Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nisia18 wrote:Jak super się czyta ze kropeczki Wam rosną i serduszka już biją 😉 zazdro normalnie 😭
Ja mam w poniedziałek wizytę i coraz więcej stresu , ze te objawy takie nijakie , jakby w ogóle ..Nisia18 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój mąż wygadał się wczoraj koledze, na szczęście nikt go nie zna z naszych rodzin i znajomych, grają razem w ASG. Umawiali się na łódkę na mazury w maju i mój mówi że nie wie czy pojedziemy, bo nie wie czy będę się nadawała. Tamten ma dwoje dzieci, i okazało się że chce sprzedać komplet wózek x lander xpulse, gondola, spacerówka i fotelik cybex, dostawka chicco. Podobno stan idealny, po ostatnim dziecku. Dla mnie to za wcześnie na takie rzeczy, poza tym kompletnie nie znam się na tym póki co. Nie zależy mi bardzo by kupić nowe ale jakoś tak za wcześnie dla mnie. Mam zastanowić się, jak nie to wystawia na allegro.
-
Angelka93 wrote:Ja na początku w ogóle nie miałam żadnych objawów, nie czułam się jak w ciąży. A teraz codziennie rano wymiotuję
Wiem , ze tak może być , tylko to uczucie - jak czujesz to przyjemniej wiesz ze coś się dzieje , a jak cisza to trochę strach...
Muszę wytrzymać do poniedziałku , zobaczymy , czy zostanę z Wami na grupie czy nie ..😕
-
mf82 wrote:Mój mąż wygadał się wczoraj koledze, na szczęście nikt go nie zna z naszych rodzin i znajomych, grają razem w ASG. Umawiali się na łódkę na mazury w maju i mój mówi że nie wie czy pojedziemy, bo nie wie czy będę się nadawała. Tamten ma dwoje dzieci, i okazało się że chce sprzedać komplet wózek x lander xpulse, gondola, spacerówka i fotelik cybex, dostawka chicco. Podobno stan idealny, po ostatnim dziecku. Dla mnie to za wcześnie na takie rzeczy, poza tym kompletnie nie znam się na tym póki co. Nie zależy mi bardzo by kupić nowe ale jakoś tak za wcześnie dla mnie. Mam zastanowić się, jak nie to wystawia na allegro.
Ja się boje tak kupować na zaś , choć wszystko tak pięknie wygląda i już by się chciało kupić.
Ale ja całe życie z tych ostrożniejszych 🤷🏼♀️
-
Nisia18 wrote:Ja się boje tak kupować na zaś , choć wszystko tak pięknie wygląda i już by się chciało kupić.
Na razie myślę tylko o tym, żeby dotrwać do kolejnego badania, potem do II trymestru. Fajnie by było wiedzieć, że wszystko będzie dobrze i ten cały czas przeznaczyć na spokojne wybieranie, kupowanie, meblowanie itp.Nisia18, Bercia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNisia18 wrote:Ja się boje tak kupować na zaś , choć wszystko tak pięknie wygląda i już by się chciało kupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 10:20
-
Mi się tak przypomina (wiem , wiem .. nie przyjemny przykład ) jak z programu na ttv - królowe życia , ta Edyta straciła ciąże , choć już była chyba po 1 trymestrze, raczej na pewno nawet , nie wiem właściwie z jakiego powodu .
Z góry przepraszam - NASZE ciąże zakończą się porodem 🍀
Ale to myśl , ze nigdy nie wiadomo co może spotkać . Może tylko ja taka pesymistka, bo jak człowiek ma ciagle pod górkę to zamiast się cieszyć , gdy coś się układa to się zastanawia - co złego jeszcze się może wydarzyć .
Jeżeli masz ochotę kupić wózek - zrób to! Wszystko będzie dobrze i napewno się przydameraja90, mf82 lubią tę wiadomość
-
Erica wrote:Na razie myślę tylko o tym, żeby dotrwać do kolejnego badania, potem do II trymestru. Fajnie by było wiedzieć, że wszystko będzie dobrze i ten cały czas przeznaczyć na spokojne wybieranie, kupowanie, meblowanie itp.
Jesteś w 6 tyg ? Mi według usg chyba tak samo wychodzi , będę wiedzieć na 100% za kilka dni. Jak się czujesz ? -
nick nieaktualnyNisia18 wrote:Mi się tak przypomina (wiem , wiem .. nie przyjemny przykład ) jak z programu na ttv - królowe życia , ta Edyta straciła ciąże , choć już była chyba po 1 trymestrze, raczej na pewno nawet , nie wiem właściwie z jakiego powodu .
Z góry przepraszam - NASZE ciąże zakończą się porodem 🍀
Ale to myśl , ze nigdy nie wiadomo co może spotkać . Może tylko ja taka pesymistka, bo jak człowiek ma ciagle pod górkę to zamiast się cieszyć , gdy coś się układa to się zastanawia - co złego jeszcze się może wydarzyć .
Jeżeli masz ochotę kupić wózek - zrób to! Wszystko będzie dobrze i napewno się przyda
Ja uważam że to co wysyłamy w świat, myśli, słowa wraca do nas, dlatego myślę pozytywnie. Choć nie zawsze tak było. Kiedyś kręciłam się jak chomik w kółko z negatywnymi scenariuszami na wszystko. To nie jest dobre dla nas.
Będziesz z nami, tego się trzymaj.
No właśnie chyba nie chce kupić, tylko mąż uważa że to okazja bo 1000zł za wszystko. Dla mnie te tematy są odległe.Nisia18, Kkarolinaa lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Wiem , ze tak może być , tylko to uczucie - jak czujesz to przyjemniej wiesz ze coś się dzieje , a jak cisza to trochę strach...
Muszę wytrzymać do poniedziałku , zobaczymy , czy zostanę z Wami na grupie czy nie ..😕 -
Wy dopiero po prenatalnych mówicie p ciąży rodzeństwu rodzicom. W pracy itp. Ja prenatalne mam 8 kwietnia ale chcemy powiedzieć rodzicom męża w święta w pracy nie wiem czy po prenatalnych? A siostry mojej nie będzie na święta tylko tydzień wcześniej ale. Boję się że to będzie za wcześnie
-
Nisia18 wrote:Jesteś w 6 tyg ? Mi według usg chyba tak samo wychodzi , będę wiedzieć na 100% za kilka dni. Jak się czujesz ?
Tak, dziś mam 6+0 czyli 7 tydzień. Zależy jak się liczy. Termin mam na 21.10.
Nie czuję się źle, ale jestem trochę bardziej zmęczona niż zwykle. Brzuch mnie pobolewa jak przed okresem (tak ciągnie), ale łagodnie. Dzięki temu czuję, że coś tam się dzieje Z niemiłych spraw to zaparcia. Mam od nich brzuch jakbym była już z połowie II trymestru. Chyba zacznę pić siemię.
Przed ciążą byłam aktywna fizycznie, a teraz się oszczędzam, więc to dla mnie zupełnie nowy stan. Mam zamiar wrócić do ruchu po 13-14 tyg.
Z innych rzeczy to bardzo intensywnie odczuwam zapachy, większość rzeczy mi zwyczajnie śmierdzi to trochę męczące. Dobrze, że się robi ciepło, mogę mieć cały czas otwarte oknoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:03
Nisia18 lubi tę wiadomość
-
Jest zarodek 2,6mm z serduszkiem,147/min, prawdopodobnie niedawno zaczęło bić bo było widać a ciężko zmierzyć ❤️ termin na 21 październik, obecnie to wychodzi 6+0. Kamień z serca 🥰
Proszę więc o dopisanie do listy 21.10 😉Erica, mf82, szczesciara30, Kaarola, Nisia18, baljov., Kkarolinaa, Angelka93, kalaw, meraja90, Sof92, Gela093, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy śnią Wam się teraz jakieś koszmary? Mi się dzisiaj śniło coś tak okropnego i strasznego, ze nad ranem co chwila latałam do łazienki, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok... od 6ej rano powtarzam sobie, ze kropek jest zdrowy, silny i piękny❤️ Zupełnie mnie ten koszmar wyprowadził z równowagi...Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
nick nieaktualnyJa powiem teściowej w jej urodziny, mojej mamie na dzień matki, a reszcie jak sami zaczną pytać i zauważać zmiany. Mój mąż jest jedynakiem i ma małą rodzinę, a moi mieszkają daleko, nie widujemy się często. W cieplejsze dni częściej tam jeżdżę.
meraja90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEssencya wrote:Dziewczyny, czy śnią Wam się teraz jakieś koszmary? Mi się dzisiaj śniło coś tak okropnego i strasznego, ze nad ranem co chwila latałam do łazienki, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok... od 6ej rano powtarzam sobie, ze kropek jest zdrowy, silny i piękny❤️ Zupełnie mnie ten koszmar wyprowadził z równowagi...
Essencya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mf82 wrote:Ja powiem teściowej w jej urodziny, mojej mamie na dzień matki, a reszcie jak sami zaczną pytać i zauważać zmiany. Mój mąż jest jedynakiem i ma małą rodzinę, a moi mieszkają daleko, nie widujemy się często. W cieplejsze dni częściej tam jeżdżę.
Essencya lubi tę wiadomość
-
mf82 wrote:U mnie porąbane sny od jakiegoś czasu, dziś jeździłam opancerzonym pociągiem z wojskiem bo był koniec świata i ewakuowano ludzi.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/