X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej dopytaj lekarza

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, bo ja szczerze mówiąc nie wiem, jakie powinny być odstępy między tymi szczepionkami.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Milu Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, mam bardzo mocne, chwilowe klucia po prawej stronie brzucha na wysokości pępka, zdarzają się kilka/kilkanaście razy dziennie. Zastanawiam się czy to są bolące kopniaki czy coś się dzieje? Potrafi to być bardzo krotki przeszywający bol, a w brzuchu mam ogromnego wiercipiętka, więc się zastanawiam na ile to moja córa I pilnuje się żeby nie panikować :p czy któraś z Was miala/ma podobnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 07:29

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra znowu plamienie krwią a już 12 dni nic nie było. Dzisiaj mam ginekologa oby było dobrze.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Hej Wam, mam bardzo mocne, chwilowe klucia po prawej stronie brzucha na wysokości pępka, zdarzają się kilka/kilkanaście razy dziennie. Zastanawiam się czy to są bolące kopniaki czy coś się dzieje? Potrafi to być bardzo krotki przeszywający bol, a w brzuchu mam ogromnego wiercipiętka, więc się zastanawiam na ile to moja córa I pilnuje się żeby nie panikować :p czy któraś z Was miala/ma podobnie?
    Ja też miałam takie kłucia, moja ginekolog kazała mi zwiększyć dawkę magnezu.
    Moni musi być dobrze! Trzymam kciuki 🍀

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis strasznie boli spojenie łonowe... Chodzenie sprawia mi straszy bol i też się zastanawiam czy powinnam się wybrać do gin czy to chwilowe 😔

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam lekko grudkowatą, serowata wydzielinę. Podejrzewam grzybice, po południu mam lekarza.
    Czy któraś miała podobnie? Jakie leczenie i z jakim skutkiem zastosowano??

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was bierze tardyferon fol ? Ja dostałam go od zeszłej środy i ogólnie czuję się po tym fatalnie :( czuję ciągle "pełen żołądek", nie za bardzo mam ochotę jeść, nudności poranne wróciły a do tego dołączyła się biegunka. Zastanawiam się czy organizm się musi przestawić czy zwyczajnie tego nie toleruję ?

preg.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Dwa dni temu miałam takie same objawy. Ta sama lokalizacja i typ bólu. Brałam magnez i nospe. Robiłam usg jamy brzusznej i szereg badań laboratoryjnych nic nie wyszło Póki nie masz goraczki i wymiotów to nie powinno być nic groźnego od strony przewodu pokarmowego. Mnie ten ból męczył cztery dni. Dla pewności możesz skoczyc do internisty i ginekologa. Przy takich objawach mój gin powiedział że to może być cos z łożyskiem lub szyjka. Ale na szczęściec pod względem ginekologicznym wszystko ok. Lekarze te objawy wiaza u mnie z jelitami, brzuch rosnąć ściska jelita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 12:06

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• July Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 13:08

• Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z sor krwawienie ze skrzepami, łożysko super 6 cm od ujścia mala 920g szyjka długa zamknieta. Prawdopodobnie krew z naczyńka lub nadżerki 🤦 wizyta przełożona u ginekologa na przyszły poniedziałek. M
    AM się oszczędzać leżeć i pachnieć. Ja już nie mam siły na to wszystko 😔🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Właśnie wróciłam z sor krwawienie ze skrzepami, łożysko super 6 cm od ujścia mala 920g szyjka długa zamknieta. Prawdopodobnie krew z naczyńka lub nadżerki 🤦 wizyta przełożona u ginekologa na przyszły poniedziałek. M
    Mi tez tak mówili 5 lat temu, ze z szyjki. I łożysko mimo ze wysoko to się odklejalo. Uważaj bardzo na siebie!!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silne masz te krwawienia? Nie maja tendencji do nasilania się z każdym kolejnym?
    Mnie na końcu położyli w szpitalu i czekali aż to znowu wystąpi żeby w momencie samego krwawienia to uchwycić. I było wiadomo co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 12:51

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzali łożysko przepływy od razu jak pojawiła się krew to pojechałam. Ostatnie krwawienie leżałam w szpitalu 7 dni i niestety tez nie wiedzieli bo łożysko całe bez cech oddzielenia. Trochę wczoraj posprzątałam odkurzyłem umyłam podłogi 🤦 teraz już będę uważać na maxa bo bardzo się boję 😔

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Sprawdzali łożysko przepływy od razu jak pojawiła się krew to pojechałam. Ostatnie krwawienie leżałam w szpitalu 7 dni i niestety tez nie wiedzieli bo łożysko całe bez cech oddzielenia. Trochę wczoraj posprzątałam odkurzyłem umyłam podłogi 🤦 teraz już będę uważać na maxa bo bardzo się boję 😔
    Mnie jak zatrzymali w szpitalu to miałam reżim łóżkowy łącznie z podsuwaczem do łóżka. Koszmar i trauma, dlatego bardzo dobrze cię rozumiem. Mam nadzieje ze będzie dobrze!!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartka i zostawili Cię już do końca?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kartka i zostawili Cię już do końca?
    Tak, ale to było później - 33 tydz ciąży. Ja miałam raz krwawienie w 26 - tez ponoć z szyjki i potem w 33 tyg ciąży- wtedy już mnie zostawili , dostałam sterydy na płuca itd. Potem było ich kilka, z dużymi skrzepami. Ale już podczas pobytu w szpitalu.
    U mnie to sie nasilało.
    Wierze ze donosisz przynajmniej tak długo jak ja, bo syn urodziny 34+5 nie ma żadnych oznak wcześniactwa

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie widzieli niczego na usg w łożysku, przepływy były okej. Nawet w momencie decyzji o cięciu nie mieli 100% pewności. Twierdzili ze to była dobra decyzja i był zakrzep na łożysku, ale tu tylko mogę uwierzyć im na słowo. Ale już miałam fatalne wyniki przez krwawienia i nie chcieli dłużej ryzykowac, syn był po sterydach w miarę bezpieczny.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Moni lez i nic nie rób, odpoczywaj i uważaj na siebie ❤️

Dziewczyny czy robicie sobie sesje ciążowa?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

Moni, mam nadzieję, że będzie wszystko ok u Was, czego z całego serca życzę🍀 Ale przyznam szczerze, że trochę nie rozumiem dlaczego tak sprzątasz i wykonujesz czynności przy takich krwawieniach jakie Cię spotykają.. Piszesz po każdej wizycie u lekarza/na sorze, że karzą Ci bezwględnie się oszczędzać. Zadbaj przede wszystkim o swoje zdrowie psychiczne i odpuść te „szaleństwa”. Kurz może poleżeć, naprawdę nic się nie stanie jak nie posprzątasz👍🏻

Ja bardzo dobrze wiem na swoim przykładzie, że ciagłe leżenie nie jest przyjemne i tez najchętniej bym góry przenosiła. Jak czytam, że inne dziewczyny chodzą na imprezy, grille, odwiedzają znajomych to jest mi źle i smutno, ale to wszystko szybko przechodzi, bo wiem czym ryzykuję jeśli nie będę odpoczywać. Każda ciąża jest inna, musisz zaakceptować te leżenie i będzie dobrze, wytrwasz💪

Essencya, Ewuszek, Praskovia, Dominika283 lubią tę wiadomość

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ