Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam takie pytanko do dziewczyn, ktore już byly w ciazy. Czy cycki rosly wam przez cala ciaze czy jak w pierwszym trymestrze urosly to tak zostaly? Pytam bo musze wiekszy stanik kupic i nie wiem czy on wystarczy 🙈 ja z tych wielkobiusciastych 😕
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kaarola wrote:Dziewczyny ja nie wiem czy te przeciwciala to nie sa o kant d. rozbic.
Na przelomie października/listopada mialam kontakt z pozytywna kolezanka z pracy a zaraz po tym mialam ciezkie zapalenie zatok z goraczka 38 st. Nie leczylam sie na nfz tylko na pzu wiec nie mialam testu. 3 tyg pozniej zrobilam przeciwciala polilosciowe w diagnostyce i wyszly IGG- IGM+. Potem po kolejnych 3 tyg. powtorzylam badanie i wyszlo znowu IGG- IGM+. Wartosci przeciwcial prawie identyczne w obu badaniach. Nie wiem co sadzic o wiarygodnosci tego badania bo niemozliwe zebym miala ciagla infekcje przez 6 tyg i nie nabyla nic przeciwcial IGG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 17:51
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Kaarola wrote:Mam takie pytanko do dziewczyn, ktore już byly w ciazy. Czy cycki rosly wam przez cala ciaze czy jak w pierwszym trymestrze urosly to tak zostaly? Pytam bo musze wiekszy stanik kupic i nie wiem czy on wystarczy 🙈 ja z tych wielkobiusciastych 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 17:59
-
Angelka93 wrote:Dziewczyny czy jak badacie tsh to robicie to po wzięciu tabletki czy dopiero po badaniu bierzecie?
Biorę po badaniu 😊
Jestem po wizycie. Dzieć ma 2.37 cm, słuchałam serduszka ❤️ badania okej i kolejna wizyta za 4 tygodnie, między czasie prenatalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 18:20
Sof92, Angelka93, Kaarola, Kacha_88, meraja90, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymeraja90 wrote:U mnie jak urosły na początku, tak były takie do końca. Ale nie gwarantuje ze u Ciebie będzie podobnie 😊 Każdy organizm jest inny, no i każda z nas inaczej przybiera w ciąży wagowo. Mnie poza brzuchem, kilogramy szły w biodra, a nie w piersi 😅 teraz tez już widzę ze będzie podobnie 🙈
Ja mam nadzieję że mi jeszcze urosną, bo mam takie mikro że całe życie czekałam na ten ciążowy "efekt uboczny" 😂
Byłam dziś na wizycie, bobo ponad 5 cm 😁 a w poniedziałek prenatalne 😀Angelka93, Kaarola, Kacha_88, meraja90, Kalina32 lubią tę wiadomość
-
Mi rosły najgorzej jak zaczęłam karmić 🤦 mam 70 E normalnie a w ciążach 2 miałam F/G więc kupowałam staniki elastyczne chociaż podobały mi się te do karmienia normalne ale jak było za dużo mleka to A. Bolały mnie B. Wylewały się ze stanika. Więc kupuje te rozciągliwe są w H&M czy Akpol
-
Ale naklikalyscie dzisiaj dziewczyny. Niestety nie zdążyłam was przeczytać w ciągu dnia a chętnie bym pozrozmawiala z Mądrą koleżanką,która ma takiego zajebistego wujka,aż chętnie bym go poznała🙄nie lubię czegoś takiego...ktoś się nie udziela na forum I nagle wchodzi pomiędzy słowo dziewczyn,żeby swoje racje wcisnąć....mogę się założyć że jest z tych co siedzi w antyszczepionkowcach antyaborcjach I innych anty...
Kończąc ten temat....Ja jestem po prenatalnych...dzidzia ma 5 cm, wszystko na swoim miejscu I będzie albo akrobatka albo piłkarzem....położna mówiła,że dawno nie widziała tak aktywnego malucha na tym etapie🙈 teraz przynajmniej wiem czemu taka wypruta jestem każdego dnia🙈 za 4 tyg poznam płeć bobasa😍
Jeżeli chodzi o stanik,To ja kupiłam taki ktory rośnie z piersiami. Ja miałam przed ciąża D/E teraz już jest typowo E , jedna pierś rośnie szybciej,więc było ciężko coś wybrac🙄 to jest chyba lepsze rozwiązanie,bo nie trzeba przynajmniej kupować co miesiąc inny stanik🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 19:01
meraja90, Sof92, Angelka93, Mlodamezatka, natnatss, baljov., Essencya lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela093 wrote:Ale naklikalyscie dzisiaj dziewczyny. Niestety nie zdążyłam was przeczytać w ciągu dnia a chętnie bym pozrozmawiala z Mądrą koleżanką,która ma takiego zajebistego wujka,aż chętnie bym go poznała🙄nie lubię czegoś takiego...ktoś się nie udziela na forum I nagle wchodzi pomiędzy słowo dziewczyn,żeby swoje racje wcisnąć....mogę się założyć że jest z tych co siedzi w antyszczepionkowcach antyaborcjach I innych anty...
Kończąc ten temat....Ja jestem po prenatalnych...dzidzia ma 5 cm, wszystko na swoim miejscu I będzie albo akrobatka albo piłkarzem....położna mówiła,że dawno nie widziała tak aktywnego malucha na tym etapie🙈 teraz przynajmniej wiem czemu taka wypruta jestem każdego dnia🙈 za 4 tyg poznam płeć bobasa😍
Jeżeli chodzi o stanik,To ja kupiłam taki ktory rośnie z piersiami. Ja miałam przed ciąża D/E teraz już jest typowo E , jedna pierś rośnie szybciej,więc było ciężko coś wybrac🙄 to jest chyba lepsze rozwiązanie,bo nie trzeba przynajmniej kupować co miesiąc inny stanik🤷♀️👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
nick nieaktualnymartakam wrote:Mi też najbardziej urosły zaraz po porodzie jak zaczęłam karmić.
-
Sof92 wrote:To mam jeszcze szanse 😂😂 zazdroszczę Wam pięknych dużych biustów 😍 bo serio, mogłabym chodzić w stanikach ktore nosiłam mając 15 lat, a teraz 28 🤦♀️ i codziennie tylko oglądam czy coś ich przybyło, żeby chociaż takie duże "B" mieć 😂
-
martakam wrote:O a co to za stanik?
https://www.anita.com/pl/swiat-produktow/ciaza-i-karmienie-piersia/biustonosze-ciazowe.htmlStarania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Angelka93 wrote:Mi też za bardzo nie urosly jedynie są takie bardziej pełne. Też czekam aż urosną 😃13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
A ja probuje zaczarowac rzeczywistosc i odepchnac zmartwienia. Zarezerwowalam wlasnie sesje ciazowa i wstepnie noworodkowa 🙈 Dlugo szukalam (nawet przed ciaza) fotografa ciazowego i w koncu znalazlam, przepadlam, no zakochalam sie w tych zdjeciach.
Sesja w 31 tc, jak na razie to abstrakcja ale musze odgonic czarne mysli !meraja90, Mag91, natnatss, Kaarola, Gela093, Sof92 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:A ja probuje zaczarowac rzeczywistosc i odepchnac zmartwienia. Zarezerwowalam wlasnie sesje ciazowa i wstepnie noworodkowa 🙈 Dlugo szukalam (nawet przed ciaza) fotografa ciazowego i w koncu znalazlam, przepadlam, no zakochalam sie w tych zdjeciach.
Sesja w 31 tc, jak na razie to abstrakcja ale musze odgonic czarne mysli !Mlodamezatka lubi tę wiadomość
-
Mi w pierwszej ciąży urosły, po jednym rozmiar większym od drugiego poznałam że coś jest na rzeczy. Ale po rocznym karmieniu opadły tak, że wyglądają jak dwie zwisające skarpety i w ogóle nie były duże a zostały jeszcze mniejsze 🙈 bardzo optymistyczna informacja, wiem 😂😂 teraz nic się z nimi nie dzieje, nawet tkliwe nie są, nie bolą, zupełnie nic. I tak jest od początku. Już wiem że te staniki które miałam na ciążę i do karmienia będą do wymiany
-
Nie było mnie cały dzień i widzę, że sporo mnie ominęło... powiedzcie, która z naszych koleżanek zrobiła zamieszanie i odeszła? Nie widać po usunięciu konta.
Wydaje mi się, że każdy myślący samodzielnie człowiek wie, że część danych jest zmanipulowana, że zaniedbuje się przewlekle chorych itd. Sytuacja ogólnie jest bardzo skomplikowana. Ale to nie powód, żeby obrażać innych. Zwłaszcza tu, gdzie jesteśmy z innych powodów niż wymiana zdań nt. wartości i ich wyższości nad wartościami innych.
Essencya lubi tę wiadomość
-
W kwestii biustu...
W pierwszej ciąży wystrzelił na początku i na koniec tez urósł. Po porodzie miałam piersi większe niż głowa 🤪
W drugiej rosły powoli przez całą ciążę. Po porodzie spuchły konkretnie 😉
Karmiłam pierwsze dziecko 15 miesięcy, a drugie 23 miesiące. Teraz mam mniejsze piersi niż przed pierwszą ciążą. Nic się nie dzieje z nimi 🤷🏽♀️