Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo11 wrote:Wiecie co , mnie tez każdy pyta co bym chciała / wolała
a ja nie potrafię odpowiedzieć
mojej mamie marzy się dziewczynka , siostrze się śniła dziewczynka po prostu jest u nas dużo chłopców i chciałoby się zmiany
szukałam jakieś wierzenia / przesądy / pierdoły :
to na dziewczynkę są pryszcze , wrażliwość zwiększona , wymioty i mocne mdłości
a na chłopca to podobno mięso smakuje i bardzo szybko włosy po depilacji odrastają hahaha
OMG to u mnie będzie chłopak, bo zarastam w szalonym tempie, mój depilator zejdzie do rozwiązania hahaha swoją drogą 1szy raz słyszę coś podobnego Mój chciałby chłopca, a ja sama nie wiem. Chyba i chłopiec i dziewczyna ucieszy mnie tak samo.
Gosia, trzymaj się ciepło!
Wszystkim Dziewczynom po badaniach gratuluję cudownych wiadomości, a tym znającym płeć już zazdroszczę. Ja i Mag91 mamy chyba najpóźniej prenetalne (20.04), z tego co pamiętam, więc życzcie nam cierpliwości
Czekam na kolejne dobre wiadomości!
A co do objawów, to parę dni temu zmniejszyły mi się piersi, zszedł z nich "opuchlizno-obrzęk" i brzuch jest troszkę mniejszy. Poza tym chyba łagodnieją dolegliwości. Albo to tylko przerwa.
Angelka93, Mag91, baljov. lubią tę wiadomość
-
Karo11 wrote:Dziewczyny a wy macie już jakieś pomysły imion ? 🙈 Jakie wam się podobają albo jakie już macie dzieciaczki w domach ? 😊
Dla dziewczynki Eliza
Dla chłopca albo Tomek (Tomi) albo Oskar
Podejrzewamy chłopca, bo w męża linii sami faceci ;p
Chociaż po IVF nigdy nic nie wiadomo ;pbaljov. lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Dziewczyny u malutkiej wszystko dobrze. Ma już 4,2 cm, słyszałam przez moment serduszko. Ruszała się słodko 😉 Lekarka powiedziała, że na jej oko dziewczynka i to by się zgadzało. Co za ulga 🥰💕💗
Erica, KalaW, Mag91, Angelka93, Kasialudek, Gela093, Kalina32, Mlodamezatka, szczesciara30, Kaarola lubią tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Karo11 wrote:O ludzie jak Mi się Tobiasz podoba ❤️ a mój nie chce słyszeć o tym nawet 🙈
Z dziewczynką będzie łatwiej, ale co do męskich imion to będę z nim pewnie wojować 😅
Mi się podoba Maciej, ale mój nawet nie chce o nim słyszeć...
Jeżeli będzie chłopiec, to z imieniem będzie bardzo duży problem, bo żadne z imion nie pasuje mi do mojego syna. Oprócz Macieja -
Różnie to bywa ale ogólnie z facetami jest zazwyczaj problem przy męskich imionach 🙈😅
Ja nastawiam się na : Igor , Dawid , Tomasz i chyba najbardziej pasuje mi Igor ☺️
Ale podobają mi się też takie jak Tobiasz Maxym Borys ale tego mój M nawet słyszeć nie chce 😅🙈 -
Miluu wrote:Ja od początku jestem przekonana że syn ❣❣😁 okaże się być może już w poniedziałek ❤
Dziewczyny gratuluje dobrych wyników i zdrowych maluszków ❣
Gosia, jak się czujesz? Ile będziesz leżeć w szpitalu?
Głowa mnie okropnie boli ale krwawienie jest dużo mniejsze. Weekend na pewno spędzę w szpitalu a co dalej jeszcze nie wiem. Ale jestem dobrej myśli 🙂 -
shadee wrote:dziewczynka - chłopiec: Julia i Filip
dziewczynka - dziewczynka: Julia i Victoria
chłopiec - chłopie: Filip i nie mam pojęcia bo nic mi się nie podoba
Oo Ty masz zadanie bo aż dwa imiona ☺️ Julia ślicznie , właśnie we wrześniu u nas w rodzinie pojawi się Juleczka 🍓 -
Czytam i czytam.. Tyle wspaniałych wiadomości❤️ wszystkim bardzo gratuluję😍 tak jak mowiła Erica życzcie nam cierpliwości, bo do prenatalnych jeszcze długo 😁
Gosiu, wszystkie jesteśmy dobrej myśli i życzymy szybkiego powrotu do domu, bez krwawień i plamień😘
Ja mam cały czas przeczucie, że będzie chłopak, a mój Ł. cały czas powtarza że on wie co robił i na pewno chłopak. Imiona jeszcze nie wybraliśmy, mamy kilka typów, ale pewnie ostatecznie wybierzemy jak go zobaczymy 😁baljov. lubi tę wiadomość
-
Gosiu trzymaj się kochana ważne że masz opiekę i z maluszkiem wszystko dobrze. A dalej nie wiedzą skąd to krwawienie?
Leze z mężem w łóżku i mówię że zjadła bym arbuza mąż wstaje pojechał do Lidla i jest arbuz, był zajebiście pyszny 💥moja córka o tej porze jesz? Ale sama się skusiła a syn to już zaczęło się lato? 😂😂😂Erica, Mag91, Mlodamezatka, Gosia9, Sof92, baljov. lubią tę wiadomość
-
Ja też i takie schłodzone, ale ten był mega dobry sama prawie pół zjadłam 😂😂😂
Jak będzie dziewczynka to Anastazja, chłopiec na razie Jakub albo Michał do chłopca nie mam imienia. Natomiast moja córka 12 lat Ewa a syn 10 lat AleksanderKaro11, Gosia9, baljov. lubią tę wiadomość
-
Moni* wrote:Ja też i takie schłodzone, ale ten był mega dobry sama prawie pół zjadłam 😂😂😂
Jak będzie dziewczynka to Anastazja, chłopiec na razie Jakub albo Michał do chłopca nie mam imienia. Natomiast moja córka 12 lat Ewa a syn 10 lat Aleksander
Zaraz pogonie mojego do Lidla bo nie wytrzymie 😂🙈
U nas jest w obu rodzinach tak dużo chłopaków że dużo ładnych imion jest po prostu zajętych 😄
baljov. lubi tę wiadomość
-
Ja chcę Leosia. Ewentualnie Wiktor bardzo nam się podoba - ale w mojej rodzinie jest jedna niemiła sytuacja z tym imieniem i nie wiem czy nie wywołam tym burzy🙈
Mój partner zachorował tydzień przed tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Czeka go operacja neurochirugiczna i być może dalsze leczenie...jaki jest mózg każdy wie. Staram się myśleć bardzo pozytywnie ale nie ukrywam że po ludzku się też boje o niego, o maleństwo i o nas.Bocik lubi tę wiadomość
-
MichaLina wrote:Ja chcę Leosia. Ewentualnie Wiktor bardzo nam się podoba - ale w mojej rodzinie jest jedna niemiła sytuacja z tym imieniem i nie wiem czy nie wywołam tym burzy🙈
Mój partner zachorował tydzień przed tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Czeka go operacja neurochirugiczna i być może dalsze leczenie...jaki jest mózg każdy wie. Staram się myśleć bardzo pozytywnie ale nie ukrywam że po ludzku się też boje o niego, o maleństwo i o nas.
Jesteś bardzo dzielna. Wszystko musi się dobrze skończyć.