Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bercia84 wrote:Moni ! Angelika ! Dziewczyny ! Jak wspominałam byłam w poradni k. Wzięli mnie bez kolejki i ... jest serduszko wszystko w porządku ! Popłakałam się widząc pulsującego kropka. Oczywiście automatyczne zwolnienie i luteinę dopochwowe 2 razy dziennie i leżeć. Także wszystkie seriale nadrobię. W pracy niestety juz wszyscy wiedza. Termin 10 październik. Lekarz dał skierowanie na wszystkie badania i 9 na kontrol mam przyjść już z wynikami. No i pilna wizyta u endokrynologa. Uffff odetchlam póki co z ulga. 😻
Ja mam wizytę w przyszła środę w luxmedzie, może skierowanie na badania mi wypisze, bo w sumie to będzie 8+2 😅 A potem idę prywatnie 12 marca 😼Bercia84 lubi tę wiadomość
-
Mamy serduszko 😄❤️😄😍 FHR 118 bpm, CRL 4.3 mm
meraja90, Miluu, Bercia84, Mlodamezatka, natnatss, Essencya, mf82, kokoszka31, Angelka93, smagliczka, Gela093, szynszyl, Gosia9, Kacha_88, baljov., madziula9022, Erica lubią tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
nick nieaktualnyBercia84 wrote:Moni ! Angelika ! Dziewczyny ! Jak wspominałam byłam w poradni k. Wzięli mnie bez kolejki i ... jest serduszko wszystko w porządku ! Popłakałam się widząc pulsującego kropka. Oczywiście automatyczne zwolnienie i luteinę dopochwowe 2 razy dziennie i leżeć. Także wszystkie seriale nadrobię. W pracy niestety juz wszyscy wiedza. Termin 10 październik. Lekarz dał skierowanie na wszystkie badania i 9 na kontrol mam przyjść już z wynikami. No i pilna wizyta u endokrynologa. Uffff odetchlam póki co z ulga. 😻
Bercia84 lubi tę wiadomość
-
Bercia84 wrote:Moni ! Angelika ! Dziewczyny ! Jak wspominałam byłam w poradni k. Wzięli mnie bez kolejki i ... jest serduszko wszystko w porządku ! Popłakałam się widząc pulsującego kropka. Oczywiście automatyczne zwolnienie i luteinę dopochwowe 2 razy dziennie i leżeć. Także wszystkie seriale nadrobię. W pracy niestety juz wszyscy wiedza. Termin 10 październik. Lekarz dał skierowanie na wszystkie badania i 9 na kontrol mam przyjść już z wynikami. No i pilna wizyta u endokrynologa. Uffff odetchlam póki co z ulga. 😻
-
-
Dziewczyny ktore beda chodzic i na nfz do lekarza i prywatnie czy przyznnajecie sie lekarzom ze chodzicie do drugiego? I co wprzypadku pozniejszego czasu jak czlowiek bedzie chcial wziac l4 przeciez dwoch lekarzy nie wypisze a jeden chyba musi wiedziec ze drugi wypisal ?? hmm:D
-
Szczęściara zwolnienie musi wypisać tylko jeden lekarz. Obojętnie który.
Angelika dziś te usg to jeszcze przedpotopowe było jak to na NFZ. Ale serduszko biło i lekarz mi to pokazał paluszkiem gdzie to widać. Mniej więcej ocenił na 6-7 tyg. Wiec chyba tak jest. Dał mi skierowanie na szereg badań i tylko mnie informował prenatalne prenatalne. Heh wiem ile mam lat. Całe 37 jak urodzę. -
Super dziewczyny,że u was wszystko dobrze i z kroplami I z wami🤗🤗 teraz mniej stresu I dajcie się traktować jak królowe swoim mezczyznom przez najbliższe 8 miesięcy 🤗
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Bercia84 wrote:Szczęściara zwolnienie musi wypisać tylko jeden lekarz. Obojętnie który.
Angelika dziś te usg to jeszcze przedpotopowe było jak to na NFZ. Ale serduszko biło i lekarz mi to pokazał paluszkiem gdzie to widać. Mniej więcej ocenił na 6-7 tyg. Wiec chyba tak jest. Dał mi skierowanie na szereg badań i tylko mnie informował prenatalne prenatalne. Heh wiem ile mam lat. Całe 37 jak urodzę. -
Ja mam już większość badań porobionych. Od 2 dni mdłości się nasilają. A z dobrych wieści w firmie 3 osobowej we 2 jesteśmy w ciąży. Koleżanka wczoraj po usg 6+1 z bijacym serduszkiem.
Niestety mój kręgosłup daje o sobie znać. Od przyszłego tygodnia mam mocne postanowienie wchodzić z dziećmi na basen. -
Hej dziewczyny, melduje sie z terminem 19.10.21. Jest to moja 3 ciaza.. Z zaskoczenia przy amh ponizej 0,4..z 3letnim stymulowaniem i walka hormonalna przy staraniu o 2 corke.. Narazie nie jestem w stanie okreslic czy sie ciesze czy nie. Bete dzisiaj robilam pierws, y raz i wynik juz 34097, 26. Ostatnia miesiaczka 12.01.21. Tydzien temu bylam na usg pecherzyk 0,55mm.
Nie czuje sie jak w ciazy. Nie mam mdlosci, piersi nie sa tkliwe.. Kompletnie nic. Myslicie ze taka beta jest ok?Bercia84, baljov., Essencya, Kaarola lubią tę wiadomość
-
kalaw wrote:Mogę oficjalnie się przywitać
Dziś na wizycie potwierdzili obecność pęcherzyka z zarodkiem, a nawet serduszko
Ciąża z InVitro - pierwsze podejście.
Staraliśmy się jednak około 5 lat. W tym zaliczyliśmy 6 ciąż: biochemicznych i pozamacicznych - celowo nie pisze ile, jakich, bo ostatecznie widziałam tylko raz w życiu pęcherzyk i był on w jajowodzie. Wszystkie pozostałe ciąże roniły się z betą koło 1 tys.
Dziś pierwszy raz zobaczyłam zarodeczek i serduszko. Mam nadzieję, że tym razem maluszek zostanie ze mną na zawsze.
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
nick nieaktualnyJa też już mam wszystkie (chyba) badania za sobą poki co. Powtórne badanie moczu mam zrobić przy kolejnej wizycie. Zapisałam się już na prenatalne za miesiąc. Oby wszystko było dobrze 🙏❤
@Perasperaadastra beta bardzo ładna, wszystko powinno byc ok co ciąża to inne objawy nie stresuj się i spokojnego czekania zycze, żeby zobaczyć maluszka -
Kaarola wrote:Mamy serduszko 😄❤️😄😍 FHR 118 bpm, CRL 4.3 mm
Kaarola lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Bercia84 wrote:Szczęściara zwolnienie musi wypisać tylko jeden lekarz. Obojętnie który.
szczesciara30 wrote:Tak tak ja to wiem ale kiedyś się ten drugi lekarz zapyta czy wypisać zwolnieni to jak palmę pod koniec ciąży że pierwszy mi już wypisali to będzie nieźle dlatego pytam czy któraś z was jak będzie chodzić i na NFZ i prywatnie informuje jednego lekarza że chodzi do drugiego i na odwrot
W jednym i drugim przypadku płacisz na tego lekarza, więc nie musisz sie nikomu tłumaczyć dlaczego poszłaś do tego czy tamtego lekarza i dlaczego akurat on wypisał Ci l4 a nie inny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 20:38
meraja90 lubi tę wiadomość
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.