X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalaw wrote:
    Wy chuba jakoś częściej chodzicie na USG. Ja teraz ponad 2,5tyg czekam na kolejne. Zwariuje chyba!
    A predzej nie ma miejsca i mnie nie chcą przyjąć :p
    Ja teraz mam wizytę po 3 tygodniach. Więc jeszcze ponad 2 muszę czekać. 😕

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Sanco wykrywa ZD, zespół Edwardsa i Patau. Zaburzenia liczby chromosomow plci, bada kariotyp pod względem delecji i duplikacji ( podobnie jak amniopunkcja) i określa płeć.
    Dorzuciłabym że obejmuje wszystkie trisomie chromosomów zarówno Nifty pro jak i Sanco.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 9 czy zmieniłabyś mi datę porodu na 9.10? Tak wychodzi wg USG. I prosiłabym też o poprawienie nicku Na Angelka93 bez i 😃😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, ze lepiej wiedzieć, niż nie, bo nawet jeśli zdecydujesz się kontynuować ciąże to jest szansa na przygotowanie się do tego co Cię czeka. A 2, ja już przechodziłam przez diagnozę wielu wad i terminację ciąży, wiec mam zdanie co bym zrobiła w przypadku, gdyby sytuacja się powtórzyła.

Kacha_88, meraja90, Kaarola, Kasialudek lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Gosia 9 czy zmieniłabyś mi datę porodu na 9.10? Tak wychodzi wg USG. I prosiłabym też o poprawienie nicku Na Angelka93 bez i 😃😃
    Przepraszam Za pomyłkę. Poprawione

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Przepraszam Za pomyłkę. Poprawione
    Nie szkodzi 😃 dziękuję

Gosia9 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zagwozdke. Sprawa troche skomplikowana, acz nie powazna. Po prostu zastanawiam sie nad opcjami i jestem ciekawa waszej opinii.

Coze bede chciala prowadzic prywatnie i chodzic do 2 lekarzy - jednego z kliniki, dzieki ktoremu jestesmy w ciazy i drugiego ze szpitala gdzie chcialabym rodzic. Wizyty u kazdego co miesiac-poltorej i ulozyc je tak zebym co 2-3 tygodnie byla na wizycie po prostu na zmiane.

Wczoraj bylam u lekarza, u ktorego myslalam ze bede prowadzic ciaze - ten ze szpitala gdzie chce rodzic, ale nie zlapalam z nim flow. I tu wlasnie jest plot twist. Dzisiaj okazalo sie ze do szpitala do rodzenia wlasnie przeniosl sie moj stary gin, u ktorego rok sie leczylam, bardzo go lubie i mu ufam, zna moja historie i jest super specjalista tez. Same plusy. Zdecydowanie chce sie do niego przeniesc.

I mam zagwozdke dotyczaca karty ciazy. Na wczorajszej wizycie ten „nietrafiony lekarz” zalozyl mi juz karte ciazy - jak do tej pory jeden wpis wiadomo. I zastanawiam sie czy kontynuowac ta karte ciazy po prostu, powiedziec ze bylam u niego na kontroli tylko. Czy moze za tydzien u tego „nowego-starego” gina zalozyc nowa czysta karte ciazy. To bedzie 8tc wiec tez optymalnie. I mialabym tam tylko jednego lekarza tylko i tak czysto przejrzyscie. A ta karte ciazy z wczoraj zalozna wykorzystac jak bede chodzic do lekarza z kliniki, zeby sie u niego tez pokazac co jakis czas i nie robic sobie zamieszania.

Co sadzicie? Myslicie ze 2 karty ciazy sa w porzadku? Jeszcze nie jestem pewna, czy chce zeby Ci lekarze wiedzieli o sobie... Wiem, ze dla niektorych z was prowadzenie ciazy u 2 lekarzy to przesada i niepotrzebne (tym bardziej ze obu prywatnie) ale co do tego mam swoje powody sluszne, czy niesluszne to nieistotne :) bardziej mnie nurtuje kwestia tych kart ciaz. 🤔

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Dziewczyny mam zagwozdke. Sprawa troche skomplikowana, acz nie powazna. Po prostu zastanawiam sie nad opcjami i jestem ciekawa waszej opinii.

Coze bede chciala prowadzic prywatnie i chodzic do 2 lekarzy - jednego z kliniki, dzieki ktoremu jestesmy w ciazy i drugiego ze szpitala gdzie chcialabym rodzic. Wizyty u kazdego co miesiac-poltorej i ulozyc je tak zebym co 2-3 tygodnie byla na wizycie po prostu na zmiane.

Wczoraj bylam u lekarza, u ktorego myslalam ze bede prowadzic ciaze - ten ze szpitala gdzie chce rodzic, ale nie zlapalam z nim flow. I tu wlasnie jest plot twist. Dzisiaj okazalo sie ze do szpitala do rodzenia wlasnie przeniosl sie moj stary gin, u ktorego rok sie leczylam, bardzo go lubie i mu ufam, zna moja historie i jest super specjalista tez. Same plusy. Zdecydowanie chce sie do niego przeniesc.

I mam zagwozdke dotyczaca karty ciazy. Na wczorajszej wizycie ten „nietrafiony lekarz” zalozyl mi juz karte ciazy - jak do tej pory jeden wpis wiadomo. I zastanawiam sie czy kontynuowac ta karte ciazy po prostu, powiedziec ze bylam u niego na kontroli tylko. Czy moze za tydzien u tego „nowego-starego” gina zalozyc nowa czysta karte ciazy. To bedzie 8tc wiec tez optymalnie. I mialabym tam tylko jednego lekarza tylko i tak czysto przejrzyscie. A ta karte ciazy z wczoraj zalozna wykorzystac jak bede chodzic do lekarza z kliniki, zeby sie u niego tez pokazac co jakis czas i nie robic sobie zamieszania.

Co sadzicie? Myslicie ze 2 karty ciazy sa w porzadku? Jeszcze nie jestem pewna, czy chce zeby Ci lekarze wiedzieli o sobie... Wiem, ze dla niektorych z was prowadzenie ciazy u 2 lekarzy to przesada i niepotrzebne (tym bardziej ze obu prywatnie) ale co do tego mam swoje powody sluszne, czy niesluszne to nieistotne :) bardziej mnie nurtuje kwestia tych kart ciaz. 🤔

Ja mam dwie karty ciąży, jedna do prywatnego lekarza, druga z luxmedu 😊 wiec jak masz chęć mieć dwie, to żaden problem wg mnie 😊 W pierwszej ciąży robiłam dokładnie tak samo 😅

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • KalaW Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:

Moja ulubiona lekarka oficjalnie mówi, że nie ma nic przecikow, żeby ktoś się wpisywał do jej karty, albo ona do czyjejś. Za to znajoma poszła też na NFZ i tamten miał duże problemy, żeby "dzielić" kartę z kimś inny. Koleżanka ma więc też 2 i prowadzą je równocześnie.

Ja dostałam ostatnio kartę w klinice niepłodności i lekarz powiedział, że jak chodzę gdzieś jeszcze i będę tam kontynuować po I trymestrze to może się moja gin spokojnie do tej karty wpisywać i potem ją przejąć. Także chyba zależy od lekarza...
    Może po prostu zapytaj otwarcie nowego lekarza czy chce nową, czy będzie się wpisywał do starej.

3jgxdqk3tske6v4q.png

PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na USG i pierwszy raz widziałam serduszko <3 nie sądziłam, że to będzie tak wspaniałe uczucie!

Gosia9 wpisz mnie proszę na 27.10. Dziękuję :)

Gela093, KalaW, Mlodamezatka, Angelka93, Kaarola, Miluu, Kkarolinaa, szynszyl, meraja90, Mag91, Kasialudek, Bercia84 lubią tę wiadomość

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dobrze zero plamien ale u mnie tak jest nie ma nie ma a później jest, ciągle czuję zmęczenie mdłości na razie mniejsze.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja dzisiaj dobrze zero plamien ale u mnie tak jest nie ma nie ma a później jest, ciągle czuję zmęczenie mdłości na razie mniejsze.
    Musi być dobrze. Najgorsze mam nadzieję już za Tobą

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii zwolnień, które były poruszone kilka razy, to dostałam zwolnienie na miesiąc, do początku kwietnia (plamienia - luteina). Później okaże się czy zostanie przedłużone. Chociaż nie wiem jak to będzie wyglądało z perspektywy Szefa: miesiąc jestem, miesiąc mnie nie ma... Już czuję w powietrzu tę niezręczność.

Co do dwóch kart ciąży, to w środę "główny" lekarz z Luxmed zakłada mi kartę. Ponadto chodzę też dodatkowo to ginekologa-endokrynologa z racji metforminy, IO itd. i ten też chce mi założyć kartę na najbliższej wizycie. Zdecydowałam, że będę chodziła do obydwu, przy czym zaznaczę endokrynologowi, że leczę się też w Luxmed. Zapytam czy są jakieś przeciwwskazania do prowadzenia dwóch kart, ale nie sądzę.

W każdym razie dam znać jak się czegoś dowiem :)

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od podejścia lekarza - u mnie nie było problemu z 2 kartami.

meraja90 lubi tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które skończyły 9 tydzień, też Wam widać brzuszek? Bo u mnie on jest mocno widoczny już, aż się sama zdziwiłam 🙈

• martakam Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skończony 10 i muszę mieć przedłużkę w spodniach 😂 myślę że jeszcze z 3 tygodnie i wchodzę w ciążowe.

Wczoraj byłam na wizycie. Maluszek ma już 2,64 cm 😍 według USG ciąża młodsza o 2 dni, ale z synem też były różnice a i tak się urodził w 37 tygodniu.
    A co najważniejsze! Ruszał się już, machał tymi mikro rączkami i nóżkami 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 08:27

Miluu, smagliczka, Angelka93, Kaarola, Kacha_88, Kkarolinaa, Mlodamezatka, meraja90, Gela093, mf82, Kasialudek lubią tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko wieczorami spore wzdecia. Ale na początku ciąży niewiele jadłam i schudłam, więc brzuszka raczej u mnie nie widać jeszcze.

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo 7 tydzień, ale wieczorem wyglądam jak 7 miesiąc 😭 ale ponoć w kolejnej ciąży to normalne, bo macica już rozciągnięta

meraja90 lubi tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nadwaga była przed ciąża ale w niektóre spodnie się już nie mieszczę że względu na brzuch. Waga narazie stoi w miejscu. Po usg w 13 tyg na pewno czekają mnie zakupy. Do tego czasu mam nadzieję obchodzić w tym co mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 09:15

• Moni* Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już brzuszek syn mówi że połknęłam jego piłkę do ręcznej 😂 ale noszę swoje dresy więc luz nic mnie nie ciśnie ale gorzej z bluzkami 🤦 nosiłam s/m i są za ciasne

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ