Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlodamezatka mam nadzieję,że u Ciebie będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki za wizyte🤗🤗
Jeżeli chodzi o farbowanie to właśnie dzisiaj się umówiłam, powiedzieli mi,że używają naturalnych farb I są całkowicie bezpieczne dla kobiet w ciąży.
Dzisiaj byłam na usg, jest kropek z serduszkiem 😍 wyszło,że ciąża młodsza o 3 dni,ale wydaje mi się,że źle zmierzyla🙈meraja90, Kaarola, mf82, Angelka93, Bercia84, Kacha_88, natnatss, baljov. lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ee no ja tez nie kupuje.... Tylko sie śmiałam z męża 😂
Co do farbowania to ja akurat bylam u fryzjera w okolicach transferu wiec jak przeciagne odrosty to mam jeszcze chwile spokoju. Tyle, ze ja mam bardzo duzo siwych włosów a fryzjerka mi powiedziała ze farba musi miec amoniak zeby pokryc siwe wlosy. 🤔
Ktoras dziewczyna odradzala segregator mamy ginekolog 🤔 ja chyba sobie kupie albo teczke z przegrodkami albo maly segregator i koszulki. Ten ktory teraz mam to wielki segregator pelnowymiarowy i whpelniony po brzegi 😂 czasem trudno mi ho uniesc 😂meraja90 lubi tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
A ja mam wrażenie że ciąża mi "ciąży". Choć bardzo pragnęłam w niej być to po prostu jest mi źle.( Mam nadzieję że nie wyjdę na wyrodną ... Już kocham mojego szkraba). ale mam jakieś mega wahania nastroju, raczej w stronę gorsza niż lepszą. Nic mi się nie chce, jestem zmęczona mimo że dużo odpoczywam. W pracy mam zero motywacji, czekam tylko do zwolnienia. Niby nie wymiotuje ale jest mi często niedobrze, a jednocześnie ciągle jestem głodna. No i mam już brzuszek i czuję się jak hipopotam.
Pewnie sklada się na to wszysto, włącznie z nasza historia chorobową partnera w tle... Ale mam doła, że nie przeżywam ciąży tak jak bym chciała. Kupiłam sobie nawet książkę " mamy mamom" aby trochę się wbić w nastrój... I nawet mnie ona nie interesuje -
Kaarola wrote:Ee no ja tez nie kupuje.... Tylko sie śmiałam z męża 😂
Co do farbowania to ja akurat bylam u fryzjera w okolicach transferu wiec jak przeciagne odrosty to mam jeszcze chwile spokoju. Tyle, ze ja mam bardzo duzo siwych włosów a fryzjerka mi powiedziała ze farba musi miec amoniak zeby pokryc siwe wlosy. 🤔
Ktoras dziewczyna odradzala segregator mamy ginekolog 🤔 ja chyba sobie kupie albo teczke z przegrodkami albo maly segregator i koszulki. Ten ktory teraz mam to wielki segregator pelnowymiarowy i whpelniony po brzegi 😂 czasem trudno mi ho uniesc 😂
No czytałam różne opinie, dlatego szukałam innego ale nic nie ma. A ja jestem straszny nieogar dokumentowy a akurat w ciążowych chciałabym mieć porządek.Kaarola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam okropne mdłości, muszęspaćw staniku bo tak mnie boląpiersi, spać chce mi się ciagle, nie mam na nic siły, jak posiedze przy biurku dłużej albo postoje to bolą mnie lędźwia, no i już brzuch ki mocno wydeło. Także, czekam aż energia powroci a mdłości ustąpią
Gosia9 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo boje sie przed jutrzejsza wizyta. Jesli moge was poprosic o kciuki i cieple mysli, bede bardzo wdzieczna. Pokochalam tego kropeczka z calego serca i teraz nie wiem co nas czeka dalej, czy ten kropus jeszcze bedzie w ogole 🥺
Kkarolinaa, meraja90, smagliczka, Gela093, Agbo94, baljov., Bercia84, Kaarola lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Dziewczyny bardzo boje sie przed jutrzejsza wizyta. Jesli moge was poprosic o kciuki i cieple mysli, bede bardzo wdzieczna. Pokochalam tego kropeczka z calego serca i teraz nie wiem co nas czeka dalej, czy ten kropus jeszcze bedzie w ogole 🥺
smagliczka lubi tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:Dziewczyny bardzo boje sie przed jutrzejsza wizyta. Jesli moge was poprosic o kciuki i cieple mysli, bede bardzo wdzieczna. Pokochalam tego kropeczka z calego serca i teraz nie wiem co nas czeka dalej, czy ten kropus jeszcze bedzie w ogole 🥺
smagliczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKkarolinaa wrote:Dzisiaj dosyć często czułam tak jakby lekki ból po prawej stronie, takie ciągnięcie, kłucie. Nie wiem jak to dokładnie opisać. Czy powinnam się martwić?
Młodamężatka bądź dobrej myśli, ja będę swoje przesyłała do Ciebie.Kkarolinaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMlodamezatka wrote:Dziewczyny bardzo boje sie przed jutrzejsza wizyta. Jesli moge was poprosic o kciuki i cieple mysli, bede bardzo wdzieczna. Pokochalam tego kropeczka z calego serca i teraz nie wiem co nas czeka dalej, czy ten kropus jeszcze bedzie w ogole 🥺
-
nick nieaktualnyKkarolinaa wrote:Dzisiaj dosyć często czułam tak jakby lekki ból po prawej stronie, takie ciągnięcie, kłucie. Nie wiem jak to dokładnie opisać. Czy powinnam się martwić?
Kkarolinaa lubi tę wiadomość
-
Mi się ciągle chce spać, jadłowstręt z bólem żołądka też mocno dokucza, no i mdli coraz bardziej. Spalabym cały czas, ale przy moim 15 miesięcznym synku nie mam czasu na skupianie się na tych dolegliwościach. Śpię wtedy kiedy on, raz dziennie. A co do segregatora mi na prawdę przypadl do gustu ten od mamyginekolog. Zbędne zakładki sobie wyjmowałam, a tak to był taki porządek w papierach że aż miło było komuś to pokazać. A na prawdę badań i wszystkiego przez całą ciążę się nazbierała niezła sterta. Nie ogarnelabym chyba sama segregatora z koszulkami czy zwykłej teczki żeby mieć w tym porządek 🙈
-
Kaarola wrote:Ee no ja tez nie kupuje.... Tylko sie śmiałam z męża 😂
Ktoras dziewczyna odradzala segregator mamy ginekolog 🤔 ja chyba sobie kupie albo teczke z przegrodkami albo maly segregator i koszulki. Ten ktory teraz mam to wielki segregator pelnowymiarowy i whpelniony po brzegi 😂 czasem trudno mi ho uniesc 😂
Właśnie dziś dostałam. Mnie się podoba. Fajny rozmiar i wszystko w porządku. A dla pierworodek sporo przydatnych info, co kiedy po co.Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Trzymam kciuki z całych sił za Was. Musi być dobrze!
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
-
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
nick nieaktualny