Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w 2 paku, biegunka ustala ale cały dół mnie boli czuję jakby grzebała mi w pochwie. Mam mega ucisk. Gin mam w środę obym doczekała 😂 dzisiaj leżę ale często chodzę do WC siusiu

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak więcej coś porobię to też mam mega ucisk na dole jakby mi się głowa chciał przebić przez szyjke.

Ja dziś byłam na kontroli biometrii i generalnie każdy wymiar dziecka gdzieś odjechany w kosmos, głowa za wielka, ręce i nogi za krótkie, waga już ponad 3kilo. Ale babka mówi że na takim etapie ciąży już w ogóle nie ma mowy o dokładności tych pomiarów.

No i mnie uświadomiła że wg USG to już jestem w 37 tyg więc też bym równie dobrze mogla za tydzień urodzić i by nie było w tym nic nadzwyczajnego 🙈🙈 a też się trochę boję że przez tę głowę nie przejdzie przez kanał rodny i skończy się na cesarce😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 23:11

• Beddina Znajoma

Wysłany: 13 września 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doszlo oprocz twardnienia brzucha czeste kursowanie do wc, 6 razy w ciagu doby juz, wiec uznaje to za objaw oczyszczania sie jelit w lagodny sposob dosc. Ale hemoroid chyba tez mi sie pojawil mimo wszystko.1.KTG dopiero za 2 tyg. umowione w szpitalu ciekawe czy dotrwam

8p3oe6hhmq21jvre.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze niedawno martwiliśmy się, że krwawienia, że dzieciaki chcą już wyjść a teraz się modlę aby było już 😂

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Moni Ty ze wszystkimi Twoimi przypadłościami w tej ciąży to na serio… ze dotrwalas do tego etapu 😱

Ale ta końcówka to naprawdę jest już ciężka, wszystko boli, stresuje czy to już…

Jane, a Ty jak tam?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już ciąża donoszona ale chciała bym żeby mała poczekala jeszcze chociaż 1.5 tyg. Jutro wizyta u gin i fizjo w czwartek pierwsze ktg.
    A poza tym chodzę pomagać do ziół. Oczywiście bez forsowania tylko siedzę na krzesełku i macham nożem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 06:52

• Moni* Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z USG 38t i lekarze mówią że tego terminu się trzymamy. Jutro też mam wizytę

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* też o tym pomyślałam .. że niedawno baliśmy się tylu początkowych rzeczy...a dziś składam ostatnie meble i czekam już na synka ♥️♥️

Dziś od rana boli mnie brzuch i mam duże parcie na toaletę. A miałam zaparcia... Czyżby te skurcze coś faktycznie przepowiadały? 😶

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam jeszcze żadnych skurczy :/ w ogóle nic nie czuje żeby poród się zbliżał. Jutro idę na ktg

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest teraz norma że się ma ktg na parę tygodni przed terminem? Czy trzeba mieć jakieś szczególne wskazania? 🤨

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    A to jest teraz norma że się ma ktg na parę tygodni przed terminem? Czy trzeba mieć jakieś szczególne wskazania? 🤨
    Mi moja doktor zaleciła zrobić w środę, wizytę u niej mam w poniedziałek, nie pytałam po co w każdym razie ja idę prywatnie.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w końcu w miarę spakowałam. Zaraz szybka wizyta w Rossmanie i jestem gotowa.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Filcek Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro - w szpitalu, gdzie chodzę robią od 36tc mniej więcej. Co ile to dowiem się jutro :) a czy każda musi mieć ? Nie jestem pewna, na pewno jak masz jakieś problemy w ciąży - skurcze, cukrzycę itp to mogą chcieć sprawdzać czy coś się nie dzieje wcześniej. No i tak jak pisały dziewczyny - nie zawsze wszystko wyjdzie na ktg

preg.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ktg robi tydzień dwa przed przewidywanym terminem. W poprzedniej ciąży w dzień pierwszego i zaplanowanego ktg urodziłam więc pierwsze i jedyne miałam w szpitalu na porodówce 😂
    Coś mnie dziś kręci w żołądku, latam co chwilę do łazienki. Ale nie wiem czy to coś się czyści czy ze stresu, bo nie ukrywam ale mamy dość nerwową sytuację w związku z wydarzeniami w pracy u mojego narzeczonego. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie, ale jest ryzyko że przed samym moim porodem będzie musiał zmienić pracę 🙄

85993e3k946gskpj.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Mój gin ktg robi tydzień dwa przed przewidywanym terminem. W poprzedniej ciąży w dzień pierwszego i zaplanowanego ktg urodziłam więc pierwsze i jedyne miałam w szpitalu na porodówce 😂
    Coś mnie dziś kręci w żołądku, latam co chwilę do łazienki. Ale nie wiem czy to coś się czyści czy ze stresu, bo nie ukrywam ale mamy dość nerwową sytuację w związku z wydarzeniami w pracy u mojego narzeczonego. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie, ale jest ryzyko że przed samym moim porodem będzie musiał zmienić pracę 🙄
    To witam w klubie, mój zmienił pracę na początku września i też od tego czasu ciągły stres bo były szef nie wypłacił mu do końca pieniędzy które mu się należą, niby księgowa coś źle policzyła i ma to być sprostowane, mam nadzieję że tak będzie ale ile nerwów w tym walczeniu i swoje to szkoda gadać

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś od samego rana bardzo boli głowa.. brałam już apap ale wcale mi nie przechodzi.. z tego bólu aż zaczęłam płakać 😞 zmierzyłam ciśnienie i jest ok więc nie mam pojęcia co się dzieje 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 12:35

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odwodnienie?

04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakieś takie dziwne napinanie cały dzień czuję, zwłaszcza jak chodzę, aż momentami boli. Nie wiem czy to dziecko się tak przewraca w brzuchu czy może co innego 🤔 do tego straszny ucisk w okolicach pęcherzerza co chwilę, mimo że nie chce mi się siku, ehh

age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja się tylko melduję że jeszcze podwójna 😅

Ogólnie zrobiłam sobie mocz i krew,
    i w moczu cyrki, bo i bakterie i leukocyty podwyższone ,ale objawów zapalenia pęcherza nie mam żadnych ...
    matko mam nadzieję że tam nic do małej nie dojdzie z tych bakterii itp 😬
    Pisałam do mojego doktora ale nie odpisał może ma wolne czy cos...Jak nie odpisze to będę jutro dzwonić 😏

Ogólnie czuje się dobrze, dużo dolegliwości minęło 😆 znów mam dużo energii nie męczę się tak itp. Śmiesznie jak na końcówkę co ? Początek 9 miesiąca był bardzo ciężki , a teraz latam jak nówka sztuka 😄
    Jeszcze przenoszę jak tak mi wszystko minęło 😆😬 mam nadzieję że nie, lepiej niech się zacznie samo w terminie bez oxy 🙈
    jedynie to słabo śpię , budzę się i często już nie śpię od 3 / 4 rano 😬
    Dziś np obudził mnie mega ból w plecach, po prostu zajebisty ból w okolicy krzyżowej , myślę sobie ' czy to już ?' ale poszłam pod ciepły prysznic i jakoś powoli przeszło 🙈

Tyle ode mnie trzymajcie się 😘

Praskovia, Filcek lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Ogólnie czuje się dobrze, dużo dolegliwości minęło 😆 znów mam dużo energii nie męczę się tak itp. Śmiesznie jak na końcówkę co ? Początek 9 miesiąca był bardzo ciężki , a teraz latam jak nówka sztuka 😄

No nam na szkole rodzenia mówili, że to jeden z objawów nadchodzącego porodu. :D Podobno nagle łatwiej się oddycha, dolegliwości znikają, a świat staje się piękniejszy. więc może nie przenosisz. ;)

Karo11 lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ