X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj coś zaczęło rozkladac. Dzisiaj rano też nos zatkany ale teraz jest już lepiej.

Dopada mnie stres przed wizytą jutrzejsza. Bardo się boję 😑

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy Wam również dokuczają mdłości, ale przedstawię wam na nie swój przepis.
    1. Prenatal uno. Ma wyciąg z imbiru. Nie pomaga po pierwszej tabletce, ale po kilku dniach jest całkiem spoko.
    2. Gdy zaczyna mnie mdlić po posiłku, pije kilka łyków coli (ja piję bez cukru, kawy w ogóle nie pije). Pomaga.
    3. Do herbaty zawsze dodaje plasterek imbiru.
    4. Nie można doprowadzać się do sytuacji głodu. Choćby krakersy/herbatniki/cokolwiek ale musicie mieć pod ręką.
    Opanowałam mdłości na tyle, by dziś moc normalnie funkcjonować :)

Myślicie już nad zakupem wozeczkow ? :)

mf82 lubi tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie oglądam i nie kupuję chyba w 16-20 tyg może zacznę. Na razie nie wiadomo jak sprawy się potoczą, oczywiście w moim przypadku.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się wstrzymuje... nie chce zapeszać:) ale oglądam sobie co nieco w sieci :)

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie kupuje, ale przegladam sobie w internecie. Wózek chciałabym w jakimś neutralnym kolorze, może udało by się jeszcze kiedyś postarać o drugie dziecko

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta to cholernie trudna decyzja, ale myślę że jak najbardziej rozsądna! Trzymam kciuki za Was i Waszą upragnioną zdrową ciążę !!!

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta wrote:
    Dziewczyny ja się żegnam z wami, mam takiego farta w życiu że wykryli u mnie dzisiaj drugą ciążę pozamaciczną czyli mam tzw. heterotropową i to najprawdopodobniej główna przyczyną plamień. Drugi zarodek prawidłowo umiejscowiony w macicy, serduszko bije nadal słabo. Miałam dwie opcje albo usunąć jajowod albo podadzą mi zastrzyk, leki i usunę dwie ciążę. Wybrałam drugą opcję, także usuwam obydwie ciąże. Stwierdziliśmy z mężem, że skoro prawidłowy zarodek jest słaby i 50/50 że będzie okej to wolę zachować jajowod. Nie chcę być bez jajowodu i bez ciąży.
    Kochane życzę wam wszystkiego dobrego, wspaniałych chwil cudowny czas przed wami. A na mnie przyjdzie kiedyś czas. Wszystkiego dobrego wam życzę z całego serducha i będę was czasem podglądać. Pozdrawiam was ❤️❤️❤️

Niesamowicie trudna decyzja. Jesteś bardzo dzielna! Trzymam kciuki za starania, musi się udać.

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odetta, bardzo mi przykro. Trzymaj się, przytulam wirtualnie, jesteś bardzo dzielna ♥️
    Miluu wrote:
    Ja również się wstrzymuje... nie chce zapeszać:) ale oglądam sobie co nieco w sieci :)

Ja mam wózek po synku, zostanie mi do kupienia łóżeczko i wanna (bo to wydaliśmy 🙈). Łóżeczko mam upatrzone mniej więcej, a wannę pewnie kupimy w ikei, przy okazji 😅

Byłam dziś na usg, młody ma już 1.66cm ♥️ Na usg jest jeden dzień młodszy niż z OM. Na poprzednim usg różnica była 4dni, także fajnie nadrobił 😊 serducho bije ♥️♥️

Kacha_88, Angelka93, mf82, Kalina32, szynszyl lubią tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Odetta, bardzo mi przykro. Trzymaj się, przytulam wirtualnie, jesteś bardzo dzielna ♥️

Ja mam wózek po synku, zostanie mi do kupienia łóżeczko i wanna (bo to wydaliśmy 🙈). Łóżeczko mam upatrzone mniej więcej, a wannę pewnie kupimy w ikei, przy okazji 😅

Byłam dziś na usg, młody ma już 1.66cm ♥️ Na usg jest jeden dzień młodszy niż z OM. Na poprzednim usg różnica była 4dni, także fajnie nadrobił 😊 serducho bije ♥️♥️
    Super 😃 masz przeczucie ze to chłopak?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Super 😃 masz przeczucie ze to chłopak?
    Tak mi się wydaje, u męża w rodzinie od pokoleń sami męscy potomkowie 🙈 U nas tez pierwszy był syn 😅 Obstawiam, ze i tym razem będzie chłopak 😊 Jeśli nie, to cała rodzina będzie w dużym szoku 😅😅

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okazję kupić używany ale w świetnym stanie 2w1 za okazyjna cenę 700zl gdzie nowy kosztuje 1800 i mimo wszystko chyba się skuszę :) Niby dopiero niecały 10tc, ale teraz wewnątrz siebie czuje, że wszystko będzie okej :)

meraja90, mf82 lubią tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Tak mi się wydaje, u męża w rodzinie od pokoleń sami męscy potomkowie 🙈 U nas tez pierwszy był syn 😅 Obstawiam, ze i tym razem będzie chłopak 😊 Jeśli nie, to cała rodzina będzie w dużym szoku 😅😅
    No to przydałaby się córeczka 🙂. Może Was zaskoczy 😃

meraja90 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Ja mam okazję kupić używany ale w świetnym stanie 2w1 za okazyjna cenę 700zl gdzie nowy kosztuje 1800 i mimo wszystko chyba się skuszę :) Niby dopiero niecały 10tc, ale teraz wewnątrz siebie czuje, że wszystko będzie okej :)
    Pewnie, jak jest okazja to czemu nie korzystać 🙂

meraja90 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddeta kochana...to trudna decyzja ale niewątpliwie podejmujesz słuszną decyzję. Ściskam cię wirtualnie... Będzie jeszcze pięknie.

Ja już po wizycie. Mam L4. Nie było problemu, kiedy powiedziałam o pracy.
    Plamie bo mam bardzo ukrwiona szyjkę, przy cytologii aż krew poleciała. Dodatkowo mam zaparcia więc jeszcze ja obciążam. Kazał się nie martwić i działać z zaparciami.

Maluch ma 2.58 cm i już tak człowieczo wygląda.😄 Według USG mamy 4 dni w przód, czyli 9t3d.

Angelka93, meraja90, Kkarolinaa, mf82 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Oddeta kochana...to trudna decyzja ale niewątpliwie podejmujesz słuszną decyzję. Ściskam cię wirtualnie... Będzie jeszcze pięknie.

Ja już po wizycie. Mam L4. Nie było problemu, kiedy powiedziałam o pracy.
    Plamie bo mam bardzo ukrwiona szyjkę, przy cytologii aż krew poleciała. Dodatkowo mam zaparcia więc jeszcze ja obciążam. Kazał się nie martwić i działać z zaparciami.

Maluch ma 2.58 cm i już tak człowieczo wygląda.😄 Według USG mamy 4 dni w przód, czyli 9t3d.
    Łoł...Michalina to ciekawe. To znaczy, że zaszłaś przed samą miesiaczka? Czy ja coś źle kalkuluje? 😅

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co... Nie wiem kiedy zaszłam a miesiączkę miałam dziwna.
    26 grudnia dostałam plamienia, trwały one do 31.12. potem jeden dzień przerwy i od 1.01 do 3.01 uważam że był taki prawdziwy okres. Lekarz jak wpisuje w USG datę OM to daje 1.01 i wtedy wychodzi że ciąża jest starsza według obrazu... Ogólnie mialam bardzo nieregularne cykle i czytałam że u takich kobiet jest trudność z określeniem wieku płodu😄

Ja uważam że owulację miałam 13.01 i wtedy też działaliśmy ale może było jednak inaczej 😄😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 17:29

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta, bardzo mi przykro😥
    Uważam,że podjelas ciężka ale I dobra decyzje, maluch do Ciebie wróci szybciej niż myslisz🤗🤗

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika93 ja mam wykupiony abonament

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Angelika93 ja mam wykupiony abonament
    A czy uważasz, że jest on potrzebny? Mi się dzisiaj skończył i nie wiem czy jest sens kupowania nowego. Na razie nie wiem czego teraz nie mogę robić a wcześniej mogłam

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Wiesz co... Nie wiem kiedy zaszłam a miesiączkę miałam dziwna.
    26 grudnia dostałam plamienia, trwały one do 31.12. potem jeden dzień przerwy i od 1.01 do 3.01 uważam że był taki prawdziwy okres. Lekarz jak wpisuje w USG datę OM to daje 1.01 i wtedy wychodzi że ciąża jest starsza według obrazu... Ogólnie mialam bardzo nieregularne cykle i czytałam że u takich kobiet jest trudność z określeniem wieku płodu😄

Ja uważam że owulację miałam 13.01 i wtedy też działaliśmy ale może było jednak inaczej 😄😂
    Ah, no to może rzeczywiście przez ten dziwny okres Twoj tak jest :) najwazniejsze ze maluszek silny i zdrowy :) ja odliczam dni do środowej wizyty i coraz bardziej się stresuje...🙈

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ