Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:A może by.. naprawdę wielkie WOW!! Tak jak pisałam Agnesqe aż trudno uwierzyć. Ja bym w życiu nawet nie próbowała próbować
A kuchnia piękna, też chcę białe meble i blat albo drewniany albo granitowy. A na podłodze to płytki czy drewno?
Na podłodze są płytki, ale niesamowicie w wyglądzie przypominają drewno. Chyba najdroższe jakie ułożyliśmy, ale warto było. One nie mają gładkiej powierzchni tylko taką również imitującą drewno więc ten wzór drewna nie wygląda jak nadrukowany. Sprawdzają się świetnie, ale domycie ich po remoncie zajęło nam ok miesiąca, bo niestety pył powchodził właśnie w tą fakturę i nie chciało zejść. Teraz na bieżąco myję i jest super, a mamy takie położone na całym piętrze poza pokojami tj. kuchnia, ubikacja, przedpokój, wiatrołap.
patulla Świetnie, że udało się wygrać taką matę. Ja nie mam zupełnie szczęscia w losowaniach. Jak można coś przegrać to mnie na pewno to się uda. W cuda już nie wierzę
. Spora oszczędność taka wygrana, bo te maty tanie nie są. Powiedzcie proszę w jakim wieku już można maluszka kłaść na tą matę? Kupować ją na początek czy poczekać do tego 2-3 miesiąca?
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny które kompletują ubranka same od zera. Kupujecie tylko to co na wyprawke dla dzidziusia do szpitala czy wiecej ubranek ? w jednym rozmiarze czy w kilku ?
Ja kupiłam w kilku rozm. i więcej. Uznałam, że nie wiem jak to później będzie i wolę mieć zapas. Tym bardziej, że nam nie ma kto za bardzo pomóc żeby zostać z dzieckiem, a sama nie wiem jak kobieta się czuje w połogu i nie wiem jak to później bedzie z chodzeniem po sklepach, a mój mąż kochany człowiek ale noooo każdy pewnych rzeczy nie ogarnia.. i to jest jedna z nich. Ja mam najwięcej na rozm. 62 i 68. Natomiast już kilka również na 74 jak były promocje to kupiłam. Mam nadzieję, że się sprawdzą.
chcebardzobycmama lubi tę wiadomość
-
A może by... wrote:
patulla Świetnie, że udało się wygrać taką matę. Ja nie mam zupełnie szczęscia w losowaniach. Jak można coś przegrać to mnie na pewno to się uda. W cuda już nie wierzę
. Spora oszczędność taka wygrana, bo te maty tanie nie są. Powiedzcie proszę w jakim wieku już można maluszka kłaść na tą matę? Kupować ją na początek czy poczekać do tego 2-3 miesiąca?
Ja ogólnie szczęścia zbytnie też nie mam, to moja chyba druga wygrana, więc i tak nie jest tak źleAle jak mi na czymś zależy to nie wygrywam, a jak sceptycznie podchodzę do tematu to czasem się coś uda
Moja poprzednia wygrana to był właśnie laktator Avent
A wzięłam wtedy udział w tym konkursie, bo głównych nagród, czyli laktatorów było chyba 5, ale było chyba 50 butelek Avent, to myślę sobie, a może uda się tą butelkę wygrać i sprawdzam później wyniki i patrzę na listę kto wygrał butelki i myślę, że niestety nie udało się, ale rzuciłam okiem na główne wygrane i szok
Edit, miałam jeszcze jedną wygraną: bon na 50 zł na stronie z artykułami dzicięcymi (tzn. jakiś sklep z eco produkatami). Także nie tak źle mi idzie w konkursach "dziecięcych"A jeszcze jedna wygrana to dzbanek do filtrowania wody
Trzeba jednak grać, bo można wygrać
Myślę, że tak rozsądnie to właśnie te 2-3 miesiące i myślę, że to jest zakup raczej po porodzie. Na tej mojej jest napisane 6m+ (!)
Ps. Na tej mojej jest cena 249,99 (!)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:54
BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
Patulla gratki
ja tez sie pochwale dzis maz przytargal od szefowej uzywki: spacerowka typ parasolka, fotelik 9-18, krzeselko do karmienia, nosidelko, poducha do karmienia/spania, kosz na pieluchy, nocnik fisher price taki grajacy i jakies pierdoly jeszcze hehehe wszystko e super stanie o i jeszcze rozowy rowerek hehe ale w ciut uzytym staniepatulla, BurzaHormonów, almaanies lubią tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Mi w szkole rodzenia mówiła babka od laktacji że to jest loteria, jedne mają a innym się dopiero pojawi nawet dzień po porodzie. Ja nie mam nic a bardzo chce karmić piersią więc trzymam się tej teorii
To ja w tym temacie jako ciekawostkę napiszę, że przy synku, mimo porodu sn pokarm pojawił mi się dopiero po 5 dniach i to tylko dlatego, że przez te 5 dni uparcie co 3 godz pompowałam laktatorem 'na sucho'. Prawie się już poddałam, wszyscy w koło widząc jak się męczę kazali odpuścić. A ja miałam jakieś zaczopowane piersi. Tego 5 dnia najpierw zaczęła jakaś przezroczysta galareta z kanalików wychodzić, potem jakby przezroczysta żółta ropa i potem mleko. Wybaczcie za ten niesmaczny opis, ale jestem przykładem, że można kp mimo problemów
patulla, dżdżownica, Pampcia, almaanies, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
Witam się tak w ogóle.. czytam codziennie, już 3 razy próbowałam coś napisać i kasowało mi posty na tel bo niechcący coś naciskałam, wrr...
Piękna kuchnia, szczególnie jak się patrzy na zdjęcie przed to aż ciężko uwierzyć.
KarolaFasola, trzymaj ty się tam z maluchami
Bella piekny brzuch i fotka bardzo ładna.
-
A nie by... No pięknie, podziwiam raz jeszcze i gratuluję zaradnosci!!! Szacun dla was!!!
Chcebardzobycmama... Ja kupuje różne ciuszki od 56-68 zdaza mi się nawet kupic coś 74 gdyż czasem trafiam na super cenę.
Patulla no no musisz mieć szczęście!!!
Ogolnie dziewczyny mi dziś przywieźli mebelki... Niestety w kartonach...ale nie daje za wygraną, mąż dopiero będzie o 23 Q że jestem niecierpliwa , później wam pokaze efekty, zabieram się za skrecanie o jej długa droga przedemna...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3fe1643e150.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f570d1d94f3.jpg -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f22b17bfb0.jpg
A ja sie pochwle moim brzuszkiemAgnesqe, dżdżownica, pola89, Caro, nadziejastru, madlene88, Dziobuś, KasiaHaBe, almaanies, MałaMi88, E_w_c_i_a, Anuśka19, kiti lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:Gdzie Ty tam schowałaś dwoje dzieci
?!?
A gdzieś się zmieściły hehe ;p
Jeszcze urośnie.. -
dżdżownica wrote:A kuchnie macie otwarta na salon? Bo tak mi się wydaje na zdjęciu. Jak polaczyliscie płytki w kuchni z podłoga w salonie?
Niestety u nas kuchnia zamknięta. Nasz dom to taka typowa PRL-owska kostka, wobec czego kiedy myśleliśmy, żeby zburzyć ścianę pomiędzy salonem a kuchnią okazało się, że z salonu nie będzie jak korzystać, bo na każdej ścianie jest jakiś otwór, a jednej by w ogóle nie było. Salon dosyć mały bo 19 m2. Natomiast koncepcja na za kilka-kilkanaście lat jest taka, że jak uda nam się rozbudować dom (chcemy dołożyć ok. 25 m2) to wtedy otwieramy cały dół, czyli dwa pokoje i kuchnię. Natomiast wypełnienie widziałam bardzo ładne korkowe pomiędzy właśnie parkietem a płytkami podłogowymi. Świetnie to wyglądało. Taka troszkę grubsza fuga, a elastyczne więc nie pękało tak jak by się działo przy parkiecie z fugądżdżownica lubi tę wiadomość
-
A może by... wrote:Niesamowite! Ty tam chowasz bliźniaki?! One chyba się poprzeplatały! Śliczny masz brzuszek!
Dziekuje
Są jeszcze malutkie w 26 tyg mialy po ok 780g. Jeszcze urosna i brzuch teznie bedzie nic pozanimhaha
-
A może by przepiękna kuchnia! Zdolna Bestyjka z Ciebie
KarolaFasola niech Maluszki grzecznie siedzą w Maminym brzuszku jak najdłużej! A ten Maminy brzuszek taki ładny i zgrabniutki że aż sam się prosi by w Nim trochę posiedzieć
Patulla Ty ale masz szczęście! Mata - super sprawa! Ale masz rację, żeby coś wygrać trzeba graćA może by... lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro, oby jak najdluzej posiedzialy.. Bo juz im sie troszke spieszy
Przez cholerną szyjke... -
dżdżownica wrote:No już mamy kupiony, szeregowy żeby było mało ziemi do pielęgnowania
tylko mały ogródek z tyłu. Na początku listopada odbieramy i musimy do końca grudnia opuścić nasze mieszkanie
także jakieś półtora miesiąca na wykończenie
To przed Wami intensywne dwa miesiące. Polecam spakować większość rzeczy przed urodzeniem. Takich co nie koniecznie musisz używać (obrusy, pościele (jedną na zmianę zostawić), szkło itp). My w sierpniu pakowaliśmy (właściwie to ja pakowałam), a wrzesień to już remont pełną parą i przeprowadzka, żeby do 3 października zdążyć. Bez dziecka na ręku byliśmy umordowani biegając cały dzień, a co dopiero jak bym miała jeszcze naszego bąbelka do ogarnięcia
Masz już pomysł na pokój maluszka? Czy będzie z Wami spać?
Jak dziewczyny Wasze pokoiki? Ja się zastanawiam czy mam dobrą koncepcję pod kątem dziecka, ale myślę czy zamiast zasłonek w pokoju nie dać lepiej roletek i tylko firankę? Gdzie będziecie kąpać maluchy? Czy jak postawię wanienkę przy przewijaku to sprawdzi mi się czy będę miała wszystko pochlapane?
KarolaFasola wrote:Caro, oby jak najdluzej posiedzialy.. Bo juz im sie troszke spieszy
Przez cholerną szyjke...
Będą siedzieć. Głowa do góryto dzielne maluszki będą po mamusi. No jak się tak ładnie poskładały w brzuszku to na pewno nie chcą mamusi robić pod górkę
Wszystkie trzymamy mocno kciuki za Twoje dwa maluszki
z taką mocą to będzie wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 19:05