Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też zamknięte w domu jak Fiona 😂 teraz pozwalam sobie do sklepu osiedlowego i do domu. Dobrze że mam ogród ale też czuję, że nie mam mięśni wszystko co robię to jest mi ciężko. Ale jeszcze trochę i będziemy śmigać na spacerki z maluszkami
jane789 lubi tę wiadomość
-
Gosia9 wrote:Też się zastanawiam co u Milu i Mai.
Śniło mi się że zaczelam krwawic a od rana mała prawie wcale się nie rusza.... zwariuje 😕
Miałam taki sam potworny sen. Obudziłam się o 1:30 z tego powodu, i co chwila sprawdzałam. Nie spałam do 4…. straszne to było, zwłaszcza ze ja w 1. Ciąży takiego krwotoku dostałam.
Normalnie ten stan mojej paniki którego doświadczyłam kwalifikowałby się chyba to podania jakiś leków wyciszających w tej nocy….
Aż mąż wstał i siedział ze mną 😭 -
Patka95 wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn które mają wadę wzroku. Czy będziecie robić badanie dna oka? Jeśli tak to kiedy? Nie mam pojęcia na ile czasu przed porodem mam się zapisać.
Zaleca się wykonanie badania około 4-5 miesiąca ciąży, ale to ze względu na to, że im później, tym bardziej wzrasta ryzyko porodu przedwczesnego i chodzi o to, żeby zdążyć. Tak więc na tym etapie- im wcześniej tym lepiej. 🙂🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
nick nieaktualny
-
Juliet... Ja jestem przewrażliwiona ze względu na "przygody" zdrowotne związane z głową właśnie mojego niemeza.. skonsultuj to koniecznie z neurologiem. Może udałoby się zrobić EEG ( mogą to być aury padaczkowe)? Wiem też że rezonans bez kontrastu jest bezpieczny w ciąży. Z głową nie ma żartów. Nie musi to być nic poważnego ale jednak spokojna głowa do końca ciąży jest ważna.
Moje cukry...hmm. zwiększyłam sobie dawkę do 8j bo ciągle były takie na pograniczu. Teraz mam 86-91 więc dalej zdarzają się przekroczenia ale ja już wiem kiedy będą, tzn. kiedy zjem coś co nie koniecznie mi służy ( i nie mówie tu o ciastach, tylko nawet bułka orkiszowa mi nie leży a czasem mam taką ochote na świeżą zamiast tego średniego chleba na zakwasie). Jak dużo spraceruje i jem cały dzień ładnie to cukry ładne...ale zapewne bez insuliny by takie nie były 🤪
Dziwne że Twoja lekarka nie chce wprowadzić ..insulina nie przynosi szkód, w przeciwieństwie do cukru. Może warto na nią ponaciskac? Jeśli oczywiście też byś wolała się ta insulina wesprzeć. -
Omg moja dzisiejsza noc to taki koszmar 😭 córka nie chciała zasnąć, 3h ja usypialismy, Stary non stop wstawał i łaził, w końcu obudził córkę, znów nie mogła zasnąć, padła dopiero koło 4. Mój kręgosłup jest w strzępach, a cierpliwość nie istnieje. W dodatku dziś nie idzie do żłobka, wiec czeka mnie praca z nią na kolanach, co tez niepoprawna mi humoru 😬😬😬Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
MichaLina wrote:Juliet... Ja jestem przewrażliwiona ze względu na "przygody" zdrowotne związane z głową właśnie mojego niemeza.. skonsultuj to koniecznie z neurologiem. Może udałoby się zrobić EEG ( mogą to być aury padaczkowe)? Wiem też że rezonans bez kontrastu jest bezpieczny w ciąży. Z głową nie ma żartów. Nie musi to być nic poważnego ale jednak spokojna głowa do końca ciąży jest ważna.
Moje cukry...hmm. zwiększyłam sobie dawkę do 8j bo ciągle były takie na pograniczu. Teraz mam 86-91 więc dalej zdarzają się przekroczenia ale ja już wiem kiedy będą, tzn. kiedy zjem coś co nie koniecznie mi służy ( i nie mówie tu o ciastach, tylko nawet bułka orkiszowa mi nie leży a czasem mam taką ochote na świeżą zamiast tego średniego chleba na zakwasie). Jak dużo spraceruje i jem cały dzień ładnie to cukry ładne...ale zapewne bez insuliny by takie nie były 🤪
Dziwne że Twoja lekarka nie chce wprowadzić ..insulina nie przynosi szkód, w przeciwieństwie do cukru. Może warto na nią ponaciskac? Jeśli oczywiście też byś wolała się ta insulina wesprzeć. -
Gosia9 wrote:Obudziłam się z zapaleniem pęcherza 😕 co można brać w ciąży?
Spróbuj Uromycin. Ja akurat biorę na przeczyszczenie nerek, ale jak to lekkie zapalenie pęcherza to może pomoże. Biorę 3x1.
Dziewczyny, w którym tc zaczynaja Wam robić ktg przed wizytą? Ja jadę w środę i to będzie 30tc i wtedy już mnie ponoć będą podłączać pod ktg🤔