X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was także wywala z belly? Gdy chcę zalogować się ponownie wychodzi komunikat że nieprawidłowe hasło i za każdym razem muszę występować o nowe. Wkurzające to jest.

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam w połowie tygodnia, wylogowalam się I zalogowalam ponownie I wszystko było już ok.

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba nigdy nie będzie dane mieć beztroskiej ciąży. W każdej coś. Wczoraj zaliczyliśmy testy na Covid, na szczęście negatyw 💪a dziś znowu Sor, bo krwawienie. Dziecko żywe, zero krwiaka. Dr twierdzi, ze to przez to, ze kosmowka jest blisko szyjki macicy. Mam odpoczywac. Staram się, ale konia z rzędem temu co mi powie, jak to zrobić przy 18m dziecku, które jest chore i marudzi 🙈

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla dziś moja poduszka ciazowa do spania..o mamo. To będzie inna jakoś snu♥️♥️♥️

Kaarola lubi tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno wyluzować, słysząc dookoła nieciekawe historie. Bylam ok 7 tyg raz u innej doktor niż u prowadzacego ciążę na usg. Wszystko było ok. ale lekarz w pewnym momencie mówi do mnie żebym się za bardzo nie przyzwyczajała do ciąży, najlepiej nie mówiła rodzinie i nie wymyślała imion bo taki wczesny etap ciąży to nic pewnego. Nie powiedziała mi nic czego bym nie wiedziała z drugiej strony na pewno nie chciałabym mieć lekarza prowadzacego, który będzie mnie tak negatywnie nastawiał

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Przyszla dziś moja poduszka ciazowa do spania..o mamo. To będzie inna jakoś snu♥️♥️♥️
    Michalina polecasz jakąś? Zastanawialam się nad nią, bo zaczyna mi doskwierać kręgosłup :(

Gomerka, jak się czujesz teraz? Ustąpiło krwawienie?

Ja miałam dzisiaj straszny koszmar, śniło mi się,że dosłownie chlusnelo ze mnie krwią, brzuch się od razu zmniejszył, aż wkłasl, nie wiedziałam co się dzieje 😨 masakra.....

• Filcek Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Też się zastanawiam nad zakupem - daj znać czy wygodna i jaką kupiłaś :)

oar843r8382kexia.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Michalina polecasz jakąś? Zastanawialam się nad nią, bo zaczyna mi doskwierać kręgosłup :(

Gomerka, jak się czujesz teraz? Ustąpiło krwawienie?

Ja miałam dzisiaj straszny koszmar, śniło mi się,że dosłownie chlusnelo ze mnie krwią, brzuch się od razu zmniejszył, aż wkłasl, nie wiedziałam co się dzieje 😨 masakra.....
    Mnie też kilka dni temu się tak śniło 🙁 w ogóle bardzo często pamiętam sny ostatnio, jak nigdy..

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się ok, trochę jeszcze leci, ale to tak może być... tylko jeszcze jestem chora, to nie pomaga 🙈

Co do poduszek, ja mam Poofi, jest super, potem dla dziecka tez się przydała jako „kojec”. Tylko ma pokrycie takie pluszowe, w lecie strasznie się od tego pociłam i kupiłam 2, bawełniane.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• natnatss Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę z biedronki, przy poprzedniej ciąży kupił mi ją mój narzeczony na wyprzedaży którą organizują co jakiś czas za około 20zl 🙈 życie mi ratowała wielokrotnie, to był najlepszy zakup, bo przynajmniej nie musiałam już się obkładać poduszkami z każdej strony.
    I mam tak realistyczne sny że aż dziś obudziłam się zmęczona. Śniło mi się że mocno zdyszana szłam pod wielką górę z synem na ręku i w zaawansowanej ciąży, do tego ciągnęłam samochód na plecach bo nie chciał wjechać pod tą górę 😅 mój W szedł w tym śnie przed nami i kazał nam spokojnie iść bo tak jest lepiej i szybciej wejdziemy... 😂

85993e3k946gskpj.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam cebuszke Duo. Ona jest w kształcie litery C. Słyszałam dużo dobrego o poduszkach w kształcie U ale one są tak wielkie, że bałam się że przy łóżku 140 zabraknie miejsca dla partnera 😂

Ta Duo ma z jednej strony inne wypełnienie, takie nieco twardsze. Wygodniejsze dużo pod głowę. Dziś spałam i jest ok. Mega wygodnie choć i tak obudziłam się z lekkim bólem kręgosłupa. Choć myślę że źle ją użytkuje bo śpię z nią pod brzuchem póki mogę, a oni rekomendują żeby ten tył poduszki wspierał plecy.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzoewczyny. Chyba zlapalam jakas infekcje intymna przez ta luteine 🤦🏻‍♀️ Wydzielina sie zrobila zoltawa, w nieco wiekszej ilosci i doszlo lekkie swedzenie. Wizyte u gina mam najwczesniej w czwartek i zastanawialam sie czy na tym etapie doraznie w domu moge cos zaradzic na to? Koncze powoli 9tc i z tego co czytalam to za bardzo infekcji nie da sie leczyc w 1 trym (a przynajmniej niektorymi srodkami) a z drugiej strony, ze infekcja moze niesc duuze ryzyko. Klasycznie sie juz tym zestresowalam, nie moze byc spokojnie prze chwile 😔 Karoola dobrze kojarze, ze Ciebie zlapalo wczesniej? Gin Ci cos poradzil?

Ja tez sie bede rozgladac za poducha do spania powoli. Na razie jest okej, ale chce kupic jak najwczesniej zeby sie potem nie meczyc po prostu. I to jedyna rzecz kupie jak na razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 10:58

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Hej dzoewczyny. Chyba zlapalam jakas infekcje intymna przez ta luteine 🤦🏻‍♀️ Wydzielina sie zrobila zoltawa, w nieco wiekszej ilosci i doszlo lekkie swedzenie. Wizyte u gina mam najwczesniej w czwartek i zastanawialam sie czy na tym etapie doraznie w domu moge cos zaradzic na to? Koncze powoli 9tc i z tego co czytalam to za bardzo infekcji nie da sie leczyc w 1 trym (a przynajmniej niektorymi srodkami) a z drugiej strony, ze infekcja moze niesc duuze ryzyko. Klasycznie sie juz tym zestresowalam, nie moze byc spokojnie prze chwile 😔 Karoola dobrze kojarze, ze Ciebie zlapalo wczesniej? Gin Ci cos poradzil?

Ja tez sie bede rozgladac za poducha do spania powoli. Na razie jest okej, ale chce kupic jak najwczesniej zeby sie potem nie meczyc po prostu. I to jedyna rzecz kupie jak na razie :)
    Możesz stosować lactovaginal, jest bezpieczny w ciąży. Ja mam zalecony bo wyszła mi bakteria i mam dawać rano i wieczorem.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dzisiaj rano obudziłam się na siusiu ok 3 w nocy i nagle patrzę i znowu krwawienie. Dobrze że jutro ginekolog . Wzięłam dawkę uderzeniowa duphastonu i luteiny jak kazali w szpitalu i przeszło. Podczas ostatniej wizyty krwiak był już na końcówce a tu znowu krew za 2 dni 11 tydzień. Dzisiaj leżę wstaje tylko na siusiu. Psychicznie jestem zmęczona już tym że ciągle coś....

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:

Mnie lekarka powiedziała że jakby coś takiego zaczęło się dziać to żurawina sok lub tabletki żuravit albo urosept.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni może to już końcówka oczyszczania, co ma wylecieć musi wylecieć. Bądź dobrej myśli. Z moich koleżanek to prawie każda miała różnego rodzaju plamienia, krwawienia a teraz ich bobasy biegają zdrowo po świecie.

Moni* lubi tę wiadomość

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:

Tak, zaczelo mnie swedziec i na telekonsuktacji z PZU ginekolog mi przepisal clotrimazolum w globulkach dopochwowo. Informowalam w ktorym tyg jestem. Czytalam na ulotce, ze nie powinno sie stosowac w ciazy ale czytalam w internecie ze dziewczyny braly i nic nie było. Wzielam, przeszlo i niemysle o tym. Nie bede popadac w paranoje.

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Tak, zaczelo mnie swedziec i na telekonsuktacji z PZU ginekolog mi przepisal clotrimazolum w globulkach dopochwowo. Informowalam w ktorym tyg jestem. Czytalam na ulotce, ze nie powinno sie stosowac w ciazy ale czytalam w internecie ze dziewczyny braly i nic nie było. Wzielam, przeszlo i niemysle o tym. Nie bede popadac w paranoje.
    Dzieki. Jutro napisze smsa do mojego lekarza i zapytam co moge wziac lub czy jest koniecznosc pojawienia sie na wizycie zeby sprawdzil. Na wlasna reka boje sie clotrimazolum brac w 1trym.

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:

Żółta wydzielina to jeszcze nic groźnego-też mam lekarz mówi że to nie infekcja. W ciąży wydzielina tak może wyglądac. Gorzej z tym swędzeniem, u mnie na początku też było i dostałam pimafucin-przeszło. Jeśli to infekcja lekarz da ci leki. Na każdej prawie ulotce jest ostrzeżenie, ale mi lekarz powiedział że pimafucin jest obojętny na zarodek. Moja znajoma też go dostała w ciąży w 1 trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 12:13

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do infekcji jeśli współżyjesz to zaraz po idziemy siku. Dobrze też czasami pochodzić po domu w samej spódnicy bez bielizny. Jeśli majtki to tylko bawełniane. Bielizna i ręcznik do miejsc intymnych pierzemy w wysokiej temp. To są rady jakie dostawałam od lekarzy jak miałam powracające infekcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 12:10

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ