Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustyna.Optyk wrote:Dziewczyny, nie wiem czy Wam również dokuczają mdłości, ale przedstawię wam na nie swój przepis.
1. Prenatal uno. Ma wyciąg z imbiru. Nie pomaga po pierwszej tabletce, ale po kilku dniach jest całkiem spoko.
2. Gdy zaczyna mnie mdlić po posiłku, pije kilka łyków coli (ja piję bez cukru, kawy w ogóle nie pije). Pomaga.
3. Do herbaty zawsze dodaje plasterek imbiru.
4. Nie można doprowadzać się do sytuacji głodu. Choćby krakersy/herbatniki/cokolwiek ale musicie mieć pod ręką.
Opanowałam mdłości na tyle, by dziś moc normalnie funkcjonować
Myślicie już nad zakupem wozeczkow ?
Też miałam okazje kupić wózek 3 w 1 od znajomego męża, ale nie zrobiłam tego bo jakoś wtedy tego nie czułam. Sprzedał się na olx 1 dnia. Nie był mi pisany.
-
nick nieaktualny
-
My mamy spacerowke po córce, i zastanawiam się, co kupić pod katem malucha. Czy gondola z dostawka? Czy raczej rok po roku. Moja córka teraz ma fazę na chodzenie i bunt na wózek, ale myśle, ze jak ktoś inny będzie jechał wózkiem to ona z zazdrości tez 😂Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
mf82 wrote:Te mdłości byłyby do zniesienia gdyby nie brak apetytu i koszmarna zgaga. Muszę spać na siedząco bo ulewa mi się palącą lawą. Mnie trochę pomagają suszone mango i figi.
Też miałam okazje kupić wózek 3 w 1 od znajomego męża, ale nie zrobiłam tego bo jakoś wtedy tego nie czułam. Sprzedał się na olx 1 dnia. Nie był mi pisany.
Co do mdłości,ja zgagi nie mam, ale wymiotowałam jak kot dosłownie wszystkim co zjadłam. Od jutra testuje opaski Sea Band - poleciły mi je dziewczyny na forum. Jak będą dobre, podzielę się opinią :pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 20:21
mf82 lubi tę wiadomość
-
Odetta bardzo mi przykro z powodu Twojego nieszczęścia 😥😥😥 trzymaj sie kochana!
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Angelka93 wrote:A czy uważasz, że jest on potrzebny? Mi się dzisiaj skończył i nie wiem czy jest sens kupowania nowego. Na razie nie wiem czego teraz nie mogę robić a wcześniej mogłam
Wiesz co zależy....jak masz tylko zeby pisac na forum to nie warto kupowac. "Moj kalendarzyk" nie działa bez abonamentu,więc dlatego go przedłużyłamStarania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a czy lekarz każe Wam kontrolować wyniki moczu? Dzisiaj pojechałam zrobić badania przed środową wizytą, bo akurat miałam wolniejszy dzień i wyszło mi tak: bakterie liczne w moczu, fosforany bezpostaciowe liczne. Kurcze, ale nic mnie nie piecze ani nic, jedyne co to mam lekko żółte upławy, ale to od początku ciąży i podobno może być to skutek duphastonu. Procz tego biorę jeszcze pregne, kwas foliowy i zastrzyki fraxiparine. Jem duzo owoców i warzyw, dużo pije, w tu taki zonk w wynikach..
-
Miluu wrote:Dziewczyny, a czy lekarz każe Wam kontrolować wyniki moczu? Dzisiaj pojechałam zrobić badania przed środową wizytą, bo akurat miałam wolniejszy dzień i wyszło mi tak: bakterie liczne w moczu, fosforany bezpostaciowe liczne. Kurcze, ale nic mnie nie piecze ani nic, jedyne co to mam lekko żółte upławy, ale to od początku ciąży i podobno może być to skutek duphastonu. Procz tego biorę jeszcze pregne, kwas foliowy i zastrzyki fraxiparine. Jem duzo owoców i warzyw, dużo pije, w tu taki zonk w wynikach..
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Miluu mój każe do każdego pakietu badań robić mocz, jak się powtarzają bakterie to wtedy zleca jeszcze posiew. Pij pokrzywę, dodatkowo tabletki z żurawiną albo sok żurawinowy, działa cuda, bardzo sprawdzone 💪😎
A ja dopiero zebrałam się wykąpać i przyjść położyć się do łóżka. Od 21 siedziałam pod WC z uczuciem że zwymiotuję. Tak mi wszystko wokół wirowało że wstanie zakończyłoby się niezłą wywrotką. Jakby tego było mało o 7 rano wyjeżdżamy rodzinką na weekendowy wypad, który przekładamy już od pół roku z powodu pandemii. Trzymajcie kciuki za podróż bez niespodzianek z mojej strony 😅🤢🙈Miluu, Kaarola, Kkarolinaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natnatss udanego wypadu!
Wy to wszystkie jestescie juz po wizytach tylko ja taka do tylu... Bylam tylko raz w klinice potwierdzić ciaze i tyle.
Mam zlecony pakiet badan przez lekarza z telekonsultacji i ide jutro. Najbardziej boje sie glukozy na czczo czy jakis kwiatek mi nie wyskoczy 🤔 jak wytrzymujecie bez jedzenia przed badaniami? Nie mam mdlosci jako takich ale muszę rano kromkę z maslem zjesc zeby wlasnie nie bylo mi niedobrze.
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
04.2020 histeroskopia OK
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Kaarola wrote:Natnatss udanego wypadu!
Wy to wszystkie jestescie juz po wizytach tylko ja taka do tylu... Bylam tylko raz w klinice potwierdzić ciaze i tyle.
Mam zlecony pakiet badan przez lekarza z telekonsultacji i ide jutro. Najbardziej boje sie glukozy na czczo czy jakis kwiatek mi nie wyskoczy 🤔 jak wytrzymujecie bez jedzenia przed badaniami? Nie mam mdlosci jako takich ale muszę rano kromkę z maslem zjesc zeby wlasnie nie bylo mi niedobrze.
Nie wszystkie, ja dopiero jutro idę pierwszy raz 😉 nie wiem, ale ja np. Oprócz braku miesiączki, bólu cycków, i trochę większego apetytu nie mam żadnych objawów. Może wypij szklankę wody? Trochę oszuka żołądek 🤔Kaarola lubi tę wiadomość
-
Kaarola wrote:Natnatss udanego wypadu!
Ja mam dzisiaj wizytę. Jak będzie ok to liczę że będę miała założona kartę ciąży 🤰Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 08:01
Kaarola lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! 😉 Na razie jedziemy i jest w miarę okej.
Miluu, sok żurawinowy można z herbatą, można sam. Ja jak miałam dostęp do naturalnego dobrego soku piłam go w ilości hurtowej, ale zawsze wtedy miałam obcykane gdzie są najbliższe łazienki 😂
A co do badań to dobrze być na czczo ale w ciąży nie jest to konieczne. Sama pracowałam w punkcie pobrań, ciezarne przychodziły na czczo i dużo omdleń byłoMiluu lubi tę wiadomość
-
natnatss wrote:Dzięki dziewczyny! 😉 Na razie jedziemy i jest w miarę okej.
Miluu, sok żurawinowy można z herbatą, można sam. Ja jak miałam dostęp do naturalnego dobrego soku piłam go w ilości hurtowej, ale zawsze wtedy miałam obcykane gdzie są najbliższe łazienki 😂
A co do badań to dobrze być na czczo ale w ciąży nie jest to konieczne. Sama pracowałam w punkcie pobrań, ciezarne przychodziły na czczo i dużo omdleń było
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
04.2020 histeroskopia OK
nick nieaktualnynatnatss wrote:Dzięki dziewczyny! 😉 Na razie jedziemy i jest w miarę okej.
A co do badań to dobrze być na czczo ale w ciąży nie jest to konieczne. Sama pracowałam w punkcie pobrań, ciezarne przychodziły na czczo i dużo omdleń było -
W 9 tygodniu czułam się tragicznie. Poczułam duży spadek energii pomimo tego że już jej nie było. Wahania nastrojów, ogólna niechęć do jedzenia. Dziś już chyba czuje się troszkę lepiej. Oby to lepsze samopoczucie nie było jednodniowe. Kończę powoli 10 tydzień i mam nadziej że będzie już dobrze 🙂
-
nick nieaktualny
-
Miluu wrote:Ooo, czyli nie tylko ja tak mocno odczułam ten skok w 10 tydzień no dokładnie czuje się tak jak opisałaś. Energii zero. Najchętniej spałabym dzisiaj cały dzień...
Wczoraj była na spotkaniu przed komunią córki i myślałam że zasnę w kościele 🤷♀️ 😄