X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wzdęcia, więc nie umiem do końca ocenić, co jest ciążowym brzuszkiem a co wypchniętymi jelitami 😜
    Chociaż już mogę wyczuć powiększoną macicę. Jak leżę na wznak to brzuszek jest tylko lekko zaokrąglony, ale jak stoję, to ledwo dopinam się w spodniach.

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Dziewczyny, które skończyły 9 tydzień, też Wam widać brzuszek? Bo u mnie on jest mocno widoczny już, aż się sama zdziwiłam 🙈
    U mnie widać juz. Nie mieszczę się w żadne spodnie, przeciągam gumkę do włosów przez dziurkę na guzik żeby były luźniejsze i do tego dłuższy sweter i tak chodze😃

Kacha_88 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może minimalnie widać, ale spodnie już trochę ciasne się robią, bo ja mam większość ubrań takich dopasowanych. Jeszce chwilkę pochodzę pewnie w normalnych ubraniach a potem już ciążowe, na szczęści mam ich całkiem sporo po poprzednich ciążach :) w tej ciąży mam zamiar się pilnować, żeby nie przytyć zbyt dużo, mam nadzieję, że się uda :)

Muszę porozmawiać z mężem o tych testach płodowego DNA, w razie czego to jednak wolałabym wiedzieć i mieć możliwość reakcji.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wyszła którejś z Was za wysoka glukoza?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, mamy serduszko, i całe 4 i pół milimetra 🥰 termin na 28 października

PS. Teściowa się ucieszy, termin w jej urodziny 😂

Angelka93, szynszyl, Mlodamezatka, Kaarola, meraja90, Gela093, Kkarolinaa, kalaw, mf82, Kasialudek lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już dosyć widoczny brzuch🙄 jak tak pójdzie w tym tempie to chyba będę się turlac do szpitala za 7 miesiecy🙈

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • kalaw Znajoma

Wysłany: 6 marca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem puszysta (przytyłam 10kg od początkustarań) i zawsze miałam duży brzuch (PCOS) więc dłuuuugo nie będzie nic widać. Do tego mam tonę luźnych ciuchów bo jak zaczęłam tyć to zaczęłam się "chować"

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • Nagana Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem raczej szczupla, ale od zawsze mialam brzuszek. Dlatego teraz ten ciazowy nie sadze zeby byl szybko zauwazalny.

poczatek staran - 02.2018
    06.2019 - 9 tc [*]
    02.2020 - 5 tc [*]
    30.04.21 - 16tc [*]
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalaw wrote:
    ja jestem puszysta (przytyłam 10kg od początkustarań) i zawsze miałam duży brzuch (PCOS) więc dłuuuugo nie będzie nic widać. Do tego mam tonę luźnych ciuchów bo jak zaczęłam tyć to zaczęłam się "chować"
    Mam tak samo, zamiast schudnac to podczas procedur przytylam 10kg. Zawsze mialam problemy z jelitami i wzdecia mialam na porządku dziennym. Teraz jestem caly czas wydeta wiec nie wiem czy to juz widac brzuszek czy to tylko wypchnięte jelita. Faktem jest, ze mimo takiej samej wagi musiałam luzniejsze dżinsy kupić zeby czuc sie komfortowo.

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalaw też mam Pcos i miałam problem, żeby zajść w pierwszą ciąże z braku cykli z owulacją. Mi na szczęście pomogło zrzucenie zbędnych kilogramów i zdrowa dieta, dzięki temu wróciły regularne cykle. I tak staram się utrzymywać wagę, być aktywna fizycznie, bo jak chwilkę przestanę to tyje z powietrza :/ poprzednie ciąże kończyłam z wagą 25+ 😲

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Kalaw też mam Pcos i miałam problem, żeby zajść w pierwszą ciąże z braku cykli z owulacją. Mi na szczęście pomogło zrzucenie zbędnych kilogramów i zdrowa dieta, dzięki temu wróciły regularne cykle. I tak staram się utrzymywać wagę, być aktywna fizycznie, bo jak chwilkę przestanę to tyje z powietrza :/ poprzednie ciąże kończyłam z wagą 25+ 😲
    Łoł....to sporo...ja na razie +2kg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już widać, jestem drobnej budowy, wąskie biodra a brzuszek już wystaje. Waga na razie bez zmian :) kupiłam "wyjściowe" dresy bo jeansy już cisną 😊

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sporo sporo, co prawda wróciłam za każdym razem do wagi początkowej, ale trochę to trwało i u mnie dodatkowo karmienie piersią akurat w tym nie pomagało. U mnie odpukać na razie niecały kg, ale chyba większość poszła w cycki 🤣

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalaw Znajoma

Wysłany: 6 marca 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Jak zaczynałam to miałam idealna wagę (tylko większy brzuszek). Potem tyłam. Drlwa razy "odpuszczałam" starania i chudłam 4-5kg więc u mnie niestety nie to. Raz nawet wpadłam w trakcie przerwy jak lekarka kazala już się nie starać naturalnie 🙈 - skoczyło się laparoskopowym usuwaniem ciazy z jajowodu.
    Poza tym bylam w 6 ciążach wszystkie biochemiczne/pozamaciczne więc problem nie leżał w PCOS (chociaż na początku tak myśleliśmy).
    Cieszę się że u ciebie wystarczył zdrowy tryb życia :)

ganndqk3zv9ub0c0.png

Ciąża z IVF
    Poprzednio 6 CB/CP
    Oby tym razem kropuś został z nami na zawsze
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalaw, mam nadzieję, że ten maluszek z Wami zostanie i wynagrodzi wszystkie niepowodzenia! Ciężka droga za Wami, trzymam mocno kciuki, żeby zakończyła się sukcesem.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Czy wyszła którejś z Was za wysoka glukoza?

Tak, mi. Leczę właśnie cukrzycę ciążowa.

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie jakieś sklepy z niedrogą odzieżą ciążowa? Przeglądam różne na Zalando, na sklepach dedykowanych pod takie ciuchy, ale w ogólnym rozrachunku trochę wychodzi drożej niż myslalam. Marza mi się sukienki maxi, spodnice midi i ogrodniczki:)

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu mi znajoma poleciła żeby przeglądać vinted.

Dziewczyny od rana mam jakieś dziwne skurcze i zaczyna mnie to martwic. 😔 Poczatek 11 tygodnia a wizyta dopiero za 2 tygodnie 😔 miała tak którąś z was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 07:42

• natnatss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przeżyłam mini zawał... Dużo chodziłam, ogólnie czuję się bardzo średnio a jeszcze bardzo się zmęczyłam i wieczorem lekko różowe plamienie na papierze, znalazłam nawet jeden mini skrzep. Teraz rano już tylko resztka taka kawa z mlekiem. Strasznie mnie to zmartwiło, mam nadzieję że to z przemęczenia i nie zwiastuje nic złego. Wizytę mam w czwartek dopiero, nie wiem jak wytrzymam w takiej niepewności te kilka dni 😔

85993e3k946gskpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Milu mi znajoma poleciła żeby przeglądać vinted.

Dziewczyny od rana mam jakieś dziwne skurcze i zaczyna mnie to martwic. 😔 Poczatek 11 tygodnia a wizyta dopiero za 2 tygodnie 😔 miała tak którąś z was?
    Dzięki, poprzeglądam sobie :) a co do skurczy, jestes pewna ze to skurcze macicy a nie jelit np? Nie borykasz sie z zaparciami? Bo ja np mam problem z zaparciami i jak dwa dni nie uda mi się wypróżnić to potem mam skurcze jelit. Pomagaja mi śliwki i siemie lniane dodaje do owsianki. Musze pamiętać by duzo pić i jesc śliwki bo bez tego jest kiepsko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 08:25

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ