Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika283 wrote:Dziewczyny, bo piszecie o zaparciach a u mnie wręcz odwrotnie... Któraś też tak na?
U mnie tak było 2 tyg temu, cały tydzień się z tym meczylam. Z dnia na dzien przeszło I pojawiły się zaparcia.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Trochę mnie uspokoilyscie, dzięki
A czy któraś jeszcze oprócz mnie nie wymiotuje...?baljov. lubi tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Dominika283 wrote:Trochę mnie uspokoilyscie, dzięki
A czy któraś jeszcze oprócz mnie nie wymiotuje...?Dominika283 lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Bercia84 wrote:Moni ! Angelika ! Dziewczyny ! Jak wspominałam byłam w poradni k. Wzięli mnie bez kolejki i ... jest serduszko wszystko w porządku ! Popłakałam się widząc pulsującego kropka. Oczywiście automatyczne zwolnienie i luteinę dopochwowe 2 razy dziennie i leżeć. Także wszystkie seriale nadrobię. W pracy niestety juz wszyscy wiedza. Termin 10 październik. Lekarz dał skierowanie na wszystkie badania i 9 na kontrol mam przyjść już z wynikami. No i pilna wizyta u endokrynologa. Uffff odetchlam póki co z ulga. 😻
Wspaniała wiadomość!
Bercia84 lubi tę wiadomość
-
smagliczka wrote:Nie widzę problemu. Możesz prowadzić ciaze prywatnie, ale odwiedzić też lekarza na NFZ, lub odwrotnie prowadzić na NFZ, a odwiedzić lekarza prywatnie. Lekarza raczej nie powinno obchodzić, kto wypisał Ci L4.
W jednym i drugim przypadku płacisz na tego lekarza, więc nie musisz sie nikomu tłumaczyć dlaczego poszłaś do tego czy tamtego lekarza i dlaczego akurat on wypisał Ci l4 a nie inny.
Mam zamiar chodzić do ginekologa do Luxmedu tak standardowo, a poza tym do gin-endokrynologa prywatnie. Powiem mojemu z Luxmedu, że ze względu na IO i hipoglikemię jestem pod opieką endokrynologa. Pewnie sam by mi to zalecił, w końcu to nie jego działka. Ale jeśli masz dwóch zwykłych ginekologów, to chyba warto tak dla siebie ustalić, który będzie takim "pierwszym" prowadzącym A drugi będzie swego rodzaju uzupełnieniem.
Rozumiem, że obawiasz się, że lekarz może źle zareagować na to, że prowadzisz ciążę poza nim i może być nieprzyjemnie. To trudno przewidzieć Ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o zwolnienie, to bierz od 1szego, który Ci zaproponuje
-
nick nieaktualnymeraja90 wrote:Ja tez bez mdłości i wymiotów, tylko ten brzuch jakby trochę za duży na ten tydzień 😅 mam nadzieje ze to wzdęcia 🙈
-
Dominika283 wrote:Trochę mnie uspokoilyscie, dzięki
A czy któraś jeszcze oprócz mnie nie wymiotuje...?Dominika283 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Wczoraj powtórzyłam betę: 1839 ❤️
Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że już zobaczey serduszko 😉 u mnie póki co tylko zmęczenie i senność i duże obrzmiałe piersi, W zasadzie czuję się identycznie jak w poprzedniej ciąży. Nawet od razu zachciało mi się zupy i ugotowałam pomidorową. Nie gotowałam chyba rok 😁 a w poprzedniej ciąży piłam sok pomidorowy litramiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 08:58
meraja90, baljov. lubią tę wiadomość
-
Erica wrote:Mam zamiar chodzić do ginekologa do Luxmedu tak standardowo, a poza tym do gin-endokrynologa prywatnie. Powiem mojemu z Luxmedu, że ze względu na IO i hipoglikemię jestem pod opieką endokrynologa. Pewnie sam by mi to zalecił, w końcu to nie jego działka. Ale jeśli masz dwóch zwykłych ginekologów, to chyba warto tak dla siebie ustalić, który będzie takim "pierwszym" prowadzącym A drugi będzie swego rodzaju uzupełnieniem.
Rozumiem, że obawiasz się, że lekarz może źle zareagować na to, że prowadzisz ciążę poza nim i może być nieprzyjemnie. To trudno przewidzieć Ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o zwolnienie, to bierz od 1szego, który Ci zaproponuje -
Erica wrote:Myślę, że nie będzie problemu. Zresztą zawsze możesz powiedzieć prywatnemu, że chodzisz też na NFZ, pewnie będzie bardziej wyrozumiały niż odwrotnie
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Dominika283 wrote:Dziewczyny, bo piszecie o zaparciach a u mnie wręcz odwrotnie... Któraś też tak na?
Z zaparciami nigdy nie mialam problemow. Zawsze z toalety na to drugie tak z trzy razy dziennie chodzilam i teraz to sie nie zmienilo.
Dominika283 lubi tę wiadomość
poczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
baljov. wrote:KalaW witaj tutaj 💖💗🥰😍😘
Jeszcze nie ogarniam tej ciąży i bardziej w sumie podczytuje, niż się udzielam...
To dla mnie takie nierealne...
Od razu cię tu wyczaiłam. I mężatkę. Moje transferowe siostry ;pbaljov. lubi tę wiadomość