X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Od dzisiaj znowu w szpitalu... :(
    Pessar sciagniety. Szyjka 15mm i rozwarcie zewnetrzne. Dostalam kroplowke na stawiajaca sie macice i sterydy na plucka.
    Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :(
    Byle dotrwac chociaz do 35tc.
    Trzymam kciuki. Dacie radę. A tak tylko zapytam, dlaczego pessar sciągnięty?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 2 lata i 2 miesiące :) i dalej jest mega szczeniakiem, podobno niektóre labradory są takie do końca :O żebym wiedziała to wcześniej hihi :) z tym, że mój szkód nie robi, zdarzyło mu sie na początku trochę bałaganu czy 2 ładowarki przegryzione i jakies tam stare buty, ale to jest nic w porównaniu do aportowania 24/24 :) z moim psem naprawdę się nie da wyjśc na normalny spacer... a posiedzieć nad wodą w spokoju? Nie ma opcji, masz mu rzucać aport, on się nie męczy... dlatego tego się obawiam, jak to pogodzę jak już dzidziuś będzie, przecież zazdro będzie 100%, ale jestem dobrej myśli!

No ten fotel finka jest jedyny, który w miare ma przystępną cenę, a te bujane sa drogie... np. https://www.mamissima.pl/pokoik/meble/bellamy_-_fotel_bujany_cosy.html fajnie wygląda i by pasował, ale tyle kasy i co potem z tym fotelem zrobię? Ciężka sprawa :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Mój ma 2 lata i 2 miesiące :) i dalej jest mega szczeniakiem, podobno niektóre labradory są takie do końca :O żebym wiedziała to wcześniej hihi :) z tym, że mój szkód nie robi, zdarzyło mu sie na początku trochę bałaganu czy 2 ładowarki przegryzione i jakies tam stare buty, ale to jest nic w porównaniu do aportowania 24/24 :) z moim psem naprawdę się nie da wyjśc na normalny spacer... a posiedzieć nad wodą w spokoju? Nie ma opcji, masz mu rzucać aport, on się nie męczy... dlatego tego się obawiam, jak to pogodzę jak już dzidziuś będzie, przecież zazdro będzie 100%, ale jestem dobrej myśli!

No ten fotel finka jest jedyny, który w miare ma przystępną cenę, a te bujane sa drogie... np. https://www.mamissima.pl/pokoik/meble/bellamy_-_fotel_bujany_cosy.html fajnie wygląda i by pasował, ale tyle kasy i co potem z tym fotelem zrobię? Ciężka sprawa :)
    No piękny ten bellamy ja mam tą finke w domu to jakoś Przetrwam początki :) jednakże super by był ale wiesz jak jest wolę dzieciaczkowi kupić coś potrzebniejszego jak mam coś w domku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 22:27

ckai9n73kv974yz0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie wydam tyle kasy na takie coś, z tym, że dla mnie to jest towar niezbędny, nie mamy w domu foteli, ani krzeseł i ciągle szukam, bo nie bede miała gdzie usiąść nawet z tym maluszkiem :( kiedyś się muszę po tych meblowych przejechać, może coś się trafi :)

madlene88 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    No ja też nie wydam tyle kasy na takie coś, z tym, że dla mnie to jest towar niezbędny, nie mamy w domu foteli, ani krzeseł i ciągle szukam, bo nie bede miała gdzie usiąść nawet z tym maluszkiem :( kiedyś się muszę po tych meblowych przejechać, może coś się trafi :)
    Dokładnie może na przecene czegoś trafisz :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Małgośka się wściekła tak się rozpycha że mam wrażenie iz zaraz mi przez skórę wyjdzie aż boli

madlene88, Agnesqe lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja sunia ma 11 miesięcy i jak na razie jest grzeczna, chociaż ma już różne odpały :D Np kradzież rolki papieru z łazienki, rozszarpanie i roznoszenie jej po całym piętrze :) chociaż najbardziej chyba kocha nowe kapcie i klapki, szybko potrafi je dorwać, zostawić odcisk uzębienia i znaleźć im nowe miejsce, którego jeszcze nie odkryliśmy :) takie zabawy w chowanego preferuje mój piesek :D

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, siersciuch przeuroczy! Szkoda tylko tych wierzb no ale moźe jak taka strachliwa, zorientowała się, że Pańci dlugo nie ma a normalnie jest cały czas to jej odwaliło coś z tęsknoty?
    Ehhh ja w ogóle to wszystkie psy kocham, mąż ma tak samo. Ulicą jak idziemy to mamy ochotę kazdego napotkanego wyściskać :D na pewno kiedyś będziemy mieli ale póki co zero warunków przy naszym trybie życia :(

f2w3dqk3604phf94.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    Madlene, siersciuch przeuroczy! Szkoda tylko tych wierzb no ale moźe jak taka strachliwa, zorientowała się, że Pańci dlugo nie ma a normalnie jest cały czas to jej odwaliło coś z tęsknoty?
    Ehhh ja w ogóle to wszystkie psy kocham, mąż ma tak samo. Ulicą jak idziemy to mamy ochotę kazdego napotkanego wyściskać :D na pewno kiedyś będziemy mieli ale póki co zero warunków przy naszym trybie życia :(
    No powiem ci ze właśnie jak się za długo sama nudzi to kombinuje, ale czasem musi zostać sama na polu:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie KarolaFasola czemu tak wczesnie Ci sciagneli? moja kuzynka ma szew ale sciagna jejb dopiero na koniec ciazy.

co wozkow to ja kupilam uzywke na ponad rocznej gwarancji ;) mialam kupowac ten sam model ale inny kolor ale coZ ;) mam bebetto luca sline i jestem zadowolona. mial byc czarny stelaz a jest bialy ale coz :P przezyje :D

Gabisonka lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do psow moja tez szatan ale mam super sasiadow! jak ja kupilam to jak szlam do pracy to wyla po 8h dziennie... jak male dziecko i nikt nigdy mi nic zlego nie powiedzial ;)

6sutskjolve431gm.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 26 tygodniu. Ja mam już wolne, z jednej strony się cieszę a z drugiej już tęsknie za dziećmi. Córka tak mi się od wczoraj wierni, że aż zaczynam się niepokoić. Kopie jak szalona, cały brzuch się trzęsie, czy to normalne? W nocy spać nie mogłam przez to...

Dziewczyny życzę Wam miłego i słonecznego dnia u mnie niestety pochmurno.

eikt9n733qx6yvg8.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczoraj dziwnie brzuch bolal ale mala sie ruszala a dzis zjadlam leze i czekam troche sie martwie bo nic nie daje znac :( dziwne to bo zazwyczaj juz dawala cokolwiek znac :(

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, spokojnie czekającnacud1. Daj jej trochę czasu, zjedz cos słodkiego dzieci po słodkim się wierca.Ja zauważyłam że mała rano mniej jest aktywna.

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja juz zjadlam sniadanie i nic pozniej kawalek czekolady i nic wypilam zimna wode i nic :( ani drgnie

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    No ja kochana mam suczke pitbulla bo ja uwielbiam duże psy:) chociaż wcale duża nie jest :(takie pies dziecko, ale mamy z nią duże problemy bo jest bardzo bojaźliwa.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51fc73598926.jpg
    Ma rodowód ale jak ja kupiliśmy była mega wystraszona, do dziś boi się ludzi tylko nam ufa.

Piękna i cudowna :) mam nadzieję że jej nic złego nie spotkało w hodowli że jest taka wystraszona :(
    Nasza to znów bardziej przytulanka :) znajomi się śmieją że jest za mało psa w psie :) wiem że nigdy dziecku krzywdy nie zrobi, bardziej się boję żeby ona nie poczuła się odtracona bo teraz to jest praktycznie non stop że mną.

1JyDp2.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    mnie wczoraj dziwnie brzuch bolal ale mala sie ruszala a dzis zjadlam leze i czekam troche sie martwie bo nic nie daje znac :( dziwne to bo zazwyczaj juz dawala cokolwiek znac :(

Moja też marnie się rusza... od wczoraj nic... przed chwilą poczułam lekki ruch. Mam wrażenie że coraz mniej się rusza.

KarolaFasola jakie miałaś objawy?

Wyczytałam w cotygodniowych informacjach:
    Szczególnie bacznie zwracaj uwagę na: każde krwawienie z dróg rodnych, nagłe zwiększenie ilości śluzu szyjkowego i jego zmianę na bardziej wodnisty, rozciągliwy albo zabarwiony krwią, bóle krzyża (przede wszystkim jeśli nigdy wcześniej nie cierpiałaś z powodu bólu pleców), nagły nacisk na miednicę (wrażenie parcia dziecka w dół) i skurczowe bóle brzucha podobne do tych w trakcie miesiączki. Jeśli wystąpią u Ciebie któreś z tych objawów koniecznie skontaktuj się z lekarzem, mogą to być objawy przedwczesnego porodu.

U mnie jest wodnisty śluz, plecy bolą i już mam schizę :(

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    tylko ja juz zjadlam sniadanie i nic pozniej kawalek czekolady i nic wypilam zimna wode i nic :( ani drgnie

Położna mi kiedyś zasugerowała, że jak będę się denerwować, bo Mała się mniej rusza to można zrobić tak: połóż się na plecach, weź kilka mocnych wdechów (tak, żeby wypchnać maksymalnie brzuch) i połóż się na boku. W ten sposób dotleniasz na maksa macice i dziecko dostaje pewien impuls. Może pomoże :-D A może po prostu Maluszek śpi. Nie denerwuj się:*

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola trzymam mocno kciuki, za Twoje Maluszki <3 Aby grzecznie siedziały w brzuszku jak najdłużej!

I właściwie ponowie pytanie, ale jestem ciekawa - dlaczego ściągneli Ci pessar tak wcześnie?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękną sobotę :)
    Wiecie... Z tym moim rzęsistkiem, to jednak nie był on (po powtórzeniu badań), ale infekcja bakteryjna - nie wiem co gorsze... Na szczęście mój gin szybko się ze mną skontaktował i wypisał receptę na lek :) wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę :) i mam nadzieję, że zaczęliśmy działać odpowiednio szybko i nic nie zagraża Maleństwu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 08:44

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ