X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam bety w tym tygodniu. Robilam tylko raz przed pierwszą wizytą w 4t5d. Ale jak chcesz sprawdzić normy, to wystarczy zerknąć na wyniki z laboratorium albo wpisać w Google. Pamiętaj, że te wartości mogą być bardzo różne a oznaczać ten sam tydzien. Najważniejszy jest przyrost.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Cześć. Wczoraj powtórzyłam betę: 1839 ❤️
    Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że już zobaczey serduszko 😉 u mnie póki co tylko zmęczenie i senność i duże obrzmiałe piersi, W zasadzie czuję się identycznie jak w poprzedniej ciąży. Nawet od razu zachciało mi się zupy i ugotowałam pomidorową. Nie gotowałam chyba rok 😁 a w poprzedniej ciąży piłam sok pomidorowy litrami

U mnie wczoraj beta 8430, teraz nie wiem czy nie za dużo? Chyba trzeba odstawić internet do wizyty.
    Z nowych doświadczeń to nie mogę jeść moich normalnych porcji. Musze jeść jak kurczaczek po troszeczku a częściej, bo wieczorem czuję jakbym miała w brzuchu kamienie. Do tego nie mogę spać do 3-4.

• kalaw Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie. Mogłybyście mi napisac jaka bete mialyscie w 6tc?
    Z chęcią bym odpowiedziała, ale też już nie robiłam. W ostatni dzień 5 tygodnia miałam 2708. To też w 6tygodbiu na początku i na końcu te wartości się będą mocno różnic u jednej osoby.

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    U mnie wczoraj beta 8430, teraz nie wiem czy nie za dużo? Chyba trzeba odstawić internet do wizyty.
    Z nowych doświadczeń to nie mogę jeść moich normalnych porcji. Musze jeść jak kurczaczek po troszeczku a częściej, bo wieczorem czuję jakbym miała w brzuchu kamienie. Do tego nie mogę spać do 3-4.
    Czemu myślisz że są dusii? Jest ok

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu jest sok z imbirem cytryną i jabłkiem w szklanej butelce na dziale soków, bez innych dodatków. Dolewam go do wody i piję od rana. Może komuś też pomoże. Normalny imbir tez zalewam wrzątkiem i potem pije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Czemu myślisz że są dusii? Jest ok
    Bo jestem głupia i porównuję do innych a przecież wiem że nie powinnam tego robić.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Bo jestem głupia i porównuję do innych a przecież wiem że nie powinnam tego robić.
    Ja w podobnym terminie jak Ty miałam 8999. Ale są spore rozbieżności w wartościach bety więc lepiej nie porównywać

mf82 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Essencya Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Ja nadal pracuje, ale zdalnie. Mamy nieobowiązkowa prace w biurze. Zobaczymy czy to sie zmieni po dzisiejszych nowych obostrzeniach, które mają ogłosić. Ale raczej wolałabym zdalnie pracowac do 5/6 miesiąca, potem mysle o L4.
    Pracuję w dużo mniejszym wymiarze, niecodziennie.

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Erica Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał zrobić jeszcze jedną betę przed kolejnym USG (8.03), to będzie 7+2. Mogę wtedy napisać ile mi wyszło. Wcześniej nie będę robiła.

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł kurier i przyniósł surowce do zrobienia oliwki magnezowej. Podobno super się sprawdza w ciąży. Stosował ktoś? Zabieram się za robienie.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy farbujecie włosy? Ja już mam taki odrost że musiałabym zafarbować a jakoś się boję 😑

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    A czy farbujecie włosy? Ja już mam taki odrost że musiałabym zafarbować a jakoś się boję 😑
    Witaj w klubie 🤭 ja postanowiłam się wstrzymać w 1 trymestrze.. niby to nie szkodzi, ale już wolę dmuchać na zimne..

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku na L4, czekamy na twoje USG co do farbowania wstrzymam się jeszcze.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Witaj w klubie 🤭 ja postanowiłam się wstrzymać w 1 trymestrze.. niby to nie szkodzi, ale już wolę dmuchać na zimne..
    Ja już tragicznie wyglądam, farbuje włosy na czarno a swoje mam dość jasne i ten odrost to masakra. A wydaje mi się że w ciąży szybciej mi rosną włosy

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:

Będę malować pewnie za jakiś miesiąc, może półtora. Poszukam jakiegoś zamiennika bez amoniaku. Ale ogólnie do 2 trymestru odmawiam sobie większości zabiegów i aktywności.

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam betę, jestem koło 6+3. Jak będzie wynik dam znać 😉 a jutro na 9 mam wizytę, mam nadzieję że jest ok i będzie już serduszko 🥰

meraja90, Bercia84, baljov., Miluu lubią tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Ja dziś robiłam betę, jestem koło 6+3. Jak będzie wynik dam znać 😉 a jutro na 9 mam wizytę, mam nadzieję że jest ok i będzie już serduszko 🥰

Trzymam kciuki za serduszko! :)

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie. Mogłybyście mi napisac jaka bete mialyscie w 6tc?
    Pisałam już na poprzedniej stronie, ja miałam robiona przed wizyta i lekarza i miałam 44tys z hakiem 😉

Co do farbowania to idę do fryzjera za tydzień bo mam tez paskudny odrost 😅 nie mam żadnych oporów by nie farbować 😊

Bercia84 lubi tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może henna z orientany, mocno się trzyma, wzmacnia dodatkowo włosy, tylko pachnie błotem. Nie farbuje, ale kiedyś spróbowałam tej henny w brązie, im dłużej trzymamy tym ciemniejszy kolor wychodzi. U mnie wyszedł prawie czarny a jestem szatynką. Nie spodobało mi się i długo czekałam by to zeszło, ale to pewnie od włosów zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 13:41

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Może henna z orientany, mocno się trzyma, wzmacnia dodatkowo włosy, tylko pachnie błotem. Nie farbuje, ale kiedyś spróbowałam tej henny w brązie, im dłużej trzymamy tym ciemniejszy kolor wychodzi. U mnie wyszedł prawie czarny a jestem szatynką. Nie spodobało mi się i długo czekałam by to zeszło, ale to pewnie od włosów zależy.
    Mi henna się szybko spłukuje, trzyma się może z 3 mycia i tyle

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ