Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jak więcej coś porobię to też mam mega ucisk na dole jakby mi się głowa chciał przebić przez szyjke.
Ja dziś byłam na kontroli biometrii i generalnie każdy wymiar dziecka gdzieś odjechany w kosmos, głowa za wielka, ręce i nogi za krótkie, waga już ponad 3kilo. Ale babka mówi że na takim etapie ciąży już w ogóle nie ma mowy o dokładności tych pomiarów.
No i mnie uświadomiła że wg USG to już jestem w 37 tyg więc też bym równie dobrze mogla za tydzień urodzić i by nie było w tym nic nadzwyczajnego 🙈🙈 a też się trochę boję że przez tę głowę nie przejdzie przez kanał rodny i skończy się na cesarce😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 23:11
-
Mi doszlo oprocz twardnienia brzucha czeste kursowanie do wc, 6 razy w ciagu doby juz, wiec uznaje to za objaw oczyszczania sie jelit w lagodny sposob dosc. Ale hemoroid chyba tez mi sie pojawil mimo wszystko.1.KTG dopiero za 2 tyg. umowione w szpitalu ciekawe czy dotrwam
-
No Moni Ty ze wszystkimi Twoimi przypadłościami w tej ciąży to na serio… ze dotrwalas do tego etapu 😱
Ale ta końcówka to naprawdę jest już ciężka, wszystko boli, stresuje czy to już…
Jane, a Ty jak tam?Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
U mnie już ciąża donoszona ale chciała bym żeby mała poczekala jeszcze chociaż 1.5 tyg. Jutro wizyta u gin i fizjo w czwartek pierwsze ktg.
A poza tym chodzę pomagać do ziół. Oczywiście bez forsowania tylko siedzę na krzesełku i macham nożem 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 06:52
-
Moni* też o tym pomyślałam .. że niedawno baliśmy się tylu początkowych rzeczy...a dziś składam ostatnie meble i czekam już na synka ♥️♥️
Dziś od rana boli mnie brzuch i mam duże parcie na toaletę. A miałam zaparcia... Czyżby te skurcze coś faktycznie przepowiadały? 😶 -
nick nieaktualny
-
CiepłaKluska wrote:A to jest teraz norma że się ma ktg na parę tygodni przed terminem? Czy trzeba mieć jakieś szczególne wskazania? 🤨
-
Ja też mam jutro - w szpitalu, gdzie chodzę robią od 36tc mniej więcej. Co ile to dowiem się jutro
a czy każda musi mieć ? Nie jestem pewna, na pewno jak masz jakieś problemy w ciąży - skurcze, cukrzycę itp to mogą chcieć sprawdzać czy coś się nie dzieje wcześniej. No i tak jak pisały dziewczyny - nie zawsze wszystko wyjdzie na ktg
-
Mój gin ktg robi tydzień dwa przed przewidywanym terminem. W poprzedniej ciąży w dzień pierwszego i zaplanowanego ktg urodziłam więc pierwsze i jedyne miałam w szpitalu na porodówce 😂
Coś mnie dziś kręci w żołądku, latam co chwilę do łazienki. Ale nie wiem czy to coś się czyści czy ze stresu, bo nie ukrywam ale mamy dość nerwową sytuację w związku z wydarzeniami w pracy u mojego narzeczonego. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie, ale jest ryzyko że przed samym moim porodem będzie musiał zmienić pracę 🙄 -
natnatss wrote:Mój gin ktg robi tydzień dwa przed przewidywanym terminem. W poprzedniej ciąży w dzień pierwszego i zaplanowanego ktg urodziłam więc pierwsze i jedyne miałam w szpitalu na porodówce 😂
Coś mnie dziś kręci w żołądku, latam co chwilę do łazienki. Ale nie wiem czy to coś się czyści czy ze stresu, bo nie ukrywam ale mamy dość nerwową sytuację w związku z wydarzeniami w pracy u mojego narzeczonego. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie, ale jest ryzyko że przed samym moim porodem będzie musiał zmienić pracę 🙄 -
A mnie dziś od samego rana bardzo boli głowa.. brałam już apap ale wcale mi nie przechodzi.. z tego bólu aż zaczęłam płakać 😞 zmierzyłam ciśnienie i jest ok więc nie mam pojęcia co się dzieje 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 12:35
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Ja dzisiaj jakieś takie dziwne napinanie cały dzień czuję, zwłaszcza jak chodzę, aż momentami boli. Nie wiem czy to dziecko się tak przewraca w brzuchu czy może co innego 🤔 do tego straszny ucisk w okolicach pęcherzerza co chwilę, mimo że nie chce mi się siku, ehh
-
Hejka ja się tylko melduję że jeszcze podwójna 😅
Ogólnie zrobiłam sobie mocz i krew,
i w moczu cyrki, bo i bakterie i leukocyty podwyższone ,ale objawów zapalenia pęcherza nie mam żadnych ...
matko mam nadzieję że tam nic do małej nie dojdzie z tych bakterii itp 😬
Pisałam do mojego doktora ale nie odpisał może ma wolne czy cos...Jak nie odpisze to będę jutro dzwonić 😏
Ogólnie czuje się dobrze, dużo dolegliwości minęło 😆 znów mam dużo energii nie męczę się tak itp. Śmiesznie jak na końcówkę co ? Początek 9 miesiąca był bardzo ciężki , a teraz latam jak nówka sztuka 😄
Jeszcze przenoszę jak tak mi wszystko minęło 😆😬 mam nadzieję że nie, lepiej niech się zacznie samo w terminie bez oxy 🙈
jedynie to słabo śpię , budzę się i często już nie śpię od 3 / 4 rano 😬
Dziś np obudził mnie mega ból w plecach, po prostu zajebisty ból w okolicy krzyżowej , myślę sobie ' czy to już ?' ale poszłam pod ciepły prysznic i jakoś powoli przeszło 🙈
Tyle ode mnie trzymajcie się 😘
Praskovia, Filcek lubią tę wiadomość
-
Karo11 wrote:Ogólnie czuje się dobrze, dużo dolegliwości minęło 😆 znów mam dużo energii nie męczę się tak itp. Śmiesznie jak na końcówkę co ? Początek 9 miesiąca był bardzo ciężki , a teraz latam jak nówka sztuka 😄
No nam na szkole rodzenia mówili, że to jeden z objawów nadchodzącego porodu.Podobno nagle łatwiej się oddycha, dolegliwości znikają, a świat staje się piękniejszy. więc może nie przenosisz.
Karo11 lubi tę wiadomość
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025