Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po USG 3 trymestru i nam się z dziewczynki zrobił chłopiec.. także drugi chłopiec 😂 młody 1898wazy. Na szczęście z szyjka wszystko Dobrze 😉

zozo, Kacha_88, Filcek, Kalina32 lubią tę wiadomość

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia150690 wrote:
    My dziś po USG 3 trymestru i nam się z dziewczynki zrobił chłopiec.. także drugi chłopiec 😂 młody 1898wazy. Na szczęście z szyjka wszystko Dobrze 😉

OMG! 😱 jak to możliwe?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia150690 wrote:
    Oo niezła niespodzianka 😲 a wcześniej miałaś dużo USG?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Ja nie kupuje bo mi to wszystko śmierdzi, jest takie jakby spocone. Ogólnie jestem bardzo wrażliwa na zapachy. Dostaje z ogródka od rodziny. W zimę kupuję w zieleniaku luzem, mamy taki dobrze zaopatrzony.
    Bo ja właśnie kupiłam i mi też to jakoś dziwnie smakuje. U nas w sklepach widzę tylko zwykła sałatę j lodowa a już mi się przejadły a ta tak fajnie wygladala

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie miałam już wszystko w koszyku i czekałam na dzień dzisiejszy na potwierdzenie bo w 22 tyg jak miałam USG to lekarz mówił że będzie dziewczynka. Cały czas byłam nastawiona na corcie.a dziś niespodzianka i jest chłopiec.w poprzedniej ciąży było tak samo tylko że wtedy w 36 tygodniu dowiedzieliśmy się że będzie chłopiec.dzisiaj pierwsze co to był wielki płacz bo już nastawiłam się na dziewczynkę

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ooo matko 🙈 ja też mam shiza że mi powiedzą nagle, że chłopak.. a ja już mam kompletną wyprawkę na dziewczynę 🥲
    Ale no co wizyta od 17 tyg dwóch lekarzy mówią i potwierdzają że mamy tam córę jak malowaną i że nic tu się nie zmieni 😂

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    ja też mam shiza że mi powiedzą nagle, że chłopak.. a ja już mam kompletną wyprawkę na dziewczynę

Ja tak samo 😑 kilka ubranek mam uniwersalnych ale większość typowo dziewczęcych i też się boję że mi nagle wyskoczy że chłopak 🙈 ale na 1 prenatalnych nie była pewna, później nie chciała się moja dama pokazać i na drugich prenatalnych bez zastanowienia że dziewczyna. Potem dwie wizyty u swojej Pani doktor i też mówiła że dziewczyna. Liczę na to że się nie zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 20:18

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż do mnie od początku mówił że wg niego będzie chłopczyk bo on widzi we mnie blask,ja się śmiałam że sam jest jak taki blask

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Dziewczyny czytam Was i zaczynam się martwić. We wtorek byłam na wizycie, lekarz wykonał USG i maleńka według jego pomiarów waży 1020, stwierdził że trochę mało i musimy to kontrolować. Jak czytam wasze wpisy z wagami maluchów to spora różnica. Na szczęście 24 mam USG III trymestru u innego lekarza, może mój się pomylił.
    W jakim percentylu jest jej waga? Mi w 29 plus 4 wyszło 1368g to jest 42 percentyl.W którym tygodniu byłaś na badaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 20:53

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    W jakim percentylu jest jej waga? Mi w 29 plus 4 wyszło 1368g to jest 42 percentyl.W którym tygodniu byłaś na badaniu?
    teraz we wtorek 29+2

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula zapytaj, który to percentyl przy kolejnym usg. Mam nadzieję że do 24 trochę nadrobi wagowo, trzymam kciuki 😊

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od południa wymiotuje dalej niż widzę. A jestem sama z dzieckiem, rodzice na wakacjach, a mąż na męskim tripie 😬😬😬mam tylko nadzieje, ze to nie wirus i nie czeka mnie powtórka jutro u córki 😬 i serio wydaje mi się, ze można wyzygac dziecko 🙈

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 dzięki kochana zapytam, mam nadzieję że może coś źle zmierzył. Szczególnie, że mam cukrzyce i spodziewałabym się większej wagi a nie mniejszej.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Kacha_88 dzięki kochana zapytam, mam nadzieję że może coś źle zmierzył. Szczególnie, że mam cukrzyce i spodziewałabym się większej wagi a nie mniejszej.

Moja ważyła w 28+6 1072g - lekarka kazała kontrolować wagę bo jest na granicy. Ale zaznaczyła że drobniejsze dzieci też muszą być i ktoś te dolne granice musi wytyczać. Poza tym u mnie w rodzinie dzieci rodziły się drobne, sama jestem niska i szczupła, mąż tez postawny jakoś super nie jest ;) Tydzień później - dokładnie w 30+0 byłam na wizycie w szpitalu - mniej dokładny aparat, kto inny mierzył i tam wyszło że po 8 dniach przybyło 300g - pomiar wykazał 1374g. Raczej niemożliwe żeby przybrała 300g w takim czasie więc jak widać duzo zależy od lekarza i sprzętu. Powiedziałam tam o tej wadze i mam wrócić za 2 tygodnie (czyli 32+0) żeby zmierzyć mała na tym samym aparacie i wtedy zobaczymy jak przyrasta. Najważniejsze żeby ten wzrost wagi byl. Takze nie martw się na zapas :) i skontroluj na spokojnie na kolejnej wizycie.

Kacha_88, madziula9022 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    A ja od południa wymiotuje dalej niż widzę. A jestem sama z dzieckiem, rodzice na wakacjach, a mąż na męskim tripie 😬😬😬mam tylko nadzieje, ze to nie wirus i nie czeka mnie powtórka jutro u córki 😬 i serio wydaje mi się, ze można wyzygac dziecko 🙈
    Współczuję, ja też jestem chora ale u mnie angina, sama cały dzień jestem z dzieckiem bo mąż w pracy. Wczoraj zaliczyłam pierwsze wymioty w tej ciąży, od bólu gardła i kaszlu 🤦 dramat, mam nadzieję że nie zaszkodzi to ciąży i że wiecej spotkań z toaletą nie zaliczę, chociaż paradoksalnie się poczułam po tym dużo lepiej

age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul znam ten ból 😭 ogólnie to ja już marze, żeby był październik, ciąża donoszona i żeby wszystko było ok, bo ta ciąża nie jest najłatwiejsza. Oczywiście w porównaniu z niektórymi Waszymi przypadkami moje dolegliwosci to pikus i raczej marudzenie, ale mimo wszystko - ciąża z dolegliwościami z 2latkiem na pokładzie mnie czasem przerasta. Ja jeszcze w dodatku ciagle pracuje, ale dziś mnie sytuacja tak dobiła, ze jutro idę na l4. Świat firmowy sie beze mnie nie zawali, a ja musze w końcu ochłonąć i odpocząć. Ja jeszcze nawet zakupów aptecznych nie zrobiłam, nie mam kiedy 🤷‍♀️

Kacha_88, July, Filcek, Junjul lubią tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już myślę o zwolnieniu bo nie mam kiedy posprzątać i poprac ciuszków dla bobka😪 nie wspominając, że nawet jeszcze nie zdobyłam nru telefonu do położnej środowiskowej. A dziś się na słuchałam o kimś z pracy że mieli poród 5tyg przed terminem i chyba trzeba się trochę ogarnąć, bo nie wiemy co nas czeka do końca.

Gomerka lubi tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Ja też już myślę o zwolnieniu bo nie mam kiedy posprzątać i poprac ciuszków dla bobka😪 nie wspominając, że nawet jeszcze nie zdobyłam nru telefonu do położnej środowiskowej. A dziś się na słuchałam o kimś z pracy że mieli poród 5tyg przed terminem i chyba trzeba się trochę ogarnąć, bo nie wiemy co nas czeka do końca.

No u mnie to już dochodzi do absurdów w stylu moje starsze dziecko jest chore i siedzi z nim babcia, bo ja pracuje🙈nie tak to sobie wyobrażałam… plus boje się, żebym sobie ta praca nie narobiła szkód, bo nie ukrywajmy, nie chce sprzed biurka wyładować w szpitalu

04.2017 (') 12.2017 (')

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo jeśli korzystasz prywatnie z usług położnej to nie musisz korzystać w ramach NFZ, ale jest to Twój przywilej.
    Swoją droga na szkole rodzenia położna nam mówiła że one też czują się trochę pokrzywdzone, bo każdy prowadzi ciążę prywatnie i płaci lekarzom, ale położnej to już nikt nie chce wziąć prywatnie, bo się należy na NFZ ;)

Jeśli chodzi o pracę to ja raczej siebie przekonuję, że przynajmniej mam trochę ruchu i wysiłku codziennie. Bo jakbym zalegla w domu to skąd mam potem wziąć siły, żeby jakoś przeżyć ten poród. 🙈

zozo lubi tę wiadomość

• Moni* Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kibluje do niedzieli, mała dziś szaleje że ktg wariowalo na USG to samo. Nie wiedzą skąd krwawienie. Na pewno nie z macicy. Szyjka twarda zamknięta podejrzewają w szyjce pęknięcie lub polip pekl lub żyła 🤦 ale zostawia mnie do niedzieli bo się boją bo mówią że było tyle krwi jakby łożysko się odkleilo ale jest dobrze. Lekarz mówi że rozwiązanie raczej na 15-20.09 a nie na październik bo mała jest a.za duża a b. Organizm sam już przygotowywane się bo były skurcze. Teraz są ale przepowiadające.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ