Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Ale chociaż poród był przyjemny. 5 minut, nic nie bolało, a na drugi dzień już chodziłam jakby nigdy nic. :)
    No takiego porodu mam wszystkim zycze:) ale tylko porodu, nie chodzić do lasu zaraz po nim!!! Hahaha

ckai9n73kv974yz0.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Gibsonka
    U mnie nic nie ma, narazie nie zaobserwowałam ani kropelki... Być może to taki chwilowy nawał?

KarolaFasola
    Na pewno dacie radę dotrwać jak najdłużej :*
    Mam nadzieję :)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Przyszłam się pokazać :) U nas wszystko dobrze. Rośniemy sobie <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cc89e475d37.jpg

madlene88, patulla, E_w_c_i_a, pola89, dżdżownica, kiti, Agnesqe, czekajacanacud1, Caro, almaanies, nadziejastru, A może by..., BurzaHormonów, Dziobuś, Zielona_konczynka, AlicjaaA, MałaMi88, Anuśka19 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Hej ;) Przyszłam się pokazać :) U nas wszystko dobrze. Rośniemy sobie <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cc89e475d37.jpg
    Piękny brzusioo:)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Aaaaa!! Witamy się w trzecim trymestrze :)
    Cudownie :)
    Witam się i ja :D 3 Trymest, jak to poważnie już brzmi :D

dżdżownica, Agnesqe, Caro, Dziobuś, pola89, Zielona_konczynka, madlene88 lubią tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kupujecie pieluchy na start? Ja teraz u starszej caly czas dady fioletowe sa ok, ale na.poczatku chyba pampers premium byly, z tym, ze... od tamtej pory te pampersy przeszly "lifting" i sporo sie popsuly :/ wiec mama dylemat...

Dzis w razie w kupilam mala paczke "1" bo to ju 30 tydzien! Masakra... czuje, ze wszystko lezy i kwiczy. Co prawda ciuszki mam raczej pokupowane, ale nie poprane itd...

W zasadzie moj gin nie widzi oznak wczesniejszego porpdu (1 porod lekko po TP) wiec mysle, ze "dotrwam" do konca, ale roznie moze byc.

Wyhaczylam poza tym oryginalne woombie w, bardzo dobrym stanie za 60zl i w srode jade odebrac. Mam.nadzieje, ze w rzeczywistosci tez nie zniszone. Place przy odbiorze wiec ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 10:28

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia, ja pieluchy 1 z biedronki. Dady białe sa fajne i mają podobną budowę do pampersow bialych, też mają taki jakby siateczkowy wkład co fajnie kupki wciąga ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam 1 op dad z biedry i 1 op pampersow ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co cieszy kobietę w ciąży?
    Odpakowywanie paczki z Gemini hahahah :-D :-D :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d67ad4b4d11.jpg

almaanies, aaniluap, nadziejastru, dżdżownica, Lola83, Dziobuś, patulla, mimoza, Zielona_konczynka, madlene88, Bella_Bella, MałaMi88 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A może by... naprawdę podziwiam upór i determinację :) mój M nic kompletnie nie zrobi że spraw remontowych, bo twierdzi że woli jechać do pracy i zarobić na fachowca niż sam to robić. W sumie też to jest jakiś sposób :)
    Nam się na szczęście udało sprzedać mieszkanie z odroczonym terminem odbioru także przeprowadzimy się jak już dom bedzie wykończony. Ale wiem co to dążenie do spełnienia marzeń bo pracuje na to od 4 roku studiów :)

My pracowaliśmy i robiliśmy remont. Z pensji w kilka miesięcy po studiach to byśmy zbierali kilka lat :) Teraz, też mieliśmy wybór.. brać większy kredyt, albo zrobić coś samemu. Uznaliśmy, że robimy sami co się da bo oszczędziło nam to przy remoncie całego domu myślę, że z 30 tyś. Kilka miesięcy ciężkie, ale teraz prawie wszystko skończone w domu. Jedna ciężka rzecz nas czeka za rok lub dwa, bo chcę wybić okno w jednym z pokoi, a w drugim powiększyć. To się wiąże z projektami i pozwoleniem na budowę. No ale.. za rok lub dwa. Już właśnie kasy nie starczyło, a teraz inne wydatki :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie znaleźć kogoś, kto ma podobnie z remontami, od razu się człowiek pociesza, że nie jest tylko sam na świecie z wiecznym remonte, kurzem we włosach i u mnie dodatkowo sierścią haha :D

A może by widze ciężko równie, ale satysfakcja, że się samemu zrobiło to jednak jest nie do zastapienia fachowcem... Ciesze się, że mężu zdolniacha sam umie wszystko podłączyć, elektryka, hydraulika, wylewki, sufity podwieszane, płytki, panele no komplet, tylko ten czas... praca i praca ciągle... meble też sam zrobił do sypialni i na przedpokój planuje zrobić i wiem, że są porządne, a nie, ze sie rozwala za chwilę, jak te co mamy w salonie, wszędzie gdzies okleina już nie ten ten... a wcale tanie nie były... kiedyś skończymy, jak już te dwa pokoje dokonczymy, to zostanie kuchnia, a łazienki to już odłożymy na 2-3 lata, bo chcemy jeszcze na ten samochód uzbierać :) a później to już odkladamy na wakacje i w dupie mamy te remonty! :D No i liczę, że synek się wrodzi w tatusia i będzie umiał wszystko zrobić, ale już tam mężu wspominal, że jak zacznie chodzić to będzie mu pomagał haha i go nauczy wszystkiego :)

Caro tak te paczki to super jak sie otwiera i układa potem i przegląda <3

Ja jeszcze pieluchy kupie pozniej, a byłam w lidlu i jeszcze duzo tych pampersów zostało, nie rzucili się tak jak myslalam, ze sie rzucą, ale i tak ich nie brałam póki co, za to kupiłam sobie stanik większy i mogę swobodniej oddychac :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc witam sie i ja :)

jesli chodzi o siare, ja nie mialam ani kropli w ciazy, a z mlekiem nie mialam zadnego problemu :)

Udaje mi sie od 3 tygodni w miare trzymac wage, bo w tempie, w ktorym roslam, naprawde bym dobila do jakiejs przerazajacej liczby :O

Mam juz nieoczekiwanie przygotowane ciuszki. Mama do mnie przyjechala, wyprala wszystko i wyprasowala. Jak przejrzalam dary, ktore dostalam od znajomych i dolozylam kilka kupionych to mam tego tyle, ze bym obdzielila trojaczki. A jeszcze niedawno plakalam, ze nic prawie nie mam!

dżdżownica, KasiaHaBe, pola89, Zielona_konczynka, madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    My pracowaliśmy i robiliśmy remont. Z pensji w kilka miesięcy po studiach to byśmy zbierali kilka lat :) Teraz, też mieliśmy wybór.. brać większy kredyt, albo zrobić coś samemu. Uznaliśmy, że robimy sami co się da bo oszczędziło nam to przy remoncie całego domu myślę, że z 30 tyś. Kilka miesięcy ciężkie, ale teraz prawie wszystko skończone w domu. Jedna ciężka rzecz nas czeka za rok lub dwa, bo chcę wybić okno w jednym z pokoi, a w drugim powiększyć. To się wiąże z projektami i pozwoleniem na budowę. No ale.. za rok lub dwa. Już właśnie kasy nie starczyło, a teraz inne wydatki :)

To super że potraficie tyle sami zrobić. Ja mogę co najwyżej pomalować ściany i po skręcić meble. A mój M nic nie zrobi :) i nie dlatego że nie potrafi bo jest inżynierem ale nienawidzi takich brudnych prac. Taki dziwny typ, chory psychicznie na punkcie porządku i czystości :)
    My teraz gniezdzimy się w dwóch pokojach właśnie zeby brać jak najmniejszy kredyt na dom.

1JyDp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basssiia troche mnie zmartwilas z ta nizsza jakoscia pampersow, bo mialam zamiar kupic wlasnie pampers premium na pierwsze pieluchy :/ ale chyba musze cos poczytac...

My kupilismy dzialke pod dom i chcielibysmy na wiosne zaczal budowe, ale sie boje, ze nie damy rady z dwojka dzieciakow, bedziemy wykonczeni caly czas... Moj maz tez niewiele zrobi, bo jak dzdzownica zauwazyla, ktos musi na ten dom zarabiac. Wole komus zaplacic, niz on mialby tyrac, a potem dawac ciala w pracy. Zalezy kto, co robi w pracy i czy faktycznie poswieca jej 8 h/dzien, czy wiecznie musi cos dlubac i wjezdzac.

dżdżownica lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Wczoraj postanowiłam ostatecznie nazwać moją córkę, bo do tej pory wstaliśmy się z mężem miedzy Sabina a Melania. Mężowi bardziej pasowało Mela, ja w sumie sama nie wiem które. No i zaczęłam czytać po kolei na jakiejś stronie imiona żeńskie i mojemu mężowi spodobało się Blanka. Co myślicie? Mi tez się podoba, ale nie wiem czy nie jest za bardzo egzotyczne. Nie chcę zrobić małej krzywdy :p

mimoza lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dzień dobry:)
    Wczoraj postanowiłam ostatecznie nazwać moją córkę, bo do tej pory wstaliśmy się z mężem miedzy Sabina a Melania. Mężowi bardziej pasowało Mela, ja w sumie sama nie wiem które. No i zaczęłam czytać po kolei na jakiejś stronie imiona żeńskie i mojemu mężowi spodobało się Blanka. Co myślicie? Mi tez się podoba, ale nie wiem czy nie jest za bardzo egzotyczne. Nie chcę zrobić małej krzywdy :p

Wam sie musi podobac, ja juz sie przy jednym i drugim dziecku zorientowalam, ze ludziom nie dogodzisz.

Jak byla Helena, to mowili, ze jak stara baba, ze co to za imie dla dziewczynki. Moja mama powiedziala, ze nikt tak nie daje i nikomu sie nie podoba.

Teraz jak ma byc Piotr, to jest takie proste, pospolite i malo wyszukane :P:P:P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, no faktycznie, ludziom ciężko dogodzić. Mi jakoś tak ciężko znaleźć dobre imię dla dziewczynki, żadne nie pasuje w 100%. Dla chłopca miałam od razu, Staś. A tu się okazało, że siusiaka nie ma :p

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka mi sie bardzo podoba ;) mysle, ze wlasnie fajne bo nie takie oklepane jak Julka czy Amelka

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie bardziej Melania podoba, jest takie inne i fajnie brzmi :) Mela super :) Blanka też fajne, brałam pod uwagę, gdyby była dziewczynka, tylko mężu się nie zgadzał, ale pisałam kiedyś, że się naoglądał bajek w dzieciństwie i dla niego Blanka to jest zielony stwór :)

I racja nie dogodzi się, nasz Julian też ma rożne reakcje, ale mam to w dupie kurde, nasz syn, my wybraliśmy i Nam się podoba, a inni sobie niech gadają... :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Fajnie znaleźć kogoś, kto ma podobnie z remontami, od razu się człowiek pociesza, że nie jest tylko sam na świecie z wiecznym remonte, kurzem we włosach i u mnie dodatkowo sierścią haha :D

A może by widze ciężko równie, ale satysfakcja, że się samemu zrobiło to jednak jest nie do zastapienia fachowcem... Ciesze się, że mężu zdolniacha sam umie wszystko podłączyć, elektryka, hydraulika, wylewki, sufity podwieszane, płytki, panele no komplet, tylko ten czas... praca i praca ciągle... meble też sam zrobił do sypialni i na przedpokój planuje zrobić i wiem, że są porządne, a nie, ze sie rozwala za chwilę, jak te co mamy w salonie, wszędzie gdzies okleina już nie ten ten... a wcale tanie nie były... kiedyś skończymy, jak już te dwa pokoje dokonczymy, to zostanie kuchnia, a łazienki to już odłożymy na 2-3 lata, bo chcemy jeszcze na ten samochód uzbierać :) a później to już odkladamy na wakacje i w dupie mamy te remonty! :D No i liczę, że synek się wrodzi w tatusia i będzie umiał wszystko zrobić, ale już tam mężu wspominal, że jak zacznie chodzić to będzie mu pomagał haha i go nauczy wszystkiego :)

Caro tak te paczki to super jak sie otwiera i układa potem i przegląda <3

Ja jeszcze pieluchy kupie pozniej, a byłam w lidlu i jeszcze duzo tych pampersów zostało, nie rzucili się tak jak myslalam, ze sie rzucą, ale i tak ich nie brałam póki co, za to kupiłam sobie stanik większy i mogę swobodniej oddychac :)

Nooo, zdecydowanie :De.. u mnie momentem krytycznym było kiedy nie mieliśmy kuchni ani łazienki, wanna była wstawiana już nowa tylko na wieczór i tam trzeba było umyć i siebie i talerze itp. Wannę po zakupie umyłam, ale zostawiłam ofoliowaną, a wiadomo, że folia po tam tygodniu remontu zaczęła się zrywać. Któregoś wieczoru kucam w tej bujającej wannie (usiąść jakoś nie bardzo przez tą folię i remont) a mi spod nóg wypływa brokuł z obiadu. Gdzieś musiał się zaplątać w tą folię jak myłam wannę przed kąpielą. Surwiwal na 102! :D Heh dziś się z tego śmieję, wtedy wpadłam w histerię i płakałam rzewnymi łzami, że już nie mogę tego znieść.
    dżdżownica wrote:
    To super że potraficie tyle sami zrobić. Ja mogę co najwyżej pomalować ściany i po skręcić meble. A mój M nic nie zrobi :) i nie dlatego że nie potrafi bo jest inżynierem ale nienawidzi takich brudnych prac. Taki dziwny typ, chory psychicznie na punkcie porządku i czystości :)
    My teraz gniezdzimy się w dwóch pokojach właśnie zeby brać jak najmniejszy kredyt na dom.

Dom był naszym marzeniem jak się poznaliśmy 9 lat temu. Coś co zawsze nas łączyło i dziś jest naszą ogromną radością. Warto się trochę pomęczyć dla realizacji marzeń :) Życzę Wam byście jak najszybciej kupili swój kawałek tego świata :)

nadziejastru, Pampcia lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ