X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Właśnie to miała być przedwstępna jutro.

To lipa :( my teraz sprzedawalismy mieszkanie i przedwstępna tylko między sobą podpisaliśmy. Ale wkurzają mnie tacy nieslowni ludzie.
    Ale napewno znajdziecie lepsze :)

1JyDp2.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg, a gdzie szukacie mieszkań? Nadal 3miasto? My też z mężem szukamy, ale w ciągu ostatnich miesięcy ceny tak poszły w górę że szok... Póki co u moich rodziców mieszkamy ale chciałabym ogarnąć kwestie mieszkaniowe jak najszybciej. Szukamy mieszkania w Sopocie ewentualnie gdzieś obok, poki nic ciekawego się nie pojawia...

preg.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :)

Ja już mam wyniki badań krwi :) wszystko idealnie, tylko czas krzepnięcia mam za krótki i nawet nie wiem co dr z tym chcę robić. Zobaczymy w piątek.
    Ale najważniejsze że nie muszę robić krzywej cukrowej :D glukoza na czczo mam 75 a wskazanie do krzywej jest od 90 :) tak mi Pani w labo powiedziała :D
    Jaki masz czas krzepniecia? Ja biore heparyne i acard.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Jaki masz czas krzepniecia? Ja biore heparyne i acard.

23s.
    Ja biorę Acard i właśnie boję się że da mi heparyne. To są zastrzyki?

1JyDp2.png
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Ja miałam w 16 tygodniu 5 cm a w 21 tygodniu już 3,74. Ciekawa jestem ile teraz będzie.

A miałaś w międzyczasie twardnięcia brzucha albo jakieś inne dolegliwości?

• natty85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam najmniej 22.8 potem 23 teraz doszlo do 25. Hematolog kazal brac heparyne do konca ciazy i 6tyg pologu. Tak sa to zastrzyki. Wczesniej tez mialas taka krzepliwosc? Robilas jeszcze jakies inne badania czy tylko aptt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 22:04

Starania od 2013r.
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży miałam w normie.
    A acard biorę od dnia transferu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 22:04

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INR 0,9
    czas protrombinowy 11s
    Wskaźnik protrombinowy 102

Wszystko w normie tylko to aptt za niskie

1JyDp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doła mam bo mi wszyscy trują jaki to ciężki i samotny żywot mnie czeka z dwoma synami. I że może jeszcze się zamieni w dziewczynkę. Taaaa od razu w hermafrodyte ..
    Poza tym jestem teraz w pl w domu i nachodzą mnie dziwne myśli i wspomnienia. Np pierwszych miłości i zaczynam się zastanawiać czy też dokonałam właściwego życiowego wyboru...no kosmos.

Ale te Klary ostatnio popularne :)

A dziś fajnie bo przez brzuch macajac poczułam ciałko maluszka :) już taki duży :)

A nospe dostałam tu w pl. W DE tego nie sprzedają. Tam mi proponowali magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 22:18

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    INR 0,9
    czas protrombinowy 11s
    Wskaźnik protrombinowy 102

Wszystko w normie tylko to aptt za niskie
    To tak jak u mnie wzystko inne ok tylki appt nisko.
    Ja bralam do ok9 tyg po ptransferze heparyne profilaktycznie. Potem wyszlo mi niskie aptt i teraz biore clexane 0.6 juz do porodu.

Starania od 2013r.
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Doła mam bo mi wszyscy trują jaki to ciężki i samotny żywot mnie czeka z dwoma synami. I że może jeszcze się zamieni w dziewczynkę. Taaaa od razu w hermafrodyte ..
    Poza tym jestem teraz w pl w domu i nachodzą mnie dziwne myśli i wspomnienia. Np pierwszych miłości i zaczynam się zastanawiać czy też dokonałam właściwego życiowego wyboru...no kosmos.

A dziś fajnie bo przez brzuch macajac poczułam ciałko maluszka :) już taki duży :)

To znaczy że mnie też czeka samotny żywot z dwoma synami :) dobrze ze chociaż piesek to sunia :)

1JyDp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Z córką wszystko w porządku, 600g. Za to łożysko w dalszym ciągu nisko, zapowiada się, że będzie przodować... Zaczynam się mentalnie przygotowywać do cesarki :( No i mam bana na sex.

Agnesqe, madlene88, smeg, kiti, Pampcia, Natikka123, Dziobuś, nadziejastru, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:

Ej no głowa do góry.Synek czy córka to niema znaczenia byle by zdrowe synem też pogadasz doradzi, nauczysz szacunku do kobiet. Zrobisz wiele dobrego. Nie poddawaj się wpływom innym. Czy ktoś za cb urodzi? Czy ktoś ci pomoże wychować? Da na to? Głupie gadanie głupich ludzi a ze samotny żywot hmm wiele kobiet tak wychowuje dzieci, A przepraszam zapytam czemu samotny?chodzi o to że męża przy tobie często nie będzie czy że sami faceci będą w domu??? Mój stałe w delegacjach. Damy radę mnie to on się będzie czuł pokrzywdzony ja, córeczka i pies suczka, dominacja.
    Czasami jest tak że utwierdzamy się w przekonaniu dobrych wyborów, czasem tych niestety złych, uświadamia nas o tym upływ czasu,zycie niezawsze jest lekkie. Z racji różnych moich doświadczeń życiowych muszę powiedzieć że po burzy nie zawsze przychodzi słońce, czasem przychodzi tornado. I wtedy tęsknimy za burza...
    Ale te Maleństwa w brzuszkach dają kopa i sens!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 22:47

ckai9n73kv974yz0.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Smeg, a gdzie szukacie mieszkań? Nadal 3miasto? My też z mężem szukamy, ale w ciągu ostatnich miesięcy ceny tak poszły w górę że szok... Póki co u moich rodziców mieszkamy ale chciałabym ogarnąć kwestie mieszkaniowe jak najszybciej. Szukamy mieszkania w Sopocie ewentualnie gdzieś obok, poki nic ciekawego się nie pojawia...
    Szukamy w Gdańsku, na Niedźwiedniku albo Morenie. Kupujemy też działkę pod budowę domu (tu na szczęście przedwstępna już podpisana) i chcieliśmy wynająć coś na przeczekanie, ale rzeczywiście ceny najmu mocno poszły w górę, jest słaby wybór i stwierdziliśmy, że bardziej się opłaca kupić coś małego, a potem sprzedać albo wynająć. Jeśli chodzi o ceny kupna, to nie zauważyłam żeby wzrosły, ale pewnie zależy gdzie - Sopot zawsze był drogi.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Wszystko w porządku. Szyjka długa na 4cm i zamknięta. Łożysko 0 stopień. Na ostatniej wizycie było dość nisko i gin obawiał się, że będzie przodować, ale moje modły zostały wysłuchane i podniosło się ku górze :-) Także BurzaHarmonow może u Ciebie będzie podobnie ;-) Mała waży 640g <3 Krzywa cukrowa wyszła dobrze. Cukrzycy nie ma :-P Można bezkarnie się opychać hehe. Znowu wyszły jakieś bakterie w moczu i robię dla świętego spokoju posiew.

Patulla kolejną wizytę mam 18.07 (o zgrozo! Dopiero za 3tygodnie a nie za dwa, bo gin idzie na urlop! :-O Na szczęście kazał dzwonić lub pisać smsy gdyby coś się działo ;-) ) i potem 01.08 :-D

Smeg no nie ładnie ze strony tej babeczki.. Nie ładnie. Niech ją myszy zjedzą!! ;-)

Gratuluję udanych wizyt :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 23:24

Pampcia, pola89, Natikka123, MałaMi88, Agnesqe, Dziobuś, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela , a może to też zasługa ciąży takie rozkminy? dobrze dziewczyny Ci mówią, to, że będzie 2 chłopaków to chyba jeden z najmniejszych problemów, naprawdę. Byleby zdrowe były. Banał. Nie wątpię przez chwilę że i dla Ciebie to priorytet, ja mam po prostu jakąś schizę na tym punkcie bo widzę przypadki w rodzinie czy znajomych jak mają dzieci i jakie problemy zdrowotne.
    A z drugiej strony może własnie tak ma być, że lepiej się sprawdzisz jako mama chłopaków. Czyimś gadaniem to się najmniej przejmuj, ludziom naokoło zawsze coś nie pasuje, komuś muszą szpilę wbić żeby sobie nastrój poprawić.
    Też mam dziwne przemyślenia ostatnio, bardziej może na zasadzie "co by było gdybym" czegoś tam nie zrobiła itd. i wiesz co? Wychodzi na to, że może żałuję w życiu poznania 1-2 osób, cała reszta zdarzeń jakoś wyszła na prostą. Przyfilozofuje teraz maksymalnie hehe, mi się bardzo kiedyś spodobało zdanie "Wszystko jest po coś" no i tak mi się w życiu układa, że po czasie zauważam sens nawet największego doła albo burdelu w życiu :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    My też po wizycie. Z córką wszystko w porządku, 600g. Za to łożysko w dalszym ciągu nisko, zapowiada się, że będzie przodować... Zaczynam się mentalnie przygotowywać do cesarki :( No i mam bana na sex.

lubię za to ze wszystko ok z małą, no bo przecież nie za bana na sex :P
    a co do łożyska to kto wie, może będzie jak Caro mówi? cycki do góry, jeszcze jest czas!

f2w3dqk3604phf94.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewxzyny a jak juz piszemy tak o sexie Wam tez jest tam tak ciasno? moj to mowi ze jak dziewica i boi sie wchodzic ;) powiem Wam ze troche bolu czasem mi to sprawia i meżulek sie boi :(

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam co to sex ;) haha
    Najpierw embargo do prenatalnych, potem może raz czy dwa się udało i zaraz grzybica mi się przyplątała i znowu lipa. Potem mąż miał operacje a teraz w pracy nadrabia i wraca tak zmęczony że zasypia na siedząco.
    Może w ten weekend coś się uda ;)

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) cos ostatnio nie mogę się wbić w temat :-D
    U mnie ostatnio maksymalne planowanie zmiany umeblowania mieszkania, no i zdecydowalam ze chcialabym przemalowac salon... To nic ze byl robiony w styczniu... ;-)
    Wczoraj bykam oddać kree na tsh, ft4 i glukoze. Dzis wizyta u endo. Ciekawe co tam, bo ostatnio mi tsh wariowalo i odczulam to mocno na wadze :-( juz sie poddalam z "tyciem jak najmniej", to bez sensu :-(
    Poza tym, zapisalam się do okulisty na poniedziałek. Zobaczymy czy mogę rodzic naturalniae ;-)
    Tak czytam o Waszych wizytach i juz sie swojej nie moge doczekać... Juz bym chciala wiedziec ile moja malutka wazy :-)

age.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ