X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po USG 3 trymestru i nam się z dziewczynki zrobił chłopiec.. także drugi chłopiec 😂 młody 1898wazy. Na szczęście z szyjka wszystko Dobrze 😉

zozo, Kacha_88, Filcek, Kalina32 lubią tę wiadomość

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia150690 wrote:
    My dziś po USG 3 trymestru i nam się z dziewczynki zrobił chłopiec.. także drugi chłopiec 😂 młody 1898wazy. Na szczęście z szyjka wszystko Dobrze 😉

OMG! 😱 jak to możliwe?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia150690 wrote:
    Oo niezła niespodzianka 😲 a wcześniej miałaś dużo USG?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Ja nie kupuje bo mi to wszystko śmierdzi, jest takie jakby spocone. Ogólnie jestem bardzo wrażliwa na zapachy. Dostaje z ogródka od rodziny. W zimę kupuję w zieleniaku luzem, mamy taki dobrze zaopatrzony.
    Bo ja właśnie kupiłam i mi też to jakoś dziwnie smakuje. U nas w sklepach widzę tylko zwykła sałatę j lodowa a już mi się przejadły a ta tak fajnie wygladala

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie miałam już wszystko w koszyku i czekałam na dzień dzisiejszy na potwierdzenie bo w 22 tyg jak miałam USG to lekarz mówił że będzie dziewczynka. Cały czas byłam nastawiona na corcie.a dziś niespodzianka i jest chłopiec.w poprzedniej ciąży było tak samo tylko że wtedy w 36 tygodniu dowiedzieliśmy się że będzie chłopiec.dzisiaj pierwsze co to był wielki płacz bo już nastawiłam się na dziewczynkę

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ooo matko 🙈 ja też mam shiza że mi powiedzą nagle, że chłopak.. a ja już mam kompletną wyprawkę na dziewczynę 🥲
    Ale no co wizyta od 17 tyg dwóch lekarzy mówią i potwierdzają że mamy tam córę jak malowaną i że nic tu się nie zmieni 😂

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    ja też mam shiza że mi powiedzą nagle, że chłopak.. a ja już mam kompletną wyprawkę na dziewczynę

Ja tak samo 😑 kilka ubranek mam uniwersalnych ale większość typowo dziewczęcych i też się boję że mi nagle wyskoczy że chłopak 🙈 ale na 1 prenatalnych nie była pewna, później nie chciała się moja dama pokazać i na drugich prenatalnych bez zastanowienia że dziewczyna. Potem dwie wizyty u swojej Pani doktor i też mówiła że dziewczyna. Liczę na to że się nie zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 20:18

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż do mnie od początku mówił że wg niego będzie chłopczyk bo on widzi we mnie blask,ja się śmiałam że sam jest jak taki blask

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny czytam Was i zaczynam się martwić. We wtorek byłam na wizycie, lekarz wykonał USG i maleńka według jego pomiarów waży 1020, stwierdził że trochę mało i musimy to kontrolować. Jak czytam wasze wpisy z wagami maluchów to spora różnica. Na szczęście 24 mam USG III trymestru u innego lekarza, może mój się pomylił.
    W jakim percentylu jest jej waga? Mi w 29 plus 4 wyszło 1368g to jest 42 percentyl.W którym tygodniu byłaś na badaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 20:53

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    W jakim percentylu jest jej waga? Mi w 29 plus 4 wyszło 1368g to jest 42 percentyl.W którym tygodniu byłaś na badaniu?
    teraz we wtorek 29+2

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula zapytaj, który to percentyl przy kolejnym usg. Mam nadzieję że do 24 trochę nadrobi wagowo, trzymam kciuki 😊

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od południa wymiotuje dalej niż widzę. A jestem sama z dzieckiem, rodzice na wakacjach, a mąż na męskim tripie 😬😬😬mam tylko nadzieje, ze to nie wirus i nie czeka mnie powtórka jutro u córki 😬 i serio wydaje mi się, ze można wyzygac dziecko 🙈

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 dzięki kochana zapytam, mam nadzieję że może coś źle zmierzył. Szczególnie, że mam cukrzyce i spodziewałabym się większej wagi a nie mniejszej.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Kacha_88 dzięki kochana zapytam, mam nadzieję że może coś źle zmierzył. Szczególnie, że mam cukrzyce i spodziewałabym się większej wagi a nie mniejszej.

Moja ważyła w 28+6 1072g - lekarka kazała kontrolować wagę bo jest na granicy. Ale zaznaczyła że drobniejsze dzieci też muszą być i ktoś te dolne granice musi wytyczać. Poza tym u mnie w rodzinie dzieci rodziły się drobne, sama jestem niska i szczupła, mąż tez postawny jakoś super nie jest ;) Tydzień później - dokładnie w 30+0 byłam na wizycie w szpitalu - mniej dokładny aparat, kto inny mierzył i tam wyszło że po 8 dniach przybyło 300g - pomiar wykazał 1374g. Raczej niemożliwe żeby przybrała 300g w takim czasie więc jak widać duzo zależy od lekarza i sprzętu. Powiedziałam tam o tej wadze i mam wrócić za 2 tygodnie (czyli 32+0) żeby zmierzyć mała na tym samym aparacie i wtedy zobaczymy jak przyrasta. Najważniejsze żeby ten wzrost wagi byl. Takze nie martw się na zapas :) i skontroluj na spokojnie na kolejnej wizycie.

Kacha_88, madziula9022 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    A ja od południa wymiotuje dalej niż widzę. A jestem sama z dzieckiem, rodzice na wakacjach, a mąż na męskim tripie 😬😬😬mam tylko nadzieje, ze to nie wirus i nie czeka mnie powtórka jutro u córki 😬 i serio wydaje mi się, ze można wyzygac dziecko 🙈
    Współczuję, ja też jestem chora ale u mnie angina, sama cały dzień jestem z dzieckiem bo mąż w pracy. Wczoraj zaliczyłam pierwsze wymioty w tej ciąży, od bólu gardła i kaszlu 🤦 dramat, mam nadzieję że nie zaszkodzi to ciąży i że wiecej spotkań z toaletą nie zaliczę, chociaż paradoksalnie się poczułam po tym dużo lepiej

age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul znam ten ból 😭 ogólnie to ja już marze, żeby był październik, ciąża donoszona i żeby wszystko było ok, bo ta ciąża nie jest najłatwiejsza. Oczywiście w porównaniu z niektórymi Waszymi przypadkami moje dolegliwosci to pikus i raczej marudzenie, ale mimo wszystko - ciąża z dolegliwościami z 2latkiem na pokładzie mnie czasem przerasta. Ja jeszcze w dodatku ciagle pracuje, ale dziś mnie sytuacja tak dobiła, ze jutro idę na l4. Świat firmowy sie beze mnie nie zawali, a ja musze w końcu ochłonąć i odpocząć. Ja jeszcze nawet zakupów aptecznych nie zrobiłam, nie mam kiedy 🤷‍♀️

Kacha_88, July, Filcek, Junjul lubią tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już myślę o zwolnieniu bo nie mam kiedy posprzątać i poprac ciuszków dla bobka😪 nie wspominając, że nawet jeszcze nie zdobyłam nru telefonu do położnej środowiskowej. A dziś się na słuchałam o kimś z pracy że mieli poród 5tyg przed terminem i chyba trzeba się trochę ogarnąć, bo nie wiemy co nas czeka do końca.

Gomerka lubi tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Ja też już myślę o zwolnieniu bo nie mam kiedy posprzątać i poprac ciuszków dla bobka😪 nie wspominając, że nawet jeszcze nie zdobyłam nru telefonu do położnej środowiskowej. A dziś się na słuchałam o kimś z pracy że mieli poród 5tyg przed terminem i chyba trzeba się trochę ogarnąć, bo nie wiemy co nas czeka do końca.

No u mnie to już dochodzi do absurdów w stylu moje starsze dziecko jest chore i siedzi z nim babcia, bo ja pracuje🙈nie tak to sobie wyobrażałam… plus boje się, żebym sobie ta praca nie narobiła szkód, bo nie ukrywajmy, nie chce sprzed biurka wyładować w szpitalu

04.2017 (') 12.2017 (')

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo jeśli korzystasz prywatnie z usług położnej to nie musisz korzystać w ramach NFZ, ale jest to Twój przywilej.
    Swoją droga na szkole rodzenia położna nam mówiła że one też czują się trochę pokrzywdzone, bo każdy prowadzi ciążę prywatnie i płaci lekarzom, ale położnej to już nikt nie chce wziąć prywatnie, bo się należy na NFZ ;)

Jeśli chodzi o pracę to ja raczej siebie przekonuję, że przynajmniej mam trochę ruchu i wysiłku codziennie. Bo jakbym zalegla w domu to skąd mam potem wziąć siły, żeby jakoś przeżyć ten poród. 🙈

zozo lubi tę wiadomość

• Moni* Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kibluje do niedzieli, mała dziś szaleje że ktg wariowalo na USG to samo. Nie wiedzą skąd krwawienie. Na pewno nie z macicy. Szyjka twarda zamknięta podejrzewają w szyjce pęknięcie lub polip pekl lub żyła 🤦 ale zostawia mnie do niedzieli bo się boją bo mówią że było tyle krwi jakby łożysko się odkleilo ale jest dobrze. Lekarz mówi że rozwiązanie raczej na 15-20.09 a nie na październik bo mała jest a.za duża a b. Organizm sam już przygotowywane się bo były skurcze. Teraz są ale przepowiadające.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ