Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni* wrote:Mięso wykluczone nawet nie mogę spojrzeć🤦 czuję się jak dziwoląg moja mama mówi że wymyślam a ja naprawdę nie mogę się zmusić
-
Moni* wrote:Mięso wykluczone nawet nie mogę spojrzeć🤦 czuję się jak dziwoląg moja mama mówi że wymyślam a ja naprawdę nie mogę się zmusić
Ojej, współczuję, ja jestem mięsożerna, i strasznie marzę o tatarze😢 niestety pozostaje mi tylko nacieszyć oko jak jedzą inni
Junjul dopiero teraz zauważyłam, jesteśmy w tym samym tc 😁Junjul lubi tę wiadomość
-
U mnie mąż był przy porodzie i wcale nie żałuję zawsze mówię że chce mieć wsparcie bo różnie może być i było 5 porodów położona przychodziła kilka razy tylko bo nie miała czasu bo były inne pacjentki więc gdyby nie mąż to był była sama. Mąż mi liczył skurcze wspierał później przy parciach było. Zagrożenie życia mojego syna wiwc wzięli mnie szybko na CC na pełne uśpienie ratowanie życia także jemu na prawdę dużo zawdzięczam. Teraz nie wiadomo czy będę miała. Cc czy SN. Po cesarce strasznie źle dochodziłam do siebie a mimo że przeżyłam dwa porody to po SN wiadomo. Nie. Jest kolorowo ale później po porodzie lepiej człowiek dochodzi do siebie wiec na pewno będę myśleć jaki mieć poród. Miłej niedzieli dziewczyny
-
Hej. Mój mąż początkowo nie chciał być przy porodzie, pod koniec ciąży byłam tak z mężem dogadana że będzie ale do partych. Jakoś tak i sama nie chciałam żeby był na tej końcówce. Poza tym wiedziałam że będę długo rodzić i zwyczajnie potrzebowałam tam na sali kogoś do towarzystwa 😉 Sprawdziło sie, w domu miałam regularne skurcze przez 16 godzin, o godzinie 14 wjechałam na izbę przyjęć, a tam tylko 3 cm rozwarcia. Mąż towarzyszył mi do późnego wieczora na sali, a krótko przed pełnym rozwarciem wyszedł przed salę. Mówił że i tak wszystko dokładnie słyszał przez drzwi tak się darłam. Urodziłam przed północą. Po wszystkim kangurował syna dwie godziny bo ja nie mogłam 😉
Jak będzie teraz się nie nastawiam bo po pierwsze będzie to CC, w po drugie w październiku może być kolejna fala pandemii i znów okaże się że bzabronią bliskich w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 09:07
-
Ja chyba nie chciałabym, żeby mój mąż był przy porodzie. Obawiam się, ze po prostu by utrudniał- mną z pewnością opiekowały się pieknie, ale ma nikłe zaufanie do osób, których nie zna i obawiam się, ze mógłby próbować rozstawiać ludzi wokół po kątach i nie daj Boże... pomyślałby, że ktoś mnie krzywdzi 🤦🏻♀️ Myślę, że dla mojego i jego komfortu psychicznego lepiej będzie, jeśli nie będzie w tym uczestniczył poza tym źle znosi widok krwi, który dla mnie z kolei, jest dość obojętny.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Moni* wrote:Mięso wykluczone nawet nie mogę spojrzeć🤦 czuję się jak dziwoląg moja mama mówi że wymyślam a ja naprawdę nie mogę się zmusićOstatni okres 8 styczeń
[/
-
Witam przyszłe mamy! jestem położną w trakcie pisania magisterki, miałabym ogromną prośbę o uzupełnienie ankiety dotyczącej jakości snu w ciąży. Każda odpowiedź jest na wagę złota!! Dziękuję
https://forms.gle/P956LWKjTmnwRAbr8Sophieja lubi tę wiadomość
-
Kasialudek wrote:A ja z kolei, akceptuję tylko fast foody i wodę mocno gazowaną. Wszystko inne ze mnie wychodzi szybciej niż weszło.Ostatni okres 8 styczeń
[/
-
Gomerka wrote:Jezu dziewczyny, kiedy to zle samopoczucie minie? Ja już mam tak dość... codziennie mi niedobrze, jestem bez sił. Nie chcę, żeby najbliższe pół roku tak wyglądało.
-
Gomerka wrote:Jezu dziewczyny, kiedy to zle samopoczucie minie? Ja już mam tak dość... codziennie mi niedobrze, jestem bez sił. Nie chcę, żeby najbliższe pół roku tak wyglądało.
-
Mi za to apetyt wrócił i to bardzo! Co się zakręce w kuchni to coś muszę zjeść
Jeśli chodzi o obecność męża przy porodzie, to jak go pytałam kilka dni temu to bez zastanowienia odpowiedzial że oczywiście że chce być. Więc jeśli tylko będzie taka możliwość to będziemy razem ustalimy pewne "zasady" bo nie chce żeby uczestniczył we wszystkim...Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Moni* wrote:Ten szpinak to jutro sobie zrobię brzmi fajowo 😁 ja dziś bym spała cały dzieńOstatni okres 8 styczeń
[/
-
To ja Wam mogę podpowiedzieć jak było w styczniu tego roku na porodówce. Mogłam wejść na końcówkę czyli ostatnie dwie godziny przy partych. Wcześniej nie było opcji. Oczywiście z tych dwóch godzin zrobiło się 6. Pewnie wszystko zalezy od szpitala, ale słyszałam ze były dwie opcje albo wogole nie wpuszczali albo tylko na końcówkę.
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Hej dziewczyny, nie odzywałam się, bo niecierpliwie czekam na wyniki Nifty. W tym tygodniu się dowiem i mocno zaczynam się już denerwować. Czuje się dobrze, ale jesc mogę niewiele nadal. Nie toleruje przypraw, sól w nieznacznej ilości, jem tylko warzywa, owoce, jogurty, wafle ryżowe. Mięso w ogóle nie wchodzi w grę... chyba mi to nie minie bo według usg dzisiaj 16+0. Trzymajcie proszę mocno kciuki za ten tydzień aby byl szczęśliwy jeśli chodzi o nasze wyniki ❤ za Was również trzymam i wysyłam każdej z Was mnóstwo pozytywnych myśli! ❤🙏
shadee, Mag91, Sophieja lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Mój narzeczony był przy porodzie i bardzo się z tego cieszę. Bardzo mi pomagał, wszyscy na porodówce byli w szoku że tak mnie wspiera. W pewnej chwili przy partych tak się wczuł że powtarzał polecenia położnej. Na początku był bardzo sceptycznie nastawiony, nie chciał być przy porodzie ale jak się zaczęło to już sam stwierdził że wchodzi. Teraz też bym chciała żeby był, no ale zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja.
Dziewczyny, powiedzcie jeszcze raz co na infekcje intymna w ciąży? Ostatnio byłam na antybiotyku na zapalenie oskrzeli, do tego pogrzeb taty i znowu wróciło jak po luteinie na początku. Jest świąd, pieczenie i zmieniły się upławy