Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do sexu, to u mnie wszystko po staremu jak przed ciążą
jedynie szybciej dochodzę. A no i jedyny ban jaki mam to na to ze nie mogę byc na górze, ale to mój Chłop mi go dal ten ban, bo on sie boi tej pozycji, że cos sie stanie.. Zadne argumenty go nie przekonują. No ale cóż ;-
-
27.06(wtorek) BurzaHormonów, kiti, Caro, AlicjaaA
28.06(środa) KasiaHaBe
29.06(czwartek) Bella_Bella, Anuśka19 (połówkowe)
30.06(piątek) Treselle, dżdżownica, 0202oliwcia
03.07(poniedziałek) KaroLove
04.07(wtorek) zuzanna
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a
06.07(czwartek) czekajacanacud1
10.07(poniedziałek) monaJa
11.07(wtorek) Mika2009
12.07(środa) aaniluap, Natikka123
13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
14.07(piątek) nadziejastru
18.07(wtorek) Caro
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia, pola89
21.07(piątek) Barbie24. patulla
25.07(wtorek) BurzaHormonów
26.07(środa) Anulka87
01.08(wtorek) Caro
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:04
-
czekajacanacud1 wrote:ej dziewxzyny a jak juz piszemy tak o sexie Wam tez jest tam tak ciasno? moj to mowi ze jak dziewica i boi sie wchodzic
powiem Wam ze troche bolu czasem mi to sprawia i meżulek sie boi
Przy okazji masaż krocza się robi
Czemu pozycja z kobietą na górze miałaby zaszkodzić? My unikamy tylko takich zgniatających brzuch
Gdańsk, 31 l., kp -
Niby moje łożysko jeszcze ma czas żeby się podnieść, ale z drugiej strony to od 20tc siedzi w tym samym miejscu... a brzuch sporo urósł. Czytałam, że takie łożysko może wrosnąć i wtedy się nie przesunie.
Boję się cesarki, krwawień i przedwczesnego porodu. Cały czas o tym myślę, nie mogłam spać...
Następna wizyta 25 lipca, czyli za 4 tygodnie. Oby coś drgnęło. -
smeg wrote:Czemu pozycja z kobietą na górze miałaby zaszkodzić? My unikamy tylko takich zgniatających brzuch
nie wiem co Chłop ma w głowie
On twuerdzi, ze poprostu ma blokadę na tą jedną pozycje i tyle. Ze niby mnie poniesie za bardzo i za mocno "docisnę" i cos się uszkodzi. Tlumaczylam mu, ze wszystko jest dobrze zabezpieczone, ale nie dociera. Wbil sobie w głowę dziwną fazę i juz -
BurzaHormonów wrote:Niby moje łożysko jeszcze ma czas żeby się podnieść, ale z drugiej strony to od 20tc siedzi w tym samym miejscu... a brzuch sporo urósł. Czytałam, że takie łożysko może wrosnąć i wtedy się nie przesunie.
Boję się cesarki, krwawień i przedwczesnego porodu. Cały czas o tym myślę, nie mogłam spać...
Następna wizyta 25 lipca, czyli za 4 tygodnie. Oby coś drgnęło.
Kochana ja też panicznie czytałam jak gin mi powiedział, że łożysko jest nisko. I oczywiście przeryłam wujaszka google i naczytałam się pierdółek.. A widzisz, jednak się podniosło i to w przeciągu dwóch tygodniTakże nic straconego. A jeżeli się okaże, że nadal jest nisko to po prostu będziesz musiała więcej odpoczywać, żeby nie napierało na szyjkę. U mnie jest cały czas zagrożenie też ze względu na "słabe miejsce" po krwiaku, ale trzeba być dobrej myśli :** Ja właściwie leżę w domu dokładnie od 20 lutego. Nie wychodzę z domu, oprócz wizyt. Oo! Byłam trzy razy w sklepie i to zaraz po wizytach kiedy wiedziałam, że jest ok, raz na działce (gdzie właściwie leżałam na leżaku) po konsultacji z ginem i w Castromaie. Szaaał
Na początku było ciężko, ale teraz już tak niewiele zostało, że wytrzymam
I cc się nie bój. Chyba nie diabeł taki straszny jak go opisują
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Pewnie dziewczyny, że najważniejsze, że zdrowe. Boli mnie, że wszyscy w okół mi współczują syna. Tak jakby nikt się nie cieszył z faktu, że po prostu dziecko będzie...
Sa tu dziewczyny z Białegostoku?
Będę tam za 3 tygodnie i chciałabym przy okazji zrobić USG 3D III trymestru. Może mi kogoś polecicie?
Co do seksu to mamy bana od kwietnia ze względu na nawracające infekcje ale przyznam szczerze, że też jakoś nie bardzo mam ochotę -
Witajcie. Zapowiada się brzydka pogoda, ale się cieszę, nie będę się jak wczoraj grzać na mieszkaniu.
Właśnie zobaczyłam, że to 25 tydz. policzyłam ile do końca i przeszedł mnie dreszcz strachu. Podobno kobiety się boją pierwszego porodu, bo nie wiedzą co je czeka, a kolejnego się boją, bo wiedzą co je czeka.
Co do mieszkania, to współczuje nieudanego podpisania. My nadal szukamy coś na wynajem. 2 osoby już nas wystawiły, u jednej nie przeszliśmy castingu na lokatorów. Dzisiaj mamy kolejną rozmowę i mam nadzieję, że wreszcie się uda, bo do 1 lipca mamy w obecnym mieszkaniu umowę.
Co do 2 synków ja bym się nie przejmowała, grunt by byli zdrowi. Może Twój starszy nie dogadywałby się z siostrą, a z braciszkiem będzie. Tak jak dziewczyny pisały nic się nie dzieje bez przyczyny. Z doświadczenia wiem, że największe doły w moim życiu doprowadziły ostatecznie do czegoś dobregoNie ma co gdybać nad przeszłością, bo gdybyśmy chociaż jedną decyzję zmieniły w przeszłości, to możliwe, że nie pisałybyśmy tutaj mając pod serduszkami nasze maleństwa.
Jeśli chodzi o sex, to u nas też trochę go mniej. Jakoś mnie tak nie ciągnie i męża też, ale jak nas najdzie ochota, to korzystamy. Muszę przyznać, że chyba przez ciążę miałam ostatnio taki orgazm jak nigdy! -
A ja się pierwszego porodu nie bałam a drugiego tym bardziej nie bo zakładam że będzie jeszcze szybszy
Tzn bałam się porodu zanim nie zaszłam w ciążę. Nawet chciałam CC na życzenie
A maluch szaleje jakby mi chciał pępkiem wyskoczyć. -
candela wrote:A ja się pierwszego porodu nie bałam a drugiego tym bardziej nie bo zakładam że będzie jeszcze szybszy
Tzn bałam się porodu zanim nie zaszłam w ciążę. Nawet chciałam CC na życzenie
A maluch szaleje jakby mi chciał pępkiem wyskoczyć.
U mnie warunkiem zajścia w ciążę było cc na życzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 10:06
-
chcebardzobycmama wrote:Kochane czy u was tez juz ruchy maluchy sa takie spokojniejsze ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 10:26
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
Co do dwóch chłopców czy dwóch dziewczynek to zawsze tak bardzo wkurzało mnie stwierdzenie osób postronnych: "Szkoda że nie parka", że za każdym razem komentowałam "Przecież nie będą ich rozmnażać". Krótko i dosadnie. I od razu kończyły się biadolenia nad płcią. Jakby to była taka wielka różnica co dziecko ma między nogami. Chłopcy mogą być w końcu delikatni i troskliwi, a dziewczyny skakać po drzewach i nabijać sobie co rusz siniaki. Wszystko to kwestia charakteru. Ważne, żeby wychować ich na mądrych ludzi.
India26, Caro, Mika2009, pola89, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
Mój kopie jak oszalały i to po pęcherzu, aż dziś w nocy odechciało mi sie ciąży.., nie spałam od 00 do 4, czułam taki ucisk, że myślałam, że wyjdę z siebie i dzis od rana mam to samo... czuje jakby mi wypadal pecherz i mialabym sie obsikac zaraz... Kop za kopem, kilka h z rzedu, ja się przejmuje, że mój jest zbyt aktywny... no i jestem niewyspana, zmęczona, sama z psem i mnie dziś wszystko dołuje... jedyne co to kurier przyniósł paczkę i się ucieszyłam na kilka ubranek, choć miałam juz nie kupować, ale nie mogłam się oprzeć
koszule dla siebie zamówiłam też, ale rozmiar S i jak worek na mnie... ale mamie się pewnie spodoba, wiec poczekam aż wróci z Holandii i jej dam, akurat urodziny ma w sierpniu...
Co do seksu to u nas tak samo jak przed ciążą, ochota taka sama, aczkowiek jestem bardziej wrażliwa tam, wszysto lepiej ukrwione, ale teraz męża nie ma już 2 tydzień, więc i tak celibat na czas nieokreślony, bo nie wiem, kiedy wraca
Pogoda dalej duszno, pomimo burzy i deszczu w nocy...
Miłego dnia! -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Byłam dzisiaj w aptece Hygieia nie wiem czy taką posiadacie gdzieś koło siebie, w każdym razie jest dobra promocja Oillan baby płyn do kąpieli od pierwszego dnia życia, opakowanie 2x 400 ml za 22 zł. Widziałam mnóstwo dobrych opini, skład też jest super, pisze o tym płynie na blogu sroka, uważa go za mega dobrego
Kupiłam dwa takie opakowania czyli mam 1 litr i 600 ml płynu do kąpieli dla małej:) Mega sie opłaca!
dżdżownica, Mika2009, MałaMi88 lubią tę wiadomość