X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Też słyszałam, że ilość siary i jej brak wcale nie mają wpływu na późniejszą laktację. Też wolałabym jej nie mieć, bo ta ilość stała się nieznośna, a z wkładek (2op po 40 szt) które kupiłam do szpitala zostało mi kilkanaście sztuk :/

dlatego napisałam "ponoć" nie wiem, nie znam się, przeczytałam chyba na którymś forum ;)

Gabisonka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibsonka
    U mnie nic nie ma, narazie nie zaobserwowałam ani kropelki... Być może to taki chwilowy nawał?

KarolaFasola
    Na pewno dacie radę dotrwać jak najdłużej :*

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Leci nam ten czas jak szalony ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

14.07(piątek) nadziejastru, KasiaHaBe
    17.07(poniedziałek) madlene88
    18.07(wtorek) Caro, India26
    19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
    20.07(czwartek) Anuśka19, Gabisonka, czekajacanacud1
    21.07(piątek) Barbie24. patulla, dżdżownica
    25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
    26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe, E_w_c_i_a
    31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
    01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
    03.08(czwartek) almaanies
    04.08(piątek) Ripley84
    07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
    08.08(wtorek) Agnesqe
    09.08(środa) aaniluap
    10.08(czwartek) Nieśmiała
    01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
    16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), dżdżownica (IIIgenetyczne)
    17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
    22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne)
    06.09(środa) aaniluap
    27.09(środa) aaniluap
    18.10(środa) aaniluap

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:48

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... naprawdę podziwiam upór i determinację :) mój M nic kompletnie nie zrobi że spraw remontowych, bo twierdzi że woli jechać do pracy i zarobić na fachowca niż sam to robić. W sumie też to jest jakiś sposób :)
    Nam się na szczęście udało sprzedać mieszkanie z odroczonym terminem odbioru także przeprowadzimy się jak już dom bedzie wykończony. Ale wiem co to dążenie do spełnienia marzeń bo pracuje na to od 4 roku studiów :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    dlatego napisałam "ponoć" nie wiem, nie znam się, przeczytałam chyba na którymś forum ;)

Mi w szkole rodzenia mówiła babka od laktacji że to jest loteria, jedne mają a innym się dopiero pojawi nawet dzień po porodzie. Ja nie mam nic a bardzo chce karmić piersią więc trzymam się tej teorii :D

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ale w nocy przezylam szok. Obudzilam sie, patrzę a ja na brzuchu leżę... O matko jak sie wystraszylam. Przeciez brzuszek mam juz duzy, ale mam nadzieje że nic mojej niuni nie zrobiłam. Kuźwa, normalnie wyrodna matka ze mnie :-/
    Rano jak sie obudzilam to kopneła kilka razy, wiec chyba jest ok.
    No nic, miłego dnia Wam życzę, ja dzisiaj mam szkołę rodzenia, później troche latania po mieście. Dobrze, ze upału nie ma

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, dopiszesz mi wizytę na 10.08? Dzięki ;-)

patulla lubi tę wiadomość

age.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Także jak piszecie, że meczy Was tydzień czy 2 tygodnie kurzu, to uwierzcie, że u mnie są to już lata i mozna depresji się nabawić... zazdroszczę niemieszkania w remoncie i ekipy, która przyjdzie, zrobi i jest z głowy, a u nas przeliczanie każdej złotówki... no ale ta jak kiedyś pisałam, zdrowie najważniejsze,także wszystko się jakoś przetrwa, a może kiedys bedziemy miec łatwiej :)

Kochana wiec co czujesz, sama mam remont od jakiś 2 tygodni, już jest co prawda na końcówce ale swoje przeszłam.
    Myślę, że do niedzieli się ze wszystkim uwiniemy, ale teraz najgorsza robota, wykończenie korytarza, sprzątanie.
    Ja już jestem tym tak zmęczona ale jeszcze chwila i będę odpoczywać.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Witam
    Ale w nocy przezylam szok. Obudzilam sie, patrzę a ja na brzuchu leżę... O matko jak sie wystraszylam. Przeciez brzuszek mam juz duzy, ale mam nadzieje że nic mojej niuni nie zrobiłam. Kuźwa, normalnie wyrodna matka ze mnie :-/
    Rano jak sie obudzilam to kopneła kilka razy, wiec chyba jest ok.
    No nic, miłego dnia Wam życzę, ja dzisiaj mam szkołę rodzenia, później troche latania po mieście. Dobrze, ze upału nie ma

A ja cały czas łapię się na tym, że śpię na plecach, a przecież nie wolno. To moja ulubiona pozycja w ciąży. Zawsze spałam na brzuchu ale teraz nie dałabym rady, choćbym chciała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 09:18

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie :) Wasz organizm nie "położy się" w niewygodnej pozycji. Skoro leżałaś na brzuch to widać tak było ok, skoro leżałaś na plecach to tak było ok ;) Leżenie tylko na lewym boku jest uzasadnione tylko w wyjątkowych sytuacjach, w "normalnej" ciąży leżcie jak chcecie ;)
    Ja leżę na bokach, na plecach (rzadko, bo kręgosłup boli), na brzuch ciężko, ale zdarza mi się, ale podkladam poduszke pod cycki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 08:29

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Dziewczyny spokojnie :) Wasz organizm nie "położy się" w niewygodnej pozycji. Skoro leżałaś na brzuch to widać tak było ok, skoro leżałaś na plecach to tak było ok ;) Leżenie tylko na lewym boku jest uzasadnione tylko w wyjątkowych sytuacjach, w "normalnej" ciąży leżcie jak chcecie ;)
    Ja leżę na bokach, na plecach (rzadko, bo kręgosłup boli), na brzuch ciężko, ale zdarza mi się, ale podkladam poduszke pod cycki ;)

Tak wiem, że pozycja kobiety w ciąży wcale nie musi ograniczać się do tej na lewym boku, ale ja naprawdę bardzo mocno czuję ruchy jak leżę na plecach, ostatnio przeczytałam, że może być to spowodowane niedotlenieniem płodu i się przestraszyłam. Wolę dmuchać na zimne.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa!! Witamy się w trzecim trymestrze :)
    Cudownie :)

czekajacanacud1, madlene88, Caro, KasiaHaBe, kiti, Agnesqe, nadziejastru, Dziobuś, Zielona_konczynka, MałaMi88 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Ja jedynie jak ścisnę sutek, to widać tak jakby kropelki wody, a tak to nic.

Zapomniałam wczoraj kupić glukozy, poszłam dzisiaj rano, a wszystkie apteki od 8 i jak o 8:05 poszłam na badanie, to babka powiedziała, że za późno, bo o 10 przyjeżdżają z labolatorium, więc znów mi się odwlecze. Chociaż może to i lepiej, bo jutro z mężem pojadę, to będę miała wsparcie gdybym się źle czuła.

Śniło mi się dzisiaj, że już się Antoś urodził. Pojechałam do szpitala i stwierdzili, że mi zrobią CC i po 5 minutach już miałam synka. Na drugi dzień już wyszłam i poszłam z nim gdzieś do lasu, po czym ja się patrzę a jego nie ma, bo gdzieś jego nosidełko położyłam. Mój tata chodził i go szukał, a ja poszłam do kościoła. Na szczęście go znalazł i mi go przyniósł, a ja tak siedzę i się zastanawiam, czy dzień po porodzie, to nie za wcześnie by zabierać dziecko do kościoła. Jeszcze sobie uświadomiłam, że on pewnie głodny więc, go zaczęłam karmić :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza widzę że dwóch Antonich mamy na forum :)

mimoza lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doswiadczonych ;-)
    Czy smoczek na dzień i na noc to moze byc ten sam czy mam zamowic 2 rozne?

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla dopisz mnie na wizytę na poniedziałek 17.07 chyba że coś się zmieni to pójdę 20.07:)
    Alamanies... Mam identycznie odnośnie pozycji, jak leżę na prawym boku lub nawprost to strasznie kopie skacze więc wiem że dla mnie to odpada, może to dlatego że mamy ciśnienie niskie. Więc wolę lewy bok. No każda musi się wsłuchać w swój organizm:)
    Kochane ja też wczoraj ścisłam sutka lewego i były 2kropelki,a prawa nie. Ale już nie ucislam aby nie wywołać hahaha

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza sen rodem z koszmaru

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Pytanie do doswiadczonych ;-)
    Czy smoczek na dzień i na noc to moze byc ten sam czy mam zamowic 2 rozne?
    Ja miałam ten sam zawsze, dziecko też przyzwyczaja się i czasami ciężko zmienić później jak się już ten "zużyje" ;)
    A dwa i tak mogą być, właśnie później żeby zmienić, albo co gorsze jak się zgubi gdzieś smoczek to dobrze mieć w zapasie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 09:06

Nieśmiała lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Mimoza sen rodem z koszmaru
    Ale chociaż poród był przyjemny. 5 minut, nic nie bolało, a na drugi dzień już chodziłam jakby nigdy nic. :)

madlene88 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ