Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kacha_88 wrote:Z tym zatkanym nosem to przybijam piątkę. Mi dodatkowo pojawił się metaliczny posmak w ustach, czasem jest czasem go nie ma. Dosłownie wypluwam jedzenie. Tsh przez całą ciążę max do 2,5
Ja ogólnie mam problemy z zatokami ale teraz to juz tragedia. Ciekawe kiedy to ustąpi 🤔 Metaliczny posmak też czasem jest. Czuje się wtedy jakbym przeziębiona była 🙈
Przed ciążą miałam 2,6 a teraz mi wyszło 1,1Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 10:20
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Hej dziewczyny 😊 Chciałabym dołączyć do Waszego grona, jestem z Mazowsza, pierwsza ciąża, ogólnie w temacie jestem zielona, dużo czytam, pytam bo wszystko co się dzieje jest dla mnie nowe. Poki co wszystko jest w porządku, dziadzius się rozwija. W sobotę mam badanie prenatalne.
Kaarola, Essencya, Mag91, baljov., Sophieja lubią tę wiadomość
-
Ja niecały miesiąc temu mialam tsh 0,031 ale lekarka powiedziała, że niskie nie szkodzi. Jutro będę powtarzać.
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
U mnie 13. tydzień był super i wróciła mi energia - ucieszyłam się, że drugi trymestr wchodzi z kopyta, a teraz (końcówka 14. tygodnia) mam znowu spadek formy i wróciły mdłości.
Wczoraj też przez cały dzień czułam podbrzusze i trochę mnie to niepokoiło. Podejrzewam, że to jest związane z rozciąganiem się wszystkiego na dole - Mała się pewnie zaczyna rozpychać Na szczęście pracuję zdalnie, więc mogłam spędzić ten dzień w pozycji leżącej.
Co do TSH, ja jestem pod opieką endokrynologa od prawie dwóch lat. Przy staraniach + w czasie ciąży cały czas utrzymuje mi je poniżej 2,5. Teraz wynik miałam 1,14 i stwierdziła, że jest idealnie. -
Paatka ja wczoraj też męczyłam się z pobolewaniem podbrzusza, na szczęście byłam w domu i postawiłam na leżenie. W poniedziałek wracam do pracy do mojej gromadki w przedszkolu, nie wiem jak to przetrwam 😬 U mnie aktualnie 12+1, termin wstępnie 26.10
Patka95, Gosia9 lubią tę wiadomość
-
Hej Malinowa!
Ja mam tylko problemy ze zgagą... I trochę słabiej śpię, chociaż spiąć z moim roczniakiem to i tak ciężko się czasem wyspać.
Jeszcze 9 dni do kolejnej wizyty. Może za 9 dni skończy się moje rozmyślanie któż to w brzuchu mieszka. Będzie niemal 17 tydzień skończony, więc już raczej konkretnie powinno być widać nie?
Aaaa i mam już umówione połówkowe na 24 majaKalina32, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
martakam wrote:Hej Malinowa!
Ja mam tylko problemy ze zgagą... I trochę słabiej śpię, chociaż spiąć z moim roczniakiem to i tak ciężko się czasem wyspać.
Jeszcze 9 dni do kolejnej wizyty. Może za 9 dni skończy się moje rozmyślanie któż to w brzuchu mieszka. Będzie niemal 17 tydzień skończony, więc już raczej konkretnie powinno być widać nie?
Aaaa i mam już umówione połówkowe na 24 maja -
Malinowa wrote:Paatka ja wczoraj też męczyłam się z pobolewaniem podbrzusza, na szczęście byłam w domu i postawiłam na leżenie. W poniedziałek wracam do pracy do mojej gromadki w przedszkolu, nie wiem jak to przetrwam 😬 U mnie aktualnie 12+1, termin wstępnie 26.10
Ja też pracuje w przedszkolu ale moja gin nie pozwoliła mi pracować za duże ryzyko no i miałam krwiaka. Ale byłam ich odwiedzić
-
Kanilna witam w takim razie koleżankę z takim samym terminem 😊 Martakam trzymam kciuki, żeby udało się podejrzeć maluszka. Macie jakieś przeczucia co do płci? Ja odkąd się dowiedziałam o ciąży cały czas mam myśli, że to będzie chłopiec, nie wiem skąd to się bierze 😊
-
Moni* wrote:Ja też pracuje w przedszkolu ale moja gin nie pozwoliła mi pracować za duże ryzyko no i miałam krwiaka. Ale byłam ich odwiedzić
U mnie póki co wszystko przebiega bez komplikacji i umówiłam się z dyrekcją,że będę pracowała do końca kwietnia żeby mogli znaleźć kogoś na moje miejsce. Lekarz dał pozwolenie, choć z zastrzeżeniem,że w każdej chwili mam dzwonić gdybym się źle czuła. Jest to ciężka praca, ale jeszcze trochę dam rade 🙃 -
Malinowa wrote:Kanilna witam w takim razie koleżankę z takim samym terminem 😊 Martakam trzymam kciuki, żeby udało się podejrzeć maluszka. Macie jakieś przeczucia co do płci? Ja odkąd się dowiedziałam o ciąży cały czas mam myśli, że to będzie chłopiec, nie wiem skąd to się bierze 😊
Ja z kolei mam.dziwne przeczucie, że dziewczynka. Nie mam pojęcia dlaczego tak myślę. Oczywiście najważniejsze aby było zdrowe ale po cichu liczę że intuicja mnie nie zawiedzie 😊👶Wikusia 💕 21.10.2021