X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanko jaki płyn do prania dla dzieci kupujecie?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

Ja się chyba zdecyduję na ekologiczny płyn do prania Swonco. Już teraz go używamy, bo jestem silnym alergikiem i mam AZS i nic mi się nie dzieje od kiedy piorę ubrania w tym płynie. Jest bardzo wydajny, wystarczy połowa zakrętki na całe pranie.

https://swonco.pl/produkt/ekologiczny-hipoalergiczny-plyn-do-prania-ubranek-dzieciecych/?attribute_pa_zapach=bezzapachowy-baby-pure-15-l&gclid=EAIaIQobChMIkuv76Ir28AIVFWIYCh2tJwPZEAQYAiABEgIsjfD_BwE

zozo lubi tę wiadomość

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

Myślałam nad Lovela ale sama jeszcze nie wiem jaki wybiorę. Muszę popytać koleżanki jakiego używają 🙂

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już macie tyle planów a ja jeszcze w ogóle o takich rzeczach nie myślałam, jakoś ciągle się boję

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Wy już macie tyle planów a ja jeszcze w ogóle o takich rzeczach nie myślałam, jakoś ciągle się boję

W moim przypadku to tylko plany póki co i my również nie mamy nic dla dzidziusia oprócz kilku ubranek (dostaliśmy od znajomej) i od mojej mamy dostaliśmy komplecik - śpiochy i czapeczkę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 11:40

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:

Ja też się boję, ale co nam w sumie z tego strachu.. myśleć już można powoli, chociaż się rozeznawać. Ja jeszcze nic konkretnego dla dziecka nie kupiłam, ale w notatniku mam wszystkie sugestie, polecenia i przydatne linki do produktów czy ubranek, żeby później nie zwariować, że coraz bliżej rozwiązania a ja nic nie mam🙈 będę mieć chociaż gotową listę🙂

Zozo, polecam. U mnie się sprawdził, może i u Ciebie zadziała👍🏻

• paatka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja dziś miałam normalną wizytę u gina, nie mierzył już Małej, bo byłam na połówkowych w sobotę i wczoraj, ale i tak ją sobie obejrzeliśmy i nagraliśmy :) Przy okazji dowiedziałam się, że przywracają możliwość przychodzenia na wizytę z partnerami, na kolejnej wizycie mój chłop wreszcie zobaczy Małą na żywo <3

Hania waży 394g i zdecydowanie nie była dziś w nastroju na badania, raczej spanie tam odchodziło ;) Niestety u mnie spada żelazo mimo brania Tardyferonu od miesiąca, dostałam teraz jakieś ponoć lepiej przyswajalne, ale w fiolkach do picia. Myślałam, że uda mi się uniknąć tego koszmaru, bo nie mogę znieść tego metalicznego posmaku :/ Ale trudno, trzeba się poświęcić dla Małej ;)

Na następną wizytę też już muszę być po krzywej cukrowej, trochę stres bo na początku ciąży wyszło mi na granicy cukrzycy, więc mam nadzieję, że nie skończę jednak na diecie cukrzycowej albo insulinie :(

Filcek lubi tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:

Nie przejmuj się, ja też jeszcze w lesie. :) Do tej pory nic nie kupiłam... Jak czytam o listach wyprawkowych to wpadam w panikę, że tyle tego. Ostatnio musiałam szukać w internecie jaka jest różnica między bodziakiem a pajacykiem. :D

paatka, jane789 lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Ostatnio musiałam szukać w internecie jaka jest różnica między bodziakiem a pajacykiem. :D

Ja ostatnio się dowiedziałam co to rampersy 😂Też na razie mnie to wszystko przeraża

jane789, zozo, Praskovia, Kalina32, Patka95 lubią tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Mnie lekarka poleciła pic Laktoferynę wieczorem, poprawia wchłanianie żelaza. Piłam też Floradix żelazo, bardzo szybko pomogło a jest naturalne, nie zaszkodzi.

Dzięki! Muszę w takim razie ogarnąć tę Laktoferynę. Floradix kupiłam w pierwszym trymestrze, ale metaliczny posmak w czasie hardkorowych mdłości totalnie mnie do niego zniechęcił :D

zozo lubi tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektryczny

zozo lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o niskie poziomy żelaza... Ja zanim dostałam kolki nerkowej(miałam kamienie), piłam dziennie 1 szklankę mleka. Wtedy moje wyniki żelaza były w górnych granicach normy😳 sama byłam w szoku o co chodzi, bo nie suplementowalam w ogóle żelaza.
    Ostatnio odebrałam wyniki (pierwsze od czasu kiedy nie mogę już pić mleka) i wszystko w dolnych granicach normy.
    Mleko zawiera laktoferynę i może dzięki temu miałam takie dobre wyniki wtedy🤔
    Spróbujcie może z mlekiem jeśli Was nie odrzuca (ja piłam zimne). Może akurat pomoże👍🏻

paatka lubi tę wiadomość

• Milu Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę tardyferon i pomógł na dretqienia rąk całych, ale nie wiem czy wyniki się poprawiły, mam zrobić morfologi na kolejną wizytę za 3 tygodnie dopiero. Kupilam tez zakwas z buraków, podobno bardzo pomaga.
    Ja już powoli zaczęłam kompletowanie różnych rzeczy, bo sprawia mi to ogromną frajdę 🥰 póki co mam buciki niechodki, 3 muslinowe kocyki, kocyk i kołderkę do łóżeczka, rozek i parę ubranek. Stwierdziłam, że jest tego tyle, że finansowo rozdzielę to na kilka miesięcy 🙂

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu, gdzie kupowałaś kołderke do łóżeczka, kocyk i rożek?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Milu, gdzie kupowałaś kołderke do łóżeczka, kocyk i rożek?
    Znalazłam przepiękne wzory na alberomio.pl dzisiaj przyszla paczka i jestem zachwycona miękkością i lekkością materiałów, pięknie odszyte i popakowane w osobne folie na zamek, więc nie muszę wyciągać żeby się na razie nie kurzyło przy moim psiaku :) polecam bardzo :)

Patka95, paatka lubią tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wyprawki - czy któraś z Was używała takiego przenośnego łóżeczka/fotelika baby Hug ?? https://www.chicco.pl/produkty/8058664092185.baby-hug-4w1-ozeczko-dzieciece.odpoczynek.lozeczka-dostawne-i-dzieciece.html

Zastanawiam się nad tym jak takie rzeczy się sprawdzają i czy są bezpieczne dla dziecka, bo ciężko mi sobie wyobrazić gotowanie czy sprzątanie jakiegoś pokoju gdy mała będzie w drugim a tak to byłaby na oku. Jakieś opinie coś polecacie ??

Ogólnie to mam już trochę ubranek, koszule dla siebie i powoli rozglądam się za wózkiem, tych rzeczy na początku faktycznie jest sporo.

Co do żelaza niestety mi też spada, muszę zrobić następnym razem jakieś dodatkowe rzeczy do morfologii w stylu ferrytyna i lekarka zdecyduje co brać. Niestety po sobie odczuwam ten spadek, zmęczenie i takie lekkie zawroty głowy przy chodzeniu czy spacerze są już na porządku dziennym :( do tego ciśnienie 90/50. Naprawde chciałabym poczuć ten przypływ energii II trymestru w końcu :)

preg.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kocyki I buciki zamówiłam na aliexpress, szybko przyszlo, po 2 tygodniach, jakość o dziwo bardzo dobra :)

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh wpadam w lekka panikę i nie wiem co robić, wysiadając z auta uderzyłam się drzwiami w brzuch, jeszcze nie przyzwyczaiłam się do tego że odstaje 😕 zabolało chwilę, lekko coś czuję ale nie wiem czy powinnam jechać do lekarza czy nie? Nie było bardzo mocno, raczej średnie uderzenie jakby się tak dało opisać, w bok brzucha. Dziecko się rusza, ale się boje odklejenia łożyska 😕

age.png
  • zozo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli boisz się do jedź do lekarza albo zadzwoń, na pewno poleż i obserwuj się przez jakis czas.

rolo6iyed54d6z5e.png
  • zozo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które miały prawidłowe TSH w 1 trymestrze, czy lekarz każe badać co miesiąc czy już nie?

jane789 lubi tę wiadomość

rolo6iyed54d6z5e.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ