Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie robiłam bety w tym tygodniu. Robilam tylko raz przed pierwszą wizytą w 4t5d. Ale jak chcesz sprawdzić normy, to wystarczy zerknąć na wyniki z laboratorium albo wpisać w Google. Pamiętaj, że te wartości mogą być bardzo różne a oznaczać ten sam tydzien. Najważniejszy jest przyrost.
-
nick nieaktualnyKalina32 wrote:Cześć. Wczoraj powtórzyłam betę: 1839 ❤️
Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że już zobaczey serduszko 😉 u mnie póki co tylko zmęczenie i senność i duże obrzmiałe piersi, W zasadzie czuję się identycznie jak w poprzedniej ciąży. Nawet od razu zachciało mi się zupy i ugotowałam pomidorową. Nie gotowałam chyba rok 😁 a w poprzedniej ciąży piłam sok pomidorowy litrami
U mnie wczoraj beta 8430, teraz nie wiem czy nie za dużo? Chyba trzeba odstawić internet do wizyty.
Z nowych doświadczeń to nie mogę jeść moich normalnych porcji. Musze jeść jak kurczaczek po troszeczku a częściej, bo wieczorem czuję jakbym miała w brzuchu kamienie. Do tego nie mogę spać do 3-4. -
PerAsperaAdAstra wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie. Mogłybyście mi napisac jaka bete mialyscie w 6tc?
-
mf82 wrote:U mnie wczoraj beta 8430, teraz nie wiem czy nie za dużo? Chyba trzeba odstawić internet do wizyty.
Z nowych doświadczeń to nie mogę jeść moich normalnych porcji. Musze jeść jak kurczaczek po troszeczku a częściej, bo wieczorem czuję jakbym miała w brzuchu kamienie. Do tego nie mogę spać do 3-4. -
nick nieaktualnyW lidlu jest sok z imbirem cytryną i jabłkiem w szklanej butelce na dziale soków, bez innych dodatków. Dolewam go do wody i piję od rana. Może komuś też pomoże. Normalny imbir tez zalewam wrzątkiem i potem pije.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 12:44
-
nick nieaktualny
-
mf82 wrote:Bo jestem głupia i porównuję do innych a przecież wiem że nie powinnam tego robić.
mf82 lubi tę wiadomość
-
Miluu wrote:Ja nadal pracuje, ale zdalnie. Mamy nieobowiązkowa prace w biurze. Zobaczymy czy to sie zmieni po dzisiejszych nowych obostrzeniach, które mają ogłosić. Ale raczej wolałabym zdalnie pracowac do 5/6 miesiąca, potem mysle o L4.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
nick nieaktualny
-
kokoszka31 wrote:Witaj w klubie 🤭 ja postanowiłam się wstrzymać w 1 trymestrze.. niby to nie szkodzi, ale już wolę dmuchać na zimne..
-
Angelka93 wrote:A czy farbujecie włosy? Ja już mam taki odrost że musiałabym zafarbować a jakoś się boję 😑
Będę malować pewnie za jakiś miesiąc, może półtora. Poszukam jakiegoś zamiennika bez amoniaku. Ale ogólnie do 2 trymestru odmawiam sobie większości zabiegów i aktywności.
-
PerAsperaAdAstra wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie. Mogłybyście mi napisac jaka bete mialyscie w 6tc?
Co do farbowania to idę do fryzjera za tydzień bo mam tez paskudny odrost 😅 nie mam żadnych oporów by nie farbować 😊Bercia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże henna z orientany, mocno się trzyma, wzmacnia dodatkowo włosy, tylko pachnie błotem. Nie farbuje, ale kiedyś spróbowałam tej henny w brązie, im dłużej trzymamy tym ciemniejszy kolor wychodzi. U mnie wyszedł prawie czarny a jestem szatynką. Nie spodobało mi się i długo czekałam by to zeszło, ale to pewnie od włosów zależy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 13:41
-
mf82 wrote:Może henna z orientany, mocno się trzyma, wzmacnia dodatkowo włosy, tylko pachnie błotem. Nie farbuje, ale kiedyś spróbowałam tej henny w brązie, im dłużej trzymamy tym ciemniejszy kolor wychodzi. U mnie wyszedł prawie czarny a jestem szatynką. Nie spodobało mi się i długo czekałam by to zeszło, ale to pewnie od włosów zależy.