Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Dziewczyny, w którym tc zaczynaja Wam robić ktg przed wizytą? Ja jadę w środę i to będzie 30tc i wtedy już mnie ponoć będą podłączać pod ktg🤔
    W poprzedniej ciąży moja lekarka twierdziła że powinno się w zasadzie robić po terminie, ale robiliśmy chyba w 39tc

klz99vvjaj2t13p9.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    W poprzedniej ciąży moja lekarka twierdziła że powinno się w zasadzie robić po terminie, ale robiliśmy chyba w 39tc

Hmm.. to może dlatego będą mi robić szybciej, bo mam te skurcze przepowiadające i cukrzycę🤔

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zapalenie pęcherza delikatne z początku ciąży, mój lekarz mi dawał urosept 3x2 tabletki przez 5 dni ,jeśli nie ma poprawy to posiew moczu i ew.antybiotyk.

Dziewczyny ja ostatnio tak fatalnie śpię że szkoda gadać 😬😔
    czy z poduszką czy bez poduszki jest koszmar...
    budzę się parę razy, mam jakieś duszności przez temperatury i coraz większy już brzuszek , albo muszę do łazienki albo stopa mnie boli albo puchnie , plus moja przyjaciółka zgaga o mnie pamięta cały czas 😔
    jest ciężko serio, wszystko boli po takiej nocy jestem jak przejechana przez czołg...

a było ich już kilka pod rząd, także jestem serio fizycznie umęczona i psychicznie smutna
    i jakaś ogólnie rozżalona 🙍🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Dobrze że choć tu mogę wam się pożalić i wy mnie trochę pożałujecie 😅
    bo tak to otoczenie zakłada że jest ok, jestem młoda sprawna silna i muszę dać radę.
    A tylko się raz " poskarżyłam " , że już trochę mi ciężko w tym 3 trym
    To usłyszałam :
    " teraz Ci ciężko ?a zobaczysz po porodzie co to będzie " - klasyk 🤦🏻‍♀️

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio źle sypiam.. nie umiem sobir znaleźć odpowiedniej pozycji do spania. Na szczęście ostatnio noce były chłodne ale wracają upały u mnie więc już sama sobie współczuję 🙈 dziś jestem nie do życia.. cała noc prawie nieprzespana.. A to siku, a to niewygodnie.. 😑 no i głowa bardzo mnie bolała i z tego bólu zasnąć nie mogłam..
    Powiem Wam, że ten czas tak szybko leci.. pamiętam jak dowiedziałam się o ciąży.. A tu już tylko 3 miesiące zostały 🙊

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem też dramat, co chwilę się budzę, potem nie mogę zasnąć a dano czuje się wykończona. No i przez to te cukry mi wariują i to najbardziej mnie martwi

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    U mnie ze spaniem też dramat, co chwilę się budzę, potem nie mogę zasnąć a dano czuje się wykończona. No i przez to te cukry mi wariują i to najbardziej mnie martwi

Też zauważyłam, że jak mam gorszą noc to rano cukry mam podwyższone albo jak się obudzę i jestem bardzo głodna, aż mnie ssie z głodu mimo iż jem normalnie kolację.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Też zauważyłam, że jak mam gorszą noc to rano cukry mam podwyższone albo jak się obudzę i jestem bardzo głodna, aż mnie ssie z głodu mimo iż jem normalnie kolację.
    No właśnie ja też jestem glodna po przebudzeniu a nie chce jeść bo te nieszczęsne cukry trzeba sprawdzać

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh u mnie też ciężka noc, najpierw nie mogłam zasnąć, a później córka się obudziła o pół do 5, do 6 się kokosila w łóżku, bo komary ją pogryzły wczoraj i wstała 😮 musiałam z nią zejść na dół, oglądała bajki a ja drzemalam, później się koło mnie położyła i zasnęła na szczęście i do 10 spała ze mną. Inaczej chyba bym nie przeżyła dzisiejszego dnia 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 13:49

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to właściwie utwierdziłam się, że nie warto tracić kasy na poduszkę, bo i tak nadchodzą ciężkie miesiące i tak czy siak będzie mnie wszystko boleć po spaniu🤔
    Dla mnie najgorsze są bóle w biodrach, bo na to pomaga tylko wstanie z łóżka 😅

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z poduszka w kształcie dziewiątki i ona mi pomaga- chociaż bywa, ze się w nocy muszę przekulac na prawo lub położyć soe na plecach, ale szczęśliwe blokuje moje zapędy do pozycji na brzuchu 😂 zawsze tak spałam przed ciąża… no i j mnie nie zasnę bez wentylatora, bo jest mi najzwyczajniej w świecie duszno jak cholera… i wstaje sikać po kilka razy w nocy…

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba każdy miał taką ciężką noc, coś zawisło w powietrzu... Ja też najpierw nie mogłam zasnąć, kręciłam się z boku na bok, ból krzyża i krocza nie ustępował, w końcu przespałam może że dwie godziny i znów się obudziłam, już nie usnęłam. Do łazienki podnosiłam się z płaczem😓 jeszcze tylko 3 miesiące ❤️

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Maison3 Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z rogalem i nie wyobrażam sobie nocy bez niego... Mogę w miarę wygodnie się wyspać. Też się budzę w nocy i leżę. Nie wiem jak Wy ale ostatnio boje się przedwczesnego porodu, niby wszystko ok ale to może być tak nagle, leżę w nocy i myślę 🙄

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze sypiam całkiem dobrze, nie licząc pobudek mojego trzylatka który w nocy nas woła. Śpię z rogalem i nie wyobrażam sobie spać bez niego. Szybko go wyciągnęłam w tej ciąży. On daje mi podparcie pod plecy i blokuje możliwość położenia się na plecach 😉

klz99vvjaj2t13p9.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93...zapytaj się w prost jaki negatywny wpływ na dziecko ma insulina. Niech to uzasadni...może ja też czegoś nie wiem 😄

Ja ogólnie słyszałam że insulina nie dość, że jest naturalną substancją występująca w organizmie to podawana kobiecie przenika w małych procentach do płodu, ok. 2%. A cukier jednak przenika mocno co wpływa całościowo na mały organizm...po co za malucha w brzuchu dziecko ma produkować za duzo insuliny swojej i potem po urodzeniu mieć problemy jak możemy w jakiś sposób wpłynąć na swoje.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Angelka93...zapytaj się w prost jaki negatywny wpływ na dziecko ma insulina. Niech to uzasadni...może ja też czegoś nie wiem 😄

Ja ogólnie słyszałam że insulina nie dość, że jest naturalną substancją występująca w organizmie to podawana kobiecie przenika w małych procentach do płodu, ok. 2%. A cukier jednak przenika mocno co wpływa całościowo na mały organizm...po co za malucha w brzuchu dziecko ma produkować za duzo insuliny swojej i potem po urodzeniu mieć problemy jak możemy w jakiś sposób wpłynąć na swoje.
    No właśnie ja też tak słyszałam a ona mi ostatnio powiedziała coś takiego i się zmieszałam, no ale wiem że bez insuliny nie wyjdę bo o ile po posiłkach potrafię jeszcze jakoś te cukry ogarnąć to na czczo niestety nie a mały przybiera dużo na wadze. Co prawda lekarka mi mówiła że ja genetycznie raczej mam predyspozycje do dużego dziecka i mam się nie spodziewać małego noworodka to po co jeszcze dokładać cukry. Tyle osób bierze insulinę i nic się nie dzieje

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Ja śpię z poduszka w kształcie dziewiątki i ona mi pomaga- chociaż bywa, ze się w nocy muszę przekulac na prawo lub położyć soe na plecach, ale szczęśliwe blokuje moje zapędy do pozycji na brzuchu 😂 zawsze tak spałam przed ciąża… no i j mnie nie zasnę bez wentylatora, bo jest mi najzwyczajniej w świecie duszno jak cholera… i wstaje sikać po kilka razy w nocy…

Oo znam temat 😅 ja też się parę razy obudziłam na brzuchu 🤭 to znaczy tak na pół brzuchu pół boku , przerażona że duszę dziecko 😬🤦🏻‍♀️ ale lekarz uspokoił ,że nie ma opcji żebym tak spala całą noc , po prostu fizycznie bym nie dała rady tak leżeć dłużej niz godzinkę,że pewnie przekręcam się tak w ostatniej fazie snu kiedy już jestem w pół świadoma pozycji i wybieram sobie swoją ulubioną 😄

I te sikanie 🤦🏻‍♀️😅 kilka razy w w nocy 😬 już parę dni temu w głos w środku nocy zapytałam psa który mi zawsze towarzyszy w toalecie 😅:
    'Ty nie wiesz skąd ja mam tyle moczu do ciężkiej cholery ?' 🤦🏻‍♀️
    rozmawiam do psa z pozycji sedesu 😅 to już ten etap haha

Essencya lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wam współczuję tych cukrów i tego całego stresu z tym 😔 dodatkowe nerwy dodatkowe obciążenie...
    Pewnie marzycie o tym żeby już nie musieć pilnować tego jedzenia i tych cukrów jeść normalnie i nie przemyślać non stop 🤦🏻‍♀️

A mam pytanko bo do wizyty mam kawał czasu jeszcze to zapytam was 😬😄
    jak myślicie czy na tym etapie ciąży może mi się łożysko przenieść z przedniej ściany na tylną ?

Bo jakoś tak ostatnio te ruchy mojej małej widzę dużo wyraźniej , nie tylko czuję dużo mocniej , wiadomo jest już większa i silne ma kopytka 😅
    ale i po prostu widzę te jej kopniaki i wykręty na brzuchu.
    Wcześniej czułam też , ale fizycznie widać tego nie było i tłumaczyli mi to tym , że właśnie łożysko na przedniej ścianie brzucha tak osłania

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i tak samo coraz wyraźniej widzę i czuje jak moja Julka szaleje w brzuchu 😃

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Dziewczyny jak ja wam współczuję tych cukrów i tego całego stresu z tym 😔 dodatkowe nerwy dodatkowe obciążenie...
    Pewnie marzycie o tym żeby już nie musieć pilnować tego jedzenia i tych cukrów jeść normalnie i nie przemyślać non stop 🤦🏻‍♀️

A mam pytanko bo do wizyty mam kawał czasu jeszcze to zapytam was 😬😄
    jak myślicie czy na tym etapie ciąży może mi się łożysko przenieść z przedniej ściany na tylną ?

Bo jakoś tak ostatnio te ruchy mojej małej widzę dużo wyraźniej , nie tylko czuję dużo mocniej , wiadomo jest już większa i silne ma kopytka 😅
    ale i po prostu widzę te jej kopniaki i wykręty na brzuchu.
    Wcześniej czułam też , ale fizycznie widać tego nie było i tłumaczyli mi to tym , że właśnie łożysko na przedniej ścianie brzucha tak osłania
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie cały czas i widzę od dawna ruchy małego więc nie wiem czy to zależy od położenia łożyska 🙂

Tak te cukry to masakra. Ja już uprzedziłam męża że jak zacznę żreć po porodzie to przytyje wiecej niż w ciąży. Najśmieszniejsze jest to, że ostatnio jak robiłam mężowi śniadanie to się rozmarzyłam na temat białej kajzerki 😃 z pasztetem i do tego kawy z cukrem i smietanka

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie cały czas i widzę od dawna ruchy małego więc nie wiem czy to zależy od położenia łożyska 🙂

Tak te cukry to masakra. Ja już uprzedziłam męża że jak zacznę żreć po porodzie to przytyje wiecej niż w ciąży. Najśmieszniejsze jest to, że ostatnio jak robiłam mężowi śniadanie to się rozmarzyłam na temat białej kajzerki 😃 z pasztetem i do tego kawy z cukrem i smietanka

Mam identycznie😂 ciagle tylko chodzę po domu i mowię „jak ja już urodzę... to zjem wszystko o czym tylko zamarzę, do porzygu”😂 ale z drugiej strony jak te priorytety się zmieniają... mąż ostatnio zapytał mnie za czym tak najbardziej tęsknię z jedzenia to powiedziałam, że za białą bagietką i ziemniakami puree🙈

W ogóle cały czas jestem głodna ostatnio. Nie miałam tak w 2 trym. Teraz jest tak, że zjem solidne śniadanie i za 15min już bym coś zjadła. I nie mam pomysłów przy tej cukrzycy co tu jeść jako przekąski miedzy posiłkami

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ