X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka mam nadzieję,że u Ciebie będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki za wizyte🤗🤗

Jeżeli chodzi o farbowanie to właśnie dzisiaj się umówiłam, powiedzieli mi,że używają naturalnych farb I są całkowicie bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Dzisiaj byłam na usg, jest kropek z serduszkiem 😍 wyszło,że ciąża młodsza o 3 dni,ale wydaje mi się,że źle zmierzyla🙈

meraja90, Kaarola, mf82, Angelka93, Bercia84, Kacha_88, natnatss, baljov. lubią tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee no ja tez nie kupuje.... Tylko sie śmiałam z męża 😂
    Co do farbowania to ja akurat bylam u fryzjera w okolicach transferu wiec jak przeciagne odrosty to mam jeszcze chwile spokoju. Tyle, ze ja mam bardzo duzo siwych włosów a fryzjerka mi powiedziała ze farba musi miec amoniak zeby pokryc siwe wlosy. 🤔
    Ktoras dziewczyna odradzala segregator mamy ginekolog 🤔 ja chyba sobie kupie albo teczke z przegrodkami albo maly segregator i koszulki. Ten ktory teraz mam to wielki segregator pelnowymiarowy i whpelniony po brzegi 😂 czasem trudno mi ho uniesc 😂

meraja90 lubi tę wiadomość

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nudności, wrażliwe piersi i troche zmęczenie. Ale jest dobrze 🙂

Bete mam dopiero w niedzielę a to będzie mniej więcej 5+2

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że ciąża mi "ciąży". Choć bardzo pragnęłam w niej być to po prostu jest mi źle.( Mam nadzieję że nie wyjdę na wyrodną ... Już kocham mojego szkraba). ale mam jakieś mega wahania nastroju, raczej w stronę gorsza niż lepszą. Nic mi się nie chce, jestem zmęczona mimo że dużo odpoczywam. W pracy mam zero motywacji, czekam tylko do zwolnienia. Niby nie wymiotuje ale jest mi często niedobrze, a jednocześnie ciągle jestem głodna. No i mam już brzuszek i czuję się jak hipopotam.

Pewnie sklada się na to wszysto, włącznie z nasza historia chorobową partnera w tle... Ale mam doła, że nie przeżywam ciąży tak jak bym chciała. Kupiłam sobie nawet książkę " mamy mamom" aby trochę się wbić w nastrój... I nawet mnie ona nie interesuje :(

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciągle zmęczona i śpiąca. Wracam z pracy i marzę żeby iść spać. Dobrze że dzieci są już na tyle duże że zajmą się samo sobą i dają odpocząć.

• kalaw Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Co do farbowania to ja akurat bylam u fryzjera w okolicach transferu wiec jak przeciagne odrosty to mam jeszcze chwile spokoju. Tyle, ze ja mam bardzo duzo siwych włosów a fryzjerka mi powiedziała ze farba musi miec amoniak zeby pokryc siwe wlosy. 🤔
    Ktoras dziewczyna odradzala segregator mamy ginekolog 🤔 ja chyba sobie kupie albo teczke z przegrodkami albo maly segregator i koszulki. Ten ktory teraz mam to wielki segregator pelnowymiarowy i whpelniony po brzegi 😂 czasem trudno mi ho uniesc 😂

No czytałam różne opinie, dlatego szukałam innego ale nic nie ma. A ja jestem straszny nieogar dokumentowy a akurat w ciążowych chciałabym mieć porządek.

Kaarola lubi tę wiadomość

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne mdłości, muszęspaćw staniku bo tak mnie boląpiersi, spać chce mi się ciagle, nie mam na nic siły, jak posiedze przy biurku dłużej albo postoje to bolą mnie lędźwia, no i już brzuch ki mocno wydeło. Także, czekam aż energia powroci a mdłości ustąpią:)

Gosia9 lubi tę wiadomość

• Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dosyć często czułam tak jakby lekki ból po prawej stronie, takie ciągnięcie, kłucie. Nie wiem jak to dokładnie opisać. Czy powinnam się martwić?

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo boje sie przed jutrzejsza wizyta. Jesli moge was poprosic o kciuki i cieple mysli, bede bardzo wdzieczna. Pokochalam tego kropeczka z calego serca i teraz nie wiem co nas czeka dalej, czy ten kropus jeszcze bedzie w ogole 🥺

Kkarolinaa, meraja90, smagliczka, Gela093, Agbo94, baljov., Bercia84, Kaarola lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Dziewczyny bardzo boje sie przed jutrzejsza wizyta. Jesli moge was poprosic o kciuki i cieple mysli, bede bardzo wdzieczna. Pokochalam tego kropeczka z calego serca i teraz nie wiem co nas czeka dalej, czy ten kropus jeszcze bedzie w ogole 🥺
    Oczywiście, że będzie. Myślę że najgorsze już za Wami. Trzymam mocno kciuki 🤞

smagliczka lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • kalaw Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Twój kropek to wojownik! Na pewno dzielnie walczy dalej i został z mamusią. Będę myśleć o was intynesywnie i trzymać kciuki

smagliczka lubi tę wiadomość

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaa wrote:
    Dzisiaj dosyć często czułam tak jakby lekki ból po prawej stronie, takie ciągnięcie, kłucie. Nie wiem jak to dokładnie opisać. Czy powinnam się martwić?
    Ja tak czuje dość często od początku, raz z lewej raz z prawej, i bóle podobne do okresowych ale lekkie. Mówią że to normalne więc tak przyjmuje.

Młodamężatka bądź dobrej myśli, ja będę swoje przesyłała do Ciebie.

Kkarolinaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Wysyłam cały czas dobre myśli ❤ będzie dobrze ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaa wrote:
    Myślę, że nie, ja miałam bole brzucha jak na miesiączkę w 4 i 5 tygodniu, macica sie rozciąga i może powodować bol. Ale to normalne, mysle, ze nie masz sie co martwic jeśli nic innego niepokojącego się nie dzieje :)

Kkarolinaa lubi tę wiadomość

• natnatss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ciągle chce spać, jadłowstręt z bólem żołądka też mocno dokucza, no i mdli coraz bardziej. Spalabym cały czas, ale przy moim 15 miesięcznym synku nie mam czasu na skupianie się na tych dolegliwościach. Śpię wtedy kiedy on, raz dziennie. A co do segregatora mi na prawdę przypadl do gustu ten od mamyginekolog. Zbędne zakładki sobie wyjmowałam, a tak to był taki porządek w papierach że aż miło było komuś to pokazać. A na prawdę badań i wszystkiego przez całą ciążę się nazbierała niezła sterta. Nie ogarnelabym chyba sama segregatora z koszulkami czy zwykłej teczki żeby mieć w tym porządek 🙈

85993e3k946gskpj.png
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Ja sobie kupiłam segregator mamy ginekolog.
    Właśnie dziś dostałam. Mnie się podoba. Fajny rozmiar i wszystko w porządku. A dla pierworodek sporo przydatnych info, co kiedy po co.

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:

Trzymam kciuki z całych sił za Was. Musi być dobrze!

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Kochana wszystko będzie dobrze. Maleństwo jest silne ❤

• baljov. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Ogrom ciepłych myśli dla Ciebie i Kropusia i kciuki mocno zaciśnięte 💗💕🍀

km5svcqguj0gttnw.png
    41 lat
    09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
    V Leiden hetero
    styczeń 2018 - cb
    maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
    kwiecień 2020 - cb
    czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty :(
    wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
    29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
    7dpt - beta 33,8
    10dpt - beta 269,3🍀
    12dpt - beta 661,1 🍀💖
    24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
    ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie coś na wysuszanie śluzówek gardła i nosa po nocy szczególnie? Może któraś z Was poleca jakiś nawilżacz powietrza? Bo u mnie z tym jest dramat...

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ