Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Gomerka wrote:My mamy już córkę Zosię i powiem Wam, ze to nie imie, to charakter. Zosia samosia. Nawet pediatra mówi o niej Prezes Zofia, bo nie da sobie w kasze dmuchać - to ona decyduje, kiedy kończy audiencje.
Podobno od początku jej mówili, że będzie charakterna z tym iminiem i się z nich śmiała.
A teraz się śmiejemy bo obie widzimy jaka z niej "Agatka". Pani i władczyni. Obrażalska , krzykliwa, nieugięta....
Ja nie bardzo wierzę z pierdołki typu tygodniowe horoskopy, ale wierzę, że imię i znak zodiaku w jakiś sposób opisują naturę człowieka.
Mam nawet swój znak zodiaku wytatuowany - uważam, że idealnie mnie opisuje. I moje dziecko też będzie wagą. Trochę współczuję bo wagi często dostają po dupie ;p
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Ale jest oryginalnie u nas z tymi imionami fajnie !
Ja dla dziewczynki stawiam na Nadia ( pewnie będą się trochę krzywić bo wg. wielu to ruskie imię 🙈 jakby nie wiem ruskie było gorsze , nie rozumiem 🤷)
Jeszcze- Laura, Adianna i jeszcze po prostu Anna mi się podoba
Miłego dnia dziewczyny 😘 -
Karo11 wrote:Ale jest oryginalnie u nas z tymi imionami fajnie !
Ja dla dziewczynki stawiam na Nadia ( pewnie będą się trochę krzywić bo wg. wielu to ruskie imię 🙈 jakby nie wiem ruskie było gorsze , nie rozumiem 🤷)
Jeszcze- Laura, Adianna i jeszcze po prostu Anna mi się podoba
Miłego dnia dziewczyny 😘 -
Kaarola wrote:My dla chlopca mamy wybrane juz od kilku lat i bedzie Mikołaj ❤️ a jesli kiedys bedzie dziewczynka to najpierw miala byc Magdalena ale sklaniamy sie ostatnio ku Gabrieli.
Magdalena to bardzo ładne imię 😁😂baljov., Kaarola lubią tę wiadomość
-
Fajnie macie,że tak już imiona prawie wybrane. U mnie będzie wielka wojna o to bo mam męża obcokrajowca,więc u nas imiona typu Zosia nie mają prawa bytu🙈
Odpuscilam,więc trochę Zuzie,Amelke czy Frania...😪 jak będzie dziewczynka to pewnie będzie Lilianna, Blanka badz Lily a jak chłopczyk to Max🤷♀️Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Moni* wrote:Gosiu jesteś? Jak się czujesz? Wiesz już coś?
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy któraś z Was tak miała. Jak leżę nie wstaje jest w miarę delikatne plamoenie. Wstanę na szybki prysznic czy coś zjeść i krwawienie od razu jest większe. Dopytam lekarzy oczywiście ale tak chciała bym się dowiedzieć jakie wy macie zdanie w tym temacie i czy któraś z Was też tak miała.
-
Gomerka wrote:Tak, grawitacja działa 😭 niestety jak wstajesz to się nasila
Tylko to z krwiaka? Czy z czego bo tego nadal nie wiem 😕
Mógł się opóźnić krwiak który był nie widoczny na usg ale może też się odklejać kosmówka i jeszcze mogło być to nie widoczne na usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 14:07
-
Gosiu może w szpitalu mają słaby sprzęt do usg albo nie bardzo chce im się szukać. Dziwne to krwawienie bez przyczyny. U mnie lekarz przy krawiaku długo szukał. Znalazł dość głęboko pod kosmowka, nawet sama ta rysę widziałam. Bylam u niego na badaniu w innej placówce i na innym sprzęcie widziałam gorsza jakość.
U mnie inna historia, chyba zaczyna mi się opryszczka. Bylam dziś u dermatologa, nie badzo chciała mi zaglądać do nosa-covid. Stwierdziła że to może być opryszczka albo jakas bakteria. Kurcze mam smarować i na opryszczke i na bakterie. Pytałam o branie hascoviru ale powiedziała że mam nie brać. Zglupialam troche bo kiedyś gin (nie mój prowadzący) mówił że się bierze tabletki doustnie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Tak ogólnie w życiu miałam już opryszczka-całe moje dzieciństwo to opryszczka. Żeby nie było na jutro mam teleporadę (niestety nie u gina prowadzacego)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 14:14
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Gela, jedna z moich córek to Blanka - imię wybrałam na porodówce (telefoniczne konsultacje z mężem) 😉 to wspaniała, samodzielna, inteligentna istota.
Mi prawdopodobnie przyjdzie wybierać imię dla trzeciej dziewczynki. Nie mam jeszcze pomysłu. Pewnie znów na ostatnią chwilę.baljov. lubi tę wiadomość
-
Kacha_88 wrote:Stwierdziła że to może być opryszczka albo jakas bakteria. Kurcze mam smarować i na opryszczke i na bakterie. Pytałam o branie hascoviru ale powiedziała że mam nie brać. Zglupialam troche bo kiedyś gin (nie mój prowadzący) mówił że się bierze tabletki doustnie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 16:58
-
Dziewczyny jakby ktoras byla zainteresowana to za 1.5 dnia rozpoczyna się wyprzedaż na aliexpress. Juz mam w koszyku pare kocykow, otulaczy, pieluszek muslinowych i innych pierdol
meraja90, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
nick nieaktualnyKacha_88 wrote:Macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Tak ogólnie w życiu miałam już opryszczka-całe moje dzieciństwo to opryszczka. Żeby nie było na jutro mam teleporadę (niestety nie u gina prowadzacego)
Erazaban zewnętrznie można stosować w ciąży i jest bardzo dobry
Edit: i plastry też compeedWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 17:53
-
Kasialudek wrote:Gela, jedna z moich córek to Blanka - imię wybrałam na porodówce (telefoniczne konsultacje z mężem) 😉 to wspaniała, samodzielna, inteligentna istota.
Mi prawdopodobnie przyjdzie wybierać imię dla trzeciej dziewczynki. Nie mam jeszcze pomysłu. Pewnie znów na ostatnią chwilę.
I takie szybkie decyzje są najlepsze 😉 kumpel też ma Blanke I też fajna dziewczynka....Na pewno źle nie skonczy na tym świecie 😁Kasialudek lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"