WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie poczułam pierwsze ruchy 😍 nie jestem pewna czy to jest to, ale takie delikatne smyrniecie dwa razy na samym dole brzucha 😍

Praskovia, Milu, Essencya, Kacha_88, Filcek, zozo, Dominika283 lubią tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • martakam Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Chyba właśnie poczułam pierwsze ruchy 😍 nie jestem pewna czy to jest to, ale takie delikatne smyrniecie dwa razy na samym dole brzucha 😍
    To zapewne to :) super uczucie co nie? Ja już mam regularne ruchy, ale to już 21 tydzień no i druga ciąża.

Patka95 lubi tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    To zapewne to :) super uczucie co nie? Ja już mam regularne ruchy, ale to już 21 tydzień no i druga ciąża.

Tak 😍 cudowne uczucie, choć to początki i na razie delikatne ale z każdym dniem na pewno będą wyraźniejsze.
    Ps. To jednak chyba to bo niedawno znowu poczułam takie "przelewanie"

Te początkowe ruchy jak często czułyście?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Oj współczuję :(

Czy u Was też taka daremna pogoda? Ja już nie mogę znieść tego deszczu, tylko bym spala. Czekam na taką fajną wiosne a tu lipaa:(
    Hihi u nas deszczowo ale z drugiej strony wolę to niż upał, więc się cieszę z chłodnej wiosny i liczę na chłodne lato, jak dla mnie nawet 25 stopni to za dużo i muszę chować się w cieniu, a w ciąży to już w ogóle 😉 no ale co kto lubi 😉

Praskovia lubi tę wiadomość

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam, ale jestem padnięta 🥺 nogi spuchnięte ale w kościele płakałam byłam tak wzruszona 🤦 ogólnie było super syn zadowolony wszystko smakowało. Teraz do poniedziałku i połówkowe.

Praskovia, Mag91, Gosia9, CiepłaKluska, Kalina32, Filcek lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a jak się czujesz poza tym? Dałaś radę tyle czasu na nogach?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Hihi u nas deszczowo ale z drugiej strony wolę to niż upał, więc się cieszę z chłodnej wiosny i liczę na chłodne lato, jak dla mnie nawet 25 stopni to za dużo i muszę chować się w cieniu, a w ciąży to już w ogóle 😉 no ale co kto lubi 😉
    Ja też nie lubię upału ale marzy mi się słoneczko 😃 tak żeby fajnie wyjść na spacer a nje w deszczu

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często siadałam, ale dobrze jak się położyłam zasnelam. Ale w miarę. Przeżyłam a już jutro ginekolog więc mam nadzieję że usłyszę że łożysko się podniosło

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, bardzo trzymam za Ciebie kciuki! Ja mam wizytę we środę i mam nadzieję, że usłyszę to samo. Tyle, że ja nie miałam krwawień, więc nie musiałam się oszczędzać aż tak jak Ty. Leżenie non-stop nie jest dobre dla psychiki, mam nadzieję, że jutro napiszesz, że się podniosło i możesz iść na dłuuuugi spacer! :)

Angelka, u nas deszczowo od kilku dni i ja się bardzo z tego cieszę! :) Uwielbiam deszcz, chmury i zapach mokrej ziemi. Jak wychodzi słońce, chowam się w domu, a podczas takiej "brzydkiej" pogody aż mi się chce żyć. Dodatkowo puszcza mnie wreszcie to wykończenie pierwszego trymestru! :)

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Moni, bardzo trzymam za Ciebie kciuki! Ja mam wizytę we środę i mam nadzieję, że usłyszę to samo. Tyle, że ja nie miałam krwawień, więc nie musiałam się oszczędzać aż tak jak Ty. Leżenie non-stop nie jest dobre dla psychiki, mam nadzieję, że jutro napiszesz, że się podniosło i możesz iść na dłuuuugi spacer! :)

Angelka, u nas deszczowo od kilku dni i ja się bardzo z tego cieszę! :) Uwielbiam deszcz, chmury i zapach mokrej ziemi. Jak wychodzi słońce, chowam się w domu, a podczas takiej "brzydkiej" pogody aż mi się chce żyć. Dodatkowo puszcza mnie wreszcie to wykończenie pierwszego trymestru! :)
    To u mnie zupełnie odwrotnie, jak tylko wychodzi słońce to mam pełno zapału do wszystkiego a jak jest pochmurno to nic mi się nie chce.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    To u mnie zupełnie odwrotnie, jak tylko wychodzi słońce to mam pełno zapału do wszystkiego a jak jest pochmurno to nic mi się nie chce.
    To tak jak ja, wczoraj przez tę pogodę przespałam pół dnia, nic mi się nie chciało, zupełnie opadłam z sił. Za to dziś słoneczko i od razu lepiej 😄

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    To tak jak ja, wczoraj przez tę pogodę przespałam pół dnia, nic mi się nie chciało, zupełnie opadłam z sił. Za to dziś słoneczko i od razu lepiej 😄
    A u mnie dalej pochmurno

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo. Jak jest pochmurno i deszczowo to mnie głowa boli, jestem nie do życia. Lubię słoneczna pogodę ale nie upały 😃 dziś jest około 15 stopni, zachmurzenie niebo ale przebija się słońce i czuje się w miarę ok. Pije właśnie kawę z mamą na tarasie żeby zaczerpnąć świeżego powietrza .

Filcek lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę jak jest słoneczko i można wyjść - od razu chce się żyć. Niestety u mnie dzisiaj pogoda pochmurna, ale na szczęście jeszcze nie pada. Tak czy inaczej przy tego typu atrakcjach ból głowy, senność i lenistwo mam gwarantowane. Także czekam z utęsknieniem na słońce.

preg.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Drugie badanie prenatalne robicie w 2D czy 3D?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy w wolnej mogłybyście w wolnej chwili wypełnić ankietę, do mojej pracy licencjackiej?
    https://forms.gle/gKZsVrp1shnEqAXe8

Z góry dziękuję

• Moni* Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin ma 3d, dostałam różowych plamien ale krwi brak i to chyba dobrze. Wczoraj za dużo było. Jutro ginekolog

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to walczę z "depresja". Nie chce nadużywać tego słowa, bo to cholerna choroba....ale ja na prawdę siebie nie poznaje. Zero chęci na cokolwiek. Tylko zmieniam łóżka na kanapę i na odwrót. Nie chce mi się sprzątać, robić czegokolwiek. Nakupowalam książek, myślałam że poczytam....brak chęci.

Nie wiem co się dzieje, nie poznaje się. Zwolnienie mi nie służy i to co się dzieje z moim życiem. Ale nie umiem sobie pomóc. Chcialabym żebym było inaczej a nie jest. Jest mi z tego powodu przykro

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Moni* Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina mam to samo, łóżko kanapa czasami posiedzę w ogrodzie zero chęci i czerpania przyjemności 🥺 uważam że to depresja nawet na jedzenie nie mam ochoty.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybierzcie się do psychiatry! Lekarz jak każdy inny, a lepiej zapobiegać niż leczyć! Ja się z tą chorobą borykałam wiele lat i proszę, żebyście nie bagatelizowały swojego stanu. Może to tylko hormony, może ciążowe zmęczenie, może pogoda... a może nie. Trzeba to jak najszybciej sprawdzić, bo ciąża wywołuje wiele zmian w organizmie i może powodować pogłębienie stanów depresyjnych! Najwyżej lekarz Wam powie, że nie ma się czym martwić, naprawdę nie ma co zwlekać.

Kalina32, Mag91, Filcek, Essencya lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ