X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek85 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja z listopadowek ale w kościach czuje ze wyląduje jako Pazdziernikówka. Czy któraś z Was ma AFI 24/25 i że tak powiem żyje? Ja po dzisiejszym usg 4D trochę wpadłam w panikę.
    Ja mam ponad 23 wg ostatniego USG. Ale podejrzewam że przez dwa tygodnie od wizyty już więcej bo poza wagą małego czuję po sobie, brzuchu, poruszaniu, oddychaniu. Poprzednia ciążę kończyłam z afi ponad 30 🙄

Aniołek85 lubi tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Chyba Gosia miała podobna sytuację? Tak mi się wydaje a potem było ok. Może to błąd pomiaru, te pomiary nigdy nie pokażą na 100 % dokładnie.
    Tak po 3 tyg była ta sama waga 2500g. W tamtym tygodniu byłam na szpitalu okazało się że mała waży 3160g a dziś bhlamna wizycie u swojego gin i wg niego mała waży już 3580 😕 na chwilę obecną nie zanosi się na poród. Ale wiadomo jak to jest ze może się rozwinąć akcją i mogę urodzić jutro a może czekać i urodzę po terminie. Jak do 28 nie urodzę to mam przyjść do niego na szpital na ktg i zobaczymy co się da zrobić.

• smagliczka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    U mnie wszystko muszę zabrać mam butelkę Dafi i wodę w razie w mąż dowiezie. Mam 2 walizki mała porodowa i dużą już po gdzie mam wszystko. Mam schody w domu zaraz trochę pochodzę. Boje się wywoływania i CC córka urodzona w 35 t a syn w 37t a tu już 38t i cisza

O rany, ja też muszę zabrać wszystko. Z uwagi na cc, kupiłam sobie trzy małe wody z ustnikiem, ale biorę też butelke z filtrem. W ogóle śmieszne, bo na stronie mojego szpitala jest info, by starać się nie brać zbyt dużego bagażu, a potem wypisali wszystko do zabrania od sasa do lasa włącznie z poduszką do karmienia 😜
    Upchnełam się jakoś w jedną torbę 60l, ale poduszki nie mam 🤣

Moni, a może niepotrzebnie się stresujesz? 38 tydzień to jeszcze wcześnie, jest czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 21:48

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn przybiera na wadze w bardzo szybkim tempie, ja mam cukrzycę ciążowa ale wyregulowana a jego waga i tak szybko rośnie, tydzień temu ważył już 3200, az boję się ile będzie na wizycie w poniedziałek. Ja przytyłam tylko 5 kilo przez całą ciążę :/

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Tak po 3 tyg była ta sama waga 2500g. W tamtym tygodniu byłam na szpitalu okazało się że mała waży 3160g a dziś bhlamna wizycie u swojego gin i wg niego mała waży już 3580 😕 na chwilę obecną nie zanosi się na poród. Ale wiadomo jak to jest ze może się rozwinąć akcją i mogę urodzić jutro a może czekać i urodzę po terminie. Jak do 28 nie urodzę to mam przyjść do niego na szpital na ktg i zobaczymy co się da zrobić.

Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie i waga się podniesie.

preg.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez 2 tygodnie Córa przybrała kilogram - czy to możliwe? Dwa tygodnie temu było 2360 a dzisiaj już 3300. Przez te półtora tygodnia do CC dobije pewnie do 4kg 😉

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika283 wrote:
    U nas przez 2 tygodnie Córa przybrała kilogram - czy to możliwe? Dwa tygodnie temu było 2360 a dzisiaj już 3300. Przez te półtora tygodnia do CC dobije pewnie do 4kg 😉
    Na ile te pomiary były prawidłowe to dowiemy się dopuero po porodzie 🙂

zozo, Dominika283 lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie zdziwiłam się że lekarz na następną wizytę kazał mi zrobić tylko mocz i morfologię, więc go zapytałam o toxoplazmoze, HIV i inne. Stwierdził że toxoplazmoze mam zrobić żeby była z trzeciego trymestru a resztę odpuścić. Na następnej wizycie GBS. Z trzech trymestrów chciał też odczyn Coombsa. Powiedziałam mu że pytam bo w poprzedniej ciąży musiałam wiele badań powtarzać w trzecim trymestrze, ale skoro on ich nie potrzebuje to nie będę na siłę zostawiać pieniędzy w laboratorium 😁

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też jest już ciężko wytrzymać? Mimo iż nie mam jakoś bardzo dużego brzuszka jak na ten etap to jednak ciężko cokolwiek zrobić. A do tego jest mi strasznie duszno i najchętniej chodziła bym nago 🤦‍♀️

Juliet lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Czy Wam też jest już ciężko wytrzymać? Mimo iż nie mam jakoś bardzo dużego brzuszka jak na ten etap to jednak ciężko cokolwiek zrobić. A do tego jest mi strasznie duszno i najchętniej chodziła bym nago 🤦‍♀️
    Ja mam duży brzuch i przez to wysiadł mi staw w stopie, ledwo chodzę od trzech tygodnie :( stopa mi strasznie puchnie i boli przy każdym kroku. Ogólnie czuje się ok, bardziej jestem zmęczona psychicznie moja cukrzyca i dieta i tym że mały bardzo rośnie mimo że prawie nic nie jem :/ chciałabym już urodzic

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś tez jest tak strasznie duszno.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka współczuję Ci bardzo 😞 mam nadzieję, że niedługo będziesz tulić swoje maleństwo bo z tego co widzę to już masz bezpieczny etap ciąży 😊 ja jeszcze 2 tygodnie i też mogę rodzić, pomimo tego że się strasznie boję 🙈

Gomerka, mi tak duszno od dłuższego czasu. Jak jeden objaw minie to kolejny się pojawia 🤦‍♀️

Angelka93 lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Jane, ostatnio się nie odzywa

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ciekawe co z Jane, ostatnio się nie odzywa

Cały czas o niej myślę, tak samo jak o Milu. Też się długo już nie odzywa. Mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku 🙏🍀

smagliczka lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Cały czas o niej myślę, tak samo jak o Milu. Też się długo już nie odzywa. Mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku 🙏🍀
    No Milu już się bardzo długo nie odezwała :/ też mam nadzieję że wszystko u nich ok

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja niedawno "odzyskałam" swoje stopy. Zeszła mi prawie całkiem opuchlizna z kostek i znowu mogę zobaczyć prawie wszystkie żyły i ścięgna. W pierwszej ciąży opuchlizna zeszła mi kilka dni przed porodem więc czułam, że to objaw nadchodzącego rozwiązania, ale też stopy spuchły znacznie bardziej niż teraz. Zastanawiam się czy coś to znaczy czy przypadek. Czasu jeszcze trochę mam 🤔 moja lekarka kieruje się terminem z okresu czyli 27 październik, na pierwszych prenatalnych wyszło 22, a na drugich 14 października 🤔 ja myślę, że ta połowa miesiąca jest realna chyba najbardziej 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 10:27

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Na ile te pomiary były prawidłowe to dowiemy się dopuero po porodzie 🙂
    Szczerze to z każdą wizytą mam wrażenie że na tym etapie jakiekolwiek pomiary to wrożenie z fusów.
    Mój lekarz prowadzący ciągle mnie wysyła na kontrolę biometrii bo w 37 tc mamy już głowę w rozmiarze 40tc, także urośnie jeszcze trochę i może nie przejść przez kanał rodny. Lekarze którzy sprawdzają biometrie mówią że w tak wysokiej ciąży nie ma to już sensu, bo dziecko jest duże a pomiar obarczony dużym błędem.
    Ale ponieważ boi się że nie dam rady urodzić SN polecił mi dziś skonsultować się z jeszcze jednym lekarzem najlepiej takim który robi badania prenatalne, bo będzie miał najlepszy sprzęt.
    Zatem muszę jechać na kolejne znów USG do centrum medycznego gdzie miałam prenatalne chociaż recepcjonistka mówi że nie wie jak potraktuje to lekarz, bo pomiar będzie mało wiarygodny😆😆😆

Śmiesznie że w 21 wieku nie mamy dokładnej metody pomiaru czy oszacowania wagi dziecka.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Szczerze to z każdą wizytą mam wrażenie że na tym etapie jakiekolwiek pomiary to wrożenie z fusów.
    Mój lekarz prowadzący ciągle mnie wysyła na kontrolę biometrii bo w 37 tc mamy już głowę w rozmiarze 40tc, także urośnie jeszcze trochę i może nie przejść przez kanał rodny. Lekarze którzy sprawdzają biometrie mówią że w tak wysokiej ciąży nie ma to już sensu, bo dziecko jest duże a pomiar obarczony dużym błędem.
    Ale ponieważ boi się że nie dam rady urodzić SN polecił mi dziś skonsultować się z jeszcze jednym lekarzem najlepiej takim który robi badania prenatalne, bo będzie miał najlepszy sprzęt.
    Zatem muszę jechać na kolejne znów USG do centrum medycznego gdzie miałam prenatalne chociaż recepcjonistka mówi że nie wie jak potraktuje to lekarz, bo pomiar będzie mało wiarygodny😆😆😆

Śmiesznie że w 21 wieku nie mamy dokładnej metody pomiaru czy oszacowania wagi dziecka.
    U nas też wychodzi taka duża głowa, ale też właśnie słyszałam że teraz już ciężko to mierzyć. Niemniej jednak stresuje się trochę porodem tymczasem że zdarza się ze barki są jeszcze większe, boję się zaklinowania

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się cieszę, w szpitalu którym mam CC też robią przesiewowe SMA 💪💪 dostałam cynka od znajomej, zadzwoniłam dziś i pani z oddziału noworodków potwierdziła 💪

Wczoraj mieliśmy sesję rodziną, jest tyle zdjęć że nie wiem jakim cudem wybiorę tylko 10 z pakietu 🤦🤣

Essencya lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    U nas też wychodzi taka duża głowa, ale też właśnie słyszałam że teraz już ciężko to mierzyć. Niemniej jednak stresuje się trochę porodem tymczasem że zdarza się ze barki są jeszcze większe, boję się zaklinowania
    Będzie co ma być💪🏼 jak będzie to zależne ode mnie to czekamy do akcji porodowej, nie chcę cesarki na życzenie. Na szczęście szpital który wybrałam mocno stawia na porody naturalne.

Kalina super, ja właśnie wydalam 180 zł i czekam na dostawę pakietu. A co do sesji to oczywiscie się zarzekalam że z brzuszkowej biorę 10 i ani jednego więcej ale oczywiście wzięliśmy 4 dodatkowe🙈 mam wrażenie że fotografowie specjalnie grają na naszych emocjach i robią tyle fajnych ujęć żeby człowiek się poddał i doplacil😅

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ