Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
CiepłaKluska wrote:Będzie co ma być💪🏼 jak będzie to zależne ode mnie to czekamy do akcji porodowej, nie chcę cesarki na życzenie. Na szczęście szpital który wybrałam mocno stawia na porody naturalne.
Kalina super, ja właśnie wydalam 180 zł i czekam na dostawę pakietu. A co do sesji to oczywiscie się zarzekalam że z brzuszkowej biorę 10 i ani jednego więcej ale oczywiście wzięliśmy 4 dodatkowe🙈 mam wrażenie że fotografowie specjalnie grają na naszych emocjach i robią tyle fajnych ujęć żeby człowiek się poddał i doplacil😅CiepłaKluska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKacha_88 wrote:Ciepła Kluska mi lekarz powiedział, że dziecko wciska główkę w dół macicy i chce czy nie pomiar będzie obarczony błędem. Nie wiem jak Twój bobo jest ułożony ale dobrze wziąc to po uwagę.
-
Moni* wrote:Też bym chciała być wrześniową bo urodziny mam 21.09 fajnie by było ale... Zobaczymy na razie wizyta 27.09
-
Moni, przyjaciółka polozna mi mówi że jak masz bezpieczny i zapewniony dostęp do WC to śmiało, bo tylko na to to działa 😂 ja w ogóle jakoś średnio wierzę w te sposoby na przyspieszenie akcji, niech wychodzi kiedy przyjdzie czas, nie pospieszam na siłę. A co do pomiarów mi gin mówi że po 34 tyg mniej więcej mierzy już tylko tak orientacyjnie bo nie wyliczy aż tak dobrze jak wcześniej a ruch dziecka, mm przesunięcia i już pomiar jest nieprawidlowy 🤷 u mnie głowa też zawsze wychodzi koło 2 tyg do przodu. Przy moim pierwszym porodzie tez wg pomiarów szacunkowa waga między USG u mojego lekarza a w szpitalu wychodziła z różnica ponad pół kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 15:19
-
CiepłaKluska wrote:
Kalina super, ja właśnie wydalam 180 zł i czekam na dostawę pakietu. A co do sesji to oczywiscie się zarzekalam że z brzuszkowej biorę 10 i ani jednego więcej ale oczywiście wzięliśmy 4 dodatkowe🙈 mam wrażenie że fotografowie specjalnie grają na naszych emocjach i robią tyle fajnych ujęć żeby człowiek się poddał i doplacil😅
Ja już miałam kupować ten test, więc naprawdę w samą porę się dowiedziałam. Śmieje się teraz że akurat kasa ja dodatkowe ujęcia się znalazła 🤣
Zrobiła dużo pięknych porterów naszemu 3-latkowi i oczywiście nie możemy nie oprzeć. Ta ilość zdjęć i kadrów nie jest dla fotografów bez znaczenia 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 15:39
Essencya lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. Mam termin na 14.10 a poszły mi trochę wody dziś i trafiłam do szpitala, sytuacja opanowana już i jak do jutra spokojnie będzie to mnie wypuszcza do domku ale jestem w 36 tygodniu a moja córcia wazy 2700 mniej więcej. Położna mnie postraszyła ze to trochę mało i lekki stresik znów się pojawił. Jak waga waszych szkrabów w 36 tygodniu?
-
Filcek, ja miałam z pierwszą córką problem, o którym wspomniałaś. Przestała przybierać i okazało się, ze jest problem z przepływami. Ostatecznie potrzymali mnie kilka dni w szpitalu, ale pojawiły się deceleracje i ratowali jej życie cc. Przyszła na świat z wagą 2300.
Jeśli masz możliwość, to idź za kilka dni na usg i sprawdz jak waga i przepływy. Dzieciaki przybierają skokowo i może trafiłaś z badaniem na chwilę mniejszego przybierania.
Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze! -
Agu.nieszka wrote:Cześć Dziewczyny. Mam termin na 14.10 a poszły mi trochę wody dziś i trafiłam do szpitala, sytuacja opanowana już i jak do jutra spokojnie będzie to mnie wypuszcza do domku ale jestem w 36 tygodniu a moja córcia wazy 2700 mniej więcej. Położna mnie postraszyła ze to trochę mało i lekki stresik znów się pojawił. Jak waga waszych szkrabów w 36 tygodniu?
Agu.nieszka lubi tę wiadomość
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Kasialudek wrote:Filcek, ja miałam z pierwszą córką problem, o którym wspomniałaś. Przestała przybierać i okazało się, ze jest problem z przepływami. Ostatecznie potrzymali mnie kilka dni w szpitalu, ale pojawiły się deceleracje i ratowali jej życie cc. Przyszła na świat z wagą 2300.
Jeśli masz możliwość, to idź za kilka dni na usg i sprawdz jak waga i przepływy. Dzieciaki przybierają skokowo i może trafiłaś z badaniem na chwilę mniejszego przybierania.
Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze!
Właśnie przez to małe przybieranie sprawdzili mi wczoraj dokładnie przepływy i AFI i wszystko w normie. Pójdę za tydzień, uprosiłam na szpitalu żeby zrobili ktg i usg i sprawdzili jak waga i czy wszystko okej, bo lekarka z luxmedu nie waży ...
Dzięki za informację, mam nadzieję, że będzie jak piszesz i przybierze za tydzień więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 18:14
Kasialudek lubi tę wiadomość
-
smagliczka wrote:Dziwne. Ja byłam u bardzo dobrej ginekolog, ktira robiła mi prenatalne (szalenie dokładna i rzeczowa), a w 36 tygodniu robiłam u niej jeszcze przepływy i powiedziała, że mały waży 2700 i ze to jest waga w sam raz, ani nie wielkolud ani nie za mały.
Ja miałam usg na początku tego tygodnia w 36+3, Mała ważyła 2800 i też usłyszałam, że to bardzo spoko (42 centyl).
Jutro rano jadę do szpitala ze skierowaniem na obrót zewnętrzny, dziś rozmawiałam ze znajomym, którego żona też miała obrót - niestety nieudany, a po nim zaczęła się akcja porodowa. Przyznam, że mnie to ruszyło mocno i złapałam mocny stres, że to już tak blisko i wszystko może się wydarzyć. Jak cały czas myślałam, że jestem gotowa psychicznie, to teraz złapałam jakiś zwrot, że sobie nie poradzę 🙈 -
Dasz radę, ja też się boje indukcji 🥺 Jak mała nie wyjdzie do 27.09 to mnie czeka wywołanie. No i nie wiadomo jak te moje łożysko się zachowa czy np się nie odklei i nie będzie trzeba robić CC. Musimy dać radę to już końcówka i maleństwa będą z nami. Kochane tyle razem przezylysmy i krwawienia, cukrzyca, skurcze szpitale itd ... Damy radę 😘
paatka, Kalina32, zozo lubią tę wiadomość