Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wzdęcia, więc nie umiem do końca ocenić, co jest ciążowym brzuszkiem a co wypchniętymi jelitami 😜
Chociaż już mogę wyczuć powiększoną macicę. Jak leżę na wznak to brzuszek jest tylko lekko zaokrąglony, ale jak stoję, to ledwo dopinam się w spodniach.Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Miluu wrote:Dziewczyny, które skończyły 9 tydzień, też Wam widać brzuszek? Bo u mnie on jest mocno widoczny już, aż się sama zdziwiłam 🙈
Kacha_88 lubi tę wiadomość
-
U mnie może minimalnie widać, ale spodnie już trochę ciasne się robią, bo ja mam większość ubrań takich dopasowanych. Jeszce chwilkę pochodzę pewnie w normalnych ubraniach a potem już ciążowe, na szczęści mam ich całkiem sporo po poprzednich ciążach w tej ciąży mam zamiar się pilnować, żeby nie przytyć zbyt dużo, mam nadzieję, że się uda
Muszę porozmawiać z mężem o tych testach płodowego DNA, w razie czego to jednak wolałabym wiedzieć i mieć możliwość reakcji. -
Jesteśmy po wizycie, mamy serduszko, i całe 4 i pół milimetra 🥰 termin na 28 października
PS. Teściowa się ucieszy, termin w jej urodziny 😂Angelka93, szynszyl, Mlodamezatka, Kaarola, meraja90, Gela093, Kkarolinaa, kalaw, mf82, Kasialudek lubią tę wiadomość
-
U mnie też już dosyć widoczny brzuch🙄 jak tak pójdzie w tym tempie to chyba będę się turlac do szpitala za 7 miesiecy🙈Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
ja jestem puszysta (przytyłam 10kg od początkustarań) i zawsze miałam duży brzuch (PCOS) więc dłuuuugo nie będzie nic widać. Do tego mam tonę luźnych ciuchów bo jak zaczęłam tyć to zaczęłam się "chować"
-
kalaw wrote:ja jestem puszysta (przytyłam 10kg od początkustarań) i zawsze miałam duży brzuch (PCOS) więc dłuuuugo nie będzie nic widać. Do tego mam tonę luźnych ciuchów bo jak zaczęłam tyć to zaczęłam się "chować"
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kalaw też mam Pcos i miałam problem, żeby zajść w pierwszą ciąże z braku cykli z owulacją. Mi na szczęście pomogło zrzucenie zbędnych kilogramów i zdrowa dieta, dzięki temu wróciły regularne cykle. I tak staram się utrzymywać wagę, być aktywna fizycznie, bo jak chwilkę przestanę to tyje z powietrza poprzednie ciąże kończyłam z wagą 25+ 😲
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Kalaw też mam Pcos i miałam problem, żeby zajść w pierwszą ciąże z braku cykli z owulacją. Mi na szczęście pomogło zrzucenie zbędnych kilogramów i zdrowa dieta, dzięki temu wróciły regularne cykle. I tak staram się utrzymywać wagę, być aktywna fizycznie, bo jak chwilkę przestanę to tyje z powietrza poprzednie ciąże kończyłam z wagą 25+ 😲
-
nick nieaktualny
-
szynszyl wrote:Kalaw też mam Pcos i miałam problem, żeby zajść w pierwszą ciąże z braku cykli z owulacją. Mi na szczęście pomogło zrzucenie zbędnych kilogramów i zdrowa dieta, dzięki temu wróciły regularne cykle. I tak staram się utrzymywać wagę, być aktywna fizycznie, bo jak chwilkę przestanę to tyje z powietrza poprzednie ciąże kończyłam z wagą 25+ 😲
Poza tym bylam w 6 ciążach wszystkie biochemiczne/pozamaciczne więc problem nie leżał w PCOS (chociaż na początku tak myśleliśmy).
Cieszę się że u ciebie wystarczył zdrowy tryb życia -
nick nieaktualnyDziewczyny a polecacie jakieś sklepy z niedrogą odzieżą ciążowa? Przeglądam różne na Zalando, na sklepach dedykowanych pod takie ciuchy, ale w ogólnym rozrachunku trochę wychodzi drożej niż myslalam. Marza mi się sukienki maxi, spodnice midi i ogrodniczki:)
-
Milu mi znajoma poleciła żeby przeglądać vinted.
Dziewczyny od rana mam jakieś dziwne skurcze i zaczyna mnie to martwic. 😔 Poczatek 11 tygodnia a wizyta dopiero za 2 tygodnie 😔 miała tak którąś z was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 07:42
-
Ja wczoraj przeżyłam mini zawał... Dużo chodziłam, ogólnie czuję się bardzo średnio a jeszcze bardzo się zmęczyłam i wieczorem lekko różowe plamienie na papierze, znalazłam nawet jeden mini skrzep. Teraz rano już tylko resztka taka kawa z mlekiem. Strasznie mnie to zmartwiło, mam nadzieję że to z przemęczenia i nie zwiastuje nic złego. Wizytę mam w czwartek dopiero, nie wiem jak wytrzymam w takiej niepewności te kilka dni 😔
-
nick nieaktualnyGosia9 wrote:Milu mi znajoma poleciła żeby przeglądać vinted.
Dziewczyny od rana mam jakieś dziwne skurcze i zaczyna mnie to martwic. 😔 Poczatek 11 tygodnia a wizyta dopiero za 2 tygodnie 😔 miała tak którąś z was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 08:25