X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam bety w tym tygodniu. Robilam tylko raz przed pierwszą wizytą w 4t5d. Ale jak chcesz sprawdzić normy, to wystarczy zerknąć na wyniki z laboratorium albo wpisać w Google. Pamiętaj, że te wartości mogą być bardzo różne a oznaczać ten sam tydzien. Najważniejszy jest przyrost.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Cześć. Wczoraj powtórzyłam betę: 1839 ❤️
    Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że już zobaczey serduszko 😉 u mnie póki co tylko zmęczenie i senność i duże obrzmiałe piersi, W zasadzie czuję się identycznie jak w poprzedniej ciąży. Nawet od razu zachciało mi się zupy i ugotowałam pomidorową. Nie gotowałam chyba rok 😁 a w poprzedniej ciąży piłam sok pomidorowy litrami

U mnie wczoraj beta 8430, teraz nie wiem czy nie za dużo? Chyba trzeba odstawić internet do wizyty.
    Z nowych doświadczeń to nie mogę jeść moich normalnych porcji. Musze jeść jak kurczaczek po troszeczku a częściej, bo wieczorem czuję jakbym miała w brzuchu kamienie. Do tego nie mogę spać do 3-4.

• kalaw Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie. Mogłybyście mi napisac jaka bete mialyscie w 6tc?
    Z chęcią bym odpowiedziała, ale też już nie robiłam. W ostatni dzień 5 tygodnia miałam 2708. To też w 6tygodbiu na początku i na końcu te wartości się będą mocno różnic u jednej osoby.

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    U mnie wczoraj beta 8430, teraz nie wiem czy nie za dużo? Chyba trzeba odstawić internet do wizyty.
    Z nowych doświadczeń to nie mogę jeść moich normalnych porcji. Musze jeść jak kurczaczek po troszeczku a częściej, bo wieczorem czuję jakbym miała w brzuchu kamienie. Do tego nie mogę spać do 3-4.
    Czemu myślisz że są dusii? Jest ok

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu jest sok z imbirem cytryną i jabłkiem w szklanej butelce na dziale soków, bez innych dodatków. Dolewam go do wody i piję od rana. Może komuś też pomoże. Normalny imbir tez zalewam wrzątkiem i potem pije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Czemu myślisz że są dusii? Jest ok
    Bo jestem głupia i porównuję do innych a przecież wiem że nie powinnam tego robić.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Bo jestem głupia i porównuję do innych a przecież wiem że nie powinnam tego robić.
    Ja w podobnym terminie jak Ty miałam 8999. Ale są spore rozbieżności w wartościach bety więc lepiej nie porównywać

mf82 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Essencya Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Ja nadal pracuje, ale zdalnie. Mamy nieobowiązkowa prace w biurze. Zobaczymy czy to sie zmieni po dzisiejszych nowych obostrzeniach, które mają ogłosić. Ale raczej wolałabym zdalnie pracowac do 5/6 miesiąca, potem mysle o L4.
    Pracuję w dużo mniejszym wymiarze, niecodziennie.

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Erica Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał zrobić jeszcze jedną betę przed kolejnym USG (8.03), to będzie 7+2. Mogę wtedy napisać ile mi wyszło. Wcześniej nie będę robiła.

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł kurier i przyniósł surowce do zrobienia oliwki magnezowej. Podobno super się sprawdza w ciąży. Stosował ktoś? Zabieram się za robienie.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy farbujecie włosy? Ja już mam taki odrost że musiałabym zafarbować a jakoś się boję 😑

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    A czy farbujecie włosy? Ja już mam taki odrost że musiałabym zafarbować a jakoś się boję 😑
    Witaj w klubie 🤭 ja postanowiłam się wstrzymać w 1 trymestrze.. niby to nie szkodzi, ale już wolę dmuchać na zimne..

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku na L4, czekamy na twoje USG co do farbowania wstrzymam się jeszcze.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Witaj w klubie 🤭 ja postanowiłam się wstrzymać w 1 trymestrze.. niby to nie szkodzi, ale już wolę dmuchać na zimne..
    Ja już tragicznie wyglądam, farbuje włosy na czarno a swoje mam dość jasne i ten odrost to masakra. A wydaje mi się że w ciąży szybciej mi rosną włosy

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:

Będę malować pewnie za jakiś miesiąc, może półtora. Poszukam jakiegoś zamiennika bez amoniaku. Ale ogólnie do 2 trymestru odmawiam sobie większości zabiegów i aktywności.

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam betę, jestem koło 6+3. Jak będzie wynik dam znać 😉 a jutro na 9 mam wizytę, mam nadzieję że jest ok i będzie już serduszko 🥰

meraja90, Bercia84, baljov., Miluu lubią tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Ja dziś robiłam betę, jestem koło 6+3. Jak będzie wynik dam znać 😉 a jutro na 9 mam wizytę, mam nadzieję że jest ok i będzie już serduszko 🥰

Trzymam kciuki za serduszko! :)

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie. Mogłybyście mi napisac jaka bete mialyscie w 6tc?
    Pisałam już na poprzedniej stronie, ja miałam robiona przed wizyta i lekarza i miałam 44tys z hakiem 😉

Co do farbowania to idę do fryzjera za tydzień bo mam tez paskudny odrost 😅 nie mam żadnych oporów by nie farbować 😊

Bercia84 lubi tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może henna z orientany, mocno się trzyma, wzmacnia dodatkowo włosy, tylko pachnie błotem. Nie farbuje, ale kiedyś spróbowałam tej henny w brązie, im dłużej trzymamy tym ciemniejszy kolor wychodzi. U mnie wyszedł prawie czarny a jestem szatynką. Nie spodobało mi się i długo czekałam by to zeszło, ale to pewnie od włosów zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 13:41

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Może henna z orientany, mocno się trzyma, wzmacnia dodatkowo włosy, tylko pachnie błotem. Nie farbuje, ale kiedyś spróbowałam tej henny w brązie, im dłużej trzymamy tym ciemniejszy kolor wychodzi. U mnie wyszedł prawie czarny a jestem szatynką. Nie spodobało mi się i długo czekałam by to zeszło, ale to pewnie od włosów zależy.
    Mi henna się szybko spłukuje, trzyma się może z 3 mycia i tyle

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ