Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh wpadam w lekka panikę, babeczka w aptece sprzedała mi Tantum Verde w pastylkach i powiedziała, że można w ciąży to brać. Nie dostałam ulotki bo wzięłam pół opakowania. Dzisiaj mąż mi dokupił więcej i tam jest napisane, że w ciąży nie wolno tego brać a od trzech dni to jedyna rzecz, która mi pomaga na koszmarny ból gardła 😮 żebym tylko nie zaszkodziła tym dziecku 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 17:59
-
Hej. Mnie z porodówki przenieśli na patologię ciąży. Dostaje nadal w pompie lek hamujący skurcze, jest ich o wiele mniej, szyjka zamknięta, ale niestety nadal tylko 16mm. Mam się przygotować na to, że do porodu raczej stąd nie wyjdę i liczymy wszyscy na to, że wytrwam jeszcze chociaż 2-3 tyg w dwupaku. Wczoraj były takie skurcze, że dzisiaj miała być cesarka, ale na szczęście ucichły🙏
Ciężko ogólnie... nie mogę nic robić. Ledwo chodzę do toalety, boję się wypróżnić, bo mówili mi, że mam starać się nie przeć.
Z cukrzycą też słabo tutaj jeśli chodzi o dietę, a przez ten pieprzony covid nikt nie może mi nawet podrzucić świeżego jedzenia.
Chciałabym wytrzymać jak najdłużej -
jane789 wrote:Hej. Mnie z porodówki przenieśli na patologię ciąży. Dostaje nadal w pompie lek hamujący skurcze, jest ich o wiele mniej, szyjka zamknięta, ale niestety nadal tylko 16mm. Mam się przygotować na to, że do porodu raczej stąd nie wyjdę i liczymy wszyscy na to, że wytrwam jeszcze chociaż 2-3 tyg w dwupaku. Wczoraj były takie skurcze, że dzisiaj miała być cesarka, ale na szczęście ucichły🙏
Ciężko ogólnie... nie mogę nic robić. Ledwo chodzę do toalety, boję się wypróżnić, bo mówili mi, że mam starać się nie przeć.
Z cukrzycą też słabo tutaj jeśli chodzi o dietę, a przez ten pieprzony covid nikt nie może mi nawet podrzucić świeżego jedzenia.
Chciałabym wytrzymać jak najdłużej -
Jane789 przy wypróżnieniu podstaw sobie coś pod nogi (torbę, walizkę,kosz, cokolwiek) żeby nogi uniósły się wyżej. Pozycja niby kucasz na kibelku. Super opcja zwłaszcza przy zaparciach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 23:00
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Jane kochana bardzo trzymam kciuki za chociaż 37+0
Trzymaj się zaciskaj szyjkę 🙈
Twoja niunia jest już silna, ale niech jeszcze tam posiedzi grzecznie w brzuchu ❤️
Ja Ci bardzo współczuję ja tak się boje szpitali ... Ja bym pewnie płakała jakbym musiała tam zostać na noc 🥺😐 -
Dzięki dziewczyny za dobre słowa❤️ Ja już sobie popłakałam, teraz czas na przyciąganie pozytywnych myśli. Bardzo się boję o każdy dzień, ale ten strach nic dobrego nie przyniesie. Chcę wytrwać jak najdłużej🙏 Będę dawać znać i pozdrawiam Was wszystkie🍀
Kacha_88, Kalina32, Ewuszek, Patka95, Kasia150690 lubią tę wiadomość
-
Jane wierzę że tam nie jest najfajniej, ale pamiętaj że cokolwiek się wydarzy lekarze mają możliwość szybko zareagować! Bądź dzielna, myślę o Tobie i Moni.
Co do wypróżniania się to Kacha_88 dobrze radzi, tylko u mnie np w ciąży ten sposób nie działa, mam wtedy poczucie że zaraz urodzę, że mi tam wszystko naciska 😉 ale pozycja kuczna powinna pomagać z reguły więc spróbuj. Może też podpytaj lekarza czy mogą Ci coś dać na rozluźnienie czy rozmiękczenie mas kałowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 07:18
jane789 lubi tę wiadomość
-
U mnie są odwiedziny nie ma problemu, jutro mnie wypuszcza tak powiedział lekarz, ale jakby coś to mam wracać. Ogólnie sami nie wiedzą skąd tyle krwi. Odstawili mi luteinę został duphaston. Powiedzieli że lepiej w środku nic nie dotykać. Wizytę mam już na 23.08 bo mam teraz chodzić co 2 tygodnie. Skurcze są ale te przepowiadające.
-
Jane trzymam kciuki żebyście wytrwali jeszcze kilka tygodni ✊🍀 Na zaparcia polecam czopki glicerynowe że tak to bezpośrednio napisze jest dzięki nim lepszy poślizg i nie ma konieczności aż tak mocnego parcia mi pomagają no i tak jak dziewczyny napisały nogi wyżej 😉
Trzymajcie się tam🍀🍀
Dziewczyny jeśli chodzi o wagę maluszków to mój synek też zawsze w dolnych centylach lekarz powtarzał że małe dziecko wczoraj byłam u innego lekarza inny sprzęt i synek waga idealna jak do tygodnia ciąży po środku w centylach 1380g (29+1) 😊 więc jak widać dużo zależy od ręki lekarza i sprzętu jeśli przepływy są w porządku to nie ma się co przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 14:03
jane789, Filcek lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Szczerze ja tez czasem widzę wagi, które tu wymieniacie to się stresuje. Ja co prawda mam termin na koniec października, ale w 27+3 dziecko miało 1030g. Za 2 tyg idę znów, ale nie sadze, żeby dobiło w ciągu miesiąca do ponad 2kg 😱Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Szczerze ja tez czasem widzę wagi, które tu wymieniacie to się stresuje. Ja co prawda mam termin na koniec października, ale w 27+3 dziecko miało 1030g. Za 2 tyg idę znów, ale nie sadze, żeby dobiło w ciągu miesiąca do ponad 2kg 😱