X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięso wykluczone nawet nie mogę spojrzeć🤦 czuję się jak dziwoląg moja mama mówi że wymyślam a ja naprawdę nie mogę się zmusić

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Mięso wykluczone nawet nie mogę spojrzeć🤦 czuję się jak dziwoląg moja mama mówi że wymyślam a ja naprawdę nie mogę się zmusić
    W mięsie jest żelazo, niezbędne w ciąży, może jeszcze ochota Ci wróci a jak nie to zawsze możesz zastąpić produktami roślinnymi lub po konsultacji z lekarzem suplementowac 🙂

age.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

Ojej, współczuję, ja jestem mięsożerna, i strasznie marzę o tatarze😢 niestety pozostaje mi tylko nacieszyć oko jak jedzą inni

Junjul dopiero teraz zauważyłam, jesteśmy w tym samym tc 😁

Junjul lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż był przy porodzie i wcale nie żałuję zawsze mówię że chce mieć wsparcie bo różnie może być i było 5 porodów położona przychodziła kilka razy tylko bo nie miała czasu bo były inne pacjentki więc gdyby nie mąż to był była sama. Mąż mi liczył skurcze wspierał później przy parciach było. Zagrożenie życia mojego syna wiwc wzięli mnie szybko na CC na pełne uśpienie ratowanie życia także jemu na prawdę dużo zawdzięczam. Teraz nie wiadomo czy będę miała. Cc czy SN. Po cesarce strasznie źle dochodziłam do siebie a mimo że przeżyłam dwa porody to po SN wiadomo. Nie. Jest kolorowo ale później po porodzie lepiej człowiek dochodzi do siebie :( wiec na pewno będę myśleć jaki mieć poród. Miłej niedzieli dziewczyny :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój mąż początkowo nie chciał być przy porodzie, pod koniec ciąży byłam tak z mężem dogadana że będzie ale do partych. Jakoś tak i sama nie chciałam żeby był na tej końcówce. Poza tym wiedziałam że będę długo rodzić i zwyczajnie potrzebowałam tam na sali kogoś do towarzystwa 😉 Sprawdziło sie, w domu miałam regularne skurcze przez 16 godzin, o godzinie 14 wjechałam na izbę przyjęć, a tam tylko 3 cm rozwarcia. Mąż towarzyszył mi do późnego wieczora na sali, a krótko przed pełnym rozwarciem wyszedł przed salę. Mówił że i tak wszystko dokładnie słyszał przez drzwi tak się darłam. Urodziłam przed północą. Po wszystkim kangurował syna dwie godziny bo ja nie mogłam 😉
    Jak będzie teraz się nie nastawiam bo po pierwsze będzie to CC, w po drugie w październiku może być kolejna fala pandemii i znów okaże się że bzabronią bliskich w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 09:07

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie chciałabym, żeby mój mąż był przy porodzie. Obawiam się, ze po prostu by utrudniał- mną z pewnością opiekowały się pieknie, ale ma nikłe zaufanie do osób, których nie zna i obawiam się, ze mógłby próbować rozstawiać ludzi wokół po kątach i nie daj Boże... pomyślałby, że ktoś mnie krzywdzi 🤦🏻‍♀️ Myślę, że dla mojego i jego komfortu psychicznego lepiej będzie, jeśli nie będzie w tym uczestniczył:) poza tym źle znosi widok krwi, który dla mnie z kolei, jest dość obojętny.

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Spróbuj takie danie (jeśli lubisz szpinak): świeży szpinak zblanszowany na maśle, dodoatku kilka ząbków czosnku (na krótko, bo się robi gorzki smażony za dlugo) i od razu z 3 pomidory- to wszystko przyprawiają solą i pieprzem, aż wszystko razem zgęstnieje. Możesz dodać pestki dyni zgrilowane na suchej patelni. Całość mieszasz z makaronem (najlepiej świderki, na nich szpinak rozejdzie się najlepiej), jeśli masz ochotę- posyp parmezanem:)

Ostatni okres 8 styczeń
  • Położna Ancymon Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamy! jestem położną w trakcie pisania magisterki, miałabym ogromną prośbę o uzupełnienie ankiety dotyczącej jakości snu w ciąży. Każda odpowiedź jest na wagę złota!! Dziękuję

https://forms.gle/P956LWKjTmnwRAbr8

Sophieja lubi tę wiadomość

• Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei, akceptuję tylko fast foody i wodę mocno gazowaną. Wszystko inne ze mnie wychodzi szybciej niż weszło.

Praskovia lubi tę wiadomość

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    A ja z kolei, akceptuję tylko fast foody i wodę mocno gazowaną. Wszystko inne ze mnie wychodzi szybciej niż weszło.
    Ja z kolei po gazowanej zle się czuję, czasami piję colę zero, bo jakoś wybitnie mam ochotę i zawsze się po niej lepiej czuję🙈

Ostatni okres 8 styczeń
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, kiedy to zle samopoczucie minie? Ja już mam tak dość... codziennie mi niedobrze, jestem bez sił. Nie chcę, żeby najbliższe pół roku tak wyglądało.

Praskovia lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Jezu dziewczyny, kiedy to zle samopoczucie minie? Ja już mam tak dość... codziennie mi niedobrze, jestem bez sił. Nie chcę, żeby najbliższe pół roku tak wyglądało.
    Mam podobnie. Jedynie owoce mnie ratują, mogłabym jeść cały czas ale niestety przez cukrzycę nie jest to wskazane

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Może minąć dziś, albo za pół roku 🤷🏽‍♀️ Większość z nas lepiej się poczuje w najbliższych 2-4 tygodniach 🙂

• Moni* Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten szpinak to jutro sobie zrobię brzmi fajowo 😁 ja dziś bym spała cały dzień

Essencya lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to apetyt wrócił i to bardzo! Co się zakręce w kuchni to coś muszę zjeść ;)
    Jeśli chodzi o obecność męża przy porodzie, to jak go pytałam kilka dni temu to bez zastanowienia odpowiedzial że oczywiście że chce być. Więc jeśli tylko będzie taka możliwość to będziemy razem :) ustalimy pewne "zasady" bo nie chce żeby uczestniczył we wszystkim... :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ten szpinak to jutro sobie zrobię brzmi fajowo 😁 ja dziś bym spała cały dzień
    Super! Bo widzę pewną nieścisłość w swojej wypowiedzi:) po dodaniu pomidorów, na małym ogniu, mieszaj aż sos nieco zgęstnieje:) a nie, ze dodawaj tak dużo soli i pieprzu- wiem, ze to pewnie logiczne i na to sama wpadłaś, ale struchlalam jak przeczytałam swoją wcześniejszą wypowiedź😂

Ostatni okres 8 styczeń
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak spokojnie robiłam podobny sos tylko dodawałam serki topione jeszcze 😉

Essencya lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam mogę podpowiedzieć jak było w styczniu tego roku na porodówce. Mogłam wejść na końcówkę czyli ostatnie dwie godziny przy partych. Wcześniej nie było opcji. Oczywiście z tych dwóch godzin zrobiło się 6. Pewnie wszystko zalezy od szpitala, ale słyszałam ze były dwie opcje albo wogole nie wpuszczali albo tylko na końcówkę.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Milu Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się, bo niecierpliwie czekam na wyniki Nifty. W tym tygodniu się dowiem i mocno zaczynam się już denerwować. Czuje się dobrze, ale jesc mogę niewiele nadal. Nie toleruje przypraw, sól w nieznacznej ilości, jem tylko warzywa, owoce, jogurty, wafle ryżowe. Mięso w ogóle nie wchodzi w grę... chyba mi to nie minie bo według usg dzisiaj 16+0. Trzymajcie proszę mocno kciuki za ten tydzień aby byl szczęśliwy jeśli chodzi o nasze wyniki ❤ za Was również trzymam i wysyłam każdej z Was mnóstwo pozytywnych myśli! ❤🙏

shadee, Mag91, Sophieja lubią tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój narzeczony był przy porodzie i bardzo się z tego cieszę. Bardzo mi pomagał, wszyscy na porodówce byli w szoku że tak mnie wspiera. W pewnej chwili przy partych tak się wczuł że powtarzał polecenia położnej. Na początku był bardzo sceptycznie nastawiony, nie chciał być przy porodzie ale jak się zaczęło to już sam stwierdził że wchodzi. Teraz też bym chciała żeby był, no ale zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja.

Dziewczyny, powiedzcie jeszcze raz co na infekcje intymna w ciąży? Ostatnio byłam na antybiotyku na zapalenie oskrzeli, do tego pogrzeb taty i znowu wróciło jak po luteinie na początku. Jest świąd, pieczenie i zmieniły się upławy :/

85993e3k946gskpj.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ