Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
natnatss wrote:Wiecie co, im bliżej porodu tym bardziej się boję, gorzej niż pierwszego chyba 🙈 a bagaż ja mam dwie torby takie sportowe jak na siłownię, nie takie wielkie. Jedna dla małego druga moja. Koszule do porodu dostanę, jakieś tam podkłady na porodówce też, więc potrzebuje dla siebie tam tylko majtek i wody do picia. Narzeczony doniesie wszystko jak już urodzę i trafię na oddzial. Okazuje się że będzie mógł być przy porodzie ale już przy samej akcji, nie wiem jeszcze jak z odwiedzinami 🤷
Ja mam wizytę we wtorek. Wtedy będę miała pobrany gbs no i zobaczymy co tam słychać, zobaczymy ile przybrał przez 3 tygodnie. Ostatnio ważył 2200g.
Dziewczyny, czy wy też jeszcze teraz pobieracie albo pobieralyscie krew w kierunku HIV, wr, toxoplazmozy? Moj gin chce drugi raz w tej ciąży te badania na następną wizytę
Tak, ja właśnie dziś robiłam te badania.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Dziewczyny, czy wy też jeszcze teraz pobieracie albo pobieralyscie krew w kierunku HIV, wr, toxoplazmozy? Moj gin chce drugi raz w tej ciąży te badania na następną wizytę[/QUOTE]
Tak, dostałam skierowanie, będę robić. Powtarza się je w 3 trym.
Toxoplazmozę będę miała robioną 3 raz.
-
natnatss wrote:Wiecie co, im bliżej porodu tym bardziej się boję, gorzej niż pierwszego chyba 🙈 a bagaż ja mam dwie torby takie sportowe jak na siłownię, nie takie wielkie. Jedna dla małego druga moja. Koszule do porodu dostanę, jakieś tam podkłady na porodówce też, więc potrzebuje dla siebie tam tylko majtek i wody do picia. Narzeczony doniesie wszystko jak już urodzę i trafię na oddzial. Okazuje się że będzie mógł być przy porodzie ale już przy samej akcji, nie wiem jeszcze jak z odwiedzinami 🤷
Ja mam wizytę we wtorek. Wtedy będę miała pobrany gbs no i zobaczymy co tam słychać, zobaczymy ile przybrał przez 3 tygodnie. Ostatnio ważył 2200g.
Dziewczyny, czy wy też jeszcze teraz pobieracie albo pobieralyscie krew w kierunku HIV, wr, toxoplazmozy? Moj gin chce drugi raz w tej ciąży te badania na następną wizytę -
nick nieaktualny
-
Właśnie dlatego pytam Was czy robicie, bo jak sprawdzałam ostatnie badania z poprzedniej ciąży to tylko toxoplazmoze robiłam 3 razy. Najwyraźniej zależy od lekarza. Właśnie rozmawiałam z siostrą, ona na koniec miała zlecone te badania które ja mam teraz, a inny lekarz z kliniki gdzie miała rodzic kazał jej powtórzyć jedynie toxoplazmoze bo raczej ani HIV ani kiły przez te kilka miesięcy nie złapała żeby powtarzać 🤷
-
nick nieaktualnyJak dla mnie to i tak chyba powinni takie testy zrobić każdemu w momencie przyjęcia do szpitala jeżeli chcą mieć pewność że ktoś tego nie ma, a nie kazać powtarzac w czasie ciąży jakby mało było jeszcze tych wszystkich badań. Ale co ja tam wiem, każą robić to robię, mam pakiet w Luxmedzie wiec i tak za to nie płacę na szczęście🙈
-
Mi właśnie nie kazał nic robić już tylko morfologie i mocz ,ewentualnie pewnie kazałby toxo ale ja już przechodziłam w przeszłości więc już mam to z głowy na szczęście.
Powiedział że już kiła i HIV to się zmieniły wytyczne i już się nie zleca ponownie jeśli nie jest kobieta z grypy ryzyka czy coś.
Ale ja tam uważam, że jak ktoś ma na NFZ darmowe czy z pakietu to co za problem 😊 robić wszystko po kolei i tyle
Ja jutro niosę ponowi próbkę moczu bo mój wynik jest podejrzanie brzydki a objawów zapalenia zero , ani bólu podbrzusza ,ani ciągłego parcia ,ani bólu przy oddawaniu moczu ... Wszystko gra kolor zapach itp
więc doktor podejrzewa że to błąd przy pobieraniu najpewniej
( i szczerze mówiąc mogło tak być, bo akurat jak ją pobierałam to miałam takie ciśnienie ,że nie zdążyłam się umyć przed itp )
-
Ja też mam zrobić te badania, umówiłam się na piątek.
Dzisiaj po wizycie kiepsko, mała przestała przybieraćw ciągu 2 tygodni zaledwie 80 g i obecnie w 35+6 tc waży 2194
powiedzieli, że to jeszcze 6 centyl, ale niepokojące jest to, że tak mało przybyło od ostatniej wizyty (33+6). Nie wiem co mam myśleć
Jeśli chodzi o KTG to usłyszałam, że zapis jest prawidłowy. Raz mi aparat zaczął pikać, tętno małej skoczyło do 170, ale nikt nic nie skomentował ...
Za tydzień mam przyjść na kolejne USG oraz KTG do ambulatorium, gdzie uprosić musiałam lekarza bo KTG robią dopiero od 40tc tam w szpitalu, także jeszcze dodatkowy stres.
Czy miała któraś z Was taką sytuację, że dzieciątko przestało prawidłowo przybierać na wadze w tym okresie ?
-
Filcek wrote:Ja też mam zrobić te badania, umówiłam się na piątek.
Dzisiaj po wizycie kiepsko, mała przestała przybieraćw ciągu 2 tygodni zaledwie 80 g i obecnie w 35+6 tc waży 2194
powiedzieli, że to jeszcze 6 centyl, ale niepokojące jest to, że tak mało przybyło od ostatniej wizyty (33+6). Nie wiem co mam myśleć
Jeśli chodzi o KTG to usłyszałam, że zapis jest prawidłowy. Raz mi aparat zaczął pikać, tętno małej skoczyło do 170, ale nikt nic nie skomentował ...
Za tydzień mam przyjść na kolejne USG oraz KTG do ambulatorium, gdzie uprosić musiałam lekarza bo KTG robią dopiero od 40tc tam w szpitalu, także jeszcze dodatkowy stres.
Czy miała któraś z Was taką sytuację, że dzieciątko przestało prawidłowo przybierać na wadze w tym okresie ? -
natnats ja dziś to wszystko robiłam co dziewczyny napisały 😅 I oczywiście mocz, który rozlałam rano w toalecie 🙈 na szczęście miałam jeszcze rezerwę 😅 ostatnio ciągle mi wszystko z rąk leci 🙄
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Angelka93 wrote:Chyba Gosia miała podobna sytuację? Tak mi się wydaje a potem było ok. Może to błąd pomiaru, te pomiary nigdy nie pokażą na 100 % dokładnie.
Może, na to liczę. Zobaczymy jak będzie za tydzień. Termin cc mam na 7 października więc jeszcze 3 tygodnie maksymalnie. -
Ja miałam tak wysoko w 1 pomiarze w poprzedniej ciąży, wysłali mnie na IP, tam się nie powtórzyło. Plus lekarz tez mi zwrócił uwagę, ze wtedy kiedy tak wyszło miałam wyraźnie większy brzuch. Warto na pewno sprawdzić.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')