Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
July wrote:Patka a ile razy dziennie dajesz jej do jedzenia cos innego niz mleko? Przybiera prawidłowo na wadze? Mój wypija dziennie ok 1000-1200ml.Tylko że my jeszcze nie rozszerzamy, więc chyba nie ma co porównywać. Moze po prostu zasmakowała w innym jedzeniu i nie podchodzi jej juz tak chętnie mleko? Podobno niektóre niemowlaki tak mają.
Co do krzesełka to go nie mam, ale znajoma bardzo polecała krzesełko z Lidla. Skladane i niedrogie.
Też mam problem z karmieniem malego. W nocy jak sie budzi na jedzenie to wcina pieknie całą butle na raz. Z kolei w dzień odwala straszne cyrki. Je przez 15 sekund i nagle zaczyna sie prezyc i wkurzac. Jak sie uspokoi to znów podziumga z 15 sekund i nagle stekanie i tak w kółko. Zjada pięknie całą butle ale trwa to z pół godziny. Trwa to od ok 2 tyg. Pleśniawek nie ma, ząbków tez nie i do tej pory nie było takich problemów. Macie jakieś pomysły?
July w tym wieku to powoli dzieci odkrywają świat i łatwo się rozpraszają przy jedzeniu, może to o to chodzi?Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Nie wiem juz sama, o co chodzi. Spróbuję troche z nim pochodzić karmiąc, albo odwrotnie ijakoś go odseparować od wszelkich bodźców w trakcie jedzenia. To będzie wyczyn przy starszej, bo muszę mieć oczy dookoła głowy 🤦♀️
Z odkrywaniem swiata to się zgodzę. Jest taki ciekawski że czasem wykręca sie w chinskie osiem, żeby tylko zobaczyć co się dzieje.
Możliwe też że to skok (znowu). Bo z usypianiem tez jest jakoś ciężej.
Echh... naprawdę żeby wychować dziecko to trzeba być alfa i omegą. Jak są takie dni jak dziś to mam ochotę wsiąść do pociagu byle jakiego 🤣 Też tak czasen macie?
-
Kasia, no to trzymam.kciuki aby to były ząbki bo u nas doktor sprawdzała i się nie zapowiada 😂🙈
July, taaak. Czasem mam ochotę po prostu wstać i wyjść. U nas też są cyrki z jedzeniem więc obstawiam skok. Ja wychodzę do pokoju aby mogła w spokoju zjeść ale czasem to nie pomaga i musze właśnie z nią chodzić i wtedy karmić . I tak, naszą też wszystko interesuje wokół. Nawet jak nie je i chce ją uśpić na rękach to wygina tą głowę na wszystkie strony 🤦♀️ ogólnie dziś to darła się tak że nie mogłam uspokoić. Wszystko na nie. Mleko nie, nosić nie, spać też nie. No już nie wiedziałam o co chodzi. A dzisiaj to przez 6 godzin nie chciala mleka 🤦♀️ darła się, robie mleko a ona jeszcze większy ryk.. za to nadrobiła później. Całe szczęście że jak ubiorę i idziemy na spacer to jest spokojna. Oby tylko pogoda dopisała w tym tygodniu bo chyba oszaleje jak mam siedzieć z nią w domu.
Od jutra zaczynamy rehabilitację w szpitalu 🙂July lubi tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Kasia, super. Oby tak dalej 🙂
U nas tragedia. Mała dalej je w kratkę. Nie je np 8 godzin. Woła butelke, daje i zaraz ryk. Dziś uspokajałam godzine żeby zjadła.. I z tych nerwów aż na nią krzyknęłam. A potem poszłam i zaczęłam płakać bo przecież to nie jej wina i nie robi tego specjalnie a ja zamiast jej pomóc to krzyczę😞😞
PS.Ktoś ćwiczył metodą Bobath?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 17:53
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Dziś podeszłam z nim na tzw kontrolę po miesiącu ale nie potrzebujemy dalej rehabilitacji. U nas zaczyna się z brzuszka do siadu ale mówiła że to początki i ładnie mu idzie. Po wzmożonym napięciu póki co nie ma śladu ale mamy tak co 3 miesiące przychodzić i będzie go sprawdzać i jak stwierdzi że potrzebuje rehabilitacji i pójdziemy
-
2xpo 10 dni ale wczoraj podeszłam do doktor rehabilitacji i ona stwierdziła że potrzebujemy jednak rehabilitacji dalszej bo Olek nie chce przekręcać się na przez lewą rączkę.ale w domu nie ma z tym problemu.tskze teraz zaczynamy dalszą rehabilitację od końca maja i JesCze mamy skierowanie do neurologa żeby sprawdzić czy to nie jest coś neurologicznego
-
Z którego jesteście? Bo my chyba w podobnym czasie urodziłyśmy. U nas chyba też widzę światełko w tunelu.
Jak u Was z apetytem? Bo nasza Wiki raz lepiej, raz gorzej. Od wczoraj znowu nie chce jeść. Ale byliśmy u pediatry w czwartek i wszystko ok. Przybiera prawidłowo.👶Wikusia 💕 21.10.2021