Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Praskovia wrote:Kochane! Jestem już po badaniu, spodziewamy się zdrowego dzidziusia!
jejuuu aż mi się udzieliło i się wzruszyłam
na prawdę zdrowie najważniejsze co?
nich będzie małe /duże/ grube/ chude - nic nie ma znaczenia jak zdrowie
na pewno wielki kamień spadł Ci z serca !
kochana kupuj se piccolo i wznoś toast !
jest o co i jest powód do świętowania ;*
mi już GBSa juz pobrał doktor - chyba jest ok , bo się nie kontaktował a miał wzywać jak będzie zły wynik
u mnie różnie już jest... wchodzę w 9 miesiąc i bywa ciężko, córcia napiera i się rozpycha , brzuch się często spina, staram się nie latać aż tyle, chcę dotrwać do bezpiecznego dnia
Mój pies mnie bardzo pilnuje
jest dosłownie non stop przy mojej dupie , w dzień i w nocy
może coś czuje ?
jak miałam gorszy dzień i jakieś delikatne skurcze łapały, to patrzył się na mnie i na brzuch na zmianę- takim pytającym wzrokiem
-
Hej, dawno się nie odzywałam. Życie mnie przygniotło, ale już się odkopujemy i do przodu 😉😉
Byłam dziś na wizycie u lekarza. Też mam dużo wydzieliny, do tego skurcze przepowiadajace i stawiający się brzuch ale wszystko ok. Tylko zapomniałam się zapytać ile ma szyjka...ale chyba jak mówi ok, to ok 🤷
Nie zapytałam się bo przygniotła mnie informacja, że mój syn waży 2880. Przytyl kilogram w ciągu trzech tygodni. To bardzo dużo. Ma makrosomie. Oczywiście wiedziałam że to może być skutek cukrzycy ale to tej pory szedł jakoś stopniowo, ostatnio był w 70 centylu. Martwię się... Wisi nade mną widmo cesarki, jeśli przekroczy 4200, a dużo mu nie zostało.
Mam dietę, insulinę a dziecko i tak ... Nie wiem co robię źle -
Praskovia wspaniałe wieści ❤️ cieszę się razem z Tobą!
Melduję się po 3 USG prenatalnym. Agata waży 1937g. Doktor stwierdził że całkiem spora dziewczynka. Percentyl: 79.1. Na szczęście niczego niepokojącego lekarz się dopatrzył. Ponownie wyjaśnił co zrobić po porodzie z uwagi na ARSE. No ale przyznał że warunki do badania miał bardzo złe. Tak była ułożona że miał problem z pomiarami wszystkiego.
Pamiętacie jak w sobotę świrowałam bo cały dzień w brzuchu rewolucje? Już wczoraj domyśliłam się że mała się chyba obróciła, bo czuję ją w innych miejscach i USG to potwierdziło. Siedzi znów pupą do dołu. Mój syn też tak co jakiś czas się przekręcał. Myślę że też stąd teraz moje bóle i ciągnięcia od pępka w dół, bo wypina mi akurat tutaj placki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 19:43
Essencya, Praskovia lubią tę wiadomość
-
Michalina też tak myślę nad tymi pomiarami. Z synem miałam też co wizytę prognozy że będzie duży. Jak teraz patrzę to w tych samych tygodniach były bardzo zbliżone wartości wagi. Jak przyszło co do czego urodził się 3430 g 😉 pod koniec przystopował 😉
-
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie! Dzisiaj świętuję z kompocikiem w łóżku.
A moja prowadząca do książeczki ciąży nie wpisuje wyników ani zgłaszanych przeze mnie problemów, za to wpisuje swoje wymysły. Np. ostatnio z wielkim zdziwieniem zauważyłam, że mam wpisaną zgagę. Pytała mnie kiedyś czy mam, a ja zaprzeczyłam. Potem ponawiała pytanie przy każdej wizycie, aż w końcu najwyraźniej straciła cierpliwość do moich odmownych odpowiedzi i po prostu wpisała co chciała. 🙈🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Dobry dzień. Ja po wizycie mój Olek kawał chłopa wszytskie wymiary na 34 tydzień a jestem w 32:) waży już 2200 g więc Pani mówi że super waga. I cc będę mieć 13-14 października
łożysko lepiej ale szału nie ma. Trochę rzeczy higienicznych kupiłam biorę się we wrześniu za resztę. Mąż skręcił łóżeczka jedno będzie w pokoju Olka drugie w sypialni
Filcek, Praskovia lubią tę wiadomość
-
Gomerka wrote:Dziewczyny, jaki litraz maja te woreczki strunowe z Ikea, w które się pakujecie? Nie dotrę do ikei i muszę zamówić, a nie wiem, które to
-
Filcek, chodze prywatnie. Moze na nastepnej wizycie cos mi Pani dpktor wspomni na ten temat bo bedzie wtedy 35 tydzien.
Gomerka, ja mam takie.
https://www.ikea.com/pl/pl/p/istad-torebka-strunowa-szary-bialy-50342237/
Ale też się zastanawiam czy nie zamówić tych większych 6l żeby spakować w osobny woreczek swoje rzeczy po porodzie takie jak ręcznik, koszule, kosmetyki itd. Tylko czy jest sens zamawiać takie wielkie torebki tylko po to żeby zużyć jedną sztukę 🤔😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 11:08
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Junjul wrote:A po co takie woreczki?
Ja pakuje po to aby mi wszystko nie latało po torbie/walizce i żeby było łatwiej znaleźć narzeczonemu, położnej jak i mi samej. Dodatkowo każdy woreczek podpisze jaki rozmiar i co w nim jest. Ale każdy niech robi jak uważa. Ja mówię sama za siebie, że będzie mi po prostu łatwiej.zozo, Kacha_88 lubią tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Gomerka ja pakowałam się w te, bo akurat takie miałam i nie chciałam dodatkowo zamawiać większych:
https://www.ikea.com/pl/pl/p/istad-torebka-strunowa-czerwony-20339284/
One są dość małe więc jak kupujesz weź większe 😉
Do tych większych po zestawie dla dziecka upchnęłam i spakowałam części laktatora.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 11:08
-
Gomerka wrote:Dziewczyny, jaki litraz maja te woreczki strunowe z Ikea, w które się pakujecie? Nie dotrę do ikei i muszę zamówić, a nie wiem, które to
Ja mam takie i są w sam raz
https://allegro.pl/oferta/ikea-istad-30-szt-torba-worki-strunowe-woreczki-7508939829