Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tak miałam w połowie tygodnia, wylogowalam się I zalogowalam ponownie I wszystko było już ok.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Mi chyba nigdy nie będzie dane mieć beztroskiej ciąży. W każdej coś. Wczoraj zaliczyliśmy testy na Covid, na szczęście negatyw 💪a dziś znowu Sor, bo krwawienie. Dziecko żywe, zero krwiaka. Dr twierdzi, ze to przez to, ze kosmowka jest blisko szyjki macicy. Mam odpoczywac. Staram się, ale konia z rzędem temu co mi powie, jak to zrobić przy 18m dziecku, które jest chore i marudzi 🙈Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Trudno wyluzować, słysząc dookoła nieciekawe historie. Bylam ok 7 tyg raz u innej doktor niż u prowadzacego ciążę na usg. Wszystko było ok. ale lekarz w pewnym momencie mówi do mnie żebym się za bardzo nie przyzwyczajała do ciąży, najlepiej nie mówiła rodzinie i nie wymyślała imion bo taki wczesny etap ciąży to nic pewnego. Nie powiedziała mi nic czego bym nie wiedziała z drugiej strony na pewno nie chciałabym mieć lekarza prowadzacego, który będzie mnie tak negatywnie nastawiał
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
nick nieaktualnyMichaLina wrote:Przyszla dziś moja poduszka ciazowa do spania..o mamo. To będzie inna jakoś snu♥️♥️♥️
Gomerka, jak się czujesz teraz? Ustąpiło krwawienie?
Ja miałam dzisiaj straszny koszmar, śniło mi się,że dosłownie chlusnelo ze mnie krwią, brzuch się od razu zmniejszył, aż wkłasl, nie wiedziałam co się dzieje 😨 masakra.....
-
Miluu wrote:Michalina polecasz jakąś? Zastanawialam się nad nią, bo zaczyna mi doskwierać kręgosłup
Gomerka, jak się czujesz teraz? Ustąpiło krwawienie?
Ja miałam dzisiaj straszny koszmar, śniło mi się,że dosłownie chlusnelo ze mnie krwią, brzuch się od razu zmniejszył, aż wkłasl, nie wiedziałam co się dzieje 😨 masakra..... -
Czuje się ok, trochę jeszcze leci, ale to tak może być... tylko jeszcze jestem chora, to nie pomaga 🙈
Co do poduszek, ja mam Poofi, jest super, potem dla dziecka tez się przydała jako „kojec”. Tylko ma pokrycie takie pluszowe, w lecie strasznie się od tego pociłam i kupiłam 2, bawełniane.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja mam poduszkę z biedronki, przy poprzedniej ciąży kupił mi ją mój narzeczony na wyprzedaży którą organizują co jakiś czas za około 20zl 🙈 życie mi ratowała wielokrotnie, to był najlepszy zakup, bo przynajmniej nie musiałam już się obkładać poduszkami z każdej strony.
I mam tak realistyczne sny że aż dziś obudziłam się zmęczona. Śniło mi się że mocno zdyszana szłam pod wielką górę z synem na ręku i w zaawansowanej ciąży, do tego ciągnęłam samochód na plecach bo nie chciał wjechać pod tą górę 😅 mój W szedł w tym śnie przed nami i kazał nam spokojnie iść bo tak jest lepiej i szybciej wejdziemy... 😂 -
Ja kupiłam cebuszke Duo. Ona jest w kształcie litery C. Słyszałam dużo dobrego o poduszkach w kształcie U ale one są tak wielkie, że bałam się że przy łóżku 140 zabraknie miejsca dla partnera 😂
Ta Duo ma z jednej strony inne wypełnienie, takie nieco twardsze. Wygodniejsze dużo pod głowę. Dziś spałam i jest ok. Mega wygodnie choć i tak obudziłam się z lekkim bólem kręgosłupa. Choć myślę że źle ją użytkuje bo śpię z nią pod brzuchem póki mogę, a oni rekomendują żeby ten tył poduszki wspierał plecy. -
Hej dzoewczyny. Chyba zlapalam jakas infekcje intymna przez ta luteine 🤦🏻♀️ Wydzielina sie zrobila zoltawa, w nieco wiekszej ilosci i doszlo lekkie swedzenie. Wizyte u gina mam najwczesniej w czwartek i zastanawialam sie czy na tym etapie doraznie w domu moge cos zaradzic na to? Koncze powoli 9tc i z tego co czytalam to za bardzo infekcji nie da sie leczyc w 1 trym (a przynajmniej niektorymi srodkami) a z drugiej strony, ze infekcja moze niesc duuze ryzyko. Klasycznie sie juz tym zestresowalam, nie moze byc spokojnie prze chwile 😔 Karoola dobrze kojarze, ze Ciebie zlapalo wczesniej? Gin Ci cos poradzil?
Ja tez sie bede rozgladac za poducha do spania powoli. Na razie jest okej, ale chce kupic jak najwczesniej zeby sie potem nie meczyc po prostu. I to jedyna rzecz kupie jak na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 10:58
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Hej dzoewczyny. Chyba zlapalam jakas infekcje intymna przez ta luteine 🤦🏻♀️ Wydzielina sie zrobila zoltawa, w nieco wiekszej ilosci i doszlo lekkie swedzenie. Wizyte u gina mam najwczesniej w czwartek i zastanawialam sie czy na tym etapie doraznie w domu moge cos zaradzic na to? Koncze powoli 9tc i z tego co czytalam to za bardzo infekcji nie da sie leczyc w 1 trym (a przynajmniej niektorymi srodkami) a z drugiej strony, ze infekcja moze niesc duuze ryzyko. Klasycznie sie juz tym zestresowalam, nie moze byc spokojnie prze chwile 😔 Karoola dobrze kojarze, ze Ciebie zlapalo wczesniej? Gin Ci cos poradzil?
Ja tez sie bede rozgladac za poducha do spania powoli. Na razie jest okej, ale chce kupic jak najwczesniej zeby sie potem nie meczyc po prostu. I to jedyna rzecz kupie jak na razie -
Witam, ja dzisiaj rano obudziłam się na siusiu ok 3 w nocy i nagle patrzę i znowu krwawienie. Dobrze że jutro ginekolog . Wzięłam dawkę uderzeniowa duphastonu i luteiny jak kazali w szpitalu i przeszło. Podczas ostatniej wizyty krwiak był już na końcówce a tu znowu krew za 2 dni 11 tydzień. Dzisiaj leżę wstaje tylko na siusiu. Psychicznie jestem zmęczona już tym że ciągle coś....
-
nick nieaktualnyMlodamezatka wrote:Hej dzoewczyny. Chyba zlapalam jakas infekcje intymna przez ta luteine 🤦🏻♀️ Wydzielina sie zrobila zoltawa, w nieco wiekszej ilosci i doszlo lekkie swedzenie. Wizyte u gina mam najwczesniej w czwartek i zastanawialam sie czy na tym etapie doraznie w domu moge cos zaradzic na to? Koncze powoli 9tc i z tego co czytalam to za bardzo infekcji nie da sie leczyc w 1 trym (a przynajmniej niektorymi srodkami) a z drugiej strony, ze infekcja moze niesc duuze ryzyko. Klasycznie sie juz tym zestresowalam, nie moze byc spokojnie prze chwile 😔 Karoola dobrze kojarze, ze Ciebie zlapalo wczesniej? Gin Ci cos poradzil?
Ja tez sie bede rozgladac za poducha do spania powoli. Na razie jest okej, ale chce kupic jak najwczesniej zeby sie potem nie meczyc po prostu. I to jedyna rzecz kupie jak na razie -
nick nieaktualny
-
Mlodamezatka wrote:Hej dzoewczyny. Chyba zlapalam jakas infekcje intymna przez ta luteine 🤦🏻♀️ Wydzielina sie zrobila zoltawa, w nieco wiekszej ilosci i doszlo lekkie swedzenie. Wizyte u gina mam najwczesniej w czwartek i zastanawialam sie czy na tym etapie doraznie w domu moge cos zaradzic na to? Koncze powoli 9tc i z tego co czytalam to za bardzo infekcji nie da sie leczyc w 1 trym (a przynajmniej niektorymi srodkami) a z drugiej strony, ze infekcja moze niesc duuze ryzyko. Klasycznie sie juz tym zestresowalam, nie moze byc spokojnie prze chwile 😔 Karoola dobrze kojarze, ze Ciebie zlapalo wczesniej? Gin Ci cos poradzil?
Ja tez sie bede rozgladac za poducha do spania powoli. Na razie jest okej, ale chce kupic jak najwczesniej zeby sie potem nie meczyc po prostu. I to jedyna rzecz kupie jak na razie
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kaarola wrote:Tak, zaczelo mnie swedziec i na telekonsuktacji z PZU ginekolog mi przepisal clotrimazolum w globulkach dopochwowo. Informowalam w ktorym tyg jestem. Czytalam na ulotce, ze nie powinno sie stosowac w ciazy ale czytalam w internecie ze dziewczyny braly i nic nie było. Wzielam, przeszlo i niemysle o tym. Nie bede popadac w paranoje.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Ja tez sie bede rozgladac za poducha do spania powoli. Na razie jest okej, ale chce kupic jak najwczesniej zeby sie potem nie meczyc po prostu. I to jedyna rzecz kupie jak na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 12:13
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Co do infekcji jeśli współżyjesz to zaraz po idziemy siku. Dobrze też czasami pochodzić po domu w samej spódnicy bez bielizny. Jeśli majtki to tylko bawełniane. Bielizna i ręcznik do miejsc intymnych pierzemy w wysokiej temp. To są rady jakie dostawałam od lekarzy jak miałam powracające infekcje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 12:10
Mlodamezatka lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗