X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Oj ale długo mnie tu nie było ale dosłownie brak czasu i dużo stresu. Jakoś udało nam zacząć żyć od nowa lecz Nikodem starszy syn ciągle pyta czemu tata z nimi nie mieszka itd. nauczył się spać ze mną , nie chce już sam a ja nie mam serca go odłożyć do swojego łóżka. Dzieciaki mają kontakt na bieżąco z ojcem. Juniorek zaczął chodzić, mówić pojedyńcze słowa.nice są.spokojne, zasypia ok 20 i budzony jest o 7 bo Nikoś do zerówki trzeba zaprowadzić. Moja mama nadal na rehabilitacji ale na 17 już ma przygotowane wyjście, bo tyle może być maksymalnie na NFZ czyli 60 dni. O wiele lepiej jest z nią, zaczęła po wolutku chodzić.a co u was??

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raz lepiej, raz gorzej. 2 tygodnie temu mieliśmy taki tydzień że myślałam że wyjdę i nie wrócę. Potem było tydzień spokoju I nawet ładnie zaczęła w nocy spać. A od przedwczoraj dostała temperaturę w nocy, trudno ją było zbić. W nocy budzi się z płaczem. Dziś zaś drze się non stop. Nie moge jej uspokoić. Mocz zbadany, wyszedł ok. Jutro mamy wizytę u pediatry.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dawno się tu nie odzywałam. W sobotę zrobiłam test. Pozytywny. Wczoraj wizyta i tylko pecherzyk ciazowy ale trochę za mały jak na wiiek ciąży wg om

Praskovia lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia gratulacje

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika gratulacje!

Praskovia, a jak u Ciebie samopoczucie?

Patka, teraz przypada klasyczny regres snu 🥶 ciężki okres, ale potem już z górki

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Angelika gratulacje!

Praskovia, a jak u Ciebie samopoczucie?

Patka, teraz przypada klasyczny regres snu 🥶 ciężki okres, ale potem już z górki
    Już raczej nie ma czego ;(°

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu? Bo za mały przyrost bety? Głowa do góry, przy takich poziomach to już nie musi się podwajać, teraz ważne jest usg. Myśl pozytywnie!

04.2017 (') 12.2017 (')

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, widzę, że 24.03 masz wizytę, wierzę, że wszystko będzie w porządku! Trzymam kciuki! 🤞🏻

Gomerka, ja po pierwszej ciąży całkiem wyparłam z głowy, że pierwszy trymestr to jest taki hardcore! 😭 Jestem absolutnym zdechlakiem, jakby mąż nie przejął większości moich obowiązków (nie bez narzekań ofc), to bym chyba nie dała rady… Odliczam dni do drugiego trymestru, a w piątek mam prenatalne. A co tam u Was?

Kasia, super, że mama staje na nogi. I Ty również! Jesteś bardzo silna! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 20:21

Angelka93 lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Czemu? Bo za mały przyrost bety? Głowa do góry, przy takich poziomach to już nie musi się podwajać, teraz ważne jest usg. Myśl pozytywnie!
    Staram się no ale przyrost tylko 45 % ;(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Angelika, widzę, że 24.03 masz wizytę, wierzę, że wszystko będzie w porządku! Trzymam kciuki! 🤞🏻

Gomerka, ja po pierwszej ciąży całkiem wyparłam z głowy, że pierwszy trymestr to jest taki hardcore! 😭 Jestem absolutnym zdechlakiem, jakby mąż nie przejął większości moich obowiązków (nie bez narzekań ofc), to bym chyba nie dała rady… Odliczam dni do drugiego trymestru, a w piątek mam prenatalne. A co tam u Was?

Kasia, super, że mama staje na nogi. I Ty również! Jesteś bardzo silna! 🥰
    A wrześniowy maluch chodzi do żłobka czy jest w domu ?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak także się cieszę, w piątek odebrałam ja z ośrodka. Wstała na nogi z chodzi ale przy lasce ortopedycznej, Tera jest u mnie. W sobotę jedzie do swojej siostry na tydzień. Jest o wiele lepiej z nią -dzieki Bogu

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka, jest w domu póki co. Mamy zagwozdkę, bo zanim zaszłam w ciążę, planowaliśmy go posłać do żłobka od września 2023, bo bardzo lubi dzieci, a tu na wsi rzadko może mieć z nimi kontakt, jedynie jak przyjadą wnuki do sąsiadów. Ale teraz to ciężko powiedzieć co będzie, bo przecież mam termin na październik, a na początku przygody ze żłobkiem to pewnie w domu infekcja za infekcją. Poza tym mój mały jest nieszczepiony bo miał do tej pory przeciwskazania, dopiero teraz będziemy nadrabiać, a ja bym chciała powolutku, a nie na hurra, żeby tylko zdążyć przed żłobkiem… Jutro masz wizytę, trzymam kciuki!!!

Kasia, a Ty jak się ogólnie czujesz? Na pewno jest ciężko, ale dajesz sobie radę?

Angelka93 lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Angelka, jest w domu póki co. Mamy zagwozdkę, bo zanim zaszłam w ciążę, planowaliśmy go posłać do żłobka od września 2023, bo bardzo lubi dzieci, a tu na wsi rzadko może mieć z nimi kontakt, jedynie jak przyjadą wnuki do sąsiadów. Ale teraz to ciężko powiedzieć co będzie, bo przecież mam termin na październik, a na początku przygody ze żłobkiem to pewnie w domu infekcja za infekcją. Poza tym mój mały jest nieszczepiony bo miał do tej pory przeciwskazania, dopiero teraz będziemy nadrabiać, a ja bym chciała powolutku, a nie na hurra, żeby tylko zdążyć przed żłobkiem… Jutro masz wizytę, trzymam kciuki!!!

Kasia, a Ty jak się ogólnie czujesz? Na pewno jest ciężko, ale dajesz sobie radę?
    No trochę słabo z tym żłobkiem. Faktycznie z tego co widzę to maluchy na początku ciągle chorują a tu maluszek w domu będzie.

Tak jutro wizyta...

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia abstrahując od chorób to generalnie musielibyście go puścić wcześniej do żłobka, żeby nie połączył pojawienia się rodzeństwa z „zesłaniem” do żłobka, bo to ogromna zmiana w życiu dziecka.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:

Kasia, a Ty jak się ogólnie czujesz? Na pewno jest ciężko, ale dajesz sobie radę?[/QUOTE
    Daje radę, jakoś to wszystko ogarniam
    .

• TERESA05 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
    Witam wszystkich
    Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
    W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
    Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
    Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
    E-mail: [email protected]
    Dziękuję Ci

• Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ale tu pustki

• smagliczka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu jeszcze zagląda? 😉

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 😅co tam słychać dziewczyny? Jak nasze ciazowki?

04.2017 (') 12.2017 (')

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masakra, w dzień usg prenatalnego mój synek miał wypadek, jak mąż z nim na rękach wychodził z kliniki, wjechał w nich chłop rozpędzony na hulajnodze elektrycznej, zaczepił małego o kurteczkę i dosłownie wyrwał mężowi z rąk. Byliśmy tydzień w szpitalu, pęknięcie czaszki i krwawienie podpajęczynówkowe. Dodatkowo w szpitalu wyszły bardzo złe wyniki krwi, małemu spadają płytki krwi, nie wiadomo dlaczego, miał już raz przetaczane, ale znów spadają, musimy robić morfologię co tydzień. Teraz jesteśmy pod opieką neurochirurga i hematologa. Jakby tego było mało, mąż musiał wyjechać na kontrakt, a ja złapałam ospę. Do tej pory nie wiem gdzie i jak. Prawdopodobnie w szpitalu. To jest po prostu masakra, ospa w ciąży to wielkie ryzyko, a przy tak zaraźliwej chorobie nie mogłam iść do gina i musiałam czekać prawie dwa tygodnie, żeby się w ogóle dowiedzieć czy serce bije. W końcu lekarz na nfz sprawdził jedynie to, nie pomierzył nic i wciąż nie wiem czy rozwój się zgadza z tygodniem ciąży. Wyczekuję połówkowych…

A co u Was? Dawajcie jakieś dobre wieści, pls!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
‹‹ 500 501 502 503 504
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ