Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa, Ja byłam na 100% pewna, że chłopak, tak czułam. Odebrałam wyniki NIFTY i okazało się, że dziewczynka
Moni*, z tego co znalazłam, nie zaleca się z racji tego, że jeżeli zawierają aktywne kwasy, to mogą przenikać do krwioobiegu. Poza tym nikt tego nie testował na kobietach w ciąży.meraja90, Mag91 lubią tę wiadomość
-
Patka95 wrote:Ja z kolei mam.dziwne przeczucie, że dziewczynka. Nie mam pojęcia dlaczego tak myślę. Oczywiście najważniejsze aby było zdrowe ale po cichu liczę że intuicja mnie nie zawiedzie 😊
Dla mnie i męża zdrowie dzidzi to oczywiście podstawa. Tylko zabawne,że obydwoje mamy takie przeczucie, jestem ciekawa czy uzasadnione 😊 Masz już za sobą badanie prenatalne? Mnie czeka w sobotę, nie ukrywam,że się denerwuje.Patka95 lubi tę wiadomość
-
Malinowa wrote:Dla mnie i męża zdrowie dzidzi to oczywiście podstawa. Tylko zabawne,że obydwoje mamy takie przeczucie, jestem ciekawa czy uzasadnione 😊 Masz już za sobą badanie prenatalne? Mnie czeka w sobotę, nie ukrywam,że się denerwuje.
Mój narzeczony też myśli, że dziewczynka. I mówię do niego że no przecież nie wiadomo jeszcze a on do mnie z tekstem "wiem co zmajstrowałem" 🙈😂
Nie, jeszcze nie. Mam wizytę na 22 kwietnia k też się denerwuje. Napisz koniecznie jak po wizycie 😚
Robicie samo badanie USG ? Czy dodatkowo test pappa? U mnie jest to płatne dodatkowo 200 zł.👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Ja bardzo liczę na dziewczynkę, przeczucia nie mam żadnego, ale bardziej takie, że pewnie nie udało się wstrzelić i będzie drugi chłopak...
Ale co będzie to będzie, kochać będę najmocniej👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Malinowa też mam termin powłokowych na 24 maja odebrałam wyniki Pappa i ogólnie opis i jest wszystko w porządku także się cieszę. Maluch ma 7,7 cm więc urósł od zeszłego tygodnia cały cm jeszcze nie wiem co będzie ale intuicja podpowiada że będzie dziewczynka, zobaczymy może za tydzień się uda coś podejrzeć
-
Dziewczyny co do testu podwójnego to na wyniku macie pd razu oszacowane ryzyko? Ja mam tylko wartosci Beta i pappa w jakis dziwnych jednostkach... juz tydzien czekam na opis lekarza i chyba umrę prędzej z niecierpliwości niż sie doczekam 🙈🤣
-
Hopeful wrote:Dziewczyny co do testu podwójnego to na wyniku macie pd razu oszacowane ryzyko? Ja mam tylko wartosci Beta i pappa w jakis dziwnych jednostkach... juz tydzien czekam na opis lekarza i chyba umrę prędzej z niecierpliwości niż sie doczekam 🙈🤣👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
nick nieaktualnyJa miałam przeczucie na dziewczynkę, ale przyszły wyniki Sanco i chłopak jak nic. Będzie drużyna kumpli bo siostra ma trzech
Co do pappa to ja miałam tydzień przed USG i nie widziałam nawet samego wyniku testu tylko już wszystko razem przeliczone z parametrami USG.meraja90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ktoras miala wysokie przeciwciala cytomegalii? Pokazalam lekarce moje wyniki sprzed 6 lat (IgM -, IgG >500) i kazala powtorzyc i wyszly dokladnie takie same (IgG>500). Mam zrobic awidnosc. Któraś sie z czyms takim spotkala?
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kaarola wrote:Dziewczyny czy ktoras miala wysokie przeciwciala cytomegalii? Pokazalam lekarce moje wyniki sprzed 6 lat (IgM -, IgG >500) i kazala powtorzyc i wyszly dokladnie takie same (IgG>500). Mam zrobic awidnosc. Któraś sie z czyms takim spotkala?
Kaarola lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Kacha_88 wrote:Ja nie czuje ruchów jeszcze. Dziewczyny które były już w ciąży jak wcześnie się to czuje. Wedlug miesiączki jestem w 13 tyg, według usg w 14. Mnie tylko coś kłuję często w jednym miejscu. Przy zmniejszaniu duphastonu pobolewa mnie podbrzusze jak na miesiączkę. Macie podobnie?
-
Essencya wrote:Mnie też od dwóch dni pęka głowa... ni jest to raczej ból migrenowy, bo migreny miewałam dużo gorsze z dodatkowymi objawami, ale źle się czuję, a ból głowy jest dość uporczywy- albo pogoda albo napięciowy
Essencya lubi tę wiadomość
-
Co do płci to ja nie wyobrażam sobie siebie jako mamę chłopca, bardzo chciałabym dziewczynkę, mamy już imię, ale na usg lekarka powiedziała, że być może chłopak. Pocieszam się, że na tym etapie to zwykle "wróżenie z fusów"
Essencya lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie i chyba będzie chłopak! 💙 Jestem w szoku. Wszyscy obstawialiśmy dziewczynkę 🙂
meraja90, Gela093, baljov., Essencya, Mlodamezatka, Erica, Kaarola, Gosia9, Kalina32, paatka lubią tę wiadomość