X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Będzie co ma być💪🏼 jak będzie to zależne ode mnie to czekamy do akcji porodowej, nie chcę cesarki na życzenie. Na szczęście szpital który wybrałam mocno stawia na porody naturalne.

Kalina super, ja właśnie wydalam 180 zł i czekam na dostawę pakietu. A co do sesji to oczywiscie się zarzekalam że z brzuszkowej biorę 10 i ani jednego więcej ale oczywiście wzięliśmy 4 dodatkowe🙈 mam wrażenie że fotografowie specjalnie grają na naszych emocjach i robią tyle fajnych ujęć żeby człowiek się poddał i doplacil😅
    Ja się zgłaszam do szpitala w przyszłą sobotę i będzie co ma być, jeśli będą chcieli robić cesarke to się zgodzę, jeśli wywoływać to też się zgodzę. Mam nadzieję że będę jeszcze wrześniową mama 🙂

CiepłaKluska lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała być wrześniową bo urodziny mam 21.09 fajnie by było ale... Zobaczymy na razie wizyta 27.09

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie byłabym wrześniową mamą, bo zwyczajnie mi już ciężko, a jeśli nie to pocieszam się że do 7 października już nie tak daleko 😅 no i może mała trochę nabierze ;)

preg.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepła Kluska mi lekarz powiedział, że dziecko wciska główkę w dół macicy i chce czy nie pomiar będzie obarczony błędem. Nie wiem jak Twój bobo jest ułożony ale dobrze wziąc to po uwagę.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Moni* Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy ten koktajl położnej olej rycynowy i sok jest bezpieczny?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam właśnie, że podobno pod koniec ciąży cukry się normują i już jest wszystko ok. Czy to prawda?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Ciepła Kluska mi lekarz powiedział, że dziecko wciska główkę w dół macicy i chce czy nie pomiar będzie obarczony błędem. Nie wiem jak Twój bobo jest ułożony ale dobrze wziąc to po uwagę.
    Bardzo możliwe bo młody się nieraz tak wciska tam na dole że mam wrażenie jakby mi chciał otworzyć szyjkę głową. Ale zobaczę co mi jeszcze dziś powie lekarz na kolejnym USG 🙈

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Też bym chciała być wrześniową bo urodziny mam 21.09 fajnie by było ale... Zobaczymy na razie wizyta 27.09
    Ja mam urodziny 23.09 i też bym chciała żeby niunia była jednak wrzesniowa ale to dlatego za naprawdę mi już ciężko i na chwilę obecną waga małej to 3600 więc naprawdę już wyczekuje

• Moni* Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu moja 3500 ledwo chodzę boli mnie krocze kręgosłup, jestem spuchnięta.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, przyjaciółka polozna mi mówi że jak masz bezpieczny i zapewniony dostęp do WC to śmiało, bo tylko na to to działa 😂 ja w ogóle jakoś średnio wierzę w te sposoby na przyspieszenie akcji, niech wychodzi kiedy przyjdzie czas, nie pospieszam na siłę. A co do pomiarów mi gin mówi że po 34 tyg mniej więcej mierzy już tylko tak orientacyjnie bo nie wyliczy aż tak dobrze jak wcześniej a ruch dziecka, mm przesunięcia i już pomiar jest nieprawidlowy 🤷 u mnie głowa też zawsze wychodzi koło 2 tyg do przodu. Przy moim pierwszym porodzie tez wg pomiarów szacunkowa waga między USG u mojego lekarza a w szpitalu wychodziła z różnica ponad pół kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 15:19

85993e3k946gskpj.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:

Kalina super, ja właśnie wydalam 180 zł i czekam na dostawę pakietu. A co do sesji to oczywiscie się zarzekalam że z brzuszkowej biorę 10 i ani jednego więcej ale oczywiście wzięliśmy 4 dodatkowe🙈 mam wrażenie że fotografowie specjalnie grają na naszych emocjach i robią tyle fajnych ujęć żeby człowiek się poddał i doplacil😅

Ja już miałam kupować ten test, więc naprawdę w samą porę się dowiedziałam. Śmieje się teraz że akurat kasa ja dodatkowe ujęcia się znalazła 🤣
    Zrobiła dużo pięknych porterów naszemu 3-latkowi i oczywiście nie możemy nie oprzeć. Ta ilość zdjęć i kadrów nie jest dla fotografów bez znaczenia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 15:39

Essencya lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Agu.nieszka Nowa

Wysłany: 16 września 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Mam termin na 14.10 a poszły mi trochę wody dziś i trafiłam do szpitala, sytuacja opanowana już i jak do jutra spokojnie będzie to mnie wypuszcza do domku ale jestem w 36 tygodniu a moja córcia wazy 2700 mniej więcej. Położna mnie postraszyła ze to trochę mało i lekki stresik znów się pojawił. Jak waga waszych szkrabów w 36 tygodniu?

• Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek, ja miałam z pierwszą córką problem, o którym wspomniałaś. Przestała przybierać i okazało się, ze jest problem z przepływami. Ostatecznie potrzymali mnie kilka dni w szpitalu, ale pojawiły się deceleracje i ratowali jej życie cc. Przyszła na świat z wagą 2300.
    Jeśli masz możliwość, to idź za kilka dni na usg i sprawdz jak waga i przepływy. Dzieciaki przybierają skokowo i może trafiłaś z badaniem na chwilę mniejszego przybierania.
    Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze!

• smagliczka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu.nieszka wrote:
    Cześć Dziewczyny. Mam termin na 14.10 a poszły mi trochę wody dziś i trafiłam do szpitala, sytuacja opanowana już i jak do jutra spokojnie będzie to mnie wypuszcza do domku ale jestem w 36 tygodniu a moja córcia wazy 2700 mniej więcej. Położna mnie postraszyła ze to trochę mało i lekki stresik znów się pojawił. Jak waga waszych szkrabów w 36 tygodniu?
    Dziwne. Ja byłam u bardzo dobrej ginekolog, ktira robiła mi prenatalne (szalenie dokładna i rzeczowa), a w 36 tygodniu robiłam u niej jeszcze przepływy i powiedziała, że mały waży 2700 i ze to jest waga w sam raz, ani nie wielkolud ani nie za mały.

Agu.nieszka lubi tę wiadomość

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na ktg i wszystko ok :) Olek juz wazy 3 kg. Termin CC 14 października :)

Agu.nieszka, Praskovia, Dominika283 lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Filcek, ja miałam z pierwszą córką problem, o którym wspomniałaś. Przestała przybierać i okazało się, ze jest problem z przepływami. Ostatecznie potrzymali mnie kilka dni w szpitalu, ale pojawiły się deceleracje i ratowali jej życie cc. Przyszła na świat z wagą 2300.
    Jeśli masz możliwość, to idź za kilka dni na usg i sprawdz jak waga i przepływy. Dzieciaki przybierają skokowo i może trafiłaś z badaniem na chwilę mniejszego przybierania.
    Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze!

Właśnie przez to małe przybieranie sprawdzili mi wczoraj dokładnie przepływy i AFI i wszystko w normie. Pójdę za tydzień, uprosiłam na szpitalu żeby zrobili ktg i usg i sprawdzili jak waga i czy wszystko okej, bo lekarka z luxmedu nie waży ...

Dzięki za informację, mam nadzieję, że będzie jak piszesz i przybierze za tydzień więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 18:14

Kasialudek lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę mam wizytę u tej mojej drugiej lekarki, tej dokładnej. Jestem naprawdę bardzo ciekawa co tam ciekawego w brzuchu słychać.

klz99vvjaj2t13p9.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smagliczka wrote:
    Dziwne. Ja byłam u bardzo dobrej ginekolog, ktira robiła mi prenatalne (szalenie dokładna i rzeczowa), a w 36 tygodniu robiłam u niej jeszcze przepływy i powiedziała, że mały waży 2700 i ze to jest waga w sam raz, ani nie wielkolud ani nie za mały.

Ja miałam usg na początku tego tygodnia w 36+3, Mała ważyła 2800 i też usłyszałam, że to bardzo spoko (42 centyl).

Jutro rano jadę do szpitala ze skierowaniem na obrót zewnętrzny, dziś rozmawiałam ze znajomym, którego żona też miała obrót - niestety nieudany, a po nim zaczęła się akcja porodowa. Przyznam, że mnie to ruszyło mocno i złapałam mocny stres, że to już tak blisko i wszystko może się wydarzyć. Jak cały czas myślałam, że jestem gotowa psychicznie, to teraz złapałam jakiś zwrot, że sobie nie poradzę 🙈

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę, ja też się boje indukcji 🥺 Jak mała nie wyjdzie do 27.09 to mnie czeka wywołanie. No i nie wiadomo jak te moje łożysko się zachowa czy np się nie odklei i nie będzie trzeba robić CC. Musimy dać radę to już końcówka i maleństwa będą z nami. Kochane tyle razem przezylysmy i krwawienia, cukrzyca, skurcze szpitale itd ... Damy radę 😘

paatka, Kalina32, zozo lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, nie po to walczyłyśmy przez te wszystkie miesiące, żeby teraz się poddawać ❤️ Będzie dobrze!

0d1yvkcbv7ixmctl.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ