Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
candela wrote:Patulla, no nie pocieszyłaś mnie
Strasznie się boję tej codzienności z dwoma chłopcami.
Ogólnie to jest fajnie, najfajniejsze jest to, że oni są strasznie "za sobą" i jak są osobno to ciągle pytają o siebieBawią się razem itp... A to, że biją to inna bajka
No i wspólny pokój to też na plus
Chłopiec i dziewczynka to też trudna konfiguracja, każdy ma inne zainteresowanie, inny "zestaw" zabawek, itd....
U nas przy wyborze bajki, czy książeczki i tak są konflikty, a co dopiero jak jest dziewczynka i chłopiecTakże myślę, że są plusy.
Ja teraz mam mieć córunię i aż się trochę boję tej "rewolucji", ale to i tak będzie już "osobne" dziecko, bo chłopaki mają siebie.
-
Madlene88 my mamy w rodzinie Laure i mówią do niej Laurunia
My dla dziewczynki mielismy imie wybrane jeszcze przed staraniami wiec nie było problemu a teraz z chłopakiem to m ma co chwile inne pomysły ale coraz bardziej jest przekonany do mojego wyboru czyli prawdopodobnie będzie Oli (Aleksander) : Dmadlene88 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie, synek wazy juz 770g, jest caly czas glowka w dół i buzke chował w łożysku, przytulał się jak do poduszki więc nie mam żadnej fotki. Najbardziej uspokoiła mnie dlugosc szyjki bo ma 44mm bo maly czasem tak kopie i się rozpycha ze w momencie brzuch twardnieje.
A i cukier tez wyszedł dobry bo 118 po godz.
Candela w de dostalas nospe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:33
patulla, Pampcia, E_w_c_i_a, pola89, Dziobuś, Agnesqe, Barbie24, madlene88, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość
-
zocha17.1983 wrote:Czy są tu dziewczyny,którym szyjka zaczęła się skracać? Ja w 21 tyg miałam 40 cm a w 25 29 cm:-( Czy Też miałyście taką sytuację?
Ja miałam w 16 tygodniu 5 cm a w 21 tygodniu już 3,74. Ciekawa jestem ile teraz będzie.Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Witam się ja dziś
Skwar jak nie wiem u mnieCo do imion to Laura tez mi się podoba i Pola też mi się podoba
U mnie to już od dawna ustalony Julian i tak zostaje
Poszłam dziś do teściowej na obiad bo mi od dwóch dni truła, przyjechala na parę dni z tego Kołobrzega i już mnie zdążyła dziś wkurzyć... po pierwsze to, że w przyszłe wakacje mam z dzieckiem przyjechać bo, że nad morzem jest takie powietrze, że dziecku to potrzebne... mówię, że nie wiem jak to będzie, bo będzie jeszcze mały i że nie wiem czym tam przyjedziemy, to mi mówi do Warszawy i pociągiem 8h żaden problem yhy... mówię, że bez psa to się nie ruszam, bo nie mam gdzie go zostawić w okresie wakacji, to ona nie z psem to nie ma mowy, bo u nich zakaz jest psów, to mówię, no to w takim razie nie przyjedziemypotem to o jak słabo mieszkać w tym miescie, ze nad morze to jest tak i tak itd... potem, że jej córeczki synek jest taki zdrowy i grzeczny, że nigdy takiego nie widziała i to na pewno dlatego, że nie był szczepiony
o jej jaka tej córcia madra dziewczynka... jedyne co to się do tego imienia nie przyczepiła ponownie... bo już chyba ogarnęła, że nie ma nic do gadania w tym temacie.... no i jeszcze w piatek wyjeżdzają na miesiąc do Kołobrzega to przyniesie mi do zamrażarki mięso jakieś i klucze zostawi, żeby kwiatki podlewać... bo wiecie oni jeszcze tak szybko nie sprzedają tego mieszkania, bo póki co tam muszą wykończyć, bo kupili nowe i im pewnie zejdzie jeszcze do przyszłych wakacji... także super teraz bede im kwiatki podlewac, a wyprowadzaja się jak najdalej żeby przy wnkuku nie pomóc... wygadałam się
Teraz już odpoczywam, może za prasowanie się wezmęGratulacje udanych wizyt!
-
Gratuluję udanych wizyt
Ja już mam wyniki badań krwiwszystko idealnie, tylko czas krzepnięcia mam za krótki i nawet nie wiem co dr z tym chcę robić. Zobaczymy w piątek.
Ale najważniejsze że nie muszę robić krzywej cukrowejglukoza na czczo mam 75 a wskazanie do krzywej jest od 90
tak mi Pani w labo powiedziała
smeg, kiti lubią tę wiadomość
-
Ja też w hm ostatnio pokupowałam
ale już na 74
bo mniejszych rozmiarów mam aż za dużo
np to mi się mega spodobało i musiałam hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ac75b4eadfc.jpg
dzisiaj sobie wymyśliłam, że zrobię mojemu M niespodziankę i przygotuje romantyczną kolacjęwięc praktycznie dzisiaj cały czas w kuchni
mam nadzieję, że nie tylko na kolacji się skończy hehe
Barbie24, aaniluap, kiti lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczynki :* nie było mnie parę dni ale to dlatego, że znowu wyjazd mi się trafił. Tym razem pojechaliśmy ze znajomą para do Kazimierza Dolnego i nie miałam za bardzo czasu wchodzić do nas na forum bo był to intensywny wyjazd. Codziennie ponad 10km robiliśmy także jestem mega zadowolona, bo póki mogę to chce chodzić jak najwięcej żeby się nie zasiedzieć i trochę ruchu mieć
Ale! Po raz pierwszy poczułam co to znaczy upał i zadyszka w ciąży. W niedzielę było tak gorąco tam, że wchodzac pod górę tak się zadyszalam i spocilam, że nie dałam rady zwiedzić zamku i baszty. Grzecznie posiedziałam na trawce w cieniu i poczekałam na resztę. Dobrze, że chociaż rok temu już to widzialam, bo bym już była niezadowolonaw każdym razie nie było to fajne i doszłam do wniosku, że jak będą jeszcze większe upały to będzie mi chyba naprawdę mega ciężko
Gratuluje wizyt!
Buziole :*smeg lubi tę wiadomość
-
smeg wrote:Ehh, miałam jutro iść do notariusza podpisywać umowę na mieszkanie, a właśnie zadzwoniła sprzedająca że się rozmyśliła
Zostaliśmy na lodzie w za ciasnym wynajmowanym. A już urządzałam w myślach pokoik...
To nie podpisaliście umowy przedwstępnej? -
Zielona_konczynka wrote:Ja też w hm ostatnio pokupowałam
ale już na 74
dzisiaj sobie wymyśliłam, że zrobię mojemu M niespodziankę i przygotuje romantyczną kolacjęwięc praktycznie dzisiaj cały czas w kuchni
Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
smeg wrote:Właśnie to miała być przedwstępna jutro.
ale cala sytuacja beznadziejnaale glowando gory znajdziecie jeszcze lepsze
-
smeg wrote:Ehh, miałam jutro iść do notariusza podpisywać umowę na mieszkanie, a właśnie zadzwoniła sprzedająca że się rozmyśliła
Zostaliśmy na lodzie w za ciasnym wynajmowanym. A już urządzałam w myślach pokoik...
biedaku domyslam sie co czujeszmy kupowalismy ziemie i juz u notariusza okazalo sie, ze jedni oswiadczenie jest nie ok, bylam zalamana. Cale szczescie udalo sie naprawic i podpisalismy akt 2 tyg pozniej. Faktycznie gdyby byla umowa przedwstepna zachowalibyscie zadatek... pomysl, ze to wszystko po to zebt kupic TO wlasciwe mieszkanie. Na pewno jeszcze lepsze, na ktore warto czekac!
Piotruś
Helenka
-
Zielona_konczynka wrote:Ja też w hm ostatnio pokupowałam
ale już na 74
Też kupiłam ten komplecikZielona_konczynka, madlene88 lubią tę wiadomość