnie przygarnę ;D

Alicjaa, u mnie nie zatrzymują , chyba że muszą zrobić więcej badań niż USG czy ktg.

madlene88 lubi tę wiadomość

preg.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Bardzo chętnie, jeśli są takie że nie trzeba dnia spędzać w kuchni to super. Ja również mogę się podzielić dieta którą ułożyła mi dietetyk. Dawała radę jak stosowalam:)
    Więc będziemy w kontaktach po porodzie:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Moge i ja poprosic te diety?
    Niema problemu a chcesz teraz czy po porodzie?

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by i Mała mi
    Może dajcie na priv jakieś maile czy coś to porobię zdj stron bo mam tylko ma kartkach i wam przesle:)

MałaMi88 lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do lekarza. Powiedział, że jak nic się nie dzieje to mam być spokojna. Jak czuję ruchy i macica nie jest napięta to wszystko jest w porządku jednak jak chce mogę przyjechać sprawdzić.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która będzie chciala to wyślijcie mi w maile lub w prywatnych i wam zrobię zdj i wyślę bo myślę że chyba mailem najprościej co nie? Albo mogę wstawić tutaj, tylko dużo wstawek na zapodaj

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    To która będzie chciala to wyślijcie mi w maile lub w prywatnych i wam zrobię zdj i wyślę bo myślę że chyba mailem najprościej co nie? Albo mogę wstawić tutaj, tylko dużo wstawek na zapodaj

Ja tak samo, albo gdzieś po porodzie zrobimy listę z mailami i powysyłamy te diety ;) Ja liczę na to, że mimo szaleństw w domu pozostaniemy w kontakcie :)

madlene88, Treselle lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też będę prosiła te dietke, bo na pewno mi się przyda :D i też mam nadzieję że po porodach będziemy w dalej w kontakcie :D

madlene88 lubi tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almaanies tak to jest niestety w szkole. Ja dzisiaj szłam korytarzem i jakaś dziewczynka wyszła z toalety i prosto we mnie. Dobrze, że zrobiłam krok do tyłu, to delikatnie we mnie wpadła. Dla spokoju może lepiej jedź sprawdzić.

Ja dzisiaj rano poszłam na nieplanowaną wizytę, bo od wczoraj mnie kłuje w boku, a że we wtorek miałam zatrucie, to się trochę martwiłam. Chodziłam od wczoraj zestresowana i dobrze, że poszłam, bo powiedział, że to raczej od jelit i od razu mi ulżyło i jestem spokojniejsza, chociaż wciąż mi to kłucie doskwiera.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    Ech... żeby to się tak dało. Dodam że u nas syn był planowany. Dieta, monitoring owulacji. Dlatego nie wierzę że będę miała corke. Nie mogę jeść, spać. Placze po kątach... no cóż samo życie.nie zawsze da się mieć w życiu to czego się chce..

Oj to nie wiedziałam że u Ciebie to aż tak poważne zmartwienie.ja chciałam dziewczynkę ale jak się okazało że chłopiec to po kilku dniach się oswoilam i zaczęłam szukać plusów tej sytuacji. A teraz już sobie nie wyobrażam żeby była Zuzia zamiast Antka.

1JyDp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 teoretycznie wszystko może się zdarzyć i po porodzie może się okazać, że urodzisz chłopca... ale na Twoim miejscu to zaczęłabym akceptować to, że będziesz miała drugą córkę. Śliczną, zdrową córeczkę, która na pewno nie chciałaby w przyszłości usłyszeć, że miała być chłopcem. Zacznij się tym cieszyć i szukać plusów, żeby w Twojej podświadomości nie wykształciła sie jakaś psychiczna bariera i zebyś potem nie miała problemów z zaakceptowaniem swojego dziecka.
    Ciesz się tym, że po raz drugi zostaniesz mamą, jest wiele osób, które oddałyby wszystko żeby być na Twoim miejscu.
    I wybacz ostre słowa, ale mi by było wstyd na samą myśl, że rozczarowała mnie płeć dziecka, a co dopiero pisać takie rzeczy czy też o tym komuś mówić... i to jeszcze na forum gdzie jest pełno kobiet z problemami z płodnością.

Asiaa91, pola89, almaanies, Agnesqe, E_w_c_i_a, dżdżownica, patulla, KasiaHaBe, natty85, MałaMi88, Natikka123, Pampcia, Dziobuś, Bella_Bella, aaniluap lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonow, zgadzam się z Tobą w 100%. Ja staram się nie zwracać uwagi na takie posty szczerze mówiąc... Jest to moja 3 ciąża i niestety dwie poprzednie skończyły się dużo za wcześnie. Dla mnie cudem jest że nadal jestem w ciąży, że z moja córeczka jest wszystko w porządku i kochalabym i akceptowała to dziecko bez względu na wszystko. Nie chcę nikogo urazić, ale takie słowa mogą boleć kogoś dla kogo ciąża i jej utrzymanie nie jest czymś normalnym i łatwym

BurzaHormonów, natty85, MałaMi88, Dziobuś, Bella_Bella lubią tę wiadomość

preg.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że taki "zimny przysznic" pomoże zrozumieć Ewie25 jaki cud nosi pod sercem, niezależnie od płci. Czego życzę z całego serca.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale też nie demonizujmy i nie krytykujmy tak. Ja wyobrażam sobie (albo i nie, bo pewnie trudno to sobie wyobrazić), że te z Was, które walczyły o tego maluszka, albo straciły już jakiegoś, kochają każdą jego cząstkę niezależnie od tego czy to chłopiec czy dziewczynka - ja zresztą też chciałabym wycałować każdy cal mojego bobaska. Miejcie jednak też trochę tolerancji dla kobiety, która nie może sobie poradzić, być może z bardziej trywialnym, ale jednak jej, problemem. Forum myślę, że jest nie po to byśmy wstydziły się o czymś powiedzieć tylko po to byśmy otrzymały wsparcie na każdym polu macierzyństwa, a nie spotykały się z krytyką. Skoro same oczekujemy zrozumienia i wrażliwości to dajmy je też innym. Być może dziewczyna nawet wie, że nie jest to najistotniejsze, a walczy sama ze sobą bo z jakichś przyczyn marzyła o chłopcu, bo być może inne kobiety ciągle opowiadały, że to nie rodzina jak nie ma chłopca (uwierzcie, że różne rzeczy słyszałam) i w głowie była taka presja wywarta przez otoczenie, że teraz nie wiadomo jak sobie z nią radzić. Historie ludzkie są tak różne, że czasami jak niektóre słucham zawodowo to włos na głowie staje..

Ewa, jestem przekonana, że pokochasz malutką drugą dziewczynkę. Pomyśl o jej malutkich rączkach, nóżkach czy brzuszku. O tym jak spojrzy na Ciebie ten pierwszy raz i będzie czekała, aż przytulisz ją do siebie. To jest maleńka istotka, która potrzebuje Twojej miłości i ciepła, a w życiu na pewno miliony razy zaskoczy Cię pozytywnie i nie będziesz mogła sobie wyobrazić życia bez niej. Kup jakieś śliczne ciuszki (mnie się te dziewczęce milion razy bardziej podobają) i pomyśl co jej powiesz pierwszy raz jak ją zobaczysz. Głowa do góry i otrzyj łzy bo rośnie w Tobie piękna istotka, która czeka na Twoją miłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 16:06

dżdżownica, pola89, candela, Dziobuś, aaniluap lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc po porodach zrobimy sobie wątek z dietami i damy rade:)

MałaMi88, AlicjaaA, Dziobuś lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie swojemu brzuszkowi puściłam piosenkę "jesteśmy jagódki" i "kaczuszki" i zaczął się ruszać w brzuszku :) aż się popłakałam ze wzruszenia...

pola89, nadziejastru, MałaMi88, Caro, AlicjaaA, Dziobuś lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ