X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Po połówkowych z pipki zrobił się siurak 😂 także drugi chłopak będzie. Cóż, nie dane mi być mamą dziewczynki 😀
    Ale wszystko w porządku, rośnie zdrowo.
    Moze za trzecim razem wyjdzie córka 😃 ważne że wszystko dobrze 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Moze za trzecim razem wyjdzie córka 😃 ważne że wszystko dobrze 🙂
    Oj nie nie. Na drugim kończymy. Już nie te lata 😀
    Ale cieszę się w sumie.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Mały cud ❤️
    15.12.2025 ⏸️
    15.12.2025 beta 107
    17.12.2025 beta 332

preg.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Oj nie nie. Na drugim kończymy. Już nie te lata 😀
    Ale cieszę się w sumie.
    Chłopcy będą się razem bawić, mała różnica wieku to mogą mieć fajny kontakt :)

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka w pon mam polowkowe to zobaczymy. Mój syn 11 lat nie może się doczekać już wybiera rzeczy zabawki. 😂 Za to córka 13 lat i olewa temat 😂 ale imię wybrała.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Po połówkowych z pipki zrobił się siurak 😂 także drugi chłopak będzie. Cóż, nie dane mi być mamą dziewczynki 😀
    Ale wszystko w porządku, rośnie zdrowo.
    U nas też drugi chłopak ❤️ marzyłam o dziewczynce ale widocznie mam być mamą chłopców 😁 różnica wieku u nas będzie bardzo podobna jak u Was, bo moj starszy w momencie narodzin brata będzie chwilkę przed 2 urodzinami 😉 liczę że chłopaki beda mieli ze sobą przez to fajniejszy kontakt. Mój prawie mąż też się cieszy bo zawsze powtarza że całe życie żył w babińcu a teraz będzie miał swoją małą armię 😂

Filcek, Kalina32, zozo lubią tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Aż nie wiem od czego zacząć. W gabinecie byłam naprawdę długo. Wywiad, badanie ginekologiczne i USG. Lekarka dokładnie zbadała dziecko. Niestety od razu spostrzegła dwie rzeczy które trochę napawają niepokojem. W lewej komorze serca widoczny bright spot, a w prawym splocie naczyniówkowym torbiel. Obie te rzeczy są markerami miękkimi wad genetycznych. Oczywiście równie dobrze może nic nie wyjść ale musiała mnie poinformować. Jeśli chodzi o ten punkcik w serduszku to nie wiąże się to z żadną wadą serca i po prostu jest i zostanie.
    Natomiast torbiel powinna się wchłonąć do 28 tc.
    Chyba będę chodzić do lekarzy dwutorowo, bo wg tej pani doktor nie mam wskazań do CC, a wg chirurga i tego mojego poprzedniego lekarza mam. Zatem chyba będę chodzić tu i tu. Od tamtego pierwszego lekarza będę miała skierowanie na CC, a tu rzetelną opiekę. Trudno, swoje wydam ale przynajmniej wiem na co. Lekarka potwierdziła dziewczynkę.

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Hej. Aż nie wiem od czego zacząć. W gabinecie byłam naprawdę długo. Wywiad, badanie ginekologiczne i USG. Lekarka dokładnie zbadała dziecko. Niestety od razu spostrzegła dwie rzeczy które trochę napawają niepokojem. W lewej komorze serca widoczny bright spot, a w prawym splocie naczyniówkowym torbiel. Obie te rzeczy są markerami miękkimi wad genetycznych. Oczywiście równie dobrze może nic nie wyjść ale musiała mnie poinformować. Jeśli chodzi o ten punkcik w serduszku to nie wiąże się to z żadną wadą serca i po prostu jest i zostanie.
    Chyba będę chodzić do lekarzy dwutorowo, bo wg tej pani doktor nie mam wskazań do CC, a wg chirurga i tego mojego poprzedniego lekarza mam. Zatem chyba będę chodzić tu i tu. Od tamtego pierwszego lekarza będę miała skierowanie na CC, a tu rzetelną opiekę. Trudno, swoje wydam ale przynajmniej wiem na co. Lekarka potwierdziła dziewczynkę.

Trzymam kciuki żeby torbiel się wchłonęła. Postaraj się nie martwić na zapas :* myślę że Twój komfort jest najważniejszy - lepiej chodzić do dwóch lekarzy niż się denerwować zwłaszcza jeśli możesz/możecie sobie na to pozwolić i czujesz się dzięki temu lepiej. Z córeczką na pewno będzie wszystko okej, głowa do góry :)

Kalina32 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Kalina32 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Flicek :)
    Gdyby ta nowa kobieta uznawała moje zaświadczenie od chirurga ze wskazaniem do CC to zostałabym tylko u niej, ale że ona mówi że to za mało, a ten poprzedni lekarz [ten mniej dokładny] mówi że jak najbardziej CC to choćby po to bedę chodzić tez do niego ;)
    Od poprzedniego porodu wiem że powinnam mieć CC przy następnej ciąży i nie będę teraz się narażać że jednak każą mi rodzić siłami natury.

Próbuję myśleć pozytywnie ale oczywiście obawa jest. Teraz 26.05. mam wizytę u poprzedniego doktorka i jestem bardzo ciekawa czy on się czegoś dopatrzy.
    Później 15,06 mam połówkowe w szpitalu i 28,06 wizytę u tej nowej pani lekarki :)
    Musze się tylko pilnować z badaniami na wizytę do każdego inne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 13:52

klz99vvjaj2t13p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko było dobrze, też wolę się konsultować z więcej niż jednym lekarzem.

Dziewczyny mam pytanie, decydujecie się na edukację przedporodową z położną POZ czy na prywatną szkołę rodzenia?

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie będę chodzić na szkole rodzenia, pamietam co i jak 🤣aleistotne byłoby dla mnieczy zajęcia są stacjonarne i co w przypadku, kiedy nie możesz uczestniczyć, jeśli musisz zapłacić

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• natnatss Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę chodzić na szkołę rodzenia, poprzednio też nie chodziłam, bo byliśmy w trakcie generalnego remontu mieszkania i nie było na to czasu. Oglądałam więc filmiki na YouTube ze szkoły rodzenia, moja przyjaciółka jest położną i jej też dopytywałam jak i co. A potem to już był żywioł i w trakcie porodu wszystkie wiadomości sobie poszły w las, robiłam wszystko co kazała położna żeby jak najszybciej to zakończyć 😂🙈 teraz też mam taki zamiar

85993e3k946gskpj.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, szczególnie, ze u mnie w szpitalu i tak nie było opcji np ruchu w czasie porodu, plackiem leżenie pod ktg. Cały mój plan i przygotowanie i tak diabli wzięli, ważne, żeby się szybko skończyło 🤣🤣🤣

natnatss lubi tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:

Dziewczyny mam pytanie, decydujecie się na edukację przedporodową z położną POZ czy na prywatną szkołę rodzenia?
    W pierwszej ciąży miałam położną, przychodziła co tydzień do domu a pod koniec dwa razy w tygodniu, mierzyła ktg i wszystko dokładnie tłumaczyła. Poród i opiekę nad dzieckiem. Bardzo dobrze to wspominam, dzieki temu nie bałam się porodu i wiedziałam co i jak. Jak się uda to teraz też się zapisze bo nie wszystko pamiętam sprzed 4 lat 🤦 ale troszkę później, jak pójdę na L4 😉

Praskovia, CiepłaKluska, Filcek lubią tę wiadomość

age.png
  • Bocik Znajoma

Wysłany: 21 maja 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja melduje ze u mnie będzie córeczka. Termin wg usg 18.10 a OM 16.10

Kaarola, zozo, zozo, Kalina32, Mag91, Junjul, Patka95, Milu, Dominika283, Filcek lubią tę wiadomość

c55fgox163k0yrcc.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej łaski:) właśnie jestem po usg- wg usg córeczka jest o tydzień starsza, czyli 20 tydzień:) wazy już 350 g i mierzy 14,5 cm. Nagrałam sobie dzisiaj całą wizytę na wideo, myślę ze to w wspaniała pamiątka (oczywiście usg, a nie cytologię 😂). Łożysko mam na przedniej ścianie, chociaż już czuję ze mała mnie kopie. Siusiaka nadal nie widać, wiec raczej pewne, że dziewuszka.
    Połówkowe mam 1 czerwca w Dzień Dziecka :)
    Termin póki co na 6 października :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 20:05

Mag91, Angelka93, Junjul, Patka95, Praskovia, Dominika283, Milu, Kalina32, zozo, Kaarola lubią tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ciężki dzień, komunia mojego syna już mam dość a jeszcze cały dzień 🥺 do tego jestem spuchnięta i senna. Oby szybko minął

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja też dziś się czuje fatalnie. To chyba przez pogodę.. jestem senna i boli mnie głowa.. 😞

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przyniosło ze żłobka jelitówkę 🙈 najpierw noc zarwana, bo cały czas wymiotowała, a kolejna, bo ja przytulalam toaletę 🙈🙈

04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Moje dziecko przyniosło ze żłobka jelitówkę 🙈 najpierw noc zarwana, bo cały czas wymiotowała, a kolejna, bo ja przytulalam toaletę 🙈🙈
    Oj współczuję :(

Czy u Was też taka daremna pogoda? Ja już nie mogę znieść tego deszczu, tylko bym spala. Czekam na taką fajną wiosne a tu lipaa:(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ