Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mimi87 wrote:ja mam laktator canpol i pasuja i lovi i canpolowe butle ale ja miałam jedna od laktatora a karmilam butlami tt i byłam zadowolona. Laktator jest potrzebny nawet przy nawale ppkarmu można odciągnąc do uczucia ulgi i zamrozic w specjalnych soreczkach lub pojemnikach na tzw czarna godzinę. takie mleko może stać 6 miesięcy w zamrażarce temp -18-22
moze ktoras mama jest mi w stanie porownac no butle avent/lovi z tommy?
-
U nas w szpitalach raczej się chowa smoka jak ktoś z personelu przychodzi
I też pamiętam "smoczek szpitalny" - w palec od rękawiczki włożona lignina, czy inna gaza
Ale nigdy nikt mi nie powiedział, że mam dać smoczek
czekającanacud przy poprzedniej dwójce nie miałam podgrzewacza, podgrzewałam w miseczce z wodąA teraz przypadkiem mam i właśnie TT, więc inne na pewno też wejdą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 17:56
-
Agnesqe wrote:Hej dziewczyny
Wszystko przeczytałam co naskrobałyście, ale nie to mnie zadzwiło
Mamy już 900 stron!!!! Jesteśmy wszystkie w okolicach 6 miesiąca i zapisałyśmy już 900 stron!
No powiem wam niezłe jesteśmy! Jak dobijemy 1 tysiąca to będzie trzeba to "opić"
Chyba mlekiem -
czekajacanacud1 wrote:a jaknz szerokoscia butelek tommy? nie sa szersze od pozostalych butelek ? zastanawia mnie czy wejda do podgrzewacza? czy ta szersza gora nie bedzie za szeroka zr bedzie tak jakby zatyksc i tworzyc korek na podgrzewaczu?
KatasteofenTommy zatyka się w podgrzewaczu Aventa jakby co
Dobrze, że kupiłam na próbe tylko jedną z Tommy. Resztę domówie z Aventa
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b71e86cc651.jpg
To jest butelka 125ml. Może jak macie większą to się nie zaklinujeCudzie dobrze, że zadałaś pytanie, bo nie mogłam zdecydować się pomiędzy Tommym a Aventem. Decyzja podjęta
No chyba że ktoś zatestuje z większą, albo inny podgrzewacz mapoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Miałam podgrzewacz ale okazał się jednym wielkim niewypałem od razu wystawiłam na olx i sprzedałam poszedł jak świeże bułeczki
Mordki a co myślicie o Kokonach???? ja byłam na nie nawet tego nie rozważałam ale znalazłam na necie taki że się narajałam jak nastolatka(uuuu zaczynam odczuwać wreszcie to coś przy wyprawce )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:07
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
czekajacanacud1 wrote:a jaknz szerokoscia butelek tommy? nie sa szersze od pozostalych butelek ? zastanawia mnie czy wejda do podgrzewacza? czy ta szersza gora nie bedzie za szeroka zr bedzie tak jakby zatyksc i tworzyc korek na podgrzewaczu?
są szerokie i to bardzo duże wchodza w większośc podgrzewaczy małe niestety nie ja mam podgrzewacz tt kupiony
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
0202oliwcia wrote:
Mordki a co myślicie o Kokonach???? ja byłam na nie nawet tego nie rozważałam ale znalazłam na necie taki że się narajałam jak nastolatka(uuuu zaczynam odczuwać wreszcie to coś przy wyprawce )
Ja planuję zakup kokona, bo również straciłam dla niego głowęZresztą uważam, że to świetne rozwiązanie jak planuje żeby Mała spała z Nami w łóżku. Oglądałam głównie te z Tiny Star i Makaszki. Wydają mi się takie konkretne i ładnie wykończone
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Caro wrote:Ja planuję zakup kokona, bo również straciłam dla niego głowę
Zresztą uważam, że to świetne rozwiązanie jak planuje żeby Mała spała z Nami w łóżku. Oglądałam głównie te z Tiny Star i Makaszki. Wydają mi się takie konkretne i ładnie wykończone
chociaż kwestia gustu ja jak przeglądałam wcześniej to żaden do mnie nie trafiła ten po prostu się zakochałam
czekam do wypłaty bo teraz będzie maż stękał
i zamawiam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbffe48bed2e.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:57
smeg lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny, czy któraś z Was zna się na kredytach hipotecznych? Jak to jest z udzieleniem kredytu kobiecie w ciąży? Przeczytałam, że większość banków nie uznaje macierzyńskiego jako dochód i nie udziela kredytów, na zaświadczeniu o zarobkach które mam przedstawić też jest punkt "Pracownik nie przebywa na urlopie macierzyńskim/wychowawczym". Zamierzam wziąć kredyt teraz, jescze przed zwolnieniem i przed porodem - czy będą jakieś problemy? Muszę jakoś zakryć brzuch idąc do banku, ale już będzie ciężko
Gdańsk, 31 l., kp -
no wlasnie dzieki za info tak myslalam ze z wyzsza lroblemu nie bedzie. chcialam kupic zestaw butelek TT a podgrzewacz dostalam i szkoda mi kupowac drugi ale bawic w przelewanie tez mi sie nie chce wiec nadal dumam jaka butelka. moze lovi? chociaz tt niby sa takie super eksta antykolkowe
-
smeg wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was zna się na kredytach hipotecznych? Jak to jest z udzieleniem kredytu kobiecie w ciąży? Przeczytałam, że większość banków nie uznaje macierzyńskiego jako dochód i nie udziela kredytów, na zaświadczeniu o zarobkach które mam przedstawić też jest punkt "Pracownik nie przebywa na urlopie macierzyńskim/wychowawczym". Zamierzam wziąć kredyt teraz, jescze przed zwolnieniem i przed porodem - czy będą jakieś problemy? Muszę jakoś zakryć brzuch idąc do banku, ale już będzie ciężko
Dziecko się liczy dopiero jak ma pesel. To że jesteś w ciąży banku nie interesuje. Tak przynajmniej mi powiedziała doradca. A i tak jak nie powiesz to nie sprawdza, dopiero jak w pit rocznym masz odliczenie na dziecko to już się nie da ukryć
My też we wrześniu będziemy składać o kredytWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 19:17
-
0202oliwcia wrote:Podejrzewam że jak bym Ci pokazała upatrzony przeze mnie to byś zmieniła zdanie
chociaż kwestia gustu ja jak przeglądałam wcześniej to żaden do mnie nie trafiła ten po prostu się zakochałam
czekam do wypłaty bo teraz będzie maż stękał
i zamawiam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbffe48bed2e.png
Śliczny
Skąd takie cudeńko??początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
dżdżownica wrote:Dziecko się liczy dopiero jak ma pesel. To że jesteś w ciąży banku nie interesuje. Tak przynajmniej mi powiedziała doradca. A i tak jak nie powiesz to nie sprawdza, dopiero jak w pit rocznym masz odliczenie na dziecko to już się nie da ukryć
My też we wrześniu będziemy składać o kredyt
Gdańsk, 31 l., kp -
tyle już wszystkie macie, a ja raptem troszkę ciuszków, wszystko jakieś takie odległe. Mąż mówi, żeby czekać na koniec remontu, buuuu, mam dołka!
smeg wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was zna się na kredytach hipotecznych? Jak to jest z udzieleniem kredytu kobiecie w ciąży? Przeczytałam, że większość banków nie uznaje macierzyńskiego jako dochód i nie udziela kredytów, na zaświadczeniu o zarobkach które mam przedstawić też jest punkt "Pracownik nie przebywa na urlopie macierzyńskim/wychowawczym". Zamierzam wziąć kredyt teraz, jescze przed zwolnieniem i przed porodem - czy będą jakieś problemy? Muszę jakoś zakryć brzuch idąc do banku, ale już będzie ciężko
co do hipotek, jeśli masz na czas nieokreślony - to liczy się to jako dochód; jeśli na czas określony - to rzeczywiście banki tego nie honorują jako wynagrodzenie. brzucholek też bankom nic nie robi, nie ma dziecka jeszcze oficjalnie, więc nie jest to dodatkowa osoba na utrzymaniusugeruję pogadać z doradcą ds. hipotek - oni już coś zakombinują
-
smeg wrote:Słyszałam że wiele banków robi też problemy ze zwolnieniem lekarskim, w Citi oprócz oświadczenia o macierzyńskim jest też "Pracownik nie przebywa na zwolnieniu lekarskim powyżej 30 dni". Jeśli tak jest, to rzutem na taśmę wybrałam sobie moment, bo za tydzień idę na L4
A w ogóle z kredytami to temat rzeka. My prowadzimy firmę i w związku z tym jesteśmy dla banku niewiarygodni. Ale jak mąż się zatrudni u kolegi na najniższa krajowa to od razu dają kredyt z pocalowaniem ręki.