X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam pod gabinetem już ponad 40 minut :/ zawsze tu musi być takie opóźnienie....
    Obu tylko było wszystko ok 🍀

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest zazwyczaj, ale np. w Luxmedzie GBS pobiera położna tak samo jak cytologie.

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia cudna wiadomość!!!! ❤️❤️❤️😊

Mi GBS będzie pobierał ginekolog (Babka medica Wawa) na następnej wizycie osobiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 19:11

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia super! Jak dr W to potwierdza to teraz już tylko oddech i ciesz sue ciąża 😉

Praskovia lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Kochane! Jestem już po badaniu, spodziewamy się zdrowego dzidziusia!
    <3

jejuuu aż mi się udzieliło i się wzruszyłam <3
    na prawdę zdrowie najważniejsze co?
    nich będzie małe /duże/ grube/ chude - nic nie ma znaczenia jak zdrowie
    na pewno wielki kamień spadł Ci z serca !
    kochana kupuj se piccolo i wznoś toast !
    jest o co i jest powód do świętowania ;*

mi już GBSa juz pobrał doktor - chyba jest ok , bo się nie kontaktował a miał wzywać jak będzie zły wynik ;)

u mnie różnie już jest... wchodzę w 9 miesiąc i bywa ciężko, córcia napiera i się rozpycha , brzuch się często spina, staram się nie latać aż tyle, chcę dotrwać do bezpiecznego dnia ;)

Mój pies mnie bardzo pilnuje ;D
    jest dosłownie non stop przy mojej dupie , w dzień i w nocy ;)
    może coś czuje ?
    jak miałam gorszy dzień i jakieś delikatne skurcze łapały, to patrzył się na mnie i na brzuch na zmianę- takim pytającym wzrokiem ;D

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też taka wodnista wydzielina, rano jestem umówiona z położną więc podpytam czy to normalne. Niby zapach i kolor jest normalny ale jest tego strasznie dużo 🤷‍♀️

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, aż mi się łezka zakręciła, bardzo się cieszę że wszystko ok 🥰

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno się nie odzywałam. Życie mnie przygniotło, ale już się odkopujemy i do przodu 😉😉

Byłam dziś na wizycie u lekarza. Też mam dużo wydzieliny, do tego skurcze przepowiadajace i stawiający się brzuch ale wszystko ok. Tylko zapomniałam się zapytać ile ma szyjka...ale chyba jak mówi ok, to ok 🤷

Nie zapytałam się bo przygniotła mnie informacja, że mój syn waży 2880. Przytyl kilogram w ciągu trzech tygodni. To bardzo dużo. Ma makrosomie. Oczywiście wiedziałam że to może być skutek cukrzycy ale to tej pory szedł jakoś stopniowo, ostatnio był w 70 centylu. Martwię się... Wisi nade mną widmo cesarki, jeśli przekroczy 4200, a dużo mu nie zostało.
    Mam dietę, insulinę a dziecko i tak ... Nie wiem co robię źle :(

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wspaniałe wieści ❤️ cieszę się razem z Tobą!
    Melduję się po 3 USG prenatalnym. Agata waży 1937g. Doktor stwierdził że całkiem spora dziewczynka. Percentyl: 79.1. Na szczęście niczego niepokojącego lekarz się dopatrzył. Ponownie wyjaśnił co zrobić po porodzie z uwagi na ARSE. No ale przyznał że warunki do badania miał bardzo złe. Tak była ułożona że miał problem z pomiarami wszystkiego.
    Pamiętacie jak w sobotę świrowałam bo cały dzień w brzuchu rewolucje? Już wczoraj domyśliłam się że mała się chyba obróciła, bo czuję ją w innych miejscach i USG to potwierdziło. Siedzi znów pupą do dołu. Mój syn też tak co jakiś czas się przekręcał. Myślę że też stąd teraz moje bóle i ciągnięcia od pępka w dół, bo wypina mi akurat tutaj placki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 19:43

Essencya, Praskovia lubią tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też spory, 2600 73 centyl

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina też tak myślę nad tymi pomiarami. Z synem miałam też co wizytę prognozy że będzie duży. Jak teraz patrzę to w tych samych tygodniach były bardzo zbliżone wartości wagi. Jak przyszło co do czego urodził się 3430 g 😉 pod koniec przystopował 😉

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie! Dzisiaj świętuję z kompocikiem w łóżku. :)

A moja prowadząca do książeczki ciąży nie wpisuje wyników ani zgłaszanych przeze mnie problemów, za to wpisuje swoje wymysły. Np. ostatnio z wielkim zdziwieniem zauważyłam, że mam wpisaną zgagę. Pytała mnie kiedyś czy mam, a ja zaprzeczyłam. Potem ponawiała pytanie przy każdej wizycie, aż w końcu najwyraźniej straciła cierpliwość do moich odmownych odpowiedzi i po prostu wpisała co chciała. 🙈

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień. Ja po wizycie mój Olek kawał chłopa wszytskie wymiary na 34 tydzień a jestem w 32:) waży już 2200 g więc Pani mówi że super waga. I cc będę mieć 13-14 października :) łożysko lepiej ale szału nie ma. Trochę rzeczy higienicznych kupiłam biorę się we wrześniu za resztę. Mąż skręcił łóżeczka jedno będzie w pokoju Olka drugie w sypialni :)

Filcek, Praskovia lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Ja dostałam wczoraj na morfologie, mocz, HIV i HBs. GBS musisz sama zrobić?

Nie, dostałam też skierowanie na GBS - wszystko wypisała mi lekarka z luxmedu. Chodzisz prywatnie czy na NFZ ?

preg.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki litraz maja te woreczki strunowe z Ikea, w które się pakujecie? Nie dotrę do ikei i muszę zamówić, a nie wiem, które to

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Dziewczyny, jaki litraz maja te woreczki strunowe z Ikea, w które się pakujecie? Nie dotrę do ikei i muszę zamówić, a nie wiem, które to
    A po co takie woreczki? Ja się pakuje normalnie do torby, druga mniejsza dla dziecka, a jedynie w taki mały woreczek z Rossmana spakuje miniaturki kosmetyków, żeby mi nie latały w torbie 😉 miniaturki to już moja fanaberia, żeby torba była lżejsza 😉

age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek, chodze prywatnie. Moze na nastepnej wizycie cos mi Pani dpktor wspomni na ten temat bo bedzie wtedy 35 tydzien.

Gomerka, ja mam takie.
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/istad-torebka-strunowa-szary-bialy-50342237/
    Ale też się zastanawiam czy nie zamówić tych większych 6l żeby spakować w osobny woreczek swoje rzeczy po porodzie takie jak ręcznik, koszule, kosmetyki itd. Tylko czy jest sens zamawiać takie wielkie torebki tylko po to żeby zużyć jedną sztukę 🤔😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 11:08

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    A po co takie woreczki?

Ja pakuje po to aby mi wszystko nie latało po torbie/walizce i żeby było łatwiej znaleźć narzeczonemu, położnej jak i mi samej. Dodatkowo każdy woreczek podpisze jaki rozmiar i co w nim jest. Ale każdy niech robi jak uważa. Ja mówię sama za siebie, że będzie mi po prostu łatwiej.

zozo, Kacha_88 lubią tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka ja pakowałam się w te, bo akurat takie miałam i nie chciałam dodatkowo zamawiać większych:
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/istad-torebka-strunowa-czerwony-20339284/
    One są dość małe więc jak kupujesz weź większe 😉

Do tych większych po zestawie dla dziecka upchnęłam i spakowałam części laktatora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 11:08

klz99vvjaj2t13p9.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:

Ja mam takie i są w sam raz
    https://allegro.pl/oferta/ikea-istad-30-szt-torba-worki-strunowe-woreczki-7508939829

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ