Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz to nie musi być infekcja tylko podrażnienie od luteiny. Też co jakiś czas tak mam i zmieniam na doustną na chwilę i przechodzi.
W poprzedniej ciąży lekarka mówiła mi że można od razu mocno wysmarować clotrimazolem w kremie i nawet wcisnąć trochę kremu do środka 😉 -
Ja mam tak ciągle z kilkudniowymi przerwami właśnie od luteiny. Swędzi, piecze, wydzielina żółtawa. Ale gin nic mi nie da ani nie zaleca żadnych substancji typu lactovaginal przy tym. Mówi że póki biorę tą luteinę to za bardzo nie możemy nic poradzić szczególnie w 1 trym a dziecku nic nie grozi 🤷 no i tak chodzę z tym, liczę że w końcu samo przejdzie
-
Kacha_88 wrote:Dziewczyny doradźcie. Stosujecie jakieś fajne balsamy dla kobiet ciężarnych? Podpowiedzcie też czy jak szłyscie na L4 to musiałyście jakies jeszcze zaświadczenia o ciąży do pracy zanosić?
-
Kacha_88 wrote:Dziewczyny doradźcie. Stosujecie jakieś fajne balsamy dla kobiet ciężarnych? Podpowiedzcie też czy jak szłyscie na L4 to musiałyście jakies jeszcze zaświadczenia o ciąży do pracy zanosić?
Używam naprzemiennie kremu i olejku na rozstępy Mustela Maternite. Smaruję brzuch, piersi, plecy na wysokości brzucha i pupę. Mam zamiar tak je stosować do końca ciąży.
Nie zanosiłam żadnego zaświadczenia. W pracy kadrowa ma profil PUE, tam jest moje zwolnienie. Ale zapytam ją, czy na pewno go nie potrzebuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 13:54
-
Używam mama babydream z Rossmann. Wkurza mnie jego zapach ale ma polecany skład na srokao.
Zaświadczenie zanosiłam, istotna jest chyba na zaświadczeniu data porodu. W moimi przypadku chodzi o to czy urodzę przed końcem umowy 😊 Pierwsze słyszę żeby miało zaświadczenie wpływ na wysokość L4. Przecież to lekarz wypisuje na zwolnieniu kod który daje gwarancję 100% zwolnienia. W poprzedniej ciąży nie zanosiłam zaświadczenia a kasa się zgadzała 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 14:15
-
nick nieaktualnyKacha_88 wrote:Dziewczyny doradźcie. Stosujecie jakieś fajne balsamy dla kobiet ciężarnych? Podpowiedzcie też czy jak szłyscie na L4 to musiałyście jakies jeszcze zaświadczenia o ciąży do pracy zanosić?
https://www.4organic.pl/produkt/derma-eco-woman-balsam-do-ciala-500-ml/, i z tej firmy są fajne składem kosmetyki
https://mommecosmetics.com/pol_m_MomMe-dla-mam-341.html, polecam też Sylveco ale nie każdy lubi ich zapachy, np. oliwka z betuliną jest świetna. Dzidziusiowy balsam babydream z rossmana jest tez ok, delikatnie pachnie. Ja dodawałam do niego trochę olejku migdałowego, po wstrząśnięciu butelką konsystencja nie zmieniała się a nawilżenie było lepsze. -
Ja stosuję mediderm ogólnie do ciała, i na brzuchu, pośladki i piersi oliwkę na rozstępy. Z babydream. Dla mnie fajnie pachnie 😂
Ja ogólnie się nic nie dopytywałam czy tyle wystarczy. Poinformowałam dyrekcje o zwolnieniu, a na zwolnieniu mam kod "ciaza'.
Dziewczyny..ja z pytaniem z serii dziwne 😄 czy wy też macie wrażenie że wiecie gdzie jest dziecko w brzuchu położone? Nie czuje ruchów, w końcu to 12tc ale jakby kuje mnie w różnych miejscach. Np a to z lewej a to z prawej strony. I jak z lewej mnie kuje to mam wyraźnie twardsze to miejsce... Poczym po 10 minutach przestaje kuc i tak w koło. Partner mowi że to niemożliwe, ale ja jakoś czuję że wiem 🙈 -
Z tym zaświadczeniem to być może zależy od kadr, specyfiki pracy i kilku innych czynników 😉 no ja musiałam właśnie po to je dostarczyć.
Dziewczyny te w kolejnych ciążach. Czy macie wrażenie że brzuch jest większy niż w pierwszej i szybciej go widać? Ja od dwóch gdzieś dni według wielkości brzucha czuję się jak w 5 miesiącu i to już nie ze wzdęcia 🙈 -
natnatss wrote:Z tym zaświadczeniem to być może zależy od kadr, specyfiki pracy i kilku innych czynników 😉 no ja musiałam właśnie po to je dostarczyć.
Dziewczyny te w kolejnych ciążach. Czy macie wrażenie że brzuch jest większy niż w pierwszej i szybciej go widać? Ja od dwóch gdzieś dni według wielkości brzucha czuję się jak w 5 miesiącu i to już nie ze wzdęcia 🙈
-
natnatss wrote:Z tym zaświadczeniem to być może zależy od kadr, specyfiki pracy i kilku innych czynników 😉 no ja musiałam właśnie po to je dostarczyć.
Dziewczyny te w kolejnych ciążach. Czy macie wrażenie że brzuch jest większy niż w pierwszej i szybciej go widać? Ja od dwóch gdzieś dni według wielkości brzucha czuję się jak w 5 miesiącu i to już nie ze wzdęcia 🙈
Tak! Ja poprzednio w 5 miesiącu jeszcze spokojnie mogłam ukryć ciąże, a teraz początek 3 a ja już nie mogę wciągnąć brzucha 🙈🙈meraja90 lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
To moja 3 ciąża i przyznam że im jestem starsza tym jest chyba ciężej. U mnie za 2 dni 11 tydz brzuch jest widoczny ale bez szału. Na mdłości pomagają mi lody kaktusy te wodne. Jutro wizyta i USG może się dowiem skąd ta krew 😔 tak bardzo bym chciała się już cieszyć ta ciąża. 07.04 mam prenatalne wtedy będzie 13.6 tydzień
-
A nie to ja ukryć nie mogę
robię się taka Mamasita z pełnym cyckiem i pupą no i brzuszek odstaje 🙈 śmiesznie się czuję czasami tak trochę 'rubensowsko' 😂
Choć to moja 1 ciąża, ale ja też od razu coś tam przytyłam, a nie jak to mówią prawie wszystkie ,że w 1 ciąży to w 5 miesiącu dopiero przybrały co kolwiek na wadze 🤷
Ja się smaruję czym popadnie choć też nie codziennie bo zapominam 😄 mam mustele mam żel z neutrogeny , dla mnie musi być coś co się super szybko wchłania może poszukam jakiegoś suchego olejku teraz -
Moni* wrote:To moja 3 ciąża i przyznam że im jestem starsza tym jest chyba ciężej. U mnie za 2 dni 11 tydz brzuch jest widoczny ale bez szału. Na mdłości pomagają mi lody kaktusy te wodne. Jutro wizyta i USG może się dowiem skąd ta krew 😔 tak bardzo bym chciała się już cieszyć ta ciąża. 07.04 mam prenatalne wtedy będzie 13.6 tydzień
-
Karo11 wrote:A nie to ja ukryć nie mogę
robię się taka Mamasita z pełnym cyckiem i pupą no i brzuszek odstaje 🙈 śmiesznie się czuję czasami tak trochę 'rubensowsko' 😂
Choć to moja 1 ciąża, ale ja też od razu coś tam przytyłam, a nie jak to mówią prawie wszystkie ,że w 1 ciąży to w 5 miesiącu dopiero przybrały co kolwiek na wadze 🤷
Ja się smaruję czym popadnie choć też nie codziennie bo zapominam 😄 mam mustele mam żel z neutrogeny , dla mnie musi być coś co się super szybko wchłania może poszukam jakiegoś suchego olejku teraz -
U mnie druga ciąża, po mnie zupełnie nie widać że ciąża. Oczywiście brzuch odstaje ale to bardziej fałda na brzuchu niż brzuszek ciążowy. Przed ciążą jakieś 2 kg przybrałam. Mi zawsze najpierw odkłada się na brzuchu. W ciąży też nie schudłam póki co. Jak się rano budzę to ten brzuchol mniejszy ale wieczorem już wisi Maciek tłuszczowy 😁 ten ciążowy to taki uroczy był, ten mój aktualny wcale go nie przypomina 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 18:18
-
Angelka93 wrote:Po mnie też już całkiem widać że ciąża, mimo ze to moja pierwsza ciąża i jestem szczupła🙂
No to chyba ta sama sytuacja u mnie
Damy radę, raz będziemy chudziaki raz okrąglaki taka natura
Pocieszam się też, bo spotkałam w piątek koleżankę ,która pół roku temu rodziła , w ciąży dobiła do +27 🙈 serio i bez cukrzycy po prostu tak wyszło 🤷😅 a dziś wygląda jak przed ciążą, latała sobie po sklepie na szpileczkach jak młoda pannica 😅😁
Angelka93 lubi tę wiadomość