Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie ogólnie tez dopadł spadek formy. Niby II trymestr, który ma być pełen energii a ja tego nie odczuwam. Ostatnie 3 dni to też brał chęci do czegokolwiek, liczę na to że wróci słońce i zwyczajnie minie.
Zgadzam się z Praskovia, jeśli taki nastrój utrzymuje się dłużej i dochodzą inne objawy to warto to skontrolować, dla siebie, dziecka i swoich najbliższych. -
Moni strasznie Ci współczuję... To była moja najważniejsza obawa, że będę musiała leżeć, a ja to zrobić przy 16 miesięcznym dziecku? Całe szczęście ciąża bez objawów.
Na którą masz wizytę?
Ja dziś idę na kolejne połówkowe do kliniki Invicta, a tak dla własnego spokoju, aby inny lekarz rzucił okiem na malucha. Aaaaa i mamy wybrane imię! Będzie MarcinPatka95, Kalina32, Filcek, Angelka93, zozo, Gosia9, Praskovia, KalaW, Kaarola, Essencya, Milu lubią tę wiadomość
👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Kochane, jestem po wizycie łożysko podniosło się o 5,5 cm już nie nachodzi 😁 mała książkowo i o tydzień starsza❤️ Szyjka 5 cm rośnie mała księżniczka ponoć długie nogi. Pięknie się pokazywała ❤️❤️❤️ Jestem przeszczęśliwa, że mogę już jakoś żyć wyjść na krótki spacer. Majeczka zrobiła wspaniały prezent na dzień mamy
martakam, Angelka93, Patka95, zozo, Gosia9, Praskovia, Kaarola, Gela093, CiepłaKluska, Essencya, szczesciara30, Mag91, Kacha_88, Kalina32, Filcek, Dominika283 lubią tę wiadomość
-
Moni* wrote:Kochane, jestem po wizycie łożysko podniosło się o 5,5 cm już nie nachodzi 😁 mała książkowo i o tydzień starsza❤️ Szyjka 5 cm rośnie mała księżniczka ponoć długie nogi. Pięknie się pokazywała ❤️❤️❤️ Jestem przeszczęśliwa, że mogę już jakoś żyć wyjść na krótki spacer. Majeczka zrobiła wspaniały prezent na dzień mamy👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Moni* wrote:Kochane, jestem po wizycie łożysko podniosło się o 5,5 cm już nie nachodzi 😁 mała książkowo i o tydzień starsza❤️ Szyjka 5 cm rośnie mała księżniczka ponoć długie nogi. Pięknie się pokazywała ❤️❤️❤️ Jestem przeszczęśliwa, że mogę już jakoś żyć wyjść na krótki spacer. Majeczka zrobiła wspaniały prezent na dzień mamy
-
Moni, super wiadomość 😚 i faktycznie, cudowny prezent na dzień mamy ❤
Mam nadzieję, że i moja mała pokaże się za tydzień i przede wszystkim będzie można potwierdzić że to ona. Bo wszyscy już mówimy do brzuszka tak jakby była dziewuszka 😃❤👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Leczyłam depresję w najgorszym momencie starań - kilka miesięcy przed własnym ślubem. To trudna walka, ale im prędzej się pójdzie do specjalisty, tym łatwiej jest z tego wyjść.
Po zajściu w ciążę wróciłam na terapie (inną już), bo moje humory zaczynały mocno spadać, skupiałam się na negatywach, kompletnie nie potrafiłam cieszyć się ciążą. To, co miało być najpiękniejszym czasem w moim życiu, to o co starałam się 4 lata, zaczęło mnie przytłaczać.
Po każdym spotkaniu z terapeutą mam więcej energii, myślę też o pozytywnych rzeczach, dostaje mechanizmy działań w przypadku złych emocji i natłoku myśli.
Uważam, że dosłownie każdy ma coś, co może przepracować z psychologiem/psychiatrą/ terapeutą a jeśli czujemy, że mamy gorsze dni od dłuższego czasu, to jest to najlepszy moment, żeby się przekonać i zawalczyć o siebie
Trzymam kciuki!
Praskovia, Essencya lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
martakam wrote:
Ja dziś idę na kolejne połówkowe do kliniki Invicta, a tak dla własnego spokoju, aby inny lekarz rzucił okiem na malucha. Aaaaa i mamy wybrane imię! Będzie Marcin
Hej, ja też mam dziś połówkowe w Invikcie. Z jakiego jesteś miasta? (Może mijamy się na korytarzu) 😉Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Dobra. Chłop jak dąb 😂 potwierdzone po raz drugi. Także będę królową domu. Najważniejsze, że wszystkie patery w normie.
Gosia9, Angelka93, zozo, Essencya, Kalina32, Kaarola, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
smagliczka wrote:Hej, ja też mam dziś połówkowe w Invikcie. Z jakiego jesteś miasta? (Może mijamy się na korytarzu) 😉👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Cześć dziewczyny! Nie zapomniałam o Was tylko się przeprowadzamy i nie mam w ogóle czasu ani głowy na forum. Więc po prenatalnym w kwietniu jak lekarz stwierdził chłopczyka miałam jeszcze jedna wizytę prywatnie i druga na nfz ale Panie doktorze zobaczyly czy serduszko bije i tyle. Dziś byłam. Na nfz pyta się mnie czy idę na połowkowe a ja ze w czwartek a to mówi że nie będzie mierzyć itp bi w czwartek będzie wiadomo miałam mieć też prywatnie ale zmienili mi termin więc mam 1 czerwca prywatnie a w czwartek polowkowe. Dziś mierzyła mi szyjke macicy no chyba Jej coś się nie spodobało ale mówiła że mam 3.21 cm więc. Ok i żeby sobie odpoczywać. Od 1 czerwca idę na l4. Myślę o Was cały czas!! Buziaki połowa ciąż już za nami kiedy to zleciało????
dobrego dnia!!!
-
szczesciara30 wrote:Cześć dziewczyny! Nie zapomniałam o Was tylko się przeprowadzamy i nie mam w ogóle czasu ani głowy na forum. Więc po prenatalnym w kwietniu jak lekarz stwierdził chłopczyka miałam jeszcze jedna wizytę prywatnie i druga na nfz ale Panie doktorze zobaczyly czy serduszko bije i tyle. Dziś byłam. Na nfz pyta się mnie czy idę na połowkowe a ja ze w czwartek a to mówi że nie będzie mierzyć itp bi w czwartek będzie wiadomo miałam mieć też prywatnie ale zmienili mi termin więc mam 1 czerwca prywatnie a w czwartek polowkowe. Dziś mierzyła mi szyjke macicy no chyba Jej coś się nie spodobało ale mówiła że mam 3.21 cm więc. Ok i żeby sobie odpoczywać. Od 1 czerwca idę na l4. Myślę o Was cały czas!! Buziaki połowa ciąż już za nami kiedy to zleciało????
dobrego dnia!!!
-
martakam wrote:Z Gdańska
U mnie też chłop jak dąb. Potwierdzona jawna obecność armaty - twarz zasłaniał, ale armatę wystawił 🤣
Poza tym wszystko ok wg badania. Co prawda nisko mam jeszcze łożysko, ale wierzę, że się jeszcze podniesie do końca 2 trymestru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 13:01
Essencya lubi tę wiadomość
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.