X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem czuję nisko. Ostatnio wieczorem czułam tak nisko, że aż się przestraszyłam. Położyłam się na plecach, na jednym i później na drugim boku i jakoś się przemieścił wyżej na szczęście. Ale wolę jak kopie wysoko niż nisko. Jakoś mnie to stresuje kiedy czuję tak nisko ruchy, chociaż pewnie to normalne🤷‍♀️

Poza tym czasem te ruchy są tak silne i energiczne, że też się zastanawiam czy tak powinno być🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 12:21

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, ja w takich dniach wolę się położyć i odpoczywać, nie przemęczać się. Odkurzanie, pranie i inne obowiązki domowe mogą poczekać. Jedynie zrobię jakiś szybki obiad najczęściej zupę bo jest mało roboty.
    Dla pewności spytaj lekarza na kolejnej wizycie czy to normalne.

zozo lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mocny masz ten kaszel? Ja mam alergię i kicham średnio 20 razy dziennie i też się na początku schizowalam, ale stwierdziłam, że muszę odpuścić bo zwariuję.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Dziewczyny gdzie czujecie swoje dzieciaczki? Wyżej a może na dole? ja czuję ostatnio bardzo nisko, czasem jest to bolesne. Nie wiem czy to przez łożysko nisko umiejscowione? I też czuje kłucia na dole, myślałam że sprawdzimy wczoraj na wizycie czy szyjka nie skraca się przez ten kaszel, ale odwołana i musze czekać do następnego wtorku. Oszaleje z niepewności, zwłaszcza ze boli przy chodzeniu.
    Ja czuję różnie, czasem pod żebrami, czasem na wysokości pępka a czesem mnie kopie w pęcherz 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kopanie w pęcherz jest najgorsze😂 ostatnio myślałam, ze się posikałam, jak mnie kopnęła, ale szczęśliwie nie 😂
    Ja co prawda nie jestem z okolic Częstochowy, ale mój mąż stamtąd pochodzi, wiec mam tam rodzinę męża i rodzinę z mojej strony. Mogę polecić z Czewy dobrego ginekologa, do którego również mam 100% zaufanie, a jest ordynatorem ginekologii w szpitalu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 13:58

Patka95 lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    To kopanie w pęcherz jest najgorsze😂 ostatnio myślałam, ze się posikałam, jak mnie kopnęła, ale szczęśliwie nie 😂
    Ja co prawda nie jestem z okolic Częstochowy, ale mój mąż stamtąd pochodzi, wiec mam tam rodzinę męża i rodzinę z mojej strony. Mogę polecić z Czewy dobrego ginekologa, do którego również mam 100% zaufanie, a jest ordynatorem ginekologii w szpitalu:)
    No też tak czasem mam haha 😃 w momencie trzeba do toalety

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję raczej nisko, najwidoczniej tam jej pasuje :) albo tam nie mam opony i może dlatego lepiej się tam wyczuwa :D

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kupujecie szumisiem mi się podoba ten króliś Felek z aplikacją na telefon

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 🙂 wszystko ok, mały waży 880g🙂

jane789, zozo, Patka95, Mag91, Praskovia, Dominika283, Filcek lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez już po🙏 Szyjka 3cm, zamknięta i zielone światło na spacer☺️🍀 wiec moje spacery wcześniejsze nie wpłynęły źle🙂
    Młody wszystkie pomiary prawidłowe i przekroczył już magiczny kilogram🙈🥰

zozo, Angelka93, Patka95, Mag91, Essencya, Praskovia, Dominika283, Filcek, Kacha_88 lubią tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    My tez już po🙏 Szyjka 3cm, zamknięta i zielone światło na spacer☺️🍀 wiec moje spacery wcześniejsze nie wpłynęły źle🙂
    Młody wszystkie pomiary prawidłowe i przekroczył już magiczny kilogram🙈🥰
    Super 😃 a mówili Ci coś o centylach?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super bardzo się cieszę oby do rozwiązania ❤️

jane789 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Super 😃 a mówili Ci coś o centylach?

Nie, mój lekarz nie mówi nigdy o centylach. Mierzy stosunek wielkości głowy do brzuszka, przepływy itp, ale o centylach nie wspomina. Pytam tylko zawsze czy to prawidłowa waga. Mi tez jakoś nie zależy na tej siatce centylowej, bo wiem że one w każdym kraju inaczej wypadają

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Nie, mój lekarz nie mówi nigdy o centylach. Mierzy stosunek wielkości głowy do brzuszka, przepływy itp, ale o centylach nie wspomina. Pytam tylko zawsze czy to prawidłowa waga. Mi tez jakoś nie zależy na tej siatce centylowej, bo wiem że one w każdym kraju inaczej wypadają
    Rozumiem🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • July Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 13:08

Angelka93, jane789, Patka95 lubią tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Gratulacje udanych wizyt. Jane waga Twojego synka robi wrażenie 🥰 Mój w ubiegłą środę ważył 480g, na tych siatkach centylowych wypadał dokładnie pośrodku.

Moni suzmisie są piękne, choć osobiście uważam że trochę przereklamowane, a przez co strasznie drogie.

Dziewczyny ten temat pojawia się regularnie, ale u nas nadal to jedna wielka niewiadoma. Macie już wybrane imiona takie na 100%? Dla dziewczynki miałabym z 5, a dla synka 🤷‍♀️
    U nas na 100% będzie Tobiasz, imię wybrane długo przed ciąża 🙂

Praskovia, July, smagliczka, zozo, Patka95 lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:

A Wy dziewczyny miałyście już krzywe cukrowe czy dopiero macie w planach?

Ja miałam we wtorek a dziś odebrałam wynik. Kamień spadł mi z serca, bo wynik dobry. Bałam się, jakbym wyniki egzaminów czytała 😜

July, jane789, zozo, Patka95, Filcek, Kalina32 lubią tę wiadomość

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci i mąż wybrali Maję.

July, zozo, Patka95, Filcek lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smagliczka wrote:
    Ja miałam we wtorek a dziś odebrałam wynik. Kamień spadł mi z serca, bo wynik dobry. Bałam się, jakbym wyniki egzaminów czytała 😜

Też się bałam wyniku, ale u mnie akurat strach okazał się uzasadniony😅 dziwi mnie tylko to, że mierzę cukry 5 razy dziennie i wszystkie pomiary są ok🤷‍♀️

Jeśli chodzi o imię to mamy już dawno wybrane🙂 ale nikomu nie mówimy przed narodzinami. Niby mam gdzieś opinię innych, ale powiedziałam kiedyś siostrze, bo bardzo chciała wiedzieć i wyśmiała nasz wybór🤦‍♀️ Byłam w szoku.

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córcia sobie nisko , pod żebra się nawet nie wybiera jak na razie , kopie czasami serio jak koń 🐎 na dole w okolice pępka i po bokach ,ale to ma swoje momenty aktywności , już coraz lepiej się znamy ,wiem kiedy będzie skakać 😅

Ja dziewczyny zaczynam właśnie 3 trymestr 🤭🙈

Ostatnio bywają ciężkie dni , ciężka głowa, czasami za dużo myśli i zmartwień ...

czasami ktoś zada mi pytanie ,albo zasieje we mnie wątpliwości co do pewnych kwestii, a ja potem myślę i myślę, czytam , i łeb puchnie 😌
    Mam na myśli np. przy rozmowie coś w stylu " wiesz ja nie chcę Cię straszyć ALE..."

Łatwo powiedzieć " nie myśl , nie bierz do głowy "
    jakoś w tym ciążowym okresie o wiele łatwiej mną zachwiać i dużo więcej 'głupotek' staje się realnym zmartwieniem.

Sporo ostatnio sobie popłakuje z nerwów i 'strachu', i w ogóle emocje we mnie często biorą górę...

Posłuchałam dużo o problemach porodowych, połogowych , o rozejściu mięśnia brzucha , o problemach sexualnych po porodzie , o problemach z noworodkami , zmęczeniu , kolkach itp.

I wiecie - oczywiście jestem PEWNA, że to wszystko mnie spotka i to wszystko na raz 😬😄
    A i fizycznie czasami ciężko już z tym bagażem kilogramów , po schodach wchodzę i sapię 💣😬

Czekam już za parę dni na wizytę , będę już mogła męża wziąć do gabinetu zapoznam go z córką i moim lekarzem 😊

Trochę się dużo rozpisałam , komu to się zechce czytać ?haha 😅 trzymajcie się, pozdrawiam was i wasze brzuszki 😚

jane789, Mag91, Filcek lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ