X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w 2 paku, biegunka ustala ale cały dół mnie boli czuję jakby grzebała mi w pochwie. Mam mega ucisk. Gin mam w środę obym doczekała 😂 dzisiaj leżę ale często chodzę do WC siusiu

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak więcej coś porobię to też mam mega ucisk na dole jakby mi się głowa chciał przebić przez szyjke.

Ja dziś byłam na kontroli biometrii i generalnie każdy wymiar dziecka gdzieś odjechany w kosmos, głowa za wielka, ręce i nogi za krótkie, waga już ponad 3kilo. Ale babka mówi że na takim etapie ciąży już w ogóle nie ma mowy o dokładności tych pomiarów.

No i mnie uświadomiła że wg USG to już jestem w 37 tyg więc też bym równie dobrze mogla za tydzień urodzić i by nie było w tym nic nadzwyczajnego 🙈🙈 a też się trochę boję że przez tę głowę nie przejdzie przez kanał rodny i skończy się na cesarce😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 23:11

• Beddina Znajoma

Wysłany: 13 września 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doszlo oprocz twardnienia brzucha czeste kursowanie do wc, 6 razy w ciagu doby juz, wiec uznaje to za objaw oczyszczania sie jelit w lagodny sposob dosc. Ale hemoroid chyba tez mi sie pojawil mimo wszystko.1.KTG dopiero za 2 tyg. umowione w szpitalu ciekawe czy dotrwam

8p3oe6hhmq21jvre.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze niedawno martwiliśmy się, że krwawienia, że dzieciaki chcą już wyjść a teraz się modlę aby było już 😂

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Moni Ty ze wszystkimi Twoimi przypadłościami w tej ciąży to na serio… ze dotrwalas do tego etapu 😱

Ale ta końcówka to naprawdę jest już ciężka, wszystko boli, stresuje czy to już…

Jane, a Ty jak tam?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już ciąża donoszona ale chciała bym żeby mała poczekala jeszcze chociaż 1.5 tyg. Jutro wizyta u gin i fizjo w czwartek pierwsze ktg.
    A poza tym chodzę pomagać do ziół. Oczywiście bez forsowania tylko siedzę na krzesełku i macham nożem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 06:52

• Moni* Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z USG 38t i lekarze mówią że tego terminu się trzymamy. Jutro też mam wizytę

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* też o tym pomyślałam .. że niedawno baliśmy się tylu początkowych rzeczy...a dziś składam ostatnie meble i czekam już na synka ♥️♥️

Dziś od rana boli mnie brzuch i mam duże parcie na toaletę. A miałam zaparcia... Czyżby te skurcze coś faktycznie przepowiadały? 😶

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam jeszcze żadnych skurczy :/ w ogóle nic nie czuje żeby poród się zbliżał. Jutro idę na ktg

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest teraz norma że się ma ktg na parę tygodni przed terminem? Czy trzeba mieć jakieś szczególne wskazania? 🤨

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    A to jest teraz norma że się ma ktg na parę tygodni przed terminem? Czy trzeba mieć jakieś szczególne wskazania? 🤨
    Mi moja doktor zaleciła zrobić w środę, wizytę u niej mam w poniedziałek, nie pytałam po co w każdym razie ja idę prywatnie.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w końcu w miarę spakowałam. Zaraz szybka wizyta w Rossmanie i jestem gotowa.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Filcek Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro - w szpitalu, gdzie chodzę robią od 36tc mniej więcej. Co ile to dowiem się jutro :) a czy każda musi mieć ? Nie jestem pewna, na pewno jak masz jakieś problemy w ciąży - skurcze, cukrzycę itp to mogą chcieć sprawdzać czy coś się nie dzieje wcześniej. No i tak jak pisały dziewczyny - nie zawsze wszystko wyjdzie na ktg

preg.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ktg robi tydzień dwa przed przewidywanym terminem. W poprzedniej ciąży w dzień pierwszego i zaplanowanego ktg urodziłam więc pierwsze i jedyne miałam w szpitalu na porodówce 😂
    Coś mnie dziś kręci w żołądku, latam co chwilę do łazienki. Ale nie wiem czy to coś się czyści czy ze stresu, bo nie ukrywam ale mamy dość nerwową sytuację w związku z wydarzeniami w pracy u mojego narzeczonego. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie, ale jest ryzyko że przed samym moim porodem będzie musiał zmienić pracę 🙄

85993e3k946gskpj.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Mój gin ktg robi tydzień dwa przed przewidywanym terminem. W poprzedniej ciąży w dzień pierwszego i zaplanowanego ktg urodziłam więc pierwsze i jedyne miałam w szpitalu na porodówce 😂
    Coś mnie dziś kręci w żołądku, latam co chwilę do łazienki. Ale nie wiem czy to coś się czyści czy ze stresu, bo nie ukrywam ale mamy dość nerwową sytuację w związku z wydarzeniami w pracy u mojego narzeczonego. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie, ale jest ryzyko że przed samym moim porodem będzie musiał zmienić pracę 🙄
    To witam w klubie, mój zmienił pracę na początku września i też od tego czasu ciągły stres bo były szef nie wypłacił mu do końca pieniędzy które mu się należą, niby księgowa coś źle policzyła i ma to być sprostowane, mam nadzieję że tak będzie ale ile nerwów w tym walczeniu i swoje to szkoda gadać

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś od samego rana bardzo boli głowa.. brałam już apap ale wcale mi nie przechodzi.. z tego bólu aż zaczęłam płakać 😞 zmierzyłam ciśnienie i jest ok więc nie mam pojęcia co się dzieje 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 12:35

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odwodnienie?

04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakieś takie dziwne napinanie cały dzień czuję, zwłaszcza jak chodzę, aż momentami boli. Nie wiem czy to dziecko się tak przewraca w brzuchu czy może co innego 🤔 do tego straszny ucisk w okolicach pęcherzerza co chwilę, mimo że nie chce mi się siku, ehh

age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja się tylko melduję że jeszcze podwójna 😅

Ogólnie zrobiłam sobie mocz i krew,
    i w moczu cyrki, bo i bakterie i leukocyty podwyższone ,ale objawów zapalenia pęcherza nie mam żadnych ...
    matko mam nadzieję że tam nic do małej nie dojdzie z tych bakterii itp 😬
    Pisałam do mojego doktora ale nie odpisał może ma wolne czy cos...Jak nie odpisze to będę jutro dzwonić 😏

Ogólnie czuje się dobrze, dużo dolegliwości minęło 😆 znów mam dużo energii nie męczę się tak itp. Śmiesznie jak na końcówkę co ? Początek 9 miesiąca był bardzo ciężki , a teraz latam jak nówka sztuka 😄
    Jeszcze przenoszę jak tak mi wszystko minęło 😆😬 mam nadzieję że nie, lepiej niech się zacznie samo w terminie bez oxy 🙈
    jedynie to słabo śpię , budzę się i często już nie śpię od 3 / 4 rano 😬
    Dziś np obudził mnie mega ból w plecach, po prostu zajebisty ból w okolicy krzyżowej , myślę sobie ' czy to już ?' ale poszłam pod ciepły prysznic i jakoś powoli przeszło 🙈

Tyle ode mnie trzymajcie się 😘

Praskovia, Filcek lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Ogólnie czuje się dobrze, dużo dolegliwości minęło 😆 znów mam dużo energii nie męczę się tak itp. Śmiesznie jak na końcówkę co ? Początek 9 miesiąca był bardzo ciężki , a teraz latam jak nówka sztuka 😄

No nam na szkole rodzenia mówili, że to jeden z objawów nadchodzącego porodu. :D Podobno nagle łatwiej się oddycha, dolegliwości znikają, a świat staje się piękniejszy. więc może nie przenosisz. ;)

Karo11 lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ