WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Od dzisiaj znowu w szpitalu... :(
    Pessar sciagniety. Szyjka 15mm i rozwarcie zewnetrzne. Dostalam kroplowke na stawiajaca sie macice i sterydy na plucka.
    Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :(
    Byle dotrwac chociaz do 35tc.
    Trzymam kciuki. Dacie radę. A tak tylko zapytam, dlaczego pessar sciągnięty?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 2 lata i 2 miesiące :) i dalej jest mega szczeniakiem, podobno niektóre labradory są takie do końca :O żebym wiedziała to wcześniej hihi :) z tym, że mój szkód nie robi, zdarzyło mu sie na początku trochę bałaganu czy 2 ładowarki przegryzione i jakies tam stare buty, ale to jest nic w porównaniu do aportowania 24/24 :) z moim psem naprawdę się nie da wyjśc na normalny spacer... a posiedzieć nad wodą w spokoju? Nie ma opcji, masz mu rzucać aport, on się nie męczy... dlatego tego się obawiam, jak to pogodzę jak już dzidziuś będzie, przecież zazdro będzie 100%, ale jestem dobrej myśli!

No ten fotel finka jest jedyny, który w miare ma przystępną cenę, a te bujane sa drogie... np. https://www.mamissima.pl/pokoik/meble/bellamy_-_fotel_bujany_cosy.html fajnie wygląda i by pasował, ale tyle kasy i co potem z tym fotelem zrobię? Ciężka sprawa :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Mój ma 2 lata i 2 miesiące :) i dalej jest mega szczeniakiem, podobno niektóre labradory są takie do końca :O żebym wiedziała to wcześniej hihi :) z tym, że mój szkód nie robi, zdarzyło mu sie na początku trochę bałaganu czy 2 ładowarki przegryzione i jakies tam stare buty, ale to jest nic w porównaniu do aportowania 24/24 :) z moim psem naprawdę się nie da wyjśc na normalny spacer... a posiedzieć nad wodą w spokoju? Nie ma opcji, masz mu rzucać aport, on się nie męczy... dlatego tego się obawiam, jak to pogodzę jak już dzidziuś będzie, przecież zazdro będzie 100%, ale jestem dobrej myśli!

No ten fotel finka jest jedyny, który w miare ma przystępną cenę, a te bujane sa drogie... np. https://www.mamissima.pl/pokoik/meble/bellamy_-_fotel_bujany_cosy.html fajnie wygląda i by pasował, ale tyle kasy i co potem z tym fotelem zrobię? Ciężka sprawa :)
    No piękny ten bellamy ja mam tą finke w domu to jakoś Przetrwam początki :) jednakże super by był ale wiesz jak jest wolę dzieciaczkowi kupić coś potrzebniejszego jak mam coś w domku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 22:27

ckai9n73kv974yz0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie wydam tyle kasy na takie coś, z tym, że dla mnie to jest towar niezbędny, nie mamy w domu foteli, ani krzeseł i ciągle szukam, bo nie bede miała gdzie usiąść nawet z tym maluszkiem :( kiedyś się muszę po tych meblowych przejechać, może coś się trafi :)

madlene88 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    No ja też nie wydam tyle kasy na takie coś, z tym, że dla mnie to jest towar niezbędny, nie mamy w domu foteli, ani krzeseł i ciągle szukam, bo nie bede miała gdzie usiąść nawet z tym maluszkiem :( kiedyś się muszę po tych meblowych przejechać, może coś się trafi :)
    Dokładnie może na przecene czegoś trafisz :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Małgośka się wściekła tak się rozpycha że mam wrażenie iz zaraz mi przez skórę wyjdzie aż boli

madlene88, Agnesqe lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja sunia ma 11 miesięcy i jak na razie jest grzeczna, chociaż ma już różne odpały :D Np kradzież rolki papieru z łazienki, rozszarpanie i roznoszenie jej po całym piętrze :) chociaż najbardziej chyba kocha nowe kapcie i klapki, szybko potrafi je dorwać, zostawić odcisk uzębienia i znaleźć im nowe miejsce, którego jeszcze nie odkryliśmy :) takie zabawy w chowanego preferuje mój piesek :D

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, siersciuch przeuroczy! Szkoda tylko tych wierzb no ale moźe jak taka strachliwa, zorientowała się, że Pańci dlugo nie ma a normalnie jest cały czas to jej odwaliło coś z tęsknoty?
    Ehhh ja w ogóle to wszystkie psy kocham, mąż ma tak samo. Ulicą jak idziemy to mamy ochotę kazdego napotkanego wyściskać :D na pewno kiedyś będziemy mieli ale póki co zero warunków przy naszym trybie życia :(

f2w3dqk3604phf94.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    Madlene, siersciuch przeuroczy! Szkoda tylko tych wierzb no ale moźe jak taka strachliwa, zorientowała się, że Pańci dlugo nie ma a normalnie jest cały czas to jej odwaliło coś z tęsknoty?
    Ehhh ja w ogóle to wszystkie psy kocham, mąż ma tak samo. Ulicą jak idziemy to mamy ochotę kazdego napotkanego wyściskać :D na pewno kiedyś będziemy mieli ale póki co zero warunków przy naszym trybie życia :(
    No powiem ci ze właśnie jak się za długo sama nudzi to kombinuje, ale czasem musi zostać sama na polu:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie KarolaFasola czemu tak wczesnie Ci sciagneli? moja kuzynka ma szew ale sciagna jejb dopiero na koniec ciazy.

co wozkow to ja kupilam uzywke na ponad rocznej gwarancji ;) mialam kupowac ten sam model ale inny kolor ale coZ ;) mam bebetto luca sline i jestem zadowolona. mial byc czarny stelaz a jest bialy ale coz :P przezyje :D

Gabisonka lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do psow moja tez szatan ale mam super sasiadow! jak ja kupilam to jak szlam do pracy to wyla po 8h dziennie... jak male dziecko i nikt nigdy mi nic zlego nie powiedzial ;)

6sutskjolve431gm.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 26 tygodniu. Ja mam już wolne, z jednej strony się cieszę a z drugiej już tęsknie za dziećmi. Córka tak mi się od wczoraj wierni, że aż zaczynam się niepokoić. Kopie jak szalona, cały brzuch się trzęsie, czy to normalne? W nocy spać nie mogłam przez to...

Dziewczyny życzę Wam miłego i słonecznego dnia u mnie niestety pochmurno.

eikt9n733qx6yvg8.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczoraj dziwnie brzuch bolal ale mala sie ruszala a dzis zjadlam leze i czekam troche sie martwie bo nic nie daje znac :( dziwne to bo zazwyczaj juz dawala cokolwiek znac :(

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, spokojnie czekającnacud1. Daj jej trochę czasu, zjedz cos słodkiego dzieci po słodkim się wierca.Ja zauważyłam że mała rano mniej jest aktywna.

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja juz zjadlam sniadanie i nic pozniej kawalek czekolady i nic wypilam zimna wode i nic :( ani drgnie

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    No ja kochana mam suczke pitbulla bo ja uwielbiam duże psy:) chociaż wcale duża nie jest :(takie pies dziecko, ale mamy z nią duże problemy bo jest bardzo bojaźliwa.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fc73598926.jpg
    Ma rodowód ale jak ja kupiliśmy była mega wystraszona, do dziś boi się ludzi tylko nam ufa.

Piękna i cudowna :) mam nadzieję że jej nic złego nie spotkało w hodowli że jest taka wystraszona :(
    Nasza to znów bardziej przytulanka :) znajomi się śmieją że jest za mało psa w psie :) wiem że nigdy dziecku krzywdy nie zrobi, bardziej się boję żeby ona nie poczuła się odtracona bo teraz to jest praktycznie non stop że mną.

1JyDp2.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    mnie wczoraj dziwnie brzuch bolal ale mala sie ruszala a dzis zjadlam leze i czekam troche sie martwie bo nic nie daje znac :( dziwne to bo zazwyczaj juz dawala cokolwiek znac :(

Moja też marnie się rusza... od wczoraj nic... przed chwilą poczułam lekki ruch. Mam wrażenie że coraz mniej się rusza.

KarolaFasola jakie miałaś objawy?

Wyczytałam w cotygodniowych informacjach:
    Szczególnie bacznie zwracaj uwagę na: każde krwawienie z dróg rodnych, nagłe zwiększenie ilości śluzu szyjkowego i jego zmianę na bardziej wodnisty, rozciągliwy albo zabarwiony krwią, bóle krzyża (przede wszystkim jeśli nigdy wcześniej nie cierpiałaś z powodu bólu pleców), nagły nacisk na miednicę (wrażenie parcia dziecka w dół) i skurczowe bóle brzucha podobne do tych w trakcie miesiączki. Jeśli wystąpią u Ciebie któreś z tych objawów koniecznie skontaktuj się z lekarzem, mogą to być objawy przedwczesnego porodu.

U mnie jest wodnisty śluz, plecy bolą i już mam schizę :(

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    tylko ja juz zjadlam sniadanie i nic pozniej kawalek czekolady i nic wypilam zimna wode i nic :( ani drgnie

Położna mi kiedyś zasugerowała, że jak będę się denerwować, bo Mała się mniej rusza to można zrobić tak: połóż się na plecach, weź kilka mocnych wdechów (tak, żeby wypchnać maksymalnie brzuch) i połóż się na boku. W ten sposób dotleniasz na maksa macice i dziecko dostaje pewien impuls. Może pomoże :-D A może po prostu Maluszek śpi. Nie denerwuj się:*

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola trzymam mocno kciuki, za Twoje Maluszki <3 Aby grzecznie siedziały w brzuszku jak najdłużej!

I właściwie ponowie pytanie, ale jestem ciekawa - dlaczego ściągneli Ci pessar tak wcześnie?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękną sobotę :)
    Wiecie... Z tym moim rzęsistkiem, to jednak nie był on (po powtórzeniu badań), ale infekcja bakteryjna - nie wiem co gorsze... Na szczęście mój gin szybko się ze mną skontaktował i wypisał receptę na lek :) wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę :) i mam nadzieję, że zaczęliśmy działać odpowiednio szybko i nic nie zagraża Maleństwu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 08:44

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ