X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wstałam po nocy to przy podcieraniu zauważyłam różowawy sluz... Czekam co się będzie działo dalej ale chyba i tak podjade na IP... Boje sie...

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika283 wrote:
    Dziewczyny, jak wstałam po nocy to przy podcieraniu zauważyłam różowawy sluz... Czekam co się będzie działo dalej ale chyba i tak podjade na IP... Boje sie...
    Witam, Dominika miałam dzisiaj to samo znowu tylko żywa krew czerwona leciało może minutę nie było tego dużo. Biorę luteinę dopochwowo i duphaston magnez. Jestem wykończona nie wiedzą skąd krew już 3 lekarzy mnie badało. Jestem wykończona

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika283 wrote:
    Dominika, nie bój się, moze to nic złego. Jedz na IP, będziesz wiedziala co sie dzieje, moze pojawil sie jakiś krwiaczek. Lepiej sprawdzic zebys byla spokojniejsza. Trzymam kciuki! ❤

• kalaw Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Dziewczyny a polecacie coś na wysuszanie śluzówek gardła i nosa po nocy szczególnie? Może któraś z Was poleca jakiś nawilżacz powietrza? Bo u mnie z tym jest dramat...
    Gdzieś wyżej pisałam że robię inhalacje z soli fizjologicznej, ale kupiłam też właśnie nawilzacz. Okazało się że w mojej sypialni było 26% nawizlenia a zalecane jest 50. Dopiero po tygodniu osiągnęliśmy 48. Spi się duuuuzo lepiej.
    Ja mam Klarty. Mąż czytał dużo opinii i ten wybrał. Ale nie mam porównania.
    Jedyny minus że przy naszej suchocie codziennie go napełniam, mimo że ma 4l zbiornik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 07:23

Miluu lubi tę wiadomość

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalaw wrote:
    Gdzieś wyżej pisałam że robię inhalacje z soli fizjologicznej, ale kupiłam też właśnie nawilzacz. Okazało się że w mojej sypialni było 26% nawizlenia a zalecane jest 50. Dopiero po tygodniu osiągnęliśmy 48. Spi się duuuuzo lepiej.
    Ja mam Klarty. Mąż czytał dużo opinii i ten wybrał. Ale nie mam porównania.
    Jedyny minus że przy naszej suchocie codziennie go napełniam, mimo że ma 4l zbiornik.
    Super! Dziekuje Ci bardzo za odpowiedź, poczytam o tym nawilzaczu bo u nas tez kiepsko z tym. A jak robisz te inhalacje z soli? Kupujesz ta sol w aptece?

• kalaw Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Super! Dziekuje Ci bardzo za odpowiedź, poczytam o tym nawilzaczu bo u nas tez kiepsko z tym. A jak robisz te inhalacje z soli? Kupujesz ta sol w aptece?
    Kupiłam też inhalator (to akurat koło 80zł, a nawet tańsze można znaleźć) - przyda się bardzo, bo w ciąży generalnie to jedyne co ratuje w przypadku katarów, kaszlów itp. A jak będzie dziecko to prędzej czy później też się przyda do inhalacji (często dzieci sterydy do inhalatora dostają).
    sól w takich mini pojemniczkach - 60-80 groszy kosztuje taki jeden wkład.

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję Was od początku i postanowiłam się przywitać 😁 według OM mamy termin na 27 października.
    Życzę miłego dnia ❤️

Kaarola, kalaw, Bercia84, Miluu, meraja90, Sof92, mf82, Erica, Kalina32, baljov., Kkarolinaa, Essencya lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Dziewczyny bardzo boje sie przed jutrzejsza wizyta. Jesli moge was poprosic o kciuki i cieple mysli, bede bardzo wdzieczna. Pokochalam tego kropeczka z calego serca i teraz nie wiem co nas czeka dalej, czy ten kropus jeszcze bedzie w ogole 🥺
    Będzie dobrze!! :) trzymam kckiki

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Dziewczyny a polecacie coś na wysuszanie śluzówek gardła i nosa po nocy szczególnie? Może któraś z Was poleca jakiś nawilżacz powietrza? Bo u mnie z tym jest dramat...

Miluu kup sobie np Nozoil spray nawilżający do nosa i psikaj ok godzinę przed snem, rano powinnaś czuć różnice, a na suche gardło isla classic też fajnie nawilża. Plus nawilżacz do sypialni jak już dziewczyny pisały :)

Miluu lubi tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuję Was od początku i postanowiłam się przywitać 😁 według OM mamy termin na 27 października.
    Życzę miłego dnia ❤️
    Cześć 👋

Mag91 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Życzę miłego dnia ❤️

Witaj, termin podobny do mojego:)

Mag91, Kkarolinaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sof92 wrote:
    Miluu kup sobie np Nozoil spray nawilżający do nosa i psikaj ok godzinę przed snem, rano powinnaś czuć różnice, a na suche gardło isla classic też fajnie nawilża. Plus nawilżacz do sypialni jak już dziewczyny pisały :)
    Dzięki kochana! A te preparaty są dozwolone w ciąży? Szczególnie Isla na gardło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawilżacz to podstawa. Ja mam taki problem gdy jestem u rodziców. Budzę się rano taka wysuszona, wszystko, śluzówki, skóra, jakby cała woda ze mnie wyparowała, dosłownie mumia.
    Jak nie masz nawilżacza to póki co rób pranie na noc i wieszaj w pokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, Dominika, trzymam kciuki żeby było z dzidzią wszystko dobrze.

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w poprzedniej ciąży trzymałam całą dokumentację medyczną trzymałam w zwykłej miękkiej teczce z wbudowanymi koszulkami i szczerze takie rozwiązanie polecam 😉 Teraz też kupiłam takie najzwyklejsze, miękkie cudo. Wydruki A4 od lekarza w sam raz się mieszczą na całą stronę a i można wszędzie i zawsze zabrać bo lekkie to 😉

mf82, meraja90, Erica lubią tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Dziewczyny ja w poprzedniej ciąży trzymałam całą dokumentację medyczną trzymałam w zwykłej miękkiej teczce z wbudowanymi koszulkami i szczerze takie rozwiązanie polecam 😉 Teraz też kupiłam takie najzwyklejsze, miękkie cudo. Wydruki A4 od lekarza w sam raz się mieszczą na całą stronę a i można wszędzie i zawsze zabrać bo lekkie to 😉
    Ja w pierwszej ciąży tez miałam coś takiego, teraz tez będę korzystać z podobnego rozwiązania 🤗

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super się czyta ze kropeczki Wam rosną i serduszka już biją 😉 zazdro normalnie 😭
    Ja mam w poniedziałek wizytę i coraz więcej stresu , ze te objawy takie nijakie , jakby w ogóle ..

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Ja też miałam taką małą teczkę jak koperta trochę większa i na guzik

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sluz wrócił do normy, nic się teraz nie dzieje. Wstrzymam się z IP do wieczora - chyba że nic się nie będzie działo. Wiem ze i tak na tym etapie nic mi nie pomogą, więcej leków już mi nie dadzą i tak. W środę mam wizyte, może będzie dobrze...
    Musi być dobrze!! 💜

meraja90, Erica, mf82, Kacha_88, Kaarola lubią tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:

Zamierzam czegoś takiego poszukać dziś w papierniczym po badaniach.

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ