WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem czuję nisko. Ostatnio wieczorem czułam tak nisko, że aż się przestraszyłam. Położyłam się na plecach, na jednym i później na drugim boku i jakoś się przemieścił wyżej na szczęście. Ale wolę jak kopie wysoko niż nisko. Jakoś mnie to stresuje kiedy czuję tak nisko ruchy, chociaż pewnie to normalne🤷‍♀️

Poza tym czasem te ruchy są tak silne i energiczne, że też się zastanawiam czy tak powinno być🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 12:21

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, ja w takich dniach wolę się położyć i odpoczywać, nie przemęczać się. Odkurzanie, pranie i inne obowiązki domowe mogą poczekać. Jedynie zrobię jakiś szybki obiad najczęściej zupę bo jest mało roboty.
    Dla pewności spytaj lekarza na kolejnej wizycie czy to normalne.

zozo lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mocny masz ten kaszel? Ja mam alergię i kicham średnio 20 razy dziennie i też się na początku schizowalam, ale stwierdziłam, że muszę odpuścić bo zwariuję.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Dziewczyny gdzie czujecie swoje dzieciaczki? Wyżej a może na dole? ja czuję ostatnio bardzo nisko, czasem jest to bolesne. Nie wiem czy to przez łożysko nisko umiejscowione? I też czuje kłucia na dole, myślałam że sprawdzimy wczoraj na wizycie czy szyjka nie skraca się przez ten kaszel, ale odwołana i musze czekać do następnego wtorku. Oszaleje z niepewności, zwłaszcza ze boli przy chodzeniu.
    Ja czuję różnie, czasem pod żebrami, czasem na wysokości pępka a czesem mnie kopie w pęcherz 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kopanie w pęcherz jest najgorsze😂 ostatnio myślałam, ze się posikałam, jak mnie kopnęła, ale szczęśliwie nie 😂
    Ja co prawda nie jestem z okolic Częstochowy, ale mój mąż stamtąd pochodzi, wiec mam tam rodzinę męża i rodzinę z mojej strony. Mogę polecić z Czewy dobrego ginekologa, do którego również mam 100% zaufanie, a jest ordynatorem ginekologii w szpitalu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 13:58

Patka95 lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    To kopanie w pęcherz jest najgorsze😂 ostatnio myślałam, ze się posikałam, jak mnie kopnęła, ale szczęśliwie nie 😂
    Ja co prawda nie jestem z okolic Częstochowy, ale mój mąż stamtąd pochodzi, wiec mam tam rodzinę męża i rodzinę z mojej strony. Mogę polecić z Czewy dobrego ginekologa, do którego również mam 100% zaufanie, a jest ordynatorem ginekologii w szpitalu:)
    No też tak czasem mam haha 😃 w momencie trzeba do toalety

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję raczej nisko, najwidoczniej tam jej pasuje :) albo tam nie mam opony i może dlatego lepiej się tam wyczuwa :D

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kupujecie szumisiem mi się podoba ten króliś Felek z aplikacją na telefon

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 🙂 wszystko ok, mały waży 880g🙂

jane789, zozo, Patka95, Mag91, Praskovia, Dominika283, Filcek lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez już po🙏 Szyjka 3cm, zamknięta i zielone światło na spacer☺️🍀 wiec moje spacery wcześniejsze nie wpłynęły źle🙂
    Młody wszystkie pomiary prawidłowe i przekroczył już magiczny kilogram🙈🥰

zozo, Angelka93, Patka95, Mag91, Essencya, Praskovia, Dominika283, Filcek, Kacha_88 lubią tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    My tez już po🙏 Szyjka 3cm, zamknięta i zielone światło na spacer☺️🍀 wiec moje spacery wcześniejsze nie wpłynęły źle🙂
    Młody wszystkie pomiary prawidłowe i przekroczył już magiczny kilogram🙈🥰
    Super 😃 a mówili Ci coś o centylach?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super bardzo się cieszę oby do rozwiązania ❤️

jane789 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Super 😃 a mówili Ci coś o centylach?

Nie, mój lekarz nie mówi nigdy o centylach. Mierzy stosunek wielkości głowy do brzuszka, przepływy itp, ale o centylach nie wspomina. Pytam tylko zawsze czy to prawidłowa waga. Mi tez jakoś nie zależy na tej siatce centylowej, bo wiem że one w każdym kraju inaczej wypadają

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Nie, mój lekarz nie mówi nigdy o centylach. Mierzy stosunek wielkości głowy do brzuszka, przepływy itp, ale o centylach nie wspomina. Pytam tylko zawsze czy to prawidłowa waga. Mi tez jakoś nie zależy na tej siatce centylowej, bo wiem że one w każdym kraju inaczej wypadają
    Rozumiem🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • July Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 13:08

Angelka93, jane789, Patka95 lubią tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Gratulacje udanych wizyt. Jane waga Twojego synka robi wrażenie 🥰 Mój w ubiegłą środę ważył 480g, na tych siatkach centylowych wypadał dokładnie pośrodku.

Moni suzmisie są piękne, choć osobiście uważam że trochę przereklamowane, a przez co strasznie drogie.

Dziewczyny ten temat pojawia się regularnie, ale u nas nadal to jedna wielka niewiadoma. Macie już wybrane imiona takie na 100%? Dla dziewczynki miałabym z 5, a dla synka 🤷‍♀️
    U nas na 100% będzie Tobiasz, imię wybrane długo przed ciąża 🙂

Praskovia, July, smagliczka, zozo, Patka95 lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:

A Wy dziewczyny miałyście już krzywe cukrowe czy dopiero macie w planach?

Ja miałam we wtorek a dziś odebrałam wynik. Kamień spadł mi z serca, bo wynik dobry. Bałam się, jakbym wyniki egzaminów czytała 😜

July, jane789, zozo, Patka95, Filcek, Kalina32 lubią tę wiadomość

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci i mąż wybrali Maję.

July, zozo, Patka95, Filcek lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smagliczka wrote:
    Ja miałam we wtorek a dziś odebrałam wynik. Kamień spadł mi z serca, bo wynik dobry. Bałam się, jakbym wyniki egzaminów czytała 😜

Też się bałam wyniku, ale u mnie akurat strach okazał się uzasadniony😅 dziwi mnie tylko to, że mierzę cukry 5 razy dziennie i wszystkie pomiary są ok🤷‍♀️

Jeśli chodzi o imię to mamy już dawno wybrane🙂 ale nikomu nie mówimy przed narodzinami. Niby mam gdzieś opinię innych, ale powiedziałam kiedyś siostrze, bo bardzo chciała wiedzieć i wyśmiała nasz wybór🤦‍♀️ Byłam w szoku.

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córcia sobie nisko , pod żebra się nawet nie wybiera jak na razie , kopie czasami serio jak koń 🐎 na dole w okolice pępka i po bokach ,ale to ma swoje momenty aktywności , już coraz lepiej się znamy ,wiem kiedy będzie skakać 😅

Ja dziewczyny zaczynam właśnie 3 trymestr 🤭🙈

Ostatnio bywają ciężkie dni , ciężka głowa, czasami za dużo myśli i zmartwień ...

czasami ktoś zada mi pytanie ,albo zasieje we mnie wątpliwości co do pewnych kwestii, a ja potem myślę i myślę, czytam , i łeb puchnie 😌
    Mam na myśli np. przy rozmowie coś w stylu " wiesz ja nie chcę Cię straszyć ALE..."

Łatwo powiedzieć " nie myśl , nie bierz do głowy "
    jakoś w tym ciążowym okresie o wiele łatwiej mną zachwiać i dużo więcej 'głupotek' staje się realnym zmartwieniem.

Sporo ostatnio sobie popłakuje z nerwów i 'strachu', i w ogóle emocje we mnie często biorą górę...

Posłuchałam dużo o problemach porodowych, połogowych , o rozejściu mięśnia brzucha , o problemach sexualnych po porodzie , o problemach z noworodkami , zmęczeniu , kolkach itp.

I wiecie - oczywiście jestem PEWNA, że to wszystko mnie spotka i to wszystko na raz 😬😄
    A i fizycznie czasami ciężko już z tym bagażem kilogramów , po schodach wchodzę i sapię 💣😬

Czekam już za parę dni na wizytę , będę już mogła męża wziąć do gabinetu zapoznam go z córką i moim lekarzem 😊

Trochę się dużo rozpisałam , komu to się zechce czytać ?haha 😅 trzymajcie się, pozdrawiam was i wasze brzuszki 😚

jane789, Mag91, Filcek lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ