X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj coś zaczęło rozkladac. Dzisiaj rano też nos zatkany ale teraz jest już lepiej.

Dopada mnie stres przed wizytą jutrzejsza. Bardo się boję 😑

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy Wam również dokuczają mdłości, ale przedstawię wam na nie swój przepis.
    1. Prenatal uno. Ma wyciąg z imbiru. Nie pomaga po pierwszej tabletce, ale po kilku dniach jest całkiem spoko.
    2. Gdy zaczyna mnie mdlić po posiłku, pije kilka łyków coli (ja piję bez cukru, kawy w ogóle nie pije). Pomaga.
    3. Do herbaty zawsze dodaje plasterek imbiru.
    4. Nie można doprowadzać się do sytuacji głodu. Choćby krakersy/herbatniki/cokolwiek ale musicie mieć pod ręką.
    Opanowałam mdłości na tyle, by dziś moc normalnie funkcjonować :)

Myślicie już nad zakupem wozeczkow ? :)

mf82 lubi tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie oglądam i nie kupuję chyba w 16-20 tyg może zacznę. Na razie nie wiadomo jak sprawy się potoczą, oczywiście w moim przypadku.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się wstrzymuje... nie chce zapeszać:) ale oglądam sobie co nieco w sieci :)

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie kupuje, ale przegladam sobie w internecie. Wózek chciałabym w jakimś neutralnym kolorze, może udało by się jeszcze kiedyś postarać o drugie dziecko

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta to cholernie trudna decyzja, ale myślę że jak najbardziej rozsądna! Trzymam kciuki za Was i Waszą upragnioną zdrową ciążę !!!

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta wrote:
    Dziewczyny ja się żegnam z wami, mam takiego farta w życiu że wykryli u mnie dzisiaj drugą ciążę pozamaciczną czyli mam tzw. heterotropową i to najprawdopodobniej główna przyczyną plamień. Drugi zarodek prawidłowo umiejscowiony w macicy, serduszko bije nadal słabo. Miałam dwie opcje albo usunąć jajowod albo podadzą mi zastrzyk, leki i usunę dwie ciążę. Wybrałam drugą opcję, także usuwam obydwie ciąże. Stwierdziliśmy z mężem, że skoro prawidłowy zarodek jest słaby i 50/50 że będzie okej to wolę zachować jajowod. Nie chcę być bez jajowodu i bez ciąży.
    Kochane życzę wam wszystkiego dobrego, wspaniałych chwil cudowny czas przed wami. A na mnie przyjdzie kiedyś czas. Wszystkiego dobrego wam życzę z całego serducha i będę was czasem podglądać. Pozdrawiam was ❤️❤️❤️

Niesamowicie trudna decyzja. Jesteś bardzo dzielna! Trzymam kciuki za starania, musi się udać.

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odetta, bardzo mi przykro. Trzymaj się, przytulam wirtualnie, jesteś bardzo dzielna ♥️
    Miluu wrote:
    Ja również się wstrzymuje... nie chce zapeszać:) ale oglądam sobie co nieco w sieci :)

Ja mam wózek po synku, zostanie mi do kupienia łóżeczko i wanna (bo to wydaliśmy 🙈). Łóżeczko mam upatrzone mniej więcej, a wannę pewnie kupimy w ikei, przy okazji 😅

Byłam dziś na usg, młody ma już 1.66cm ♥️ Na usg jest jeden dzień młodszy niż z OM. Na poprzednim usg różnica była 4dni, także fajnie nadrobił 😊 serducho bije ♥️♥️

Kacha_88, Angelka93, mf82, Kalina32, szynszyl lubią tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Odetta, bardzo mi przykro. Trzymaj się, przytulam wirtualnie, jesteś bardzo dzielna ♥️

Ja mam wózek po synku, zostanie mi do kupienia łóżeczko i wanna (bo to wydaliśmy 🙈). Łóżeczko mam upatrzone mniej więcej, a wannę pewnie kupimy w ikei, przy okazji 😅

Byłam dziś na usg, młody ma już 1.66cm ♥️ Na usg jest jeden dzień młodszy niż z OM. Na poprzednim usg różnica była 4dni, także fajnie nadrobił 😊 serducho bije ♥️♥️
    Super 😃 masz przeczucie ze to chłopak?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Super 😃 masz przeczucie ze to chłopak?
    Tak mi się wydaje, u męża w rodzinie od pokoleń sami męscy potomkowie 🙈 U nas tez pierwszy był syn 😅 Obstawiam, ze i tym razem będzie chłopak 😊 Jeśli nie, to cała rodzina będzie w dużym szoku 😅😅

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okazję kupić używany ale w świetnym stanie 2w1 za okazyjna cenę 700zl gdzie nowy kosztuje 1800 i mimo wszystko chyba się skuszę :) Niby dopiero niecały 10tc, ale teraz wewnątrz siebie czuje, że wszystko będzie okej :)

meraja90, mf82 lubią tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Tak mi się wydaje, u męża w rodzinie od pokoleń sami męscy potomkowie 🙈 U nas tez pierwszy był syn 😅 Obstawiam, ze i tym razem będzie chłopak 😊 Jeśli nie, to cała rodzina będzie w dużym szoku 😅😅
    No to przydałaby się córeczka 🙂. Może Was zaskoczy 😃

meraja90 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Ja mam okazję kupić używany ale w świetnym stanie 2w1 za okazyjna cenę 700zl gdzie nowy kosztuje 1800 i mimo wszystko chyba się skuszę :) Niby dopiero niecały 10tc, ale teraz wewnątrz siebie czuje, że wszystko będzie okej :)
    Pewnie, jak jest okazja to czemu nie korzystać 🙂

meraja90 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddeta kochana...to trudna decyzja ale niewątpliwie podejmujesz słuszną decyzję. Ściskam cię wirtualnie... Będzie jeszcze pięknie.

Ja już po wizycie. Mam L4. Nie było problemu, kiedy powiedziałam o pracy.
    Plamie bo mam bardzo ukrwiona szyjkę, przy cytologii aż krew poleciała. Dodatkowo mam zaparcia więc jeszcze ja obciążam. Kazał się nie martwić i działać z zaparciami.

Maluch ma 2.58 cm i już tak człowieczo wygląda.😄 Według USG mamy 4 dni w przód, czyli 9t3d.

Angelka93, meraja90, Kkarolinaa, mf82 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Oddeta kochana...to trudna decyzja ale niewątpliwie podejmujesz słuszną decyzję. Ściskam cię wirtualnie... Będzie jeszcze pięknie.

Ja już po wizycie. Mam L4. Nie było problemu, kiedy powiedziałam o pracy.
    Plamie bo mam bardzo ukrwiona szyjkę, przy cytologii aż krew poleciała. Dodatkowo mam zaparcia więc jeszcze ja obciążam. Kazał się nie martwić i działać z zaparciami.

Maluch ma 2.58 cm i już tak człowieczo wygląda.😄 Według USG mamy 4 dni w przód, czyli 9t3d.
    Łoł...Michalina to ciekawe. To znaczy, że zaszłaś przed samą miesiaczka? Czy ja coś źle kalkuluje? 😅

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co... Nie wiem kiedy zaszłam a miesiączkę miałam dziwna.
    26 grudnia dostałam plamienia, trwały one do 31.12. potem jeden dzień przerwy i od 1.01 do 3.01 uważam że był taki prawdziwy okres. Lekarz jak wpisuje w USG datę OM to daje 1.01 i wtedy wychodzi że ciąża jest starsza według obrazu... Ogólnie mialam bardzo nieregularne cykle i czytałam że u takich kobiet jest trudność z określeniem wieku płodu😄

Ja uważam że owulację miałam 13.01 i wtedy też działaliśmy ale może było jednak inaczej 😄😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 17:29

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta, bardzo mi przykro😥
    Uważam,że podjelas ciężka ale I dobra decyzje, maluch do Ciebie wróci szybciej niż myslisz🤗🤗

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika93 ja mam wykupiony abonament

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Angelika93 ja mam wykupiony abonament
    A czy uważasz, że jest on potrzebny? Mi się dzisiaj skończył i nie wiem czy jest sens kupowania nowego. Na razie nie wiem czego teraz nie mogę robić a wcześniej mogłam

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Wiesz co... Nie wiem kiedy zaszłam a miesiączkę miałam dziwna.
    26 grudnia dostałam plamienia, trwały one do 31.12. potem jeden dzień przerwy i od 1.01 do 3.01 uważam że był taki prawdziwy okres. Lekarz jak wpisuje w USG datę OM to daje 1.01 i wtedy wychodzi że ciąża jest starsza według obrazu... Ogólnie mialam bardzo nieregularne cykle i czytałam że u takich kobiet jest trudność z określeniem wieku płodu😄

Ja uważam że owulację miałam 13.01 i wtedy też działaliśmy ale może było jednak inaczej 😄😂
    Ah, no to może rzeczywiście przez ten dziwny okres Twoj tak jest :) najwazniejsze ze maluszek silny i zdrowy :) ja odliczam dni do środowej wizyty i coraz bardziej się stresuje...🙈

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ