Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mhm, kurczę chyba zaczynam się trochę martwić. Bo nasza pełza od prawie 2 tygodni, ale jedną nogą. I dość sprawnie jej to idzie. I nie wiem czy to coś złego. Ale widzę że zaczyna coraz bardziej jej wychodzić czworakowanie tzn próby 😂 zaczyna ogarniać że musi jeszcze rękami się podeprzeć ale jeszcze głowa dalej w materac.👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Byliśmy u fizjo na kontroli czy ma napięcie. No j faktycznie już nie ma. Pytałam o pełzanie i robi to źle. I uwaga.. mam blokować żeby nie pełzała i jak najczęściej ustawiać do pozycji czworaczej 🤦♀️ Jestem w takim szoku że nie wiem czy płakać czy się z tego śmiać. I za miesiąc ma już czworakować..
A ja widzę że sama próbuje i jestem zdania że sama się nauczy. Ma słabe rączki dlatego jest jej ciężej ale uważam że sobie poradzi sama. I jeśli do 9 miesiąca nie będzie czworakować ani siadać to wtedy będę się martwić. Po drugie zapewne 90% dzieci źle pełza, siada itd.
Mojej kuzynki córka zaczęła siadać ze szpagatu i siadala tak 2 miesiące. Nie robili nic z tym. I dziś to zdrowa 2 letnia dziewczynka 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 18:19
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Ja z młodym cały czas ćwiczę w domu, znaczy cwicze ale to bardziej przez zabawę wspomagając ta metodą bobath ale bez masażu.tak żeby np Olek nie robił za mocno nóżek na boki itd i teraz jest w pozycji na czworaka. Pomagam ale nie blokuję. I stawiam na to aby robił to prawidłowo. Także pomagam ale jak robi to źle to poprawiam aby nabył dobrych metod.
-
Kasia150690 wrote:A pokazała ci jak ja poprawiać aby zaczęła robić to prawidłowo??
Tak pokazała. Ale jak z nią ćwiczę to ona nie chce tak robić.. I już po prostu nie wiem czy dać jej czas i poczekać czy coś już działać.. Tak jak pisałam wcześniej mojej kuzynki córka siadała ze szpagatu 2 miesiące i nic nie robili. Sama sobie ćwiczyła i dziś Zosia ma 2 latka i jest całkowicie zdrowa.👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Kasia150690 wrote:Patka Jestes na grupie na FB rodzę w 2021 październikowych mam ??
Tak, ale nie udzielam się tylko czytam interesujące mnie posty 😊 i czasem jestem spokojniejsza jak czytam że u innych dzieci jest tak jak u mojej 😅👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Hahaha, dlatego ja tylko czytam to co mnie interesuje a swoje zdanie zachowuje dla siebie.
Ale to prawda, ostatnio zauważyłam że jak ktoś ma inne zdanie to zostaje zjedzony. A najlepiej jakby każda z nas wychowywał tak samo dzieci. A przecież najważniejsze aby dziecko było zdrowe, najedzone, zadbane i miało pełno miłości.👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Hahaha, u nas też coraz szybciej pełza. Próbowałam te ćwiczenia robić żeby odpychała się też drugą nogą ale ona i tak woli tamtą więc odpuściliśmy i dajemy jej czas. Dzisiaj w trakcie zabawy zrobiła pozycję czworacza ale na zgiętych rękach wiec myślę że jeszcze trochę, ogarnie i ruszy do przodu 😍
O rany, dlaczego? 😮 Moja za to uwielbia spacerówke. A spacery to już wg. W domu ją usypiam na drzemki w spacerówce i jest ok. Ale już zamówiliśmy łóżeczko turystyczne do salonu i chce ją uczyć żeby sama zasypiała na drzemki. Nie wiem czy mi się uda ale lepsze to niż teraz jak śpi w wózku bo niestety z kołyski już wyrosła.
A była w niej taka malutka 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2022, 16:57
👶Wikusia 💕 21.10.2021