Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika283 wrote:Dziewczyny, bo piszecie o zaparciach a u mnie wręcz odwrotnie... Któraś też tak na?
U mnie tak było 2 tyg temu, cały tydzień się z tym meczylam. Z dnia na dzien przeszło I pojawiły się zaparcia.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Trochę mnie uspokoilyscie, dzięki
A czy któraś jeszcze oprócz mnie nie wymiotuje...?baljov. lubi tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Dominika283 wrote:Trochę mnie uspokoilyscie, dzięki
A czy któraś jeszcze oprócz mnie nie wymiotuje...?Dominika283 lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Ja bez mdłości, bez wymiotów. W ogóle bez niczego odmiennego 😂 no poza rosnącym brzuchem...
meraja90 lubi tę wiadomość
👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Bercia84 wrote:Moni ! Angelika ! Dziewczyny ! Jak wspominałam byłam w poradni k. Wzięli mnie bez kolejki i ... jest serduszko wszystko w porządku ! Popłakałam się widząc pulsującego kropka. Oczywiście automatyczne zwolnienie i luteinę dopochwowe 2 razy dziennie i leżeć. Także wszystkie seriale nadrobię. W pracy niestety juz wszyscy wiedza. Termin 10 październik. Lekarz dał skierowanie na wszystkie badania i 9 na kontrol mam przyjść już z wynikami. No i pilna wizyta u endokrynologa. Uffff odetchlam póki co z ulga. 😻
Wspaniała wiadomość!
Bercia84 lubi tę wiadomość
-
smagliczka wrote:Nie widzę problemu. Możesz prowadzić ciaze prywatnie, ale odwiedzić też lekarza na NFZ, lub odwrotnie prowadzić na NFZ, a odwiedzić lekarza prywatnie. Lekarza raczej nie powinno obchodzić, kto wypisał Ci L4.
W jednym i drugim przypadku płacisz na tego lekarza, więc nie musisz sie nikomu tłumaczyć dlaczego poszłaś do tego czy tamtego lekarza i dlaczego akurat on wypisał Ci l4 a nie inny.
Mam zamiar chodzić do ginekologa do Luxmedu tak standardowo, a poza tym do gin-endokrynologa prywatnie. Powiem mojemu z Luxmedu, że ze względu na IO i hipoglikemię jestem pod opieką endokrynologa. Pewnie sam by mi to zalecił, w końcu to nie jego działka. Ale jeśli masz dwóch zwykłych ginekologów, to chyba warto tak dla siebie ustalić, który będzie takim "pierwszym" prowadzącymA drugi będzie swego rodzaju uzupełnieniem.
Rozumiem, że obawiasz się, że lekarz może źle zareagować na to, że prowadzisz ciążę poza nim i może być nieprzyjemnie. To trudno przewidziećAle wydaje mi się, że jeśli chodzi o zwolnienie, to bierz od 1szego, który Ci zaproponuje
-
nick nieaktualnymeraja90 wrote:Ja tez bez mdłości i wymiotów, tylko ten brzuch jakby trochę za duży na ten tydzień 😅 mam nadzieje ze to wzdęcia 🙈
-
Dominika283 wrote:Trochę mnie uspokoilyscie, dzięki
A czy któraś jeszcze oprócz mnie nie wymiotuje...?Dominika283 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Wczoraj powtórzyłam betę: 1839 ❤️
Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że już zobaczey serduszko 😉 u mnie póki co tylko zmęczenie i senność i duże obrzmiałe piersi, W zasadzie czuję się identycznie jak w poprzedniej ciąży. Nawet od razu zachciało mi się zupy i ugotowałam pomidorową. Nie gotowałam chyba rok 😁 a w poprzedniej ciąży piłam sok pomidorowy litramiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 08:58
meraja90, baljov. lubią tę wiadomość
-
Erica wrote:Mam zamiar chodzić do ginekologa do Luxmedu tak standardowo, a poza tym do gin-endokrynologa prywatnie. Powiem mojemu z Luxmedu, że ze względu na IO i hipoglikemię jestem pod opieką endokrynologa. Pewnie sam by mi to zalecił, w końcu to nie jego działka. Ale jeśli masz dwóch zwykłych ginekologów, to chyba warto tak dla siebie ustalić, który będzie takim "pierwszym" prowadzącym
A drugi będzie swego rodzaju uzupełnieniem.
Rozumiem, że obawiasz się, że lekarz może źle zareagować na to, że prowadzisz ciążę poza nim i może być nieprzyjemnie. To trudno przewidziećAle wydaje mi się, że jeśli chodzi o zwolnienie, to bierz od 1szego, który Ci zaproponuje
-
Erica wrote:Myślę, że nie będzie problemu. Zresztą zawsze możesz powiedzieć prywatnemu, że chodzisz też na NFZ, pewnie będzie bardziej wyrozumiały niż odwrotnie
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2+ encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3+ atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3+ accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Dominika283 wrote:Dziewczyny, bo piszecie o zaparciach a u mnie wręcz odwrotnie... Któraś też tak na?
Z zaparciami nigdy nie mialam problemow. Zawsze z toalety na to drugie tak z trzy razy dziennie chodzilam i teraz to sie nie zmienilo.
Dominika283 lubi tę wiadomość
poczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
baljov. wrote:KalaW witaj tutaj 💖💗🥰😍😘
Jeszcze nie ogarniam tej ciąży i bardziej w sumie podczytuje, niż się udzielam...
To dla mnie takie nierealne...
Od razu cię tu wyczaiłam. I mężatkę. Moje transferowe siostry ;pbaljov. lubi tę wiadomość