X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam pod gabinetem już ponad 40 minut :/ zawsze tu musi być takie opóźnienie....
    Obu tylko było wszystko ok 🍀

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest zazwyczaj, ale np. w Luxmedzie GBS pobiera położna tak samo jak cytologie.

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia cudna wiadomość!!!! ❤️❤️❤️😊

Mi GBS będzie pobierał ginekolog (Babka medica Wawa) na następnej wizycie osobiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 19:11

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia super! Jak dr W to potwierdza to teraz już tylko oddech i ciesz sue ciąża 😉

Praskovia lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Kochane! Jestem już po badaniu, spodziewamy się zdrowego dzidziusia!
    <3

jejuuu aż mi się udzieliło i się wzruszyłam <3
    na prawdę zdrowie najważniejsze co?
    nich będzie małe /duże/ grube/ chude - nic nie ma znaczenia jak zdrowie
    na pewno wielki kamień spadł Ci z serca !
    kochana kupuj se piccolo i wznoś toast !
    jest o co i jest powód do świętowania ;*

mi już GBSa juz pobrał doktor - chyba jest ok , bo się nie kontaktował a miał wzywać jak będzie zły wynik ;)

u mnie różnie już jest... wchodzę w 9 miesiąc i bywa ciężko, córcia napiera i się rozpycha , brzuch się często spina, staram się nie latać aż tyle, chcę dotrwać do bezpiecznego dnia ;)

Mój pies mnie bardzo pilnuje ;D
    jest dosłownie non stop przy mojej dupie , w dzień i w nocy ;)
    może coś czuje ?
    jak miałam gorszy dzień i jakieś delikatne skurcze łapały, to patrzył się na mnie i na brzuch na zmianę- takim pytającym wzrokiem ;D

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też taka wodnista wydzielina, rano jestem umówiona z położną więc podpytam czy to normalne. Niby zapach i kolor jest normalny ale jest tego strasznie dużo 🤷‍♀️

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, aż mi się łezka zakręciła, bardzo się cieszę że wszystko ok 🥰

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno się nie odzywałam. Życie mnie przygniotło, ale już się odkopujemy i do przodu 😉😉

Byłam dziś na wizycie u lekarza. Też mam dużo wydzieliny, do tego skurcze przepowiadajace i stawiający się brzuch ale wszystko ok. Tylko zapomniałam się zapytać ile ma szyjka...ale chyba jak mówi ok, to ok 🤷

Nie zapytałam się bo przygniotła mnie informacja, że mój syn waży 2880. Przytyl kilogram w ciągu trzech tygodni. To bardzo dużo. Ma makrosomie. Oczywiście wiedziałam że to może być skutek cukrzycy ale to tej pory szedł jakoś stopniowo, ostatnio był w 70 centylu. Martwię się... Wisi nade mną widmo cesarki, jeśli przekroczy 4200, a dużo mu nie zostało.
    Mam dietę, insulinę a dziecko i tak ... Nie wiem co robię źle :(

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wspaniałe wieści ❤️ cieszę się razem z Tobą!
    Melduję się po 3 USG prenatalnym. Agata waży 1937g. Doktor stwierdził że całkiem spora dziewczynka. Percentyl: 79.1. Na szczęście niczego niepokojącego lekarz się dopatrzył. Ponownie wyjaśnił co zrobić po porodzie z uwagi na ARSE. No ale przyznał że warunki do badania miał bardzo złe. Tak była ułożona że miał problem z pomiarami wszystkiego.
    Pamiętacie jak w sobotę świrowałam bo cały dzień w brzuchu rewolucje? Już wczoraj domyśliłam się że mała się chyba obróciła, bo czuję ją w innych miejscach i USG to potwierdziło. Siedzi znów pupą do dołu. Mój syn też tak co jakiś czas się przekręcał. Myślę że też stąd teraz moje bóle i ciągnięcia od pępka w dół, bo wypina mi akurat tutaj placki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 19:43

Essencya, Praskovia lubią tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też spory, 2600 73 centyl

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina też tak myślę nad tymi pomiarami. Z synem miałam też co wizytę prognozy że będzie duży. Jak teraz patrzę to w tych samych tygodniach były bardzo zbliżone wartości wagi. Jak przyszło co do czego urodził się 3430 g 😉 pod koniec przystopował 😉

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie! Dzisiaj świętuję z kompocikiem w łóżku. :)

A moja prowadząca do książeczki ciąży nie wpisuje wyników ani zgłaszanych przeze mnie problemów, za to wpisuje swoje wymysły. Np. ostatnio z wielkim zdziwieniem zauważyłam, że mam wpisaną zgagę. Pytała mnie kiedyś czy mam, a ja zaprzeczyłam. Potem ponawiała pytanie przy każdej wizycie, aż w końcu najwyraźniej straciła cierpliwość do moich odmownych odpowiedzi i po prostu wpisała co chciała. 🙈

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień. Ja po wizycie mój Olek kawał chłopa wszytskie wymiary na 34 tydzień a jestem w 32:) waży już 2200 g więc Pani mówi że super waga. I cc będę mieć 13-14 października :) łożysko lepiej ale szału nie ma. Trochę rzeczy higienicznych kupiłam biorę się we wrześniu za resztę. Mąż skręcił łóżeczka jedno będzie w pokoju Olka drugie w sypialni :)

Filcek, Praskovia lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Ja dostałam wczoraj na morfologie, mocz, HIV i HBs. GBS musisz sama zrobić?

Nie, dostałam też skierowanie na GBS - wszystko wypisała mi lekarka z luxmedu. Chodzisz prywatnie czy na NFZ ?

preg.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki litraz maja te woreczki strunowe z Ikea, w które się pakujecie? Nie dotrę do ikei i muszę zamówić, a nie wiem, które to

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Dziewczyny, jaki litraz maja te woreczki strunowe z Ikea, w które się pakujecie? Nie dotrę do ikei i muszę zamówić, a nie wiem, które to
    A po co takie woreczki? Ja się pakuje normalnie do torby, druga mniejsza dla dziecka, a jedynie w taki mały woreczek z Rossmana spakuje miniaturki kosmetyków, żeby mi nie latały w torbie 😉 miniaturki to już moja fanaberia, żeby torba była lżejsza 😉

age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek, chodze prywatnie. Moze na nastepnej wizycie cos mi Pani dpktor wspomni na ten temat bo bedzie wtedy 35 tydzien.

Gomerka, ja mam takie.
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/istad-torebka-strunowa-szary-bialy-50342237/
    Ale też się zastanawiam czy nie zamówić tych większych 6l żeby spakować w osobny woreczek swoje rzeczy po porodzie takie jak ręcznik, koszule, kosmetyki itd. Tylko czy jest sens zamawiać takie wielkie torebki tylko po to żeby zużyć jedną sztukę 🤔😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 11:08

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    A po co takie woreczki?

Ja pakuje po to aby mi wszystko nie latało po torbie/walizce i żeby było łatwiej znaleźć narzeczonemu, położnej jak i mi samej. Dodatkowo każdy woreczek podpisze jaki rozmiar i co w nim jest. Ale każdy niech robi jak uważa. Ja mówię sama za siebie, że będzie mi po prostu łatwiej.

zozo, Kacha_88 lubią tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka ja pakowałam się w te, bo akurat takie miałam i nie chciałam dodatkowo zamawiać większych:
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/istad-torebka-strunowa-czerwony-20339284/
    One są dość małe więc jak kupujesz weź większe 😉

Do tych większych po zestawie dla dziecka upchnęłam i spakowałam części laktatora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 11:08

klz99vvjaj2t13p9.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:

Ja mam takie i są w sam raz
    https://allegro.pl/oferta/ikea-istad-30-szt-torba-worki-strunowe-woreczki-7508939829

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ