Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które pakujecie luteinę dopochwowo….
Czy zawsze wypływająca wydzielina jest biała…? Zdarza wam się zabarwienie jej na pomarańczowo lub lekko brązowo…..? Jeden lekarz powiedział ze spoko jednak bardzo się martwię ze to jakieś krwawienia -
Mam pytanie odnośnie Waszych dolegliwości. Otóż od trzech dni kłuje mnie brzuch w jednym miejscu (na wysokości pępka, raz mocny raz średnio mocny zawsze w tym samym miejscu) z prawej strony. Najgorzej w nocy mi dokucza. Pojechałam wczoraj do swojego lekarza prowadzacego wszystko od strony ginekologicznej strawdzil i jest ok. Zlecił usg jamy brzusznej i próby wątrobowe. Stwierdził że to jelita ściśnięte wołają o pomoc. Zadzwoniłam do internisty i ten mnie ochrzanil że powinnam na SOR jechać. Dziś pojechałam na Banacha, lekarz kwalifikujący przebadał mnie pod kątem zapalenia wyrostka i problemów nerkowych. Nic nie wyczuł kazał brać nospe, mówiąc że to jelita. W razie pogorszenia goraczki i innych atrakcji mam jechać do szpitala praskiego i zgłosić się na chirurgie. Dziewczyny czy Wy miałyście takie bóle? lekarz z soru twierdzi że brzuch ciśnie jelita i trzeba przecierpieć zwłaszcza że nospa mi pomaga. Dziewczyny z Wawy czy polecicie jakiś szpital ktory sprawnie pomaga kobietom w ciąży z ewentualnymi powikłaniami niekoniecznie ciazowymi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2021, 16:14
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Martka89 Mi zdarza się przy luteinie że wydzielina jest lekko żółta ale najczęściej jednak jest biała.
Kacha ja mam jelita drażliwe i w ciąży objawy się nasiliły ze względu na ściśnięte jelita muszę trzymać się restrykcyjnie diety jeśli pozwolę sobie na jakieś odstępstwa czuje ogromne rozpieranie i napięcie brzucha, kucie i ciągnięcie ale nie w jednym miejscu tylko dosłownie na całym brzuchu. Trudno określić czy Twój ból to jelita może być tak że w tym miejscu mocniej macica uciska A czy czujesz ten ból również na czczo rano ? Bo jeśli to od jelit raczej rano nie powinnaś czuć dolegliwości. Jelita wtedy są w spoczynku w dużej części opróżnione i odwrotnie po posiłkach ból powinien się nasilać. Mi pomaga nospa i leżenie na lewym boku.Ratunkiem w takich podbramkowych sytuacjach może być też scopolan czopki u mnie świetnie się sprawdza, ale tu trzeba uzgodnić z lekarzem.Kacha_88 lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Kacha_88 wrote:Mam pytanie odnośnie Waszych dolegliwości. Otóż od trzech dni kłuje mnie brzuch w jednym miejscu (na wysokości pępka, raz mocny raz średnio mocny zawsze w tym samym miejscu) z prawej strony. Najgorzej w nocy mi dokucza. Pojechałam wczoraj do swojego lekarza prowadzacego wszystko od strony ginekologicznej strawdzil i jest ok. Zlecił usg jamy brzusznej i próby wątrobowe. Stwierdził że to jelita ściśnięte wołają o pomoc. Zadzwoniłam do internisty i ten mnie ochrzanil że powinnam na SOR jechać. Dziś pojechałam na Banacha, lekarz kwalifikujący przebadał mnie pod kątem zapalenia wyrostka i problemów nerkowych. Nic nie wyczuł kazał brać nospe, mówiąc że to jelita. W razie pogorszenia goraczki i innych atrakcji mam jechać do szpitala praskiego i zgłosić się na chirurgie. Dziewczyny czy Wy miałyście takie bóle? lekarz z soru twierdzi że brzuch ciśnie jelita i trzeba przecierpieć zwłaszcza że nospa mi pomaga. Dziewczyny z Wawy czy polecicie jakiś szpital ktory sprawnie pomaga kobietom w ciąży z ewentualnymi powikłaniami niekoniecznie ciazowymi?
Od początku ciąży mialam ogromne problemy z żołądkiem i jelitami. Klujacy bol brzucha nad pepkiem potrafił wybudzić mnie w środku nocy, nie spalam czasami do rana, męczyłam się pijąc bardzo dużo mięty aż dochodziło do bolącej biegunki. W pewnym momencie dostalam również ogromnej wysypki jakby trądziku na całych plecach. Stwierdziłam, że takie uroki ciazy.
Poszłam na umówiona wizytę do urofizjoterapeutki, a ona zapytała skąd mam taką wysypkę. Stwierdziłam, że to ciążowe objawy. Na co ona zapytała czy mam problemy z bólami żołądka lub jelit, powiedziałam że mam i to duże. Zawołała z innego gabinetu koleżankę, która jest dietetyk kliniczna. Okazało się, że ta wysypka to wołanie moich jelit o pomoc. Nie wytrzymały i zareagowały skórną wysypka. Dietetyk przekazała mi, że przy zastrzykach z heparyna nie mogę jesc masy produktów które jeszcze bardziej rozrzedzają mi krew, do tego powinnam trzymać dietę, brać 10 tabletek witaminy C dziennie 5x2 tabletki, żeby wzmocnić ściany jelit i brać na wieczór probiotyki specjalne na drażliwe jelita Lactibiane Tolerance. Po tygodniu wypryski zmniejszyły się o połowę, a ja od tamtej pory, czyli juz od 2 tygodni nie mialam ani razu boli brzucha, a przy okazji nie cierpię juz na zaparcia. Bardzo polecam skonsultować się z dietetykiem szczególnie jeśli były problemy z jelitami przed ciaza.Praskovia, Kacha_88 lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Ja mam różne kolory luteiny, jeżeli jest brązowa kawa z mlekiem to poprostu od podrażnienia szyjki bo jednak ciągle wkładamy palca itd .. ja teraz dostałam clotrimazol w globulce i maść. Jest o wiele lepiej niż macmiror complex myślałam że cipkę wytnę 🙂😂😂😂
-
Ja wczoraj miałam połówkowe. Witek waży 700g, jest strasznym kręciołkiem ale dał zrobić sobie piękne zdjęcia 🥰❤️ wszystko jest w porządku. Jest już na tyle duży że skacze po całym brzuchu i czuję jak stuka mnie gdzieś w okolicy żołądka. We wszystkich pomiarach wychodzi,że jest tydzień większy, w związku z czym mój lekarz mówi że jeśli będzie nadal rósł w tym tempie to lecimy na 4kg.
Angelka93, Praskovia, July, Patka95, Dominika283, MichaLina, Milu, zozo, Kalina32 lubią tę wiadomość
-
Też tak miałam, ostatnie dwa tygodnie ryczałam z byle powodu, słowa nie można było do mnie powiedzieć bo zaraz odwracałam się na pięcie, i szlam do pokoju płakać. Od soboty jakiś odwrót, czuję się silniejsza i na takie komentarze i ja potrafię wbić szpilę
July, zozo lubią tę wiadomość
-
July wrote:Dziś byłam na rodzinnej uroczystości. Dostałam kilkadziesiąt komentarzy, że wyglądam jak antałek, grubasek, salcesonik. Niby takie śmieszne żarciki. Ciekawe ku...wa dla kogo. Czuje się beznadziejnie. Jak teraz sobie usiadłam i to przypomnialam to aż się rozryczałam. Sorry za smęty, ale może tu mnie ktoś zrozumie. Jak powiedziałam mężowi co czuje to patrzył na mnie jak na wariatkę. Powiedzcie że Wy też tak maci, że czasem z byle czego dostajecie histerii i że to tylko hormony i że to minie 🙄😤
Essencya lubi tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Ja ostatnio przeplakalam jeden dzień. Miałam dość i już. Wszystkiego.
Przeszło. Ale sama siebie w pewnym momencie nie rozumiałam 😂
July....ludzie są mega nietaktowni. I nic tego nie zmieni. Miej ich w nosie.Mag91, July, Essencya lubią tę wiadomość
-
July jak można tak powiedzieć kobiecie ciężarnej, z resztą komukolwiek. Kij komuś w nos, każdy wygląda jak wygląda i nikomu nic do tego. Ludzie naprawdę nie potrafią się chyba pohamować. Nie przejmuj się, naprawdę. Pamiętaj też że równie dobrze mogliby się też doczepić że "za mało przybrałaś". Jak się ktoś ma doczepić to znajdzie sobie powód 😉❤️
July, Essencya lubią tę wiadomość
-
Milu wrote:Ja też muszę wziąć antyimmunoglobuline za 3 tygodnie. A to się wyklucza ze szczepieniem na Covid?
-
szczesciara30 wrote:Nie wyklucza ale jeszcze Chce się na krztusiec szczepić więc na pewno nie wszytsko na raz i dlatego pytam czy są tu dziewczyny które się szczepia na to i na to?
Ja już pisałam wcześniej - jestem miesiąc po 2 dawce Covid, planuje krztusiec ok 30 tyg.szczesciara30 lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')