X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak u nas. Nic nie widać na dziąsłach. Jakie macie objawy?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tu taka cisza? Co u Was słychać? Wszyscy pouciekali na fb? Czy po prostu brak czasu żeby tu zajrzeć.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajduje się wolny czas kiedy junior śpi bale nie piszę bo tu nikogo nie ma

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia , ja jestem. Często tu zaglądam ale nikt nic nie pisze.. :(

Co u Was słychać?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie nic nowego się nie dzieje. Olek nie chce się przekręcać z brzucha na plecy 🤣🤣 i przez to musimy chodzić na ćwiczenia bo ze mną nie chce współpracować. Mamy lewą dolną jedyneczke 😁

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tak jest że dzieci z rodzicami nie chce ćwiczyć. Wiem jak u nas było jak partner miał w domu ćwiczyć z Wiki. I nie dało się. A u rehabilitantki dała się ćwiczyć.
    O super. Gratulujemy pierwszego ząbka 😊 u nas jeszcze nic nie widać 😂 no ale mamy sukces bo mała zaczęła pełzać do przodu 3 dni temu 😊 napięcia już prawie nie mamy, delikatnie w dłoniach jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 12:34

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na komuni i Olek na czworaka zrobił dwa kroki 😃😃i tak jakby siadł na boku ale za moment. Położył się

• Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2022, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka 95 gratulacje 😃😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 23:49

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też już coś kombinuje na czworaki bo dupkę podnosi ale jeszcze ryje głową o podłoże i musi ogarnąć że jeszcze trzeba na rękach 😂 Mamy kontrolę u naszej fizjo za 3 miesiące i mówiła że do tego czasu już powinna czworakować i siadać ale mamy się nie stresować że jeszcze tego nie robi bo ma czas do 8-9 miesiąca. Ale wydaje mi się że jeszcze tak z miesiąc, może trochę lepiej i zacznie . Pełzanie jej idzie coraz lepiej. Oczywiście Pani ze szpitala co chodzimy na rehabilitację uczepiła się że nie tak robi jak powinna, no ale przecież to wiadomo że musi się nauczyć i od razu super nie będzie pełzać. Zresztą od samego początku mamy z nią jazdy, wiecznie jej coś nie pasuje.. A jak chodziliśmy do naszej prywatnie to się okazywało że wszystko ok.

O to super, lada moment i usiądzie! 😊

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tego zdania że każde dziecko jest inne i w swoim tempie się rozwija. Czasami są jakieś odskocznię delikatne jeśli chodzi i tygodnie że coś zrobi wcześniej a coś później.kooezanki mała już np sama siada i dość sztywno siedzi ale ona jej kupiła krzesełko do nauki siedzenia i dzięki temu tak szybko siedzi

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem tego zdania. Ale jak widzę jak niektóre dzieci już stoją i próbują chodzić to jestem w szoku. Mnie by to trochę martwiło że za wcześnie. Chociaż ja podobno miałam 10 miesięcy jak już chodziłam 😮

Coooo? Uczyć dziecko siadać? Pierwsze słyszę

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rozmawiałam z pediatra na temat tego fotelika do nauki siadania. Ogólnie w nie można już siadać 3 miesięczne dziecko pod warunkiem że ładnie trzyma sztywno głowę.dziecku taki fotelik krzywdy nie zrobi i ile jest prawidłowo wyprofilowany. A znam tylko jedna firme która takie robi. Mój starszy wszystko robił z opóźnieniem bardzo dużym i też jego pediatra nic nie widział. A teraz okazało się że ma obniżone napięcie mięśniowe ale już walczymy z tym i jest poprawa duża.no na grupie na FB są dzieciaczki które już stoją sztywno na nogach

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, jak dla mnie to jest to zbędne. Chyba że z zalecenia lekarza no to może wtedy.

My dziś skończyliśmy rehabilitację. I więcej już nie potrzebujemy. Idziemy za tydzień jeszcze na kontrolę ale jestem dobrej myśli. Ogólnie mała dobrze się rozwija itd, ale ma trochę problem z wyższymi etapami tj czworakowanie, siad z podparciem itd. Pani pokazała nam ćwiczenia które możemy robić w domu aby zachęcić małą właśnie do siadu bocznego i czworakowania.
    Choć szczerze to jestem w szoku trochę bo myślałam że dziecko powinno samo się nauczyć a szczególnie że ma jeszcze na to czas (chyba do 9 miesiąca jeśli się nie myle)

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie do 9 miesiąca ma czas. My idziemy 13 czerwca ze względu na to że Olek nie chciał się przekręcać na plecy z brzucha i z brzucha na plecy.a teraz przekręca się we wszystkie strony. Zaczal się bujać do przodu i tyłu na nóżkach i zaczyna układać się do siadu. Jak rehabilitantka powie 13 że jest dobrze to wypiszę się z tych rehabilitacji

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego dam jej czas, sama się nauczy. Nie będę nic przyspieszać skoro ma jeszcze czas. A czy twój maluch pełza?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pelza, dziś pierwszy raz usiadł z czworaka ale dosłownie na chwilę bo od razu się przewrócił. U nas z prawej nóżki 😃😃

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jak pełza to odpycha się jedna noga czy dwoma i naprzemiennie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to zależy bo czasem jedną czasem obiema

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo już pełza?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od 22 kwietnia zaczął. Jak do starszego brata przyoelzal i próbował na brzuch mu wejść

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ