Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
MichaLina myślę że wszystko zależy od lekarza. Ja nie mam żadnych plamien ani nic a od 1.03 jestem na L4. Gdy dzwoniłam do lekarza 18.02 zapytałam wprost czy od 1.03 da mi zwolnienie, powiedział że jeśli chce może dać mi od razu. Pracowałam z dużą ilością ludzi i co raz u kogoś wychodziła korona więc nie chciałam ryzykować. Jednak lekarz nawet nie pytał gdzie pracuje, po prostu od samego początku juz przez telefon mi je oferował.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:29
-
MichaLina wrote:Liczę na to dziewczyny....ogólnie liczę dziś na L4. Nie czuje się bardzo źle, trochę mam mdłości , jestem zmęczona i wzdęta ale nie jest złe. Ale pracuje z niepełnosprawnymi dziećmi i się boje. Ani nie mogę im zapewnić bezpieczeństwo ani one mi...jeszcze teraz te plamienia.
Ciekawe co na to lekarz. Czy znajdzie przyczyne dla której na L4 mam przejść.
-
Też myślę, że bez problemu dostaniesz mi lekarka chciała dać od razu na potwierdzeniu ciąży, już było serduszko, ale ja nie chciałam, bo czekałam na awans, teraz już mam awans, ale mi jakoś głupio... Pracuję w formie kosmetycznej w laboratorium mikrobiologicznym.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Moni* wrote:Ja mam 1,5x 0,7 cm to duży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 13:55
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Dziewczyny ja się żegnam z wami, mam takiego farta w życiu że wykryli u mnie dzisiaj drugą ciążę pozamaciczną czyli mam tzw. heterotropową i to najprawdopodobniej główna przyczyną plamień. Drugi zarodek prawidłowo umiejscowiony w macicy, serduszko bije nadal słabo. Miałam dwie opcje albo usunąć jajowod albo podadzą mi zastrzyk, leki i usunę dwie ciążę. Wybrałam drugą opcję, także usuwam obydwie ciąże. Stwierdziliśmy z mężem, że skoro prawidłowy zarodek jest słaby i 50/50 że będzie okej to wolę zachować jajowod. Nie chcę być bez jajowodu i bez ciąży.
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego, wspaniałych chwil cudowny czas przed wami. A na mnie przyjdzie kiedyś czas. Wszystkiego dobrego wam życzę z całego serducha i będę was czasem podglądać. Pozdrawiam was ❤️❤️❤️22.04.2020 ciaza biochem
09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny
Niepłodność idopatyczna -
Odetta wrote:Dziewczyny ja się żegnam z wami, mam takiego farta w życiu że wykryli u mnie dzisiaj drugą ciążę pozamaciczną czyli mam tzw. heterotropową i to najprawdopodobniej główna przyczyną plamień. Drugi zarodek prawidłowo umiejscowiony w macicy, serduszko bije nadal słabo. Miałam dwie opcje albo usunąć jajowod albo podadzą mi zastrzyk, leki i usunę dwie ciążę. Wybrałam drugą opcję, także usuwam obydwie ciąże. Stwierdziliśmy z mężem, że skoro prawidłowy zarodek jest słaby i 50/50 że będzie okej to wolę zachować jajowod. Nie chcę być bez jajowodu i bez ciąży.
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego, wspaniałych chwil cudowny czas przed wami. A na mnie przyjdzie kiedyś czas. Wszystkiego dobrego wam życzę z całego serducha i będę was czasem podglądać. Pozdrawiam was ❤️❤️❤️
O jak mi przykro 💔 nie poddawaj się. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i wierzę że nie długo spotka Cię mały cud ❤Odetta lubi tę wiadomość
-
Odetta wrote:Dziewczyny ja się żegnam z wami, mam takiego farta w życiu że wykryli u mnie dzisiaj drugą ciążę pozamaciczną czyli mam tzw. heterotropową i to najprawdopodobniej główna przyczyną plamień. Drugi zarodek prawidłowo umiejscowiony w macicy, serduszko bije nadal słabo. Miałam dwie opcje albo usunąć jajowod albo podadzą mi zastrzyk, leki i usunę dwie ciążę. Wybrałam drugą opcję, także usuwam obydwie ciąże. Stwierdziliśmy z mężem, że skoro prawidłowy zarodek jest słaby i 50/50 że będzie okej to wolę zachować jajowod. Nie chcę być bez jajowodu i bez ciąży.
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego, wspaniałych chwil cudowny czas przed wami. A na mnie przyjdzie kiedyś czas. Wszystkiego dobrego wam życzę z całego serducha i będę was czasem podglądać. Pozdrawiam was ❤️❤️❤️Odetta lubi tę wiadomość
-
Moni trzymaj się, zarodek jest na pewno bardzo silny!
Byłam wczoraj na wizycie, wszystko w porządku, serduszka nie słuchaliśmy, bo lekarz powiedział, że przed 10 tygodniem tego nie powinno się robić.
Mam małą niedoczynność tarczycy (zawsze miałam w ciąży) i Lekarz stwierdził, że na podstawie tego wypisze mi skierowanie do poradni genetycznej, zapisałam się na początek kwietnia.
Odetta strasznie mi przykro, mam nadzieję, że uda się następnym razem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 13:20
Odetta lubi tę wiadomość
-
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego, wspaniałych chwil cudowny czas przed wami. A na mnie przyjdzie kiedyś czas. Wszystkiego dobrego wam życzę z całego serducha i będę was czasem podglądać. Pozdrawiam was ❤️❤️❤️Odetta lubi tę wiadomość
-
Odetta, tak bardzo mi przykro 💔 Trzymaj się ! Pamiętaj, że nigdy ale to nigdy nie jesteś sama ! To forum jest tak szerokie i głębokie, że ktoś, kto nawet nie.chce dostać wsparcia i tak dostanie go aż w nadmiarze !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 13:36
Odetta lubi tę wiadomość
-
Co do L4 ja też dostałam propozycję już na pierwszej wizycie u mojej lekarki, by pójść na L4 ale ja nie chciałam. Kupujemy dom. Nie chce, aby na zaświadczeniu o zarobkach było takie długie L4 wypisane... Jak podpiszemy akt notarialny to śmigam już na zwolnienie
-
nick nieaktualnyOdetta... jesteś mega silną babka, Twoja decyzja wydaje mi się być bardzo sluszna.trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!
A ja mam dzisiaj duże bole w pachwinach i kręgosłup... cos tak nie bardzo się dziś czuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 15:08