X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej dopytaj lekarza

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, bo ja szczerze mówiąc nie wiem, jakie powinny być odstępy między tymi szczepionkami.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Milu Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, mam bardzo mocne, chwilowe klucia po prawej stronie brzucha na wysokości pępka, zdarzają się kilka/kilkanaście razy dziennie. Zastanawiam się czy to są bolące kopniaki czy coś się dzieje? Potrafi to być bardzo krotki przeszywający bol, a w brzuchu mam ogromnego wiercipiętka, więc się zastanawiam na ile to moja córa I pilnuje się żeby nie panikować :p czy któraś z Was miala/ma podobnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 07:29

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra znowu plamienie krwią a już 12 dni nic nie było. Dzisiaj mam ginekologa oby było dobrze.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Hej Wam, mam bardzo mocne, chwilowe klucia po prawej stronie brzucha na wysokości pępka, zdarzają się kilka/kilkanaście razy dziennie. Zastanawiam się czy to są bolące kopniaki czy coś się dzieje? Potrafi to być bardzo krotki przeszywający bol, a w brzuchu mam ogromnego wiercipiętka, więc się zastanawiam na ile to moja córa I pilnuje się żeby nie panikować :p czy któraś z Was miala/ma podobnie?
    Ja też miałam takie kłucia, moja ginekolog kazała mi zwiększyć dawkę magnezu.
    Moni musi być dobrze! Trzymam kciuki 🍀

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis strasznie boli spojenie łonowe... Chodzenie sprawia mi straszy bol i też się zastanawiam czy powinnam się wybrać do gin czy to chwilowe 😔

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam lekko grudkowatą, serowata wydzielinę. Podejrzewam grzybice, po południu mam lekarza.
    Czy któraś miała podobnie? Jakie leczenie i z jakim skutkiem zastosowano??

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was bierze tardyferon fol ? Ja dostałam go od zeszłej środy i ogólnie czuję się po tym fatalnie :( czuję ciągle "pełen żołądek", nie za bardzo mam ochotę jeść, nudności poranne wróciły a do tego dołączyła się biegunka. Zastanawiam się czy organizm się musi przestawić czy zwyczajnie tego nie toleruję ?

preg.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Dwa dni temu miałam takie same objawy. Ta sama lokalizacja i typ bólu. Brałam magnez i nospe. Robiłam usg jamy brzusznej i szereg badań laboratoryjnych nic nie wyszło Póki nie masz goraczki i wymiotów to nie powinno być nic groźnego od strony przewodu pokarmowego. Mnie ten ból męczył cztery dni. Dla pewności możesz skoczyc do internisty i ginekologa. Przy takich objawach mój gin powiedział że to może być cos z łożyskiem lub szyjka. Ale na szczęściec pod względem ginekologicznym wszystko ok. Lekarze te objawy wiaza u mnie z jelitami, brzuch rosnąć ściska jelita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 12:06

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• July Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 13:08

• Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z sor krwawienie ze skrzepami, łożysko super 6 cm od ujścia mala 920g szyjka długa zamknieta. Prawdopodobnie krew z naczyńka lub nadżerki 🤦 wizyta przełożona u ginekologa na przyszły poniedziałek. M
    AM się oszczędzać leżeć i pachnieć. Ja już nie mam siły na to wszystko 😔🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Właśnie wróciłam z sor krwawienie ze skrzepami, łożysko super 6 cm od ujścia mala 920g szyjka długa zamknieta. Prawdopodobnie krew z naczyńka lub nadżerki 🤦 wizyta przełożona u ginekologa na przyszły poniedziałek. M
    Mi tez tak mówili 5 lat temu, ze z szyjki. I łożysko mimo ze wysoko to się odklejalo. Uważaj bardzo na siebie!!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silne masz te krwawienia? Nie maja tendencji do nasilania się z każdym kolejnym?
    Mnie na końcu położyli w szpitalu i czekali aż to znowu wystąpi żeby w momencie samego krwawienia to uchwycić. I było wiadomo co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 12:51

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzali łożysko przepływy od razu jak pojawiła się krew to pojechałam. Ostatnie krwawienie leżałam w szpitalu 7 dni i niestety tez nie wiedzieli bo łożysko całe bez cech oddzielenia. Trochę wczoraj posprzątałam odkurzyłem umyłam podłogi 🤦 teraz już będę uważać na maxa bo bardzo się boję 😔

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Sprawdzali łożysko przepływy od razu jak pojawiła się krew to pojechałam. Ostatnie krwawienie leżałam w szpitalu 7 dni i niestety tez nie wiedzieli bo łożysko całe bez cech oddzielenia. Trochę wczoraj posprzątałam odkurzyłem umyłam podłogi 🤦 teraz już będę uważać na maxa bo bardzo się boję 😔
    Mnie jak zatrzymali w szpitalu to miałam reżim łóżkowy łącznie z podsuwaczem do łóżka. Koszmar i trauma, dlatego bardzo dobrze cię rozumiem. Mam nadzieje ze będzie dobrze!!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartka i zostawili Cię już do końca?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kartka i zostawili Cię już do końca?
    Tak, ale to było później - 33 tydz ciąży. Ja miałam raz krwawienie w 26 - tez ponoć z szyjki i potem w 33 tyg ciąży- wtedy już mnie zostawili , dostałam sterydy na płuca itd. Potem było ich kilka, z dużymi skrzepami. Ale już podczas pobytu w szpitalu.
    U mnie to sie nasilało.
    Wierze ze donosisz przynajmniej tak długo jak ja, bo syn urodziny 34+5 nie ma żadnych oznak wcześniactwa

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie widzieli niczego na usg w łożysku, przepływy były okej. Nawet w momencie decyzji o cięciu nie mieli 100% pewności. Twierdzili ze to była dobra decyzja i był zakrzep na łożysku, ale tu tylko mogę uwierzyć im na słowo. Ale już miałam fatalne wyniki przez krwawienia i nie chcieli dłużej ryzykowac, syn był po sterydach w miarę bezpieczny.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Moni lez i nic nie rób, odpoczywaj i uważaj na siebie ❤️

Dziewczyny czy robicie sobie sesje ciążowa?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

Moni, mam nadzieję, że będzie wszystko ok u Was, czego z całego serca życzę🍀 Ale przyznam szczerze, że trochę nie rozumiem dlaczego tak sprzątasz i wykonujesz czynności przy takich krwawieniach jakie Cię spotykają.. Piszesz po każdej wizycie u lekarza/na sorze, że karzą Ci bezwględnie się oszczędzać. Zadbaj przede wszystkim o swoje zdrowie psychiczne i odpuść te „szaleństwa”. Kurz może poleżeć, naprawdę nic się nie stanie jak nie posprzątasz👍🏻

Ja bardzo dobrze wiem na swoim przykładzie, że ciagłe leżenie nie jest przyjemne i tez najchętniej bym góry przenosiła. Jak czytam, że inne dziewczyny chodzą na imprezy, grille, odwiedzają znajomych to jest mi źle i smutno, ale to wszystko szybko przechodzi, bo wiem czym ryzykuję jeśli nie będę odpoczywać. Każda ciąża jest inna, musisz zaakceptować te leżenie i będzie dobrze, wytrwasz💪

Essencya, Ewuszek, Praskovia, Dominika283 lubią tę wiadomość

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ