X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, Ja byłam na 100% pewna, że chłopak, tak czułam. Odebrałam wyniki NIFTY i okazało się, że dziewczynka :D

Moni*, z tego co znalazłam, nie zaleca się z racji tego, że jeżeli zawierają aktywne kwasy, to mogą przenikać do krwioobiegu. Poza tym nikt tego nie testował na kobietach w ciąży.

meraja90, Mag91 lubią tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Malinowa Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Ja z kolei mam.dziwne przeczucie, że dziewczynka. Nie mam pojęcia dlaczego tak myślę. Oczywiście najważniejsze aby było zdrowe ale po cichu liczę że intuicja mnie nie zawiedzie 😊

Dla mnie i męża zdrowie dzidzi to oczywiście podstawa. Tylko zabawne,że obydwoje mamy takie przeczucie, jestem ciekawa czy uzasadnione 😊 Masz już za sobą badanie prenatalne? Mnie czeka w sobotę, nie ukrywam,że się denerwuje.

Patka95 lubi tę wiadomość

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa wrote:
    Dla mnie i męża zdrowie dzidzi to oczywiście podstawa. Tylko zabawne,że obydwoje mamy takie przeczucie, jestem ciekawa czy uzasadnione 😊 Masz już za sobą badanie prenatalne? Mnie czeka w sobotę, nie ukrywam,że się denerwuje.

Mój narzeczony też myśli, że dziewczynka. I mówię do niego że no przecież nie wiadomo jeszcze a on do mnie z tekstem "wiem co zmajstrowałem" 🙈😂
    Nie, jeszcze nie. Mam wizytę na 22 kwietnia k też się denerwuje. Napisz koniecznie jak po wizycie 😚
    Robicie samo badanie USG ? Czy dodatkowo test pappa? U mnie jest to płatne dodatkowo 200 zł.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • martakam Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo liczę na dziewczynkę, przeczucia nie mam żadnego, ale bardziej takie, że pewnie nie udało się wstrzelić i będzie drugi chłopak...
    Ale co będzie to będzie, kochać będę najmocniej :)

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi dziewczynka ja chłopak. A pedicure?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z uczuciem zatkanego nosa.
    Nie pocieszę 😕 mi w dwóch poprzednich ciążach, to nieprzyjemne uczucie, minęło po porodzie 🤷🏽‍♀️ Teraz tez mi dokucza. A noszenie maseczki nie pomaga. Oddycha się coraz trudniej.

• Filcek Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa też mam termin powłokowych na 24 maja :) odebrałam wyniki Pappa i ogólnie opis i jest wszystko w porządku także się cieszę. Maluch ma 7,7 cm więc urósł od zeszłego tygodnia cały cm :) jeszcze nie wiem co będzie ale intuicja podpowiada że będzie dziewczynka, zobaczymy może za tydzień się uda coś podejrzeć :)

oar843r8382kexia.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do testu podwójnego to na wyniku macie pd razu oszacowane ryzyko? Ja mam tylko wartosci Beta i pappa w jakis dziwnych jednostkach... juz tydzien czekam na opis lekarza i chyba umrę prędzej z niecierpliwości niż sie doczekam 🙈🤣

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam tydzień temu badanie z krwi, dziś mam usg i od razu będę mieć ryzyka. Jeśli masz już dane z usg i krwi to możesz je wpisać w kalkulatorze ryzyka fmf.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• martakam Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeful wrote:
    Dziewczyny co do testu podwójnego to na wyniku macie pd razu oszacowane ryzyko? Ja mam tylko wartosci Beta i pappa w jakis dziwnych jednostkach... juz tydzien czekam na opis lekarza i chyba umrę prędzej z niecierpliwości niż sie doczekam 🙈🤣
    Na wyniku z labu są wartości, które lekarz przelicza później i wtedy szacuje ryzyko.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przeczucie na dziewczynkę, ale przyszły wyniki Sanco i chłopak jak nic. Będzie drużyna kumpli bo siostra ma trzech :)

Co do pappa to ja miałam tydzień przed USG i nie widziałam nawet samego wyniku testu tylko już wszystko razem przeliczone z parametrami USG.

meraja90 lubi tę wiadomość

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras miala wysokie przeciwciala cytomegalii? Pokazalam lekarce moje wyniki sprzed 6 lat (IgM -, IgG >500) i kazala powtorzyc i wyszly dokladnie takie same (IgG>500). Mam zrobic awidnosc. Któraś sie z czyms takim spotkala?

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Dziewczyny czy ktoras miala wysokie przeciwciala cytomegalii? Pokazalam lekarce moje wyniki sprzed 6 lat (IgM -, IgG >500) i kazala powtorzyc i wyszly dokladnie takie same (IgG>500). Mam zrobic awidnosc. Któraś sie z czyms takim spotkala?
    Ja miałam wysokie iGg przy toxoplasmosie, zrobiłam awidność i szczęśliwie okazało się, ze zakażenie jest stare, czyli niegroźne dla dziecka. Przypomniałam sobie, ze 4 lata temu miałam powiększone węzły chłonne szyjne i już wtedy były podejrzenia toxo. Jednak nie wiem, jak się ma sprawa z cytomegalią- na pewno niepotrzebnie nie ma co się niepokoić, poczekaj na awidność i spotkanie z lekarzem ❤️

Kaarola lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Sophieja Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Czy któraś już czuję ruchy? Ja mam jakby rybka pływała
    Mam wrażenie, że czuję, ale na tym etapie łatwo pomylić z jelitami ;) , chociaż wydaje mi się, że czuję różnicę.

• Sophieja Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Na vinted idzie znaleźć super rzeczy, czasem przeglądam ale nie odważyłam się jeszcze nic zamówić
    Ja zamawiam i sprzedaję, super sprawa. Z dzidziusiowymi czekam aż dowiem się czy chłopak czy dziewczynka.

• Sophieja Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Ja nie czuje ruchów jeszcze. Dziewczyny które były już w ciąży jak wcześnie się to czuje. Wedlug miesiączki jestem w 13 tyg, według usg w 14. Mnie tylko coś kłuję często w jednym miejscu. Przy zmniejszaniu duphastonu pobolewa mnie podbrzusze jak na miesiączkę. Macie podobnie?
    Ból jak na miesiączkę to prawdopodobnie powiększanie się macicy :)

• Sophieja Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Mnie też od dwóch dni pęka głowa... ni jest to raczej ból migrenowy, bo migreny miewałam dużo gorsze z dodatkowymi objawami, ale źle się czuję, a ból głowy jest dość uporczywy- albo pogoda albo napięciowy :(
    Oo ja też z głową nie mogę wytrzymać i zwalam na pogodę, do tego zmęczenie, ale jest już lepiej niż w pierwszym trymestrze.

Essencya lubi tę wiadomość

• Sophieja Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to ja nie wyobrażam sobie siebie jako mamę chłopca, bardzo chciałabym dziewczynkę, mamy już imię, ale na usg lekarka powiedziała, że być może chłopak. Pocieszam się, że na tym etapie to zwykle "wróżenie z fusów" ;)

Essencya lubi tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i chyba będzie chłopak! 💙 Jestem w szoku. Wszyscy obstawialiśmy dziewczynkę 🙂

meraja90, Gela093, baljov., Essencya, Mlodamezatka, Erica, Kaarola, Gosia9, Kalina32, paatka lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ❤️💖 ja jutro mam wizytę i zobaczymy co mi lekarka powie.

Angelka93 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ