X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Jak super się czyta ze kropeczki Wam rosną i serduszka już biją 😉 zazdro normalnie 😭
    Ja mam w poniedziałek wizytę i coraz więcej stresu , ze te objawy takie nijakie , jakby w ogóle ..
    Ja na początku w ogóle nie miałam żadnych objawów, nie czułam się jak w ciąży. A teraz codziennie rano wymiotuję

Nisia18 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wygadał się wczoraj koledze, na szczęście nikt go nie zna z naszych rodzin i znajomych, grają razem w ASG. Umawiali się na łódkę na mazury w maju i mój mówi że nie wie czy pojedziemy, bo nie wie czy będę się nadawała. Tamten ma dwoje dzieci, i okazało się że chce sprzedać komplet wózek x lander xpulse, gondola, spacerówka i fotelik cybex, dostawka chicco. Podobno stan idealny, po ostatnim dziecku. Dla mnie to za wcześnie na takie rzeczy, poza tym kompletnie nie znam się na tym póki co. Nie zależy mi bardzo by kupić nowe ale jakoś tak za wcześnie dla mnie. Mam zastanowić się, jak nie to wystawia na allegro.

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja na początku w ogóle nie miałam żadnych objawów, nie czułam się jak w ciąży. A teraz codziennie rano wymiotuję

Wiem , ze tak może być , tylko to uczucie - jak czujesz to przyjemniej wiesz ze coś się dzieje , a jak cisza to trochę strach...
    Muszę wytrzymać do poniedziałku , zobaczymy , czy zostanę z Wami na grupie czy nie ..😕

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Mój mąż wygadał się wczoraj koledze, na szczęście nikt go nie zna z naszych rodzin i znajomych, grają razem w ASG. Umawiali się na łódkę na mazury w maju i mój mówi że nie wie czy pojedziemy, bo nie wie czy będę się nadawała. Tamten ma dwoje dzieci, i okazało się że chce sprzedać komplet wózek x lander xpulse, gondola, spacerówka i fotelik cybex, dostawka chicco. Podobno stan idealny, po ostatnim dziecku. Dla mnie to za wcześnie na takie rzeczy, poza tym kompletnie nie znam się na tym póki co. Nie zależy mi bardzo by kupić nowe ale jakoś tak za wcześnie dla mnie. Mam zastanowić się, jak nie to wystawia na allegro.

Ja się boje tak kupować na zaś , choć wszystko tak pięknie wygląda i już by się chciało kupić.
    Ale ja całe życie z tych ostrożniejszych 🤷🏼‍♀️

• Erica Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja się boje tak kupować na zaś , choć wszystko tak pięknie wygląda i już by się chciało kupić.

Na razie myślę tylko o tym, żeby dotrwać do kolejnego badania, potem do II trymestru. Fajnie by było wiedzieć, że wszystko będzie dobrze i ten cały czas przeznaczyć na spokojne wybieranie, kupowanie, meblowanie itp. :)

Nisia18, Bercia84 lubią tę wiadomość

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Nawet nie wiem czy boję się, bo chyba nie, póki co jestem spokojna, ale nie planowałam zakupów jeszcze przez kilka miesięcy. Chyba nie mam głowy teraz do takich rzeczy. Czy to dobre rzeczy? Skąd mam wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 10:20

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tak przypomina (wiem , wiem .. nie przyjemny przykład ) jak z programu na ttv - królowe życia , ta Edyta straciła ciąże , choć już była chyba po 1 trymestrze, raczej na pewno nawet , nie wiem właściwie z jakiego powodu .
    Z góry przepraszam - NASZE ciąże zakończą się porodem 🍀
    Ale to myśl , ze nigdy nie wiadomo co może spotkać . Może tylko ja taka pesymistka, bo jak człowiek ma ciagle pod górkę to zamiast się cieszyć , gdy coś się układa to się zastanawia - co złego jeszcze się może wydarzyć .

Jeżeli masz ochotę kupić wózek - zrób to! Wszystko będzie dobrze i napewno się przyda :)

meraja90, mf82 lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erica wrote:
    Na razie myślę tylko o tym, żeby dotrwać do kolejnego badania, potem do II trymestru. Fajnie by było wiedzieć, że wszystko będzie dobrze i ten cały czas przeznaczyć na spokojne wybieranie, kupowanie, meblowanie itp. :)

Jesteś w 6 tyg ? Mi według usg chyba tak samo wychodzi , będę wiedzieć na 100% za kilka dni. Jak się czujesz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Mi się tak przypomina (wiem , wiem .. nie przyjemny przykład ) jak z programu na ttv - królowe życia , ta Edyta straciła ciąże , choć już była chyba po 1 trymestrze, raczej na pewno nawet , nie wiem właściwie z jakiego powodu .
    Z góry przepraszam - NASZE ciąże zakończą się porodem 🍀
    Ale to myśl , ze nigdy nie wiadomo co może spotkać . Może tylko ja taka pesymistka, bo jak człowiek ma ciagle pod górkę to zamiast się cieszyć , gdy coś się układa to się zastanawia - co złego jeszcze się może wydarzyć .

Jeżeli masz ochotę kupić wózek - zrób to! Wszystko będzie dobrze i napewno się przyda :)

Ja uważam że to co wysyłamy w świat, myśli, słowa wraca do nas, dlatego myślę pozytywnie. Choć nie zawsze tak było. Kiedyś kręciłam się jak chomik w kółko z negatywnymi scenariuszami na wszystko. To nie jest dobre dla nas.
    Będziesz z nami, tego się trzymaj.
    No właśnie chyba nie chce kupić, tylko mąż uważa że to okazja bo 1000zł za wszystko. Dla mnie te tematy są odległe.

Nisia18, Kkarolinaa lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalnie rozumiem. Zawsze możecie powiedzieć ,żeby Wam potrzymali ten wózek do 12tyg - tak dla bezpieczeństwa , to normalne..
    jeżeli nie , to myśle ze jeszcze nie jedna okazja się trafi :)

mf82 lubi tę wiadomość

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Wiem , ze tak może być , tylko to uczucie - jak czujesz to przyjemniej wiesz ze coś się dzieje , a jak cisza to trochę strach...
    Muszę wytrzymać do poniedziałku , zobaczymy , czy zostanę z Wami na grupie czy nie ..😕
    U mnie od początku Oprócz okresu brak objawów pisałam ostatnio ze miałam podobnie z synem i był cały i zdrowy :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy dopiero po prenatalnych mówicie p ciąży rodzeństwu rodzicom. W pracy itp. Ja prenatalne mam 8 kwietnia ale chcemy powiedzieć rodzicom męża w święta w pracy nie wiem czy po prenatalnych? A siostry mojej nie będzie na święta tylko tydzień wcześniej ale. Boję się że to będzie za wcześnie

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Jesteś w 6 tyg ? Mi według usg chyba tak samo wychodzi , będę wiedzieć na 100% za kilka dni. Jak się czujesz ?

Tak, dziś mam 6+0 czyli 7 tydzień. Zależy jak się liczy. Termin mam na 21.10.
    Nie czuję się źle, ale jestem trochę bardziej zmęczona niż zwykle. Brzuch mnie pobolewa jak przed okresem (tak ciągnie), ale łagodnie. Dzięki temu czuję, że coś tam się dzieje :) Z niemiłych spraw to zaparcia. Mam od nich brzuch jakbym była już z połowie II trymestru. Chyba zacznę pić siemię.
    Przed ciążą byłam aktywna fizycznie, a teraz się oszczędzam, więc to dla mnie zupełnie nowy stan. Mam zamiar wrócić do ruchu po 13-14 tyg.
    Z innych rzeczy to bardzo intensywnie odczuwam zapachy, większość rzeczy mi zwyczajnie śmierdzi ;) to trochę męczące. Dobrze, że się robi ciepło, mogę mieć cały czas otwarte okno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:03

Nisia18 lubi tę wiadomość

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zarodek 2,6mm z serduszkiem,147/min, prawdopodobnie niedawno zaczęło bić bo było widać a ciężko zmierzyć ❤️ termin na 21 październik, obecnie to wychodzi 6+0. Kamień z serca 🥰
    Proszę więc o dopisanie do listy 21.10 😉

Erica, mf82, szczesciara30, Kaarola, Nisia18, baljov., Kkarolinaa, Angelka93, kalaw, meraja90, Sof92, Gela093, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy śnią Wam się teraz jakieś koszmary? Mi się dzisiaj śniło coś tak okropnego i strasznego, ze nad ranem co chwila latałam do łazienki, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok... od 6ej rano powtarzam sobie, ze kropek jest zdrowy, silny i piękny❤️ Zupełnie mnie ten koszmar wyprowadził z równowagi...

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem teściowej w jej urodziny, mojej mamie na dzień matki, a reszcie jak sami zaczną pytać i zauważać zmiany. Mój mąż jest jedynakiem i ma małą rodzinę, a moi mieszkają daleko, nie widujemy się często. W cieplejsze dni częściej tam jeżdżę.

meraja90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Dziewczyny, czy śnią Wam się teraz jakieś koszmary? Mi się dzisiaj śniło coś tak okropnego i strasznego, ze nad ranem co chwila latałam do łazienki, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok... od 6ej rano powtarzam sobie, ze kropek jest zdrowy, silny i piękny❤️ Zupełnie mnie ten koszmar wyprowadził z równowagi...
    U mnie porąbane sny od jakiegoś czasu, dziś jeździłam opancerzonym pociągiem z wojskiem bo był koniec świata i ewakuowano ludzi.

Essencya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na badania krwi na 12, miłego dnia wszystkim.

meraja90 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Ja powiem teściowej w jej urodziny, mojej mamie na dzień matki, a reszcie jak sami zaczną pytać i zauważać zmiany. Mój mąż jest jedynakiem i ma małą rodzinę, a moi mieszkają daleko, nie widujemy się często. W cieplejsze dni częściej tam jeżdżę.
    Na dzień mamy to już będzie połowa ciąży myślisz że mama nie zauważy wcześniej :)

Essencya lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    U mnie porąbane sny od jakiegoś czasu, dziś jeździłam opancerzonym pociągiem z wojskiem bo był koniec świata i ewakuowano ludzi.
    Takie miałam na samym początku, dzisiaj był okropny namacalny, związany bezpośrednio ze stanem, w którym jestem :( krzyczałam i byłam roztrzęsiona 😢

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ