Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie wiem czy Wam również dokuczają mdłości, ale przedstawię wam na nie swój przepis.
1. Prenatal uno. Ma wyciąg z imbiru. Nie pomaga po pierwszej tabletce, ale po kilku dniach jest całkiem spoko.
2. Gdy zaczyna mnie mdlić po posiłku, pije kilka łyków coli (ja piję bez cukru, kawy w ogóle nie pije). Pomaga.
3. Do herbaty zawsze dodaje plasterek imbiru.
4. Nie można doprowadzać się do sytuacji głodu. Choćby krakersy/herbatniki/cokolwiek ale musicie mieć pod ręką.
Opanowałam mdłości na tyle, by dziś moc normalnie funkcjonować
Myślicie już nad zakupem wozeczkow ?mf82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Odetta wrote:Dziewczyny ja się żegnam z wami, mam takiego farta w życiu że wykryli u mnie dzisiaj drugą ciążę pozamaciczną czyli mam tzw. heterotropową i to najprawdopodobniej główna przyczyną plamień. Drugi zarodek prawidłowo umiejscowiony w macicy, serduszko bije nadal słabo. Miałam dwie opcje albo usunąć jajowod albo podadzą mi zastrzyk, leki i usunę dwie ciążę. Wybrałam drugą opcję, także usuwam obydwie ciąże. Stwierdziliśmy z mężem, że skoro prawidłowy zarodek jest słaby i 50/50 że będzie okej to wolę zachować jajowod. Nie chcę być bez jajowodu i bez ciąży.
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego, wspaniałych chwil cudowny czas przed wami. A na mnie przyjdzie kiedyś czas. Wszystkiego dobrego wam życzę z całego serducha i będę was czasem podglądać. Pozdrawiam was ❤️❤️❤️
Niesamowicie trudna decyzja. Jesteś bardzo dzielna! Trzymam kciuki za starania, musi się udać.
-
Odetta, bardzo mi przykro. Trzymaj się, przytulam wirtualnie, jesteś bardzo dzielna ♥️
Miluu wrote:Ja również się wstrzymuje... nie chce zapeszać ale oglądam sobie co nieco w sieci
Ja mam wózek po synku, zostanie mi do kupienia łóżeczko i wanna (bo to wydaliśmy 🙈). Łóżeczko mam upatrzone mniej więcej, a wannę pewnie kupimy w ikei, przy okazji 😅
Byłam dziś na usg, młody ma już 1.66cm ♥️ Na usg jest jeden dzień młodszy niż z OM. Na poprzednim usg różnica była 4dni, także fajnie nadrobił 😊 serducho bije ♥️♥️Kacha_88, Angelka93, mf82, Kalina32, szynszyl lubią tę wiadomość
-
meraja90 wrote:Odetta, bardzo mi przykro. Trzymaj się, przytulam wirtualnie, jesteś bardzo dzielna ♥️
Ja mam wózek po synku, zostanie mi do kupienia łóżeczko i wanna (bo to wydaliśmy 🙈). Łóżeczko mam upatrzone mniej więcej, a wannę pewnie kupimy w ikei, przy okazji 😅
Byłam dziś na usg, młody ma już 1.66cm ♥️ Na usg jest jeden dzień młodszy niż z OM. Na poprzednim usg różnica była 4dni, także fajnie nadrobił 😊 serducho bije ♥️♥️ -
Angelka93 wrote:Super 😃 masz przeczucie ze to chłopak?
-
Ja mam okazję kupić używany ale w świetnym stanie 2w1 za okazyjna cenę 700zl gdzie nowy kosztuje 1800 i mimo wszystko chyba się skuszę Niby dopiero niecały 10tc, ale teraz wewnątrz siebie czuje, że wszystko będzie okej
meraja90, mf82 lubią tę wiadomość
-
meraja90 wrote:Tak mi się wydaje, u męża w rodzinie od pokoleń sami męscy potomkowie 🙈 U nas tez pierwszy był syn 😅 Obstawiam, ze i tym razem będzie chłopak 😊 Jeśli nie, to cała rodzina będzie w dużym szoku 😅😅
meraja90 lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Ja mam okazję kupić używany ale w świetnym stanie 2w1 za okazyjna cenę 700zl gdzie nowy kosztuje 1800 i mimo wszystko chyba się skuszę Niby dopiero niecały 10tc, ale teraz wewnątrz siebie czuje, że wszystko będzie okej
meraja90 lubi tę wiadomość
-
Oddeta kochana...to trudna decyzja ale niewątpliwie podejmujesz słuszną decyzję. Ściskam cię wirtualnie... Będzie jeszcze pięknie.
Ja już po wizycie. Mam L4. Nie było problemu, kiedy powiedziałam o pracy.
Plamie bo mam bardzo ukrwiona szyjkę, przy cytologii aż krew poleciała. Dodatkowo mam zaparcia więc jeszcze ja obciążam. Kazał się nie martwić i działać z zaparciami.
Maluch ma 2.58 cm i już tak człowieczo wygląda.😄 Według USG mamy 4 dni w przód, czyli 9t3d.Angelka93, meraja90, Kkarolinaa, mf82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMichaLina wrote:Oddeta kochana...to trudna decyzja ale niewątpliwie podejmujesz słuszną decyzję. Ściskam cię wirtualnie... Będzie jeszcze pięknie.
Ja już po wizycie. Mam L4. Nie było problemu, kiedy powiedziałam o pracy.
Plamie bo mam bardzo ukrwiona szyjkę, przy cytologii aż krew poleciała. Dodatkowo mam zaparcia więc jeszcze ja obciążam. Kazał się nie martwić i działać z zaparciami.
Maluch ma 2.58 cm i już tak człowieczo wygląda.😄 Według USG mamy 4 dni w przód, czyli 9t3d. -
Wiesz co... Nie wiem kiedy zaszłam a miesiączkę miałam dziwna.
26 grudnia dostałam plamienia, trwały one do 31.12. potem jeden dzień przerwy i od 1.01 do 3.01 uważam że był taki prawdziwy okres. Lekarz jak wpisuje w USG datę OM to daje 1.01 i wtedy wychodzi że ciąża jest starsza według obrazu... Ogólnie mialam bardzo nieregularne cykle i czytałam że u takich kobiet jest trudność z określeniem wieku płodu😄
Ja uważam że owulację miałam 13.01 i wtedy też działaliśmy ale może było jednak inaczej 😄😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 17:29
-
Odetta, bardzo mi przykro😥
Uważam,że podjelas ciężka ale I dobra decyzje, maluch do Ciebie wróci szybciej niż myslisz🤗🤗
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Angelika93 ja mam wykupiony abonamentStarania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela093 wrote:Angelika93 ja mam wykupiony abonament
-
nick nieaktualnyMichaLina wrote:Wiesz co... Nie wiem kiedy zaszłam a miesiączkę miałam dziwna.
26 grudnia dostałam plamienia, trwały one do 31.12. potem jeden dzień przerwy i od 1.01 do 3.01 uważam że był taki prawdziwy okres. Lekarz jak wpisuje w USG datę OM to daje 1.01 i wtedy wychodzi że ciąża jest starsza według obrazu... Ogólnie mialam bardzo nieregularne cykle i czytałam że u takich kobiet jest trudność z określeniem wieku płodu😄
Ja uważam że owulację miałam 13.01 i wtedy też działaliśmy ale może było jednak inaczej 😄😂